Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Ton_Berns είπε

Σωστά το σκέφτεσαι, κατά πάσα πιθανότητα θα το απογραψούν οι απογραφεις με το μάτι ή μέσω πληροφοριών κάποιου γείτονα. Καμία νομική συνέπεια δεν υπάρχει

Ένας τρόπος για να μιλήσεις με τον απογραφεα θα ήταν να μάθεις τα επτά πρώτα ψηφία του κωδικού του σπιτιού σου από κάποιο πολύ κοντινό γείτονα καθώς είναι ίδια για κάθε γειτονιά (στις πόλεις τετράγωνο). Μετά κάλεσε 2111212031- βάζεις τον επταψηφιο και μιλάς με τον απογραφεα!?

Ευχαριστώ φίλε θα μιλήσω τότε τηλεφωνικά με γνωστούς - συγγενείς  που είναι δίπλα να δω αν έχουν κωδικό να κάνω αυτό που λες..

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, papoys1 είπε

Έκανα την απογραφή την υπέβαλα οριστικά εκτυπώνοντας και το σχετικό έγγραφο.

Δεν έβαλα το εξοχικό διότι δεν ήξερα τον τρόπο καταχώρησης , ούτε το πατρικό μου που μου ανήκει. Και τα δύο βρίσκονται σε διαφορετικές περιφέρειες από αυτή της κατοικίας μου.

Δεν ξέρω αν και πως θα καταγραφούν αλλά πιστεύω αν οι καταγραφείς είναι από εκεί θα τις καταγράψουν το πιο πιθανό ως ακατοίκητες γιατί είναι σε επαρχιακά μέρη όπου όλοι τα γνωρίζουν όλα. Μπορώ να κάνω κάτι εγώ π.χ. να εντοπίσω με κάποιο τρόπο τους απογραφείς να τους ενημερώσω ή να με ενημερώσουν;;

Αν δεν το κάνω όπως είναι και το πιο πιθανό προκύπτει κάποιο πρόβλημα για μένα;; Να το πούμε στα ίσια για τη στατιστική χέστηκα όπως οι περισσότεροι 🤣 απλά ρωτάω μήπως οι καταγραφείς έχουν κάποιο πρόβλημα.

Και ρε φίλε ppaio γιατί ρίχνεις τόσο χαμηλά το επίπεδο;;

1) αν βρεις κωδικο κατοικιας μπαινεις μεσα και συμπληρωνεις την καρτελα μονο μονο μονο οτι αφορα την κατοικια με κατοικους-φιλοξενουμενος βαζεις 00. καρτελα στοιχεια ατομου που εδωσε την πληροφορια βαζεις παντα ωστε να βρουν ποιος ειναι αν χρειαστει κατι.

2)το σημειωνει κενο ο απογραφεας. βλεπει οτι ο κωδικος δεν εχει ανοιξει ονλαην. κανει εντυπο για την κενη κατοικια ο απογραφεας.

προτεινω το 2 γιατι αυτο μας δωσαν σαν οδηγια απο ελστατ. ετσι δεν ανοιγει προσωρινη αποθηκευση χωρις να κλεινει και δεν εχει προβλημα ο απογραφεας. δηλαδη αρκετα ετσι ανοιξαν δεν το τελειωσαν και δεν δηλωσαν τα στοιχεια επικοινωνιας. αρα δεν μπορει να μπει απογραφεας να διορθωσει και φυσικα δεν επιτρεπει η εφαρμογη οριστικη υποβολη απο τον απογραφεα. τομεαρχης ειμαι οποτε παντα ενημερωνω σε κενα σπιτια αν ο ιδιοκτητης ειναι διπλα. του λετε το 2ο. αποφευγουμε ετσι ασκοπη καταχωρηση αφου ειναι του απογραφεα κομματι. ετσι γνωριζω και εγω τι γινετε και ειμαι ηρεμος.

Δημοσ.

Σίγουρα έχει ήδη αναφερθεί αλλά αν μπορείς κάποιος να απαντήσει με βοηθούσε.

Έστω ότι είναι γραφείο π.χ. δικηγορικό και είναι μόνο για εργασία, δεν κοιμάται κανείς εκεί, πρέπει να μπει να κάνει την απογραφή και να απαντήσει μόνο τις αρχικές ερωτήσεις ή δεν πρέπει να μπει καθόλου και να μπει από τον απογραφέα ως μη κατοικία;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, xxatziva είπε

1) αν βρεις κωδικο κατοικιας μπαινεις μεσα και συμπληρωνεις την καρτελα μονο μονο μονο οτι αφορα την κατοικια με κατοικους-φιλοξενουμενος βαζεις 00. καρτελα στοιχεια ατομου που εδωσε την πληροφορια βαζεις παντα ωστε να βρουν ποιος ειναι αν χρειαστει κατι.

2)το σημειωνει κενο ο απογραφεας. βλεπει οτι ο κωδικος δεν εχει ανοιξει ονλαην. κανει εντυπο για την κενη κατοικια ο απογραφεας.

προτεινω το 2 γιατι αυτο μας δωσαν σαν οδηγια απο ελστατ. ετσι δεν ανοιγει προσωρινη αποθηκευση χωρις να κλεινει και δεν εχει προβλημα ο απογραφεας. δηλαδη αρκετα ετσι ανοιξαν δεν το τελειωσαν και δεν δηλωσαν τα στοιχεια επικοινωνιας. αρα δεν μπορει να μπει απογραφεας να διορθωσει και φυσικα δεν επιτρεπει η εφαρμογη οριστικη υποβολη απο τον απογραφεα. τομεαρχης ειμαι οποτε παντα ενημερωνω σε κενα σπιτια αν ο ιδιοκτητης ειναι διπλα. του λετε το 2ο. αποφευγουμε ετσι ασκοπη καταχωρηση αφου ειναι του απογραφεα κομματι. ετσι γνωριζω και εγω τι γινετε και ειμαι ηρεμος.

Το ερωτηματολόγιο για την απογραφή κατοικιών συλλέγει κάποιο όγκο πληροφοριών οι οποίες είναι χρήσιμες στατιστικά και απογραφικά,
ανεξάρτητα από το αν μια κατοικία είναι κενή ή όχι, τη στιγμή της απογραφής.

Γίνεται τότε να μην υπάρχουν συνέπειες αν δε θα συλλεγούν οι πληροφορίες και για τις κενές κατοικίες;
Καλοδεχούμενο δηλαδή, αλλά μου φαίνεται περίεργο.

Άσε περιπτώσεις σαν την δική μου κιόλας που δηλώνω ΟΚ το χρόνο ολόκληρο διαμονή στην κύρια κατοικία, αλλά δηλώνω και μερικούς μήνες διαμονής στην δευτερεύουσα κατοικία που είναι κενή (άρα η δευτερεύουσα θεωρητικά κατοικείται κάποιο διάστημα - ακόμα κι αν εγώ φερ' ειπείν έχω να πατήσω πάνω από χρόνο).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, batig0al είπε

Σίγουρα έχει ήδη αναφερθεί αλλά αν μπορείς κάποιος να απαντήσει με βοηθούσε.

Έστω ότι είναι γραφείο π.χ. δικηγορικό και είναι μόνο για εργασία, δεν κοιμάται κανείς εκεί, πρέπει να μπει να κάνει την απογραφή και να απαντήσει μόνο τις αρχικές ερωτήσεις ή δεν πρέπει να μπει καθόλου και να μπει από τον απογραφέα ως μη κατοικία;

Το β'

Δηλαδή αν είχε προσμετρηθει ως κατοικία στην απογραφή κτιρίων προ μηνών (Όχι με κάποιον πολύ δεσμευτικό τρόπο αλλά ως αόριστη καταγραφή τύπου Στην τάδε πολυκατοικία έχει Χ κατοικιες), έχει εκδοθεί ένας επιπλέον άχρηστος Κωδικός στην λίστα του απογραφέα, στην οποία θα σημειώσει  (χειρόγραφα και κατόπιν ηλεκτρονικά)  ότι δεν υπάρχει κατοικία και δεν θα δώσει κωδικό. Αν σου εδωσε, απλώς καλείς στο τηλ που αναγράφει, και πληκτρολογεις τα πρώτα 7 ψηφία του κωδικου  και τον ενημερώνεις για το λάθος, χωρίς καμία άλλη ενέργεια εκ μέρους σου.

Επεξ/σία από mperdemenios
Δημοσ.

Εγινε αυτο που φοβομουν, εκει που μεσοβδομαδα γινοταν καποια δουλιτσα στις αυτοαπογραφες, απο χτες εχει σχεδον παγωσει ο ρυθμος των αυτοαπογραφων!

Αντε να δουμε μεχρι τις 13 Δεκεμβριου (μεχρι τις 13 Δεκεμβριου θα ξεχασουμε οτι γινεται απογραφη εμεις οι ιδιοι οι απογραφεις, σιγα μην εχουν το μυαλο τους οι πολιτες 😅😅😅)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kanikolas είπε

Εγινε αυτο που φοβομουν, εκει που μεσοβδομαδα γινοταν καποια δουλιτσα στις αυτοαπογραφες, απο χτες εχει σχεδον παγωσει ο ρυθμος των αυτοαπογραφων!

Αντε να δουμε μεχρι τις 13 Δεκεμβριου (μεχρι τις 13 Δεκεμβριου θα ξεχασουμε οτι γινεται απογραφη εμεις οι ιδιοι οι απογραφεις, σιγα μην εχουν το μυαλο τους οι πολιτες 😅😅😅)

Ποσους έφτασες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, prefuse είπε

Ποσους έφτασες;

Μεχρι το πρωι που το κοιταξα:

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ : 67 Κατοικιες

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ αποθηκευση : 1 Κατοικια

ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ : 180 ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

* Βεβαια καποιες απο τις 180 στον β' γυρο το πιθανοτερο να ειναι κενες (τωρα πως θα αντλησω πληροφοριες για καποιες, ενας Θεος ξερει). Με το 180 δηλαδη εννοω πως 180 κωδικοι εχουν μοιραστει!

Επεξ/σία από kanikolas
  • Like 1
Δημοσ.

αν όσο δουλεύει κανείς στην ελστατ ως απογραφέας υπάρχει ενδεχόμενο να έχει και θέμα ως αναπληρωτής καθηγητής σε δημόσια σχολεία επειδή δουλευει και στην ελστατ; δήλωσε άνεργος όταν έκανε την αίτηση για τα σχολεία

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Konos93 είπε

αν όσο δουλεύει κανείς στην ελστατ ως απογραφέας υπάρχει ενδεχόμενο να έχει και θέμα ως αναπληρωτής καθηγητής σε δημόσια σχολεία επειδή δουλευει και στην ελστατ; δήλωσε άνεργος όταν έκανε την αίτηση για τα σχολεία

Οχι...

6 ώρες πριν, kanikolas είπε

Eγω ειπα στους απογραφεις μου να πανε μεσα στην εβδομαδα και να τους το θυμισουν...Θα βοηθουσε εξαρχης η υπαρξη μπανερ για να μπουν στην εισοδο των κατοικιων...αλλα μιλαμε για αυτιστικους ΔΥ...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ppaio είπε

Eγω ειπα στους απογραφεις μου να πανε μεσα στην εβδομαδα και να τους το θυμισουν...Θα βοηθουσε εξαρχης η υπαρξη μπανερ για να μπουν στην εισοδο των κατοικιων..

Σήμερα δεν κουνήθηκε φύλλο. Πιθανότατα οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τελείωσε η αυτοαπογραφή. Εγώ εκτύπωσα καμία 50 χαρτιά να πάω αύριο να τα κολλήσω στις εισόδους των πολυκατοικιών σαν υπενθύμιση. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vali είπε

Σήμερα δεν κουνήθηκε φύλλο. Πιθανότατα οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τελείωσε η αυτοαπογραφή. Εγώ εκτύπωσα καμία 50 χαρτιά να πάω αύριο να τα κολλήσω στις εισόδους των πολυκατοικιών σαν υπενθύμιση. 

Μπορεις να ανεβασεις το χαρτακι εδω...?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, ppaio είπε

Μπορεις να ανεβασεις το χαρτακι εδω...?

Δεν είναι τίποτε ιδιαίτερο σε μια απλή κόλλα Α4έγραψα τα παρακάτω

Έχει δωθεί παράταση μέχρι την

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου

για την αυτοαπογραφή κτιρίων-πληθυσμού. Παρακαλούνται οι ένοικοι να ολοκληρώσουν την διαδικασία ώστε να αποφεχθούν οι επαναληπτικές επισκέψεις των απογραφέων στις οικίες.

Σε περίπτωση δυσκολίας ή αποριών ως προς την συμπλήρωση των ερωτηματολογίων παρακαλώ επικοινωνήστε με το...

Επέλεξα μέγεθος γραμματοσειράς 24 ώστε να είναι αρκετά ευανάγνωστο και να βγάζει 2 κομμάτια κάθε φύλλο Α4

Επεξ/σία από vali
  • Like 3
  • Thanks 3
Δημοσ.

δεν ξερω εγω τωρα αν θα ξαναπαω να τους ζαλισω τους ανθρωπους! Μα και αυτη η ΕΛΣΤΑΤ αν μας ειχε δωσει το εντυπο υλικο, θα μπορουσαμε τωρα που καθομαστε να παμε να συμπληρωσουμε στα εντυπα καποιες κενες κατοικιες ή καποιον παππουλη που δεν ξερει απο υπολογιστες κτλ.

1 ώρα πριν, vali είπε

εισαι πολυ τυχερος/η που εχεις πολλες μικρες πολυκατοικιες. Εμενα μου εδωσαν κατι πολυκατοικιαρες 40 και 50 διαμερισματων. αντε να βγαλω ακρη με τις κενες κατοικιες

• Like 3
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kanikolas είπε

δεν ξερω εγω τωρα αν θα ξαναπαω να τους ζαλισω τους ανθρωπους! Μα και αυτη η ΕΛΣΤΑΤ αν μας ειχε δωσει το εντυπο υλικο, θα μπορουσαμε τωρα που καθομαστε να παμε να συμπληρωσουμε στα εντυπα καποιες κενες κατοικιες ή καποιον παππουλη που δεν ξερει απο υπολογιστες κτλ.

εισαι πολυ τυχερος/η που εχεις πολλες μικρες πολυκατοικιες. Εμενα μου εδωσαν κατι πολυκατοικιαρες 40 και 50 διαμερισματων. αντε να βγαλω ακρη με τις κενες κατοικιες

Κέντρο Αθήνας είσαι; Εδώ Εξάρχεια μου είπε φίλος που έκανε απογραφή ότι έτυχε σε κτίριο με 48 διαμερίσματα. Ήτανε 6οροφο και είχε 8 διαμερίσματα ανά όροφο. Η μεγαλύτερη πολυκατοικία που είχε τύχει να μπω ήταν 6 όροφοι και 6 διαμερίσματα ανά όροφο με 2 ασανσέρ. Χαρά στο κουράγιο στους διαχειριστές τέτοιων πολυκατοικιών. 

• Like 1
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...