Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Η κατοικια που εμενε ο ..πεθαμενος και η  κατοικια που ειναι τωρα δωρεαν παραχωρηση στην κορη μου  ειναι η ιδια .

Του την ειχα νοικιασει και οταν μετακομισε την εκανα δωρεαν παραχωριση στην κορη μου 

Αυτό γίνεται στα χωριά που δεν υπάρχουν διευθύνσεις. Ο τομεάρχης για διευκόλυνση του απογραφεα βάζει ονόματα ιδιοκτητών στο σπίτι. Ίσως νόμιζε ότι το σπίτι ανήκε σε αυτόν που πέθανε. Νομίζω δεν υπάρχει θέμα, χρησιμοποιεί κανονικά τον κωδικό για να απογραφεί

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, μπουρτζοβλαχος είπε

Στατιστικη υπηρεσια που κανει ζουμ τηλεσκοπικα μονο στο τι εχειν ο καθενας κινητη-ακινητη περιουσια αυτο απο μονο του ειναι υποπτο, στατιστικη ειναι και το θεμα υγειας, δεν ρωταει, εχετε μελος βαριας ασθενειας-κατακοιτο? στατιστικη λεγεται και η σωματικη-ψυχικη υγεια, δεν τα ρωταει, στατιστικη λεγεται και τι ειδους διατροφη κανει ο καθενας, ποτο-καπνισμα , στατιστικη λεγεται κσι το ποσοστο παχυσαρκιας στα μελη, στατιστικη λεγεται και το ποσοστο ανεργιας σε καθε οικογενεια, δεν βλεπω καποιο ειδος λογικης ωφελειας στο τι εξυπηρετει τον πολιτη ενα πραγμα

Ρωτάνε όσα τους ενδιαφέρουν. Πόσο πιο απλό;

Καταλαβαίνεις ότι κάθε έξτρα ερώτημα που προστίθεται πολλαπλασιάζεται επί εκατομμύρια δηλώσεις ατόμων και επομένως και έξτρα ανθρωποώρες έτσι; Δεν είναι για χόρταση οι ερωτήσεις.

Ή μήπως αν σε ρώταγαν ΚΑΙ αυτά που αναφέρεις, δε θα ήσασταν ακόμα πιο ενοχλημένοι για την... "αδιακρισία" τους εσύ και όσοι το βλέπουν με την οπτική σου;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nickol32 είπε

Ο κωδικός είναι διαφορετικός για κάθε κατοικία.

αν προκειται για πολυκατοικια?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, La_vie_en_tsouknida είπε

κάθε διαμέρισμα πολυκατοικίας έχει τον δικό του μοναδικό κωδικό

αρα οι απογραφεις θα πρεπει να γνωριζουν ποσα διαμερισματα εχει η καθε πολυκατοικια, ωστε να δινουν στο καθε ενα τον αναλογο φακελο

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rus είπε

αρα οι απογραφεις θα πρεπει να γνωριζουν ποσα διαμερισματα εχει η καθε πολυκατοικια, ωστε να δινουν στο καθε ενα τον αναλογο φακελο

Ναι, αυτή τη δουλειά την έκανε πριν 2-3 μήνες ο τομεάρχης στην απογραφή κτηρίων. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, scullyist είπε

Αν έχει γίνει ήδη αυτοαπογραφή και λάθος, μπορεί ο απογραφέας να κάνει διόρθωση; για μένα δεν βλέπω να δίνεται επιλογή.

υπομονη για αυτο. ακομα οχι. οριστικες δεν μπορει  κανεις για την ωρα να αλλαξει. υπομονη

2 ώρες πριν, Michalhs231 είπε

Μου εβγαλε οδο αριθμο κτλπ απλα στον οροφο ειναι κενο και στους 3 κωδικους.Εγω συμπληρωσα τον ενα κωδικο με ολα τα στοιχεια των μελων της οικογενειας και πχ εβαλα 150τμ(ενω ειναι 50+50+50 αντιστοιχα) στα τετραγωνικα,02 οροφους και συνολικα τα δωματια 13(ενω ειναι 3+6+4 αντιστοιχα).
Στους αλλους 2 κωδικους δεν εχω συμπληρωσει τιποτα

αρα ο απογραφεας δεν ενημερωσε την εφαρμογη σε ποιον οροφο αφησε τον καθε κωδικο.

2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Εκανα απογραφη σε 4 μελη  αλλα εχω και μια κορη που μενει σε αλλο διαμερισμα στην ιδια οικοδομη που της εχω παραχωρισει δωρεαν και φαινεται στο  Ε1 της

Με ιδιο κωδικο δεν την αφηνει να κανει απογραφη .

Δεν επρεπε να της δωσουν δικο της κωδικο ?

εφοσον ειναι κατοικια επρεπε να εχει κωδικο ξεχωριστο. μιλατε με ελστατ στην περιοχη σας να βρουν τομεαρχη-απογραφεα ωστε να κανουν εκδοση κωδικου κατοικιας σε υπάρχον κτίριο. δηλαδη ζητηστε το τηλεφωνο τους. αλλα ειδα σε αλλο μηνυμα σου οτι εχει κωδικο η κατοικια. να στο πω μπακαλιστικα. ο τομεαρχης εκανε καταγραφη κτιρια. εβαλε οδο αριθμος κατοικιες τοσες. ο απογραφεας αυτα τα στοιχεια βλεπει και δινει τους κωδικους στις κατοικιες. αν δεις δεν γραφουν ονομα. αυτα με τα ονοματα τα κανει ο απογραφεας για διευκολυνση αν ενας τους δει ολους μαζι για να μην παρει ένα οτι ναι κωδικο. αρα η κατοικια εφοσον εχει κωδικο με αυτον κανει αυτοαπογραφη. επισης η ελστατ εκει ειναι και μπορεις να τους καλεσεις για αποριες.

Επεξ/σία από xxatziva
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 13/11/2021 στις 11:20 ΜΜ, Basilhs23___ είπε

Σε εσένα συμβαίνει το εξής πρόβλημα, δεν έκαναν απογραφή της κατοικίας σου στην προεργασία, οπότε δεν βγήκε κωδικός, μας το ανέφερε σε εμάς το άτομο που ήρθε για την απογραφή και δεν μπορούσε να βγάλει κωδικούς, προσπάθησε να βγάλει από το κινητό του, αλλά επειδή δεν είχε το τηλέφωνο του επόπτη να βρει οδηγίες, μας λέει θα περάσω αύριο να σας δώσω τους κωδικούς, τελικά δεν πέρασε ποτέ. 

Εαν δεν έχει απογραφεί η κατοικία σου και βάλεις κωδικούς, σου λέει αυτό το σφαλμα. 

Και σε εμάς βγάζει το ίδιο, τι πρέπει να κάνουμε;

image.png.3e635a3327eac02e790436c66de73bf8.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, La_vie_en_tsouknida είπε

Ναι, αυτή τη δουλειά την έκανε πριν 2-3 μήνες ο τομεάρχης στην απογραφή κτηρίων. 

- Αν οι απογραφείς γνωρίζουν πόσα διαμερίσματα έχει η κάθε πολυκατοικία τότε θα πρέπει να είναι ποιο εύκολα τα πράγματα με τα μικρότερα κτίσματα που έχουν μόνο δύο (2) οροφοδιαμερίσματα με ξεχωριστές κύριες εισόδους.

- Τότε τι είδους απογραφέας ήταν αυτός (ή αυτή) που χρειάστηκε δύο διαφορετικές ημέρες, εχτές και σήμερα, για να αφήσει κάθε μια μέρα από ένα έντυπο σε κτήριο της Δυτικής Αθήνας με δύο οροφοδιαμερίσματα που έχουν ξεχωριστές εισόδους στο χώρο του ισογείου; Πρόσθετα-και τις δύο φορές-δεν άφησε καν το δικό του τηλέφωνο στο έντυπο αλλά ένα της ΕΛΣΤΑΤ που δεν το σηκώνουν ποτέ… Να σημειώσω επίσης ότι έκανε “τη ρίψη εντύπων” την τελευταία στιγμή, 24 και 25/11 και τις δύο το βράδυ γύρω στις 20:00...

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ.

Αύριο τελειώνει το πανηγύρι, και σε εμένα δεν ήρθε κανείς, ούτε για την κατοικία, