Προς το περιεχόμενο

Αξιζει απο Μαγειρας σε κατι αλλο?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω καμια 10ετια στις κουζινες (α μαγειρας) σε ξενοδοχεια,μενω σε νησι αλλα αρχιζει και με κλαταρει το καθε μερα 6 μηνες σερι,εχω φτασει στο 1500ρικο το μηνα,σκεφτομαι να κανω κατι αλλο και με πιο λιγα,(σουπερ μαρκετ,εργατης σε καμια μεταφορική κλπ) δε θελω δουλεια παραγωγης με λιγα λογια,οσοι δεν ειναι μαγειρες ισως δεν καταλαβουν τι εννοω οπότε αν υπαρχει καποιος μαγειρας εδω μεσα που να παρατησε μετα απο χρονια τη συγκεκριμένη δουλεια θα ηθελα τη γνωμη του.

Ειμαι 35 χρονων

 

 

Επεξ/σία από RenVen
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, RenVen είπε

Εχω καμια 10ετια στις κουζινες (α μαγειρας) σε ξενοδοχεια,μενω σε νησι αλλα αρχιζει και με κλαταρει το καθε μερα 6 μηνες σερι,εχω φτασει στο 1500ρικο το μηνα,σκεφτομαι να κανω κατι αλλο και με πιο λιγα,(σουπερ μαρκετ,εργατης σε καμια μεταφορική κλπ) δε θελω δουλεια παραγωγης με λιγα λογια,οσοι δεν ειναι μαγειρες ισως δεν καταλαβουν τι εννοω οπότε αν υπαρχει καποιος μαγειρας εδω μεσα που να παρατησε μετα απο χρονια τη συγκεκριμένη δουλεια θα ηθελα τη γνωμη του.

Ειμαι 35 χρονων

 

 

Πόσες επιλογές έχεις στο νησί που είσαι; θες να φύγεις από εκεί;

Μάγειρας δεν είμαι, αλλά από τις γνωριμίες που έχεις στα ξενοδοχεία, θα μπορούσες να ανοίξεις κουβέντα για κάποια άλλη θέση. Επίσης αν λείπει κάποια επιχείρηση από το νησί θα μπορούσες να την ξεκινήσεις.

Αν έχεις και λίγο παραπάνω λέγειν και φαίνεσθαι, θα μπορούσες να κάνεις κάτι σε online μαγείρεμα, είτε βιντεάκια κλπ , ώστε να δεις πως θα πάει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, RenVen είπε

Εχω καμια 10ετια στις κουζινες (α μαγειρας) σε ξενοδοχεια,μενω σε νησι αλλα αρχιζει και με κλαταρει το καθε μερα 6 μηνες σερι,εχω φτασει στο 1500ρικο το μηνα,σκεφτομαι να κανω κατι αλλο και με πιο λιγα,(σουπερ μαρκετ,εργατης σε καμια μεταφορική κλπ) δε θελω δουλεια παραγωγης με λιγα λογια,οσοι δεν ειναι μαγειρες ισως δεν καταλαβουν τι εννοω οπότε αν υπαρχει καποιος μαγειρας εδω μεσα που να παρατησε μετα απο χρονια τη συγκεκριμένη δουλεια θα ηθελα τη γνωμη του.

Ειμαι 35 χρονων

 

 

Μπορεις να μη δουλευεις σε ξενοδοχεια, για αρχη. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα. Μάλλον καταλαβαίνω τι εννοείς, είναι ο αδερφός μου μάγειρας και μου έχει περιγράψει αρκετές καταστάσεις απ' όταν δούλευε σεζόν. Ειναι λιγότερα χρόνια από εσένα στο επάγγελμα αλλά έχει αρχίσει να ζορίζεται με τα ωράρια, την έλλειψη προσωπικής ζωής και την πίεση της κουζίνας. Προς το παρόν απασχολείται σε διαφορετικό αντικείμενο αλλά σκέφτεται να το πιάσει πάλι, όχι όμως σεζόν. Δεν θα σου πρότεινα να το αφήσεις τελείως, τα χρήματα θα είναι πολύ λιγότερα στις δουλειές που ανέφερες. Ψάξε να βρεις μαγαζιά που θα ικανοποιούν τις ανάγκες σου, πιο ευέλικτα ωράρια, λιγότερες μέρες δουλειάς και ο,τι άλλο έχεις ανάγκη. Η προϋπηρεσία σου είναι ένα δυνατό χαρτί για να διεκδικήσεις έναν ικανοποιητικό μισθό.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειχα δουλέψει  μάγειρας πριν πολλα χρονια , δυο σεζον σε ξενοδοχείο , πολυ ξυλο σε καταλαβαινω , και εγω τωρα που ειμαι στην ιδια ηλικία με εσενα  δεν θα την πάλευα να δουλευω ετσι ολο το καλοκαιρι , το μονο που εχω σκεφτει ειναι να δουελευα τριήμερο Π-Σ-Κ σε κανενα μαγαζι τις μερες που εχουν πολυ δουλεια επειδη μου αρεσει να μαγειρευω και για ενα χαρτζιλίκι , δεν ξερω βεβαια καν αν παιζει κατι τετοιο .......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το αγαπάς ; Ναι

