Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SaulGoodman είπε

Ναι το ελέγχω συνέχεια , γιατί φοβάμαι μην πάει κανένα email εκεί. Το θέμα είναι ότι μου έστειλε η επόπτρια ότι θα μου στείλει τους κωδικούς η εταιρεία.. Και της λέω ποια εταιρεία, που να τηλεφωνήσω , σε ποιον να απευθυνθώ. Και δεν μου απαντάει στο email, οπότε ότι να ναι....

ειναι απο οργανωση στην Ελστατ φετος οτι να ναι... ο καθε εποπτης, ο καθε τομεαρχης κανει οτι του κατεβει...

• Thanks 1
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, CottonMarko είπε

Και γω τομεάρχης και να σου πω την αλήθεια ούτε που σκάω. Ουτε φωνή ούτε ακρόαση από την εποπτρια. 

Ποιος παλαβός πήγε να απογραψει στα Εξάρχεια ;

Μήπως πήγαν και Πλατεία Αμερικής και Ζήνωνος ;

Ούτε με αλεξίσφαιρο δε πας εκεί 

Μία χαρά πας και από τα Εξάρχεια και από πλ. Αμερικής και όπου θέλεις στο κέντρο τις πρωινές ώρες και γενικά τις ώρες που υπάρχει φως της ημέρας. Εξάρχεια δεν έχεις θέμα ούτε βράδυ, η κατάσταση στην περιοχή έχει βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με πριν 2-3 χρόνια. Χαλαρώστε λίγο, ενημερωθείτε καλύτερα και μην τρομάζετε τον κόσμο με την άγνοια σας. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, CottonMarko είπε

Και γω τομεάρχης και να σου πω την αλήθεια ούτε που σκάω. Ουτε φωνή ούτε ακρόαση από την εποπτρια. 

ναι μεν αλλα μετα αν υπαρχουν λαθη θα τρεχεις φανταζομαι. εγω απο τωρα φροντιζω οτι θεμα υπαρχει να λυνεται σε5λεπτα. ετσι θα κερδισω χρονο για τα εντυπα που θα εχω 200-210 τουλαχιστον. οποτε να ειμαι ανετος εκει για να κλεινω τμημα-τομεα απο τους πρώτους.  εχω δει και τομεαρχες εντελως ζαμάνφου. ο καθενας κανει οπως νομιζει. θα πεσει γέλιο.

πχ χτες ρωταγαν εμενα γιατι δεν εχω φακελο? εγω εχω εκεινο το κομματι. αλλη περιοχη. να παρω στο γραφειο. ελα ταδε οδο αριθμο ταδε πολιτης και 2-3στενα εκει διπλα φακελος πουθενα. εχουν απογραφεα? εχουν. θα τους βρω-εποπτης. οκ-εγω. λογικα ακομα τρεχουν τομεαρχης-απογραφεις. δεν μοιρασαν τιποτα. δεν τους φταιω εγω μετά. ας προσεχαν. αμα καναν τα ελαχιστα να φαινεται οτι κατι κινείται δεν θα ειχαν θεματα. 

Επεξ/σία από xxatziva
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SaulGoodman είπε

Ναι το ελέγχω συνέχεια , γιατί φοβάμαι μην πάει κανένα email εκεί. Το θέμα είναι ότι μου έστειλε η επόπτρια ότι θα μου στείλει τους κωδικούς η εταιρεία.. Και της λέω ποια εταιρεία, που να τηλεφωνήσω , σε ποιον να απευθυνθώ. Και δεν μου απαντάει στο email, οπότε ότι να ναι....

Δοκιμασε το εξης (δεν ξερω αν θα πιασει):

Καλεσε απο το τηλεφωνο σου το 2111212ΧΧΧ (αλλαζει αναλογα την περιοχη, θα βαλεις το τηλεφωνο που γραφεις στους φακελους που μοιρασες). Εκει θα σου βγει ηχογραφημενο μηνυμα "παρακαλω πληκτρολογηστε τα 7 πρωτα νουμερα του μοναδικου κωδικου σας". Εσυ θα βαλεις τον δικο σου κωδικο απογραφεα (7ψηφιο νουμερο). Θα σου απαντησει σιγουρα "ο απογραφεας αυτη την στιγμη δεν ειναι διαθεσιμος, παρακαλω αφηστε του ηχητικο μηνυμα"

Πες κατι οτιδηποτε για λιγα δευτερολεπτα και μετα απο λιγη ωρα τσεκαρε στα mail σου αν έχει ερθει στα εισερχομενα το ηχητικο μηνυμα που εστειλες στον εαυτο σου.

Τουλαχιστον με αυτο τον τροπο θα σιγουρεψεις αν οι αυτοαπογραφομενοι που σε αναζητουν μπορουν εστω να σου αφησουν ηχητικο μηνυμα (και να το λαμβανεις μετα απο λιγη ωρα στο mail)!

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kanikolas είπε

Δοκιμασε το εξης (δεν ξερω αν θα πιασει):

Καλεσε απο το τηλεφωνο σου το 2111212ΧΧΧ (αλλαζει αναλογα την περιοχη, θα βαλεις το τηλεφωνο που γραφεις στους φακελους που μοιρασες). Εκει θα σου βγει ηχογραφημενο μηνυμα "παρακαλω πληκτρολογηστε τα 7 πρωτα νουμερα του μοναδικου κωδικου σας". Εσυ θα βαλεις τον δικο σου κωδικο απογραφεα (7ψηφιο νουμερο). Θα σου απαντησει σιγουρα "ο απογραφεας αυτη την στιγμη δεν ειναι διαθεσιμος, παρακαλω αφηστε του ηχητικο μηνυμα"

Πες κατι οτιδηποτε για λιγα δευτερολεπτα και μετα απο λιγη ωρα τσεκαρε στα mail σου αν έχει ερθει στα εισερχομενα το ηχητικο μηνυμα που εστειλες στον εαυτο σου.

Τουλαχιστον με αυτο τον τροπο θα σιγουρεψεις αν οι αυτοαπογραφομενοι που σε αναζητουν μπορουν εστω να σου αφησουν ηχητικο μηνυμα (και να το λαμβανεις μετα απο λιγη ωρα στο mail)!

Καλή σκέψη. Αν και θυμάμαι κατά την σύνδεση μου με την εφαρμογή που ζήτησε να βάλω τον αριθμό του τηλεφώνου και το email μου. Οπότε αν δεν έχει κάνει τη σύνδεση πιθανότατα να μην είναι συνδεδεμένο και το email. Άλλα μια προσπάθεια για την τιμή των όπλων, την αξίζει.

Δημοσ.

Μου λέει μια απογραφέας μου ότι σε κάποιες οδούς έχει βρει χαρτιά απογραφής από άλλον τομέα. Μιλάω με τη βοηθό επόπτη και την απασχολεί. Της αναφέρω χαρακτηριστικά ότι  θα χάσει χρήματα αν απογραφούν σε άλλον τομέα. Η απάντησή της "δεν μπορώ να κάνω τίποτα", ενώ σε παραίνεση μου να τηλεφωνήσει στον άλλο τομεάρχη ήταν ότι "έχω πολύ δουλειά".

Έστειλα λοιπόν ένα email στη βοηθό, με κοινοποίηση στον επόπτη που αναφέρει το γεγονός μόνο και μόνο για να μην υπάρξει ισχυρισμός ότι "δεν ΄ηξερα" ή "δεν ενημερώθηκα" και άλλα τέτοια.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, elio_1 είπε

Μου λέει μια απογραφέας μου ότι σε κάποιες οδούς έχει βρει χαρτιά απογραφής από άλλον τομέα. Μιλάω με τη βοηθό επόπτη και την απασχολεί. Της αναφέρω χαρακτηριστικά ότι  θα χάσει χρήματα αν απογραφούν σε άλλον τομέα. Η απάντησή της "δεν μπορώ να κάνω τίποτα", ενώ σε παραίνεση μου να τηλεφωνήσει στον άλλο τομεάρχη ήταν ότι "έχω πολύ δουλειά".

Έστειλα λοιπόν ένα email στη βοηθό, με κοινοποίηση στον επόπτη που αναφέρει το γεγονός μόνο και μόνο για να μην υπάρξει ισχυρισμός ότι "δεν ΄ηξερα" ή "δεν ενημερώθηκα" και άλλα τέτοια.

αυτα αφου ηταν γνωστα απο πριν ποια ειναι τα κομματια μας πως τωρα βρεθηκε κατι τετοιο? και σε μενα εγινε αλλα οι τομεαρχες βρεθηκαμε και το κανονισαμε σχετικα. προβλημα επιτόπου επιλυση. ολα οκ.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, ikorolis είπε

ορίστε τα δελτία απογραφής 

Αν τα εστειλες για τους πολιτες, οκ. Αλλα αν τα εστειλες για μας τους απογραφεις, το εχουμε λαβει στο e mail. Αλλα και παλι πρεπει να περιμενουμε να μας δωσει τα εντυπα επισημα η ΕΛΣΤΑΤ (μεσω του τομεαρχη μας). Δεν εχουμε ολοι εκτυπωτες σπιτι, αλλα και να ειχαμε, σιγα μην εκτυπωναμε τοσα αντιτυπα μονοι μας να μπουμε στο τελος και μεσα απο τα εξοδα!!!😁😁😁

Επιπλεον σε αυτα που θα παρουμε νομιζω θα εχει και κατι ειδικα αυτοκολλητα (κατι σαν αυξοντας αριθμος για να τα κολλαμε σε καθε σελιδα του εντυπου).

37 λεπτά πριν, elio_1 είπε

Μα καλα και ο/η απογραφεας (οχι η δικια σου αλλα ο/η αλλος/η που μοιρασε τα χαρτια πριν) τοσο μεγαλο λαθος; Αφου μας γραφει το Ο3 συγκεκριμενες διευθυνσεις!!!! 

Φαινεται της περισσεψαν καποια και ειπε ας τα παω οπου να ναι (λες και μοιραζε διαφημιστικα φυλλαδια) 🤣🤣🤣🤣🤣

• Like 1
Δημοσ.

εγώ έχω ολοκληρώσει την αυτοαπογραφή μου

δεν είμαι απογραφέας ούτε επόπτης ούτε τομεάρχης

τα έντυπα τα ανέβασε το iefimerida.gr και τα ανέβασα για δική σας διευκόλυνση

υπάρχουν και στην ΕΛΣΤΑΤ https://www.statistics.gr/2021-census-questionnaire για κάθε ενδιαφερόμενο

https://www.statistics.gr/documents/20181/17658222/delt_atom.pdf/b3d4a5e5-df7d-3698-cfe6-fef6bdbda6c0

https://www.statistics.gr/documents/20181/17658222/delt_kat.pdf/a2edb6c6-cb7f-b1e9-cd01-12d9c4503450

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, kanikolas είπε

Αν τα εστειλες για τους πολιτες, οκ. Αλλα αν τα εστειλες για μας τους απογραφεις, το εχουμε λαβει στο e mail. Αλλα και παλι πρεπει να περιμενουμε να μας δωσει τα εντυπα επισημα η ΕΛΣΤΑΤ (μεσω του τομεαρχη μας). Δεν εχουμε ολοι εκτυπωτες σπιτι, αλλα και να ειχαμε, σιγα μην εκτυπωναμε τοσα αντιτυπα μονοι μας να μπουμε στο τελος και μεσα απο τα εξοδα!!!😁😁😁

Επιπλεον σε αυτα που θα παρουμε νομιζω θα εχει και κατι ειδικα αυτοκολλητα (κατι σαν αυξοντας αριθμος για να τα κολλαμε σε καθε σελιδα του εντυπου).

Και να τα εκτυπώναμε μάλλον άκυρα θα ήταν. Στο σεμινάριο μας έδωσαν ένα προσυμπληρωμένο 6σελιδο ερωτηματολόγιο (είναι ένα σώμα), το οποίο είναι μεγαλύτερο από Α4 κι έχει πάνω αυτά τα αυτοκολλητάκια με το α/α δελτίου που αναφέρεις. Οπότε τζάμπα κόπος και έξοδα θα ήταν. 

Επεξ/σία από La_vie_en_tsouknida
Δημοσ.

τα ανέβασα καθώς σύμφωνα με το iefimerida.gr

Αναφορά σε κείμενο

Απογραφή: Τι θα ισχύσει για όσους δεν αυτοαπογραφούν -Τα 2 δελτία που θα κληθούν να συμπληρώσουν

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αυτοαπογραφής που «τρέχει» η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η προθεσμία για την αυτοαπογραφή έληγε την προηγούμενη Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου. Λόγω των ζητημάτων που έχουν παρατηρηθεί -ελλείψεις σε απογραφείς, νοικοκυριά που δεν έχουν λάβει τον φάκελο της απογραφής- η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας για την αυτοαπογραφή μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.

«Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής είναι μεγάλη. Προκειμένου να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος σε όσους παρέλαβαν τον Μοναδικό Κωδικό Απογραφής με καθυστέρηση, αλλά και σε όσους από τους υπόλοιπους επιθυμούν να απογραφούν ηλεκτρονικά (σ.σ.: δείτε οδηγίες για την αυτοαπογραφή ΕΔΩ), δίνεται γενική παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας της δυνατότητας ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής μέχρι και την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021» τονιζόταν στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ.

Απογραφή: Τι θα ισχύσει για όσους δεν αυτοαπογραφούν -Τα 2 δελτία
Καθώς η συμμετοχή στην απογραφή είναι υποχρεωτική, οι πολίτες που δεν θα αυτοαπογραφούν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, θα περάσουν από συνέντευξη κατ’ οίκον. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να δείξουν το σπίτι τους στους απογραφείς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να απαντήσουν στις ερωτήσεις για την Απογραφή, οι οποίες μπορούν να γίνουν στην είσοδο του σπιτιού.

Στο πλαίσιο αυτής συνέντευξης για την απογραφή, οι απογραφείς θα συμπληρώσουν τα εξής δυο δελτία.

ένας χρήσιμος επίσης οδηγός https://www.statistics.gr/documents/20181/17286366/census-instructions.pdf/6f55a0d9-e620-83c5-77de-d1102a64ad62

• Super Moderators
Δημοσ.

Καλά από τον τίτλο του iefimerida θα νομίζει κάποιος ότι θα τα συμπληρώσει/γράψει ο πολίτης, όχι ο απογραφέας. 😛

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους, θέλω να ρωτήσω αν στη δεύτερη φάση όσοι δε θέλουν να δώσουν το αφμ τους ή το ΑΜΚΑ τους, μπροουμε.να βάλουμε μηδενικά και είναι κομπλέ η θα υπάρχει θέμα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, andreasgt21 είπε

Καλημέρα σε όλους, θέλω να ρωτήσω αν στη δεύτερη φάση όσοι δε θέλουν να δώσουν το αφμ τους ή το ΑΜΚΑ τους, μπροουμε.να βάλουμε μηδενικά και είναι κομπλέ η θα υπάρχει θέμα;

Χωρίς να ξέρω, θα έλεγα ότι ένα από τα δύο είναι υποχρεωτικό. Αλλιώς σου απογράφω εγώ κατοικίες με 5-6 άτομα μέσα (σαν απογραφέας έχω και οικονομικό όφελος). Κάπως πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνουν "απάτες". Αν κάποιος δεν θέλει να δώσει ούτε ΑΦΜ, ούτε ΑΜΚΑ εγώ δεν θα τον απογράψω με τα ως τώρα δεδομένα. Εκτός αν δοθεί άλλη οδηγία. 

Αν δώσει μόνο ΑΦΜ ή μόνο ΑΜΚΑ με τα ως τώρα δεδομένα ξέρω ότι γίνεται. 

Επεξ/σία από La_vie_en_tsouknida
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...