Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, nemom είπε

Το ερωτηματολόγιο για την απογραφή κατοικιών συλλέγει κάποιο όγκο πληροφοριών οι οποίες είναι χρήσιμες στατιστικά και απογραφικά,
ανεξάρτητα από το αν μια κατοικία είναι κενή ή όχι, τη στιγμή της απογραφής.

Γίνεται τότε να μην υπάρχουν συνέπειες αν δε θα συλλεγούν οι πληροφορίες και για τις κενές κατοικίες;
Καλοδεχούμενο δηλαδή, αλλά μου φαίνεται περίεργο.

Άσε περιπτώσεις σαν την δική μου κιόλας που δηλώνω ΟΚ το χρόνο ολόκληρο διαμονή στην κύρια κατοικία, αλλά δηλώνω και μερικούς μήνες διαμονής στην δευτερεύουσα κατοικία που είναι κενή (άρα η δευτερεύουσα θεωρητικά κατοικείται κάποιο διάστημα - ακόμα κι αν εγώ φερ' ειπείν έχω να πατήσω πάνω από χρόνο).

δοκιμασε να κανεις απογραφη τοτε και σε 2ο σπιτι και πες μου τι σφαλμα θα δεις. μετα πες μου τι θα κανεις που θα χει προβλημα απογραφεας αφου δεν θα μπορει να κλεισει η καρτελα εφοσον εγινε λαθος συμπληρωση. για αυτο ειπαν τα κενα ναι μεν αλλα με εντυπο ο απογραφεας. δεν εχει σχεσει αν μενεις σε 2ο σπιτι. το κτιριο-κατοικια γινεται καταγραφη. τα χεις στο Ε9 δικα σου ειναι. δεν στα παίρνουν.

10 ώρες πριν, batig0al είπε

Σίγουρα έχει ήδη αναφερθεί αλλά αν μπορείς κάποιος να απαντήσει με βοηθούσε.

Έστω ότι είναι γραφείο π.χ. δικηγορικό και είναι μόνο για εργασία, δεν κοιμάται κανείς εκεί, πρέπει να μπει να κάνει την απογραφή και να απαντήσει μόνο τις αρχικές ερωτήσεις ή δεν πρέπει να μπει καθόλου και να μπει από τον απογραφέα ως μη κατοικία;

τα γραφεια καταστημα δεν εχουν κωδικο κατοικιας= δεν απογραφονται. καταγραφονται ως μερος ενος κτιριου. αν δεν εχει κωδικο μην πηδάμε την διαδικασια που τρεχει. μονο κατοικιες με ατομα ή κενες εχουν ευθυνη οι απογραφεις να καταγραψουν.

1 ώρα πριν, kanikolas είπε

δεν ξερω εγω τωρα αν θα ξαναπαω να τους ζαλισω τους ανθρωπους! Μα και αυτη η ΕΛΣΤΑΤ αν μας ειχε δωσει το εντυπο υλικο, θα μπορουσαμε τωρα που καθομαστε να παμε να συμπληρωσουμε στα εντυπα καποιες κενες κατοικιες ή καποιον παππουλη που δεν ξερει απο υπολογιστες κτλ.

εισαι πολυ τυχερος/η που εχεις πολλες μικρες πολυκατοικιες. Εμενα μου εδωσαν κατι πολυκατοικιαρες 40 και 50 διαμερισματων. αντε να βγαλω ακρη με τις κενες κατοικιες

τα ιδια και γω για τα κενα σαν τομεαρχης και λενε καλα το σκεφτεσαι αλλα οχι. ωραια τοτε ετοιμασε για μετα 200-210 εντυπα που θελω γιατι 70+ ηλικιες ποιος θα μπει ονλαην ? επρεπε τα κενα να τα εκλεινα τωρα και στην ακρη μεχρι να ξεκινησει το εντυπο. δεν ζητησα κατι παραξενο. τωρα απογραφη+κενα ολα μαζι.

16 λεπτά πριν, Tsino είπε

Εμένα που δεν μου έχει έρθει χαρτί ακόμα τι κάνω;

τηλεφωνο στην ελστατ αναλογα την περιοχη. google is your friend.     ελστατ  """καρδίτσας"""" για παραδειγμα.  αναλογα την πολη σου ετσι να βρεις το γραφειο και δηλωνεις ον/νυμο τηλεφωνο να σε βρουν. οδο αριθμο και συνοικια αν ξερεις πως λεγεται. ετσι θα βρουν τομεαρχη-απογραφεα αν υπαρχει και δεν τα βρόντηξε. να δουν αν υπαρχει γιατι δεν εχει η περιοχη σου φακελους. αλλα ρωτα στην γειτονια πρωτα μηπως φερανε. αν εχεις γραμματοκιβωτιο επισης τσεκαρε το. γειτονια και κουτι πριν την ελστατ τηλεφωνο.

Επεξ/σία από xxatziva
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Η μεγαλύτερη πολυκατοικία που είχε τύχει να μπω ήταν 6 όροφοι και 6 διαμερίσματα ανά όροφο με 2 ασανσέρ. Χαρά στο κουράγιο στους διαχειριστές τέτοιων πολυκατοικιών. 

Υπαρχουν και μεγαλυτερες πολυκατοικιες απ αυτες των 36 διαμερισματων. Οι διαχειριστες τσαμπα κανουν τη δουλεια τους?

Δημοσ.

Σε περίπτωση από τα άτομα που δηλώνουμε εάν δεν έχει κάποιος αφμ τι βάζουμε για να περάσει η καρτέλα; 00 έβαλα τίποτα. Ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, xxatziva είπε

δοκιμασε να κανεις απογραφη τοτε και σε 2ο σπιτι και πες μου τι σφαλμα θα δεις. μετα πες μου τι θα κανεις που θα χει προβλημα απογραφεας αφου δεν θα μπορει να κλεισει η καρτελα εφοσον εγινε λαθος συμπληρωση

εξήγησε το αναλυτικά αυτό, να το έχουμε υπόψιν

σε τι αφορά η λάθος συμπλήρωση, είναι στάνταρ ή εξαρτάται από την εκάστοτε περίπτωση;  έχεις αφήσει αιχμές σε πολλά ποστ, δεν αποκλείω καθόλου να έχεις δίκιο αλλά από την στιγμή που λες κάτι αντίθετο με τις οδηγίες, οφείλεις να το τεκμηριώσεις, όχι επειδή οι οδηγίες είναι αλάνθαστες αλλά για να μην μπερδευτεί ο κόσμος

Επεξ/σία από mperdemenios
Δημοσ.

Σχεδόν τελείωσα άλλη μία γύρα από όλες τις κατοικίες που δεν έχουν έχουν κάνει αυτοαπογραφή και όλοι μου λέγαν σε φάση δεν βαριέσαι κάποια στιγμή θα το κάνω κτλ. Αύριο θα περάσω και από τις ελάχιστες που μείναν να αφήσω χαρτάκι σχετικά με την παράταση και δεν ξανασχολούμαι μέχρι τα μέσα του δεκέμβρη. Ούτε το 1/5...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, bynoname είπε

Σε περίπτωση από τα άτομα που δηλώνουμε εάν δεν έχει κάποιος αφμ τι βάζουμε για να περάσει η καρτέλα; 00 έβαλα τίποτα. Ευχαριστώ 

τα μεχρι 18 ετων ατομα δεν χρειαζεται να βαλεις αφμ αφου δεν εχουν. το ενα απο τα 2 αφμ-αμκα  μια χαρα κλεινει η καρτελα.

3 ώρες πριν, mperdemenios είπε

εξήγησε το αναλυτικά αυτό, να το έχουμε υπόψιν

σε τι αφορά η λάθος συμπλήρωση, είναι στάνταρ ή εξαρτάται από την εκάστοτε περίπτωση;  έχεις αφήσει αιχμές σε πολλά ποστ, δεν αποκλείω καθόλου να έχεις δίκιο αλλά από την στιγμή που λες κάτι αντίθετο με τις οδηγίες, οφείλεις να το τεκμηριώσεις, όχι επειδή οι οδηγίες είναι αλάνθαστες αλλά για να μην μπερδευτεί ο κόσμος

θα πρεπει να δηλωσεις μονο την καρτελα κατοικια με 0 κατοικους-0φιλοξενουμενους. να συμπληρωσεις ψς το 14 ερωτημα και μετα να βαλεις τα στοιχεια ατομου που εδωσε πληροφοριες. ονομα-τηλ-μεηλ. απλα επειδη δεν ξεραν τι να κανουν αρκετα ατομα ανοιξαν καρτελα τα παρατησαν και οι απογραφεις βλεπουν προσωρινη με λαθη. αν δεν ξαναμπουν να τα διορθωσουν τοτε θελει εντυπο. οποτε εγω στον τομεα τους ελεγα. παρτε το χαρτακι γιατι στα κενα αφηνω κωδικο οπωσδηποτε και το κανει με εντυπο ο απογραφεας.  δηλαδη δεν ανοιγουν καρτελες τζαμπα και να μην μπορει να κλεισει ο τομεας με κατι σε εκρεμοτητα. οποτε οδηγιες αν εισαι 1) 1000% σιγουρος το κανεις εσυ. 2) εντυπο απο απογραφεα. αυτα ισχυουν. τομεαρχης ειμαι οποτε κοιταω οι απογραφεις και γενικοτερα στον τομεα να ειμαστε οκ οτι δεν θα εχουμε θεματα και να προχωραει η απογραφη που αναλάβαμε κανονικα χωρις προβληματα πολλά μαζεμενα για ιδιο λογο.

δηλαδη το κανανε μονοι τους=  -εντυπο . απογραφεας= +εντυπο. στο ενα κερδιζεις οτι δεν γραφεις και στο αλλο γραφεις. αλλα το 2ο ξερω οτι δεν θα τα βρω μπροστα μου τα προσωρινη με λαθη και να ενημερωνω παραπανω εποπτες κλπ. αφου θα ειναι ηδη γνωστό τι θα γινει.

edit: εσυ που εισαι για τα κενα? εχω μια τετοια προσωρινη χωρις να εχει δηλωσει ατομα-χωρις να εβαλε στοιχεια καθολου και χωρις στοιχεια επικοινωνιας. δηλαδη προσωρινη αποθηκευση. δεν δειχνει ατομα δεν δειχνει λαθη. δεν εκανε καμια καταχωρηση. εγω τι κανω τωρα? εντυπο μετα κανω. καταλαβες οτι ετσι ομως εχω προβλημα αφου εχω ονλαην ανοιχτο χωρις λογο. καταλαβες τωρα γιατι λενε ο απογραφεας εντυπο για τα κενα ? για να αποφευγεις ανοικτες καρτελες άδικα και να τρεχεις πισω απο προβληματα ενω το ξεκαθαριζεις και εχεις ησυχο το κεφαλι σου. πρακτικα σου λεω τι να μην κανεις για να μην εχεις ο απογραφεας-τομεαρχης προβλημα και να ψαχνουν αν δεν μπορουν να παρουν πληροφοριες απο καποιον γειτονα για κενη κατοικια ή ενα τηλεφωνο του ιδιοκτητη.

Επεξ/σία από xxatziva
Δημοσ.
7 ώρες πριν, bynoname είπε

Αρκει να βαλεις το ενα απο τα δυο ειτε ΑΜΚΑ ειτε ΑΦΜ. Ακομα και να σου βγαλει μηνυμα με κοκκινα γραμματα (δεν εχει συμπληρωθει το ΑΦΜ) στο τελος θα σου επιτρεψει να πατησεις κανονικα ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΕΛΤΙΟΥ!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kanikolas είπε

Αρκει να βαλεις το ενα απο τα δυο ειτε ΑΜΚΑ ειτε ΑΦΜ. Ακομα και να σου βγαλει μηνυμα με κοκκινα γραμματα (δεν εχει συμπληρωθει το ΑΦΜ) στο τελος θα σου επιτρεψει να πατησεις κανονικα ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΕΛΤΙΟΥ!

Σας ευχαριστώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, Muchacho είπε

Σχεδόν τελείωσα άλλη μία γύρα από όλες τις κατοικίες που δεν έχουν έχουν κάνει αυτοαπογραφή και όλοι μου λέγαν σε φάση δεν βαριέσαι κάποια στιγμή θα το κάνω κτλ. Αύριο θα περάσω και από τις ελάχιστες που μείναν να αφήσω χαρτάκι σχετικά με την παράταση και δεν ξανασχολούμαι μέχρι τα μέσα του δεκέμβρη. Ούτε το 1/5...

Καλα το φανταστηκα! Δεν θα κατσω να σκασω, οποιος θελει ας κανει! Δεν θα καθομαι να τους κυνηγαω, ασε που μπορει να λειτουργησει και κατα μου (το να παω για υπενθυμιση), δηλαδη να μου πουν καποιοι "ειχαμε σκοπο να την κανουμε την απογραφη, αλλα μας πρηξατε, μην ξαναερθετε!"

Και απο μεσα Δεκεμβριου θα πηγαινουμε στα σπιτια για εντυπη απογραφη! Που απο τα μεσα Δεκεμβριου και μετα θα αρχισουν οι ανθρωποι να φευγουν στα χωρια κτλ. για Χριστουγεννα. Δεν θα βρισκουμε ουτε τους μισους απο οσους βρηκαμε στην πρωτη φαση!!!

Μιλαμε για αυτους στην ΕΛΣΤΑΤ που προγραματιζουν τις ημερομηνιες δεν εχουν στοιχειωδη λογικη!!!

14 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Κέντρο Αθήνας είσαι; Εδώ Εξάρχεια μου είπε φίλος που έκανε απογραφή ότι έτυχε σε κτίριο με 48 διαμερίσματα. Ήτανε 6οροφο και είχε 8 διαμερίσματα ανά όροφο. Η μεγαλύτερη πολυκατοικία που είχε τύχει να μπω ήταν 6 όροφοι και 6 διαμερίσματα ανά όροφο με 2 ασανσέρ. Χαρά στο κουράγιο στους διαχειριστές τέτοιων πολυκατοικιών. 

Χαχα εμενα μια απο τις πολυκατοικιες ειναι 7οροφη!!! Και εννοειται αρκετα διαμερισματα σε καθε οροφο! Και να πεις οτι είναι κοντα στη γειτονια μου; Οχι δυστυχως!Πες το στον φιλο σου τουλαχιστον να αισθανθει καλυτερα πως υπαρχουν και χειροτερα....

Επεξ/σία από kanikolas
  • Like 1
Δημοσ.

Εμένα πάντως νομίζω πιο εύκολο θα μου φαίνονταν αν είχα πολυκατοικίες με πολλά διαμερίσματα για να δίνω εύκολα τους φακέλους. Εγώ για να πάω σε 170 σπίτια έκανα 15 γεμάτες ώρες, δλδ την ημέρα πήγαινα για 3 ώρες τα πρωινά, απογευμα που είχα δοκιμάσει ήταν όλες οι αυλές κλειστές κ δεν μπορούσα να μπω, οπότε το απόγευμα πήγαινε χαμένο. Κ μου έχουν μείνει καμία 20σαρια που πέρασα κάνα 2 φορές κ δεν τους βρήκα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, Nickol32 είπε

Εμένα πάντως νομίζω πιο εύκολο θα μου φαίνονταν αν είχα πολυκατοικίες με πολλά διαμερίσματα για να δίνω εύκολα τους φακέλους. Εγώ για να πάω σε 170 σπίτια έκανα 15 γεμάτες ώρες, δλδ την ημέρα πήγαινα για 3 ώρες τα πρωινά, απογευμα που είχα δοκιμάσει ήταν όλες οι αυλές κλειστές κ δεν μπορούσα να μπω, οπότε το απόγευμα πήγαινε χαμένο. Κ μου έχουν μείνει καμία 20σαρια που πέρασα κάνα 2 φορές κ δεν τους βρήκα

Ναι αλλα σκεψου στην δευτερη φαση τι δυσκολια θα υπαρξει για τις τεραστιες πολυκατοικιες. Ειναι τοσο αποξενωμενοι οι ανθρωποι μεταξυ τους που σε καποιες περιπτωσεις δεν γνωριζουν ουτε καν πως λεγεραι ο διπλανος τους που εχει κενο κουδουνι απεξω ουτε να σου πουνε ποιες κατοικιες στον οροφο ειναι κενες να κανεις ενα πρωτο προχειρο πλανο!

Ενω σε μια μικρη πολυκατοικια (με συνολικα 3-4 διαμερισματα) αρκει να βρεις 1 μονο και θα σου πει αμεσως "ο ταδε οροφος δεν ζει καποιος ειναι για ενοικιαση, στον ταδε οροφο μενει ο κυριος Παπαδοπουλος"

Τι να το κανω να τα μοιρασω γρηγορα τα καρτελακια-φακελους αν δεν μπορω να αντλησω καποιες πρωτες πληροφοριες για τα κενα σπιτια;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ: Σε περιπτωση που καποιος εχει κανει οριστικη υποβολη, και ξεχασει να βαλει ενα μελος (ειτε μονιμο ειτε φιλοξενουμενο) αυτο που γνωριζω ειναι οτι ο ιδιος δεν μπορει να επεμβει! Θα μπορεσουμε εμεις οι απογραφεις στη β' φαση να επεμβουμε και να το διορθωσουμε; Αν γνωριζει καποιος ειτε τομεαρχης ειτε εποπτης, ας ενημερωσει!

Επεξ/σία από kanikolas
  • Like 3
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, kanikolas είπε

Ναι αλλα σκεψου στην δευτερη φαση τι δυσκολια θα υπαρξει για τις τεραστιες πολυκατοικιες. Ειναι τοσο αποξενωμενοι οι ανθρωποι μεταξυ τους που σε καποιες περιπτωσεις δεν γνωριζουν ουτε καν πως λεγεραι ο διπλανος τους που εχει κενο κουδουνι απεξω ουτε να σου πουνε ποιες κατοικιες στον οροφο ειναι κενες να κανεις ενα πρωτο προχειρο πλανο!

Ενω σε μια μικρη πολυκατοικια (με συνολικα 3-4 διαμερισματα) αρκει να βρεις 1 μονο και θα σου πει αμεσως "ο ταδε οροφος δεν ζει καποιος ειναι για ενοικιαση, στον ταδε οροφο μενει ο κυριος Παπαδοπουλος"

Τι να το κανω να τα μοιρασω γρηγορα τα καρτελακια-φακελους αν δεν μπορω να αντλησω καποιες πρωτες πληροφοριες για τα κενα σπιτια;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ: Σε περιπτωση που καποιος εχει κανει οριστικη υποβολη, και ξεχασει να βαλει ενα μελος (ειτε μονιμο ειτε φιλοξενουμενο) αυτο που γνωριζω ειναι οτι ο ιδιος δεν μπορει να επεμβει! Θα μπορεσουμε εμεις οι απογραφεις στη β' φαση να επεμβουμε και να το διορθωσουμε; Αν γνωριζει καποιος ειτε τομεαρχης ειτε εποπτης, ας ενημερωσει!

πιθανων να κανεις εντυπο για αυτο και να δηλωσεις κωδικο κατοικιας οτι προσθηκη στο ταδε ονλαην απογραφη. αν δωσουν την δυνατοτητα να το περασουμε εμεις απο το εντυπο στην ηδη υπαρχουσα ονλαην απογραφη τοτε θα ειναι μια χαρα. αναμονη λοιπον οσο τρεχει η αυτοαπογραφη.

πρακτικα σημειωνεις σε χαρτι αυτα τα μαζευεις και μιλας με τομεαρχη σου και εποπτη του τομεα που ανηκεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kanikolas είπε

Καλά αυτό για τις πολυκατοικιες δεν είναι απόλυτο. Αν μιλάμε για μέτριες η μεγάλες πολυκατοικιες τότε  πληροφορίες θα μάθεις άμα βρεις κανέναν ένοικο που μένει χρόνια είτε από τον διαχειριστή, αν είναι νέος ιδιοκτήτης η ενοικιαστής δεν θα ξέρει και πολλά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...