Είσαι καλός ; Ναι 

Τότε πρέπει να δημιουργήσεις νέο δρόμο είτε σε ένα μαγαζί με καλύτερες προδιαγραφές - καλύτερο μισθό είτε σε κάτι δικό σου.

Το αγαπάς ; ναι

είσαι καλός ; όχι

Καιρός να βελτιώσεις τις τεχνικές σου και να μάθεις όσο μπορείς για άλλες κουζίνες ( ασιατική , ινδική )

Το αγαπάς ; όχι 

Είσαι καλός ; Ναι

Το κάνεις 3ημερο στην επόμενη δουλειά και παράλληλα κάνεις μαθήματα ή ασχολείσαι με αυτό που αγαπάς

Το αγαπάς ; όχι 

Είσαι καλός ; όχι

Δεν ξέρω τι να σου πω.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Να πας σε σ/μ ή σε μεταφορική ;Ούτε τα 800 δεν φτάνεις.Ίσως τα αγγίξεις με υπερωρίες κτλ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, Anastazio είπε

Χαχαχα,μη φατε,θα παιξει γλαροσουπα!

Έχει ο πατέρας μου εστιατόριο. Μια χαρά γίνεται :)

Οπως τους μάθεις είναι τους πελάτες σου. Αν είσαι καλό, θα σε ξανά προτιμήσουν και ας είσαι κλειστός 1-2 μέρες /εβδομάδα. 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Ggiorgos7 είπε

Να πας σε σ/μ ή σε μεταφορική ;Ούτε τα 800 δεν φτάνεις.Ίσως τα αγγίξεις με υπερωρίες κτλ 

Και θα δουλευει όλο το χρόνο για τα ίδια πάνω κάτω χρηματα.Τωρα δουλευει 6 μηνες .

26 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Έχει ο πατέρας μου εστιατόριο. Μια χαρά γίνεται :)

Οπως τους μάθεις είναι τους πελάτες σου. Αν είσαι καλό, θα σε ξανά προτιμήσουν και ας είσαι κλειστός 1-2 μέρες /εβδομάδα. 

 

 

Καλός μάγειρας δεν σημαίνει απαραίτητα  και καλός επιχειρηματίας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Και θα δουλευει όλο το χρόνο για τα ίδια πάνω κάτω χρηματα.Τωρα δουλευει 6 μηνες .

Καλός μάγειρας δεν σημαίνει απαραίτητα  και καλός επιχειρηματίας.

Τα 1500 για 6 μήνες δεν πιάνουν μια μπροστά σε μια υγιής επιχείρηση με σωστό επαγγελματία (για να απαντήσω και στα 2)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Τα 1500 για 6 μήνες δεν πιάνουν μια μπροστά σε μια υγιής επιχείρηση με σωστό επαγγελματία (για να απαντήσω και στα 2)

αυτο το εγραψα ως απάντηση  στο να παει να δουλεψει σε ΣΜ ή μεταφορική.Αλλωστε υπάρχει το quote απο πανω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πόσο σε καταλαβαίνω φίλε. Είμαι 20 χρόνια σε εστιατόρια ξενοδοχείων (μαιτρ πλέον), και το μόνο που εύχομαι είναι να γυρνούσε ο χρόνος πίσω, να διαλέξω άλλη επαγγελματική πορεία. 

Κάνε υπομονή μέχρι να εμφανιστεί κάτι πραγματικά καλό μπροστά σου. Μην ξεκόψεις απότομα, με βάρκα την ελπίδα πως θα είναι καλύτερα εκεί που θα πας. 

ΥΓ. Δεν πιστεύω ότι είναι τόσο χάλια η δουλειά μας. Τα τελευταία χρόνια έχουν απαξιώσει τον χώρο μας και για αυτό έχουμε σιχτιρίσει.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...