Προς το περιεχόμενο

Απογραφή Κτηρίων - Πληθυσμού 2021(Προκήρυξη ΕΛΣΤΑΤ)

velissarios1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kanikolas είπε

Αν ισχυει αυτο πως μπορει με εναν κωδικο taxinet να απογραψεις μονο εναν κωδικο κατοικιας (που λογικα με τα σχολια που διαβαζω εδω, μαλλον ισχυει) ειναι μεγαλη μαλακια της ΕΛΣΤΑΤ.

Δηλαδη να εχει πχ καποιος ιδιοκτητης 5 κενες κατοικιες, να εχει τους κωδικους, να θελει να τις αυτοαπογραψει μονος του (για να κανει και τη δουλεια του απογραφεα ευκολοτερη) και ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ!! 🤔🤔🤔

εφοσον μπεις με ταξιςνετ θα σου πεταει οτι δεν μπορεις διπλοαπογραφη. αφου τραβαει αφμ απο ταξις μεσα. για αυτο τα κενα λεμε τα αναλαμβανει ο απογραφεας με εντυπο. τομεαρχης ειμαι και με ρωταγαν ατομα. και λεω εσεις δεν ενεργοποιειται τον κωδικο αλλιως θα βλεπω προσωρινη και δεν θα κλεινει. το σημειωνει ο απογραφεας κενο και κανει εκεινος χαρτι στην εντυπη απογραφη. ετσι αποφευγω να τρεχω με οριστικες που δεν θα κλεινουν καθολου.

1 ώρα πριν, therock είπε

Α οκ οποτε κανουμε μια και εξω και τελειωσαμε

Εν τω μεταξυ εκανα ενα λαθος στα τετραγωνικα και δεν εχει επεξεργασια να το αλλαξεις. Πηρα στον αριθμο του απογαφρεα να ζητησω τροποποοιηση και μου λεει οτι ο απογραφεας δεν ειναι διαθεσιμος

η καρτελα απογραφης σου εκλεισε χωρις λαθη ? αν ναι κανεις δεν εχει δυνατοτητα αλλαγης σε οριστικη υποβολη.

αν γινει κατι τετοιο θα τρεχουν με τα εντυπα στα χερια στα ηδη οριστικη υποβολη. προσεχουμε τι συμπληρωνουμε. δεν ειναι διαγωνισμα και εχεις 30λεπτα να απαντησεις.

αν εβαλες λιγοτερα τετραγωνικα απο οσα ειναι θα ερθω με τροχο να κοψω το περισσευμα. γλυτωνεις και ενφια. χαχχαχα.

στον τομεα μου εχω οριστικη με 1λαθος. αλλα κανεις δεν μπορει να το αλλαξει. δηλαδη πατησε ναι σαν απαντηση και μετα δεν εβαλε κατι απο κατω. το εκανε οριστικο και τρεχουμε τωρα να το σημειωνουμε για αργοτερα

Επεξ/σία από xxatziva
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Οι αυτοαπογραφές έχουν παγώσει πανηγυρικά με το ποσοστό των αυτοπογραφούμενων να είναι χαμηλό. Οπότε θα περιμένω μέχρι τις 13 για να μπορώ να κινηθώ ξανά...

• Thanks 1

45 λεπτά πριν, Muchacho είπε

Οι αυτοαπογραφές έχουν παγώσει πανηγυρικά με το ποσοστό των αυτοπογραφούμενων να είναι χαμηλό. Οπότε θα περιμένω μέχρι τις 13 για να μπορώ να κινηθώ ξανά...

Επειδη ακουγοταν εδω και μερες πως θα παει για παραταση , πολλοι σκεφτηκαν "ελα μωρε εχω χρονο, την κανω την αυτοαπογραφη αργοτερα...." και τωρα με την παραταση μεχρι 13/12 μπορει και να ξεχαστουν κτλ.

Η αληθεια ειναι πως περιμενα και εγω σημερα να γινουν καποιες αυτοαπογραφες αλλα αφου μαθευτηκε και επισημα η παραταση, προχωρανε με πολυ αργους ρυθμους.

Αλλα οπως το λες, δεν θα κατσω να σκασω. Το αφηνω να κυλησει μεχρι 13 Δεκεμβριου (σιγα μην πηγαινω για υπενθυμιση καθε λιγες μερες να τους ζαλιζω τους ανθρωπους) και απο εκει και περα ξαναασχολουμαι με την εντυπη απογραφη απο τις 14 Δεκεμβριου. Ελπιζω 14/12 να εχουμε ολο το υλικο (ερωτηματολογια, βεβαιωσεις κτλ.) και να μην μας πουνε "θα μοιραστουν σταδιακα απο τους τομεαρχες" ή "θα σας μοιραζονται λιγα λιγα τα εντυπα ερωτηματολογια και οταν σας τελειωνουν θα ειδοποιειτε τομεαρχη κτλ". Γιατι αν το πανε ετσι, θα τραβηξει πολυ!!!

• Thanks 1

Εγώ έλαβα υλικό τελευταία στιγμή και μέσα σε 1,5 μέρα έδωσα σχεδόν σε όλα τα σπίτια με τα περισσότερα σπίτια να είναι κλειστά (δουλειά/περίοδο συγκομιδής ελιών/covid) με αποτέλεσμα να αφήνω κάτω από πόρτες. Οπότε δεν έχω αποσπάσει κάποιο τηλέφωνο για να γνωρίζω τις προσθέσεις τους. Όσους πήρα τηλ και δεν είχαν  αυτοαπογραφηθεί(ενώ τους ρωτούσα αν έχουν αυτήν την δυνατότητα όταν τους έδινα τους κωδικούς) ήταν σε φάση "το είχα ξεχάσει τελείως", "θες να τα πούμε δύο λεπτά τηλεφωνικά " κτλ.

Πληροφοριακά γιατί δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί.

Έκανα την απογραφή της κόρης μου η οποία έχει πρόβλημα με τη μικρούλα με τον ΑΜΚΑ στον οποίο έχει γραφτεί λάθος η ημερομηνία 24 αντί για το σωστό 27. Δεν έχει ΑΦΜ η μικρούλα μου το πήρε μια χαρά δεν μου έβγαλε κόκκινο και το υπέβαλα φυσικά. Ήταν το τρίτο και τελευταίο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Πληροφοριακά γιατί δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί.

Έκανα την απογραφή της κόρης μου η οποία έχει πρόβλημα με τη μικρούλα με τον ΑΜΚΑ στον οποίο έχει γραφτεί λάθος η ημερομηνία 24 αντί για το σωστό 27. Δεν έχει ΑΦΜ η μικρούλα μου το πήρε μια χαρά δεν μου έβγαλε κόκκινο και το υπέβαλα φυσικά. Ήταν το τρίτο και τελευταίο. 

Δεν ειναι σημαντικο λαθος αυτο. Ουτως ή αλλως η ΕΛΣΤΑΤ θα βγαλει μετα απο επεξεργασια ολων των ερωτηματολογιων συγκεντρωτικα συμπερασματα για τις συνθηκες διαβιωσης των ατομων που ζουν στην Ελλαδα, ποσο εχουν μετακινηθει απο την περιφερεια στα αστικα κεντρα κτλ.

Θεωρω πως το μονο σημαντικο λαθος για καποιον που εχει κανει ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ειναι μονο αν εχει ξεχασει να απογραψει καποιο μελος απο την οικογενεια (αλλα και γιαυτο υπαρχει λυση: το περναει πχ ως φιλοξενουμενο μελος στην οικια των παππουδων). 

Επεξ/σία από kanikolas
  • Like 1

2 ώρες πριν, Muchacho είπε

Εγω είμαι στο 50%(μαζι με τις προσωρινές), αλλά έχεις δίκιο, αυτή τη βδομάδα πολύ μικρή κίνηση.. Και ήλπιζα να φτάσω στο 70-75 %.. 🙄🤔

Ποιός ο λόγος της απογραφής, απο την στιγμη πού ολοί έχουμε ΑΜΚΑ και ξέρουν πόσοι ήμαστε και απο τις δηλωσεις της εφορίας μπορουν να τραβήξουν τα στοιχεία για τα σπίτια. Γιατι δεν κάνουν και απογραφη για τα αυτοκίνητα και τα σκάφη.... τσάμπα είναι.........

• Like 2

46 λεπτά πριν, vorlon68 είπε

Ποιός ο λόγος της απογραφής, απο την στιγμη πού ολοί έχουμε ΑΜΚΑ και ξέρουν πόσοι ήμαστε και απο τις δηλωσεις της εφορίας μπορουν να τραβήξουν τα στοιχεία για τα σπίτια. Γιατι δεν κάνουν και απογραφη για τα αυτοκίνητα και τα σκάφη.... τσάμπα είναι.........

αρνητης απογραφης και εσυ? ενας ενας βγαινεται στον αφρό ?

οι απογραφεις πληρωνονται αναλογα τα ερωτηματολογια+ατομα.

αρα οσοι δεν απογραφονται, τοτε κατάλαβε οτι οι απογραφεις θα πάρουν ελάχιστα χρηματα.

1 λεπτό πριν, xxatziva είπε

αρνητης απογραφης και εσυ? ενας ενας βγαινεται στον αφρό ?

οι απογραφεις πληρωνονται αναλογα τα ερωτηματολογια+ατομα.

αρα οσοι δεν απογραφονται, τοτε κατάλαβε οτι οι απογραφεις θα πάρουν ελάχιστα χρηματα.

Σε αυτα που λέω που φαινετε αρνηση απογραφής; Λέω οτι έχουν την δυνατότητα να γίνει η απογραφή χωρίς έξοδα για το κρατος. Απλα πραγματα.

• Like 2

Είπαμε απογραφόμαστε για χάρη των παιδιών που τρέχουν και αγωνιούν πρώτα και μετά για τα στατιστικά τα οποία όπως φαίνεται ελάχιστη σημασία έχουν.

• Like 3

Σιγά τη διαδικασία ρε παιδιά, απλές είναι οι ερωτήσεις, 30-60 λεπτά χρειάζεται να αφιερώσει κάποιος για μια 4μελη οικογένεια.

• Like 1

1 ώρα πριν, kostaspsilos13 είπε

Εγω είμαι στο 50%(μαζι με τις προσωρινές), αλλά έχεις δίκιο, αυτή τη βδομάδα πολύ μικρή κίνηση.. Και ήλπιζα να φτάσω στο 70-75 %.. 🙄🤔

Είσαι πολύ τυχερός πάντως... Εγώ μαζί με οριστικές κ προσωρινές είναι στο 10%. Πάρτυ θα έκανα αν έφτανα το 50% που δεν πρόκειται

• Confused 1

5 ώρες πριν, kanikolas είπε

Αν ισχυει αυτο πως μπορει με εναν κωδικο taxinet να απογραψεις μονο εναν κωδικο κατοικιας (που λογικα με τα σχολια που διαβαζω εδω, μαλλον ισχυει) ειναι μεγαλη μαλακια της ΕΛΣΤΑΤ.

Δηλαδη να εχει πχ καποιος ιδιοκτητης 5 κενες κατοικιες, να εχει τους κωδικους, να θελει να τις αυτοαπογραψει μονος του (για να κανει και τη δουλεια του απογραφεα ευκολοτερη) και ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ!! 🤔🤔🤔

Με τον ίδιο κωδικό taxisnet απογραψα {για άλλον) την μόνιμη κατοικία με όλα τα μέλη και μετά με άλλον κωδικό κατοικίας απογραψα και την κενη. 

• Thanks 1

5 λεπτά πριν, Scorpios0 είπε

Με τον ίδιο κωδικό taxisnet απογραψα {για άλλον) την μόνιμη κατοικία με όλα τα μέλη και μετά με άλλον κωδικό κατοικίας απογραψα και την κενη. 

Αρα μια χαρα σε αφηνει να απογραψεις και δευτερο κωδικο με κενη κατοικια  (πατωντας εννοειται 0 μελη). Γιατι καποιοι στο forum εδω ισχυριζονταν πως δεν τους αφηνει. Ευχαριστω για την ενημερωση!

30 λεπτά πριν, Nickol32 είπε

Είσαι πολύ τυχερός πάντως... Εγώ μαζί με οριστικές κ προσωρινές είναι στο 10%. Πάρτυ θα έκανα αν έφτανα το 50% που δεν πρόκειται

Αν επιτρεπεται, τι περιοχη εισαι και εινσι τοσο χαμηλα τα ποσοστα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...