Προς το περιεχόμενο

Απογραφή Κτηρίων - Πληθυσμού 2021(Προκήρυξη ΕΛΣΤΑΤ)

velissarios1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

33 λεπτά πριν, kanikolas είπε

Αρα μια χαρα σε αφηνει να απογραψεις και δευτερο κωδικο με κενη κατοικια  (πατωντας εννοειται 0 μελη). Γιατι καποιοι στο forum εδω ισχυριζονταν πως δεν τους αφηνει. Ευχαριστω για την ενημερωση!

Αν επιτρεπεται, τι περιοχη εισαι και εινσι τοσο χαμηλα τα ποσοστα;

Εδώ που τα λέμε όταν ο αυτοαπογραφόμενος μπαίνει στην εφαρμογή στην πρώτη σελίδα λέει ακριβώς αυτό το πράγμα, δηλ. ότι μπορεί να απογράψει και άλλες κατοικίες που έχει (στο τέταρτο bullet το γράφει.) 

Α. Aυτοαπογραφόμενος: (Για είσοδο στην εφαρμογή θα πρέπει να σας έχει επιδοθεί η επιστολή με τον μοναδικό «Κωδικό Απογραφής»)

• Να απογράψετε την κατοικία της μόνιμης διαμονής σας, δηλαδή την κατοικία στην οποία διαμένετε συνήθως
• Να απογράψετε τα μέλη του νοικοκυριού σας (άτομα που διαμένουν μόνιμα στην κατοικία σας είτε έχουν μεταξύ τους σχέσεις συγγένειας είτε όχι)
• Να απογράψετε άτομα που φιλοξενούνται προσωρινά στην κατοικία σας, τα οποία δεν θα απογραφούν στη μόνιμη κατοικία τους επειδή δεν υπάρχει σε αυτήν άλλο άτομο για να τα απογράψει και δεν θα επιστρέψουν στη μόνιμη κατοικία τους εντός του χρονικού διαστήματος διενέργειας της Απογραφής
• Να απογράψετε τη δευτερεύουσα και την εξοχική σας κατοικία, καθώς και κατοικίες που ανήκουν στην ιδιοκτησία σας και είναι κενές για οποιονδήποτε λόγο
• Κατά τη διαδικασία της απογραφής θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε πέρα από τα στοιχεία των μελών του νοικοκυριού σας, στοιχεία για τις σχέσεις συγγένειας μεταξύ των μελών του νοικοκυριού σας, καθώς και πληροφορίες για πρώην μέλη του νοικοκυριού σας, τα οποία μετανάστευσαν στο εξωτερικό από το 2010 και μετά

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 λεπτά πριν, La_vie_en_tsouknida είπε

Εδώ που τα λέμε όταν ο αυτοαπογραφόμενος μπαίνει στην εφαρμογή στην πρώτη σελίδα λέει ακριβώς αυτό το πράγμα, δηλ. ότι μπορεί να απογράψει και άλλες κατοικίες που έχει (στο τέταρτο bullet το γράφει.) 

Α. Aυτοαπογραφόμενος: (Για είσοδο στην εφαρμογή θα πρέπει να σας έχει επιδοθεί η επιστολή με τον μοναδικό «Κωδικό Απογραφής»)

• Να απογράψετε την κατοικία της μόνιμης διαμονής σας, δηλαδή την κατοικία στην οποία διαμένετε συνήθως
• Να απογράψετε τα μέλη του νοικοκυριού σας (άτομα που διαμένουν μόνιμα στην κατοικία σας είτε έχουν μεταξύ τους σχέσεις συγγένειας είτε όχι)
• Να απογράψετε άτομα που φιλοξενούνται προσωρινά στην κατοικία σας, τα οποία δεν θα απογραφούν στη μόνιμη κατοικία τους επειδή δεν υπάρχει σε αυτήν άλλο άτομο για να τα απογράψει και δεν θα επιστρέψουν στη μόνιμη κατοικία τους εντός του χρονικού διαστήματος διενέργειας της Απογραφής
• Να απογράψετε τη δευτερεύουσα και την εξοχική σας κατοικία, καθώς και κατοικίες που ανήκουν στην ιδιοκτησία σας και είναι κενές για οποιονδήποτε λόγο
• Κατά τη διαδικασία της απογραφής θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε πέρα από τα στοιχεία των μελών του νοικοκυριού σας, στοιχεία για τις σχέσεις συγγένειας μεταξύ των μελών του νοικοκυριού σας, καθώς και πληροφορίες για πρώην μέλη του νοικοκυριού σας, τα οποία μετανάστευσαν στο εξωτερικό από το 2010 και μετά

Δε νομίζω να μπορείς να κάνεις απογραφή της κενής κατοικίας με τον ίδιο κωδικό, τουλάχιστον εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο.

Πάντως όταν ήρθε ο απογραφέας και μου έδωσε το χαρτί με ρώτησε για την άλλη κατοικία, του είπα ότι είναι κενή και έφυγε, λογικά την απογραφή την κάνει αυτός.

53 λεπτά πριν, kanikolas είπε

Αρα μια χαρα σε αφηνει να απογραψεις και δευτερο κωδικο με κενη κατοικια  (πατωντας εννοειται 0 μελη). Γιατι καποιοι στο forum εδω ισχυριζονταν πως δεν τους αφηνει. Ευχαριστω για την ενημερωση!

Αν επιτρεπεται, τι περιοχη εισαι και εινσι τοσο χαμηλα τα ποσοστα;

Λάθος, τώρα που το υπολόγισα είναι 19%. Βέβαια πάλι χαμηλά είναι τα ποσοστά. Επαρχία είμαι, σε χωριό..

3 λεπτά πριν, nikos032 είπε

Πάντως όταν ήρθε ο απογραφέας και μου έδωσε το χαρτί με ρώτησε για την άλλη κατοικία, του είπα ότι είναι κενή και έφυγε, λογικά την απογραφή την κάνει αυτός

Κανονικά αν και κενή κατοικία είναι δική σου μπορείς να την απογράψεις. Έπρεπε ο απογραφέας να αφήσει κωδικό και για την κενή, ειδικά αν του είπες ότι είναι δική σου. Πιθανόν βέβαια να μην γνώριζε και ο ίδιος τι έπρεπε να κάνει. Δεν πειράζει θα περάσει ξανά να την καταγράψει σαν κενή.

• Like 1

Εγώ θα απογραφώ στην κύρια κατοικία μου. Έχω το φάκελο με τον κωδικό κατοικίας,
θα απογράψουμε την κυρια κατοικία και θα απογραφούμε κι ως πρόσωπα.
ΟΚ.

Με τη δευτερεύουσα όμως κατοικία που είναι κενή, είναι μακριά και δεν είναι κανείς για να παραλάβει φάκελο, τί γίνεται;
Πώς θα απογραφεί η δευτερεύουσα κατοικία;
Και με το δεδομένο ότι στην εφορία δηλώνω και κάποιους μήνες διαμονής στη δευτερεύουσα κατοικία,
θα χρειαστεί να απογραφούμε ως πρόσωπα κι εκεί ή δεν πρέπει επειδή τα πρόσωπα απογράφονται μόνο στην κατοικία της συνήθους διαμονή;ς

1 λεπτό πριν, nemom είπε

Με τη δευτερεύουσα όμως κατοικία που είναι κενή, είναι μακριά και δεν είναι κανείς για να παραλάβει φάκελο, τί γίνεται;
Πώς θα απογραφεί η δευτερεύουσα κατοικία;

Από την στιγμή που δεν μπορείς να βρεις τον κωδικό, απλά δεν θα την απογράψεις. Θα την σημειώσω ο απογραφέας ως κενή ή ως δευτερεύουσα αν ρωτήσει κάποιο γείτονα ή ακόμη και αν από την εξωτερική της κατάσταση φαίνεται ότι δεν είναι άδεια.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, xxatziva είπε

εφοσον μπεις με ταξιςνετ θα σου πεταει οτι δεν μπορεις διπλοαπογραφη. αφου τραβαει αφμ απο ταξις μεσα. για αυτο τα κενα λεμε τα αναλαμβανει ο απογραφεας με εντυπο. τομεαρχης ειμαι και με ρωταγαν ατομα. και λεω εσεις δεν ενεργοποιειται τον κωδικο αλλιως θα βλεπω προσωρινη και δεν θα κλεινει. το σημειωνει ο απογραφεας κενο και κανει εκεινος χαρτι στην εντυπη απογραφη. ετσι αποφευγω να τρεχω με οριστικες που δεν θα κλεινουν καθολου.

η καρτελα απογραφης σου εκλεισε χωρις λαθη ? αν ναι κανεις δεν εχει δυνατοτητα αλλαγης σε οριστικη υποβολη.

αν γινει κατι τετοιο θα τρεχουν με τα εντυπα στα χερια στα ηδη οριστικη υποβολη. προσεχουμε τι συμπληρωνουμε. δεν ειναι διαγωνισμα και εχεις 30λεπτα να απαντησεις.

αν εβαλες λιγοτερα τετραγωνικα απο οσα ειναι θα ερθω με τροχο να κοψω το περισσευμα. γλυτωνεις και ενφια. χαχχαχα.

στον τομεα μου εχω οριστικη με 1λαθος. αλλα κανεις δεν μπορει να το αλλαξει. δηλαδη πατησε ναι σαν απαντηση και μετα δεν εβαλε κατι απο κατω. το εκανε οριστικο και τρεχουμε τωρα να το σημειωνουμε για αργοτερα

Βασικα το αναποδο εβαλα περισσοτερα μετρα

6 ώρες πριν, xxatziva είπε

Επεξ/σία από therock

2 ώρες πριν, therock είπε

Βασικα το αναποδο εβαλα περισσοτερα μετρα

ωπ την πατησες τωρα θα δει η εφορια οτι δηλωνες λιγοτερα και θα φας προστιμο και αναδρομικο ενφια.  πλακα κανω.  αλλα θελει προσοχη. τομεαρχης και διορθωνω πολιτες με λαθη απο απροσεξια πριν κλεισουν τις καρτελες τους. μετα κλεινουν κανονικα και παμε παρακατω.

• Like 1

Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

Για την αυτοαπογραφη, απλα αποθηκευουμε στο τελος το δελτιο και τελος? 

Μετά από την αποθήκευση κάνουμε οριστικοποίηση, είναι στο αριστερό μέρος της οθόνης κ αν έχεις εκτυπωτή εκτύπωσε το η αποθήκευσε το 

• Like 1

36 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Για την αυτοαπογραφη, απλα αποθηκευουμε στο τελος το δελτιο και τελος? 

Όταν πατήσεις αποθήκευση, στα αριστερά της σελίδας θα υπάρχει καρτέλα "αποθηκευμενες κατοικίες", μπαίνεις εκεί και πατάς οριστική υποβολή για να ολοκληρώσεις την διαδικασία 

14 ώρες πριν, La_vie_en_tsouknida είπε

Ναι, κάθε κατοικία έχει δικό της κωδικό. Οπότε χρειάζεστε τον κωδικό της εξοχικής κατοικίας για να την απογράψετε.

Οι κατοικιες απογραφονται ή οι ανθρωποι? το λογικο δεν ειναι, αν ενας εχει 5 κατοικιες να τις βαλει και τις 5 στην αυτοαπογραφη του?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκανα την απογραφή την υπέβαλα οριστικά εκτυπώνοντας και το σχετικό έγγραφο.

Δεν έβαλα το εξοχικό διότι δεν ήξερα τον τρόπο καταχώρησης , ούτε το πατρικό μου που μου ανήκει. Και τα δύο βρίσκονται σε διαφορετικές περιφέρειες από αυτή της κατοικίας μου.

Δεν ξέρω αν και πως θα καταγραφούν αλλά πιστεύω αν οι καταγραφείς είναι από εκεί θα τις καταγράψουν το πιο πιθανό ως ακατοίκητες γιατί είναι σε επαρχιακά μέρη όπου όλοι τα γνωρίζουν όλα. Μπορώ να κάνω κάτι εγώ π.χ. να εντοπίσω με κάποιο τρόπο τους απογραφείς να τους ενημερώσω ή να με ενημερώσουν;;

Αν δεν το κάνω όπως είναι και το πιο πιθανό προκύπτει κάποιο πρόβλημα για μένα;; Να το πούμε στα ίσια για τη στατιστική χέστηκα όπως οι περισσότεροι 🤣 απλά ρωτάω μήπως οι καταγραφείς έχουν κάποιο πρόβλημα.

Και ρε φίλε ppaio γιατί ρίχνεις τόσο χαμηλά το επίπεδο;;

Επεξ/σία από papoys1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, papoys1 είπε

Έκανα την απογραφή την υπέβαλα οριστικά εκτυπώνοντας και το σχετικό έγγραφο.

Δεν έβαλα το εξοχικό διότι δεν ήξερα τον τρόπο καταχώρησης , ούτε το πατρικό μου που μου ανήκει. Και τα δύο βρίσκονται σε διαφορετικές περιφέρειες από αυτή της κατοικίας μου.

Δεν ξέρω αν και πως θα καταγραφούν αλλά πιστεύω αν οι καταγραφείς είναι από εκεί θα τις καταγράψουν το πιο πιθανό ως ακατοίκητες γιατί είναι σε επαρχιακά μέρη όπου όλοι τα γνωρίζουν όλα. Μπορώ να κάνω κάτι εγώ π.χ. να εντοπίσω με κάποιο τρόπο τους απογραφείς να τους ενημερώσω ή να με ενημερώσουν;;

Αν δεν το κάνω όπως είναι και το πιο πιθανό προκύπτει κάποιο πρόβλημα για μένα;; Να το πούμε στα ίσια για τη στατιστική χέστηκα όπως οι περισσότεροι 🤣 απλά ρωτάω μήπως οι καταγραφείς έχουν κάποιο πρόβλημα.

Και ρε φίλε ppaio γιατί ρίχνεις τόσο χαμηλά το επίπεδο;;

Σωστά το σκέφτεσαι, κατά πάσα πιθανότητα θα το απογραψούν οι απογραφεις με το μάτι ή μέσω πληροφοριών κάποιου γείτονα. Καμία νομική συνέπεια δεν υπάρχει

Ένας τρόπος για να μιλήσεις με τον απογραφεα θα ήταν να μάθεις τα επτά πρώτα ψηφία του κωδικού του σπιτιού σου από κάποιο πολύ κοντινό γείτονα καθώς είναι ίδια για κάθε γειτονιά (στις πόλεις τετράγωνο). Μετά κάλεσε 2111212031- βάζεις τον επταψηφιο και μιλάς με τον απογραφεα!?

Επεξ/σία από Ton_Berns
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...