Προς το περιεχόμενο

Απογραφή Κτηρίων - Πληθυσμού 2021(Προκήρυξη ΕΛΣΤΑΤ)

velissarios1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

χθές 25/11 στείλανε σε μια φίλη μου το πρωτο e-mail για αποδοχή απογραφέα οπότε σε καποιες περιοχες οχι απλα δεν εχουν μοιρασει φακελους ουτε απογραφείς δεν εχουν ορίσει.

• Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

9 ώρες πριν, vali είπε

[...]

Πάντως απ'ότι μου είπε μάλλον για ολόκληρη περιοχή άλλου τομεάρχη στην ίδια εποπτεία θέλουν να μου δώσουν στην οποία δεν έχει μοιραστεί έως τώρα ούτε ένας κωδικός κατοικίας. Δεν μπόρεσαν να βρουν απογραφέα να αναλάβει. Ας μην απορούν μερικοί που δεν έχει έρθει ο κωδικός στο σπίτι τους.

- Όταν την ίδια τη θέση του «τομεάρχη», δεν μπήκαν στον κόπο να διεκδικήσουν δεκάδες άνεργα ή υποαπασχολούμενα άτομα ή μεταπτυχιακοί φοιτητές, που είχαν περισσότερα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα από το 50% (τουλάχιστον) αυτών που προσλήφθηκαν τελικά, πως θα ήταν δυνατό να πήγαιναν καλά τα πράγματα;

- Απλό υπαρκτό παράδειγμα: Νεαρός πτυχιούχος Τμήματος Στατιστικής ΑΕΙ που κάνει τώρα μεταπτυχιακό και έχει εμπειρία σε έρευνες μεγάλης ιδιωτικής εταιρίας αλλά όχι στην ΕΛΣΤΑΤ και δεν ήθελε να εργασθεί στο Δήμο που είναι μόνιμος κάτοικος. Βλέποντας τι μόρια θα συγκέντρωνε, και πως ο κάθε άσχετος Δ.Υ. (και όχι μόνο) θα μπορούσε να προτιμηθεί αντ αυτού, δεν υπέβαλλε ποτέ αίτηση αν και χρειαζόταν τα χρήματα.

- Για την ΕΛΣΤΑΤ ισχύει τελικά αυτό που λέει ο λαός: "όπως έστρωσες, έτσι θα κοιμηθείς";

• Like 1

2 λεπτά πριν, therock είπε

Μα με διαφορετικο κωδικο απογραφης μπηκα..

Χμ, δεν ξέρω τι να σας απαντήσω. Ξέρει κανείς άλλος εδώ μέσα να μας πει; 

Καλημέρα σε όλους.

Γνωρίζει κάποιος, ίσως τομεάρχης, αν η παράταση που δόθηκε, παρατείνει ανάλογα και την χειρόγραφη απογραφή; Δηλαδή χοντρικά μέχρι τις 26/12; 

Η'

Θα "τρέχουμε" παράλληλα και την χειρόγραφη απογραφή από αύριο;

11 ώρες πριν, Nickol32 είπε

Απ' ότι είδα θα δοθεί παράταση μέχρι αρχές Δεκεμβρίου τουλάχιστον για την αυτοαπογραφη οπότε έχεις χρόνο στη διάθεσή σου!!!!!

Δεν ανησυχώ, μην νομίζεις. Έχω σχηματίσει την γνώμη ότι απλά η απογραφή έτσι όπως σχεδιάστηκε (low budget story με το να πετά το μπαλάκι στον πολίτη) θα αποτύχει, και θα περιμένω την διόρθωση. Να έρθει ο απογραφέας να μας απογράψει όπως την προηγούμενη φορά, πριν 10 χρόνια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, therock είπε

Παιδια να ρωτησω, μπηκα σημερα να απογραψω δευτερη κατοικια (εξοχικη) και μου εγραψε πως εχω ηδη κανει απογραφη. Μεχρι μια κανει ο καθε κωδικος?

Να σε ρωτησω κατι. Μπαινεις με τον 12 ψηφιο κωδικο τον δευτερο σωστα; Σου επιτρεπει να μπεις στο ερωτηματολογιο ή δεν μπορεις να μπεις καθολου; Επειδη νομιζω οπως μπαινεις με κωδικους taxisnet το συστημα βαζει αυτοματα ως πρωτο μελος κατοικιας το ατομο που εχει κανει την συνδεση μεσω taxisnet, δοκιμασε να πας εκει που λεει "μονιμα μελη νοικοκυριου" και "φιλοξενουντα μελη" και βαλε 0 (γιατι ισως το συστημα να εχει προεπιλεγμενο το 1.

Ωστοσο αν δεν σε αφηνει να μπεις καθολου στο ερωτηματολογιο, ή δεν λειτουργησει αυτο παραπανω, δοκιμασε να μπεις με τους κωδικους taxisnet συγγενικου σου προσωπου και την κανεις μια χαρα.

Επεξ/σία από kanikolas

Είναι δυνατόν να δίνουν παράταση & αντί να μας ενημερώσουν οι τομεάρχες ή οι επόπτες να το διαβάζουμε στο ίντερνετ;!

Πάμε καλά;! Εν τω μεταξύ δεν έχουμε τουλάχιστον τα έντυπα ερωτηματολόγια για να απογράψουμε τους ηλικιωμένους που δεν πρόκειται να κάνουν αυτοαπογραφή....δλδ θα τρέχουμε Χριστουγεννιάτικα να χτυπάμε πόρτες;! 🤬

• Like 1

46 λεπτά πριν, therock είπε

Μα με διαφορετικο κωδικο απογραφης μπηκα..

alla ιδιο ταξις νετ οποτε δεν γινεται. το εξοχικο το βαζει κενη κατοικια ο απογραφεας και εκεινος συμπληρωνει εντυπο για την κατοικια και μονο για το κτιριο.

8 λεπτά πριν, funkopop είπε

Είναι δυνατόν να δίνουν παράταση & αντί να μας ενημερώσουν οι τομεάρχες ή οι επόπτες να το διαβάζουμε στο ίντερνετ;!

Πάμε καλά;! Εν τω μεταξύ δεν έχουμε τουλάχιστον τα έντυπα ερωτηματολόγια για να απογράψουμε τους ηλικιωμένους που δεν πρόκειται να κάνουν αυτοαπογραφή....δλδ θα τρέχουμε Χριστουγεννιάτικα να χτυπάμε πόρτες;! 🤬

Εικάζω ότι και οι τομεάρχες και οι επόπτες από το ίντερνετ θα το μάθουν...😂

• Like 1

17 λεπτά πριν, fotandreao είπε

Καλημέρα σε όλους.

Γνωρίζει κάποιος, ίσως τομεάρχης, αν η παράταση που δόθηκε, παρατείνει ανάλογα και την χειρόγραφη απογραφή; Δηλαδή χοντρικά μέχρι τις 26/12; 

Η'

Θα "τρέχουμε" παράλληλα και την χειρόγραφη απογραφή από αύριο;

παραταση ως 13δεκεμβρη για αυτοαπογραφη.μετα η εντυπη. οχι παραλληλα που θα ηταν το ιδανικο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τις βασικές  πληροφορίες κ πληθυσμό τις είχαν έτοιμες από taxis ( δηλώνεις κύρια κατοικία κ ποιους φιλοξενείς κ σε ποιον έκανες παραχώρηση)

Αν απλά ήθελαν να σκορπισουν χρήμα λόγω εποχής οκ δεκτό...ιδιαίτερα όσοι απογραφείς/τομεάρχες εποπτες  είναι εκτός τόπου κατοικίας πληρώνονται πολύ καλα ;)

51c8bea3-ffa4-4c31-ae4b-f766a7516166

Κωδικό κλειδάριθμο λέει ζητάς κ μόνος σου εδώ 😛

Επεξ/σία από kage

4 λεπτά πριν, funkopop είπε

Ειναι τοσο βλακες στην ΕΛΣΤΑΤ που με αυτα που κανουν οχι μονο δεν θα ερθουν νεοι απογραφεις για να βοηθησουν αλλα θα παραιτηθουν και αυτοι που ηδη υπαρχουν!

Εχεις δικιο αυτο με τα εντυπα. Συναντησα τουλαχιστον 5-6 ανθρωπους που μου ανεφεραν αν μπορω να τους απογραψω με εντυπο αλλα δεν μας εχουν δωσει τα εντυπα ερωτηματολογια (ασε που στο τελος καθε ατομο που απογραφουμε εμεις, πρεπει να τους δινουμε και βεβαιωση απογραφης). Δηλαδη 2-3 φορες μεχρι να τον πετυχεις μεσα, τον βρισκεις, σου λεει "α δεν θυμαμαι το ΑΜΚΑ ή το Αφμ, περνα αυριο που θα τα εχω βρει", να πας μετα με τα εντυπα τα συμπληρωνεις, γυρνας στο σπιτι το περνας ηλεκτρονικα στον υπολογιστη αλλα σου βγαζει καποιο σφαλμα, τον ξαναπαιρνεις τηλεφωνο για διευκρινιστικη ερωτηση κτλ.

Μπορει να φαινεται ακραιο ως περιπτωση αλλα μπορει να τυχει!

• Like 2

Μόλις τώρα, La_vie_en_tsouknida είπε

Οι δικοί μου που έχουν να επικοινωνήσουν από όταν ανέλαβα δεν έχω καμιά αμφιβολία 🙄😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, La_vie_en_tsouknida είπε

Δυστυχώς η μαλλον ευτυχως ναι...

Επεξ/σία από ppaio

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

[quote]Δηλαδη 2-3 φορες μεχρι να τον πετυχεις μεσα, τον βρισκεις, σου λεει "α δεν θυμαμαι το ΑΜΚΑ ή το Αφμ, περνα αυριο που θα τα εχω βρει", να πας μετα με τα εντυπα τα συμπληρωνεις[/quote]

Μην πιέζετε καταστάσεις κ χάνετε χρόνο.. ζητήστε τους από την αρχή ένα τηλ. Να έχουν το αφμ/ΑΜΚΑ Κ κάντε το από το σπίτι σας...αφου έχετε πάει κ έχετε συνεννοηθεί...

Προσωπικά θεωρώ τραγικό έναν απογραφεα να κάνει κάτοικον μισή ώρα ερωτηματολόγιο εν μέσω κοβιντ..

Επεξ/σία από kage
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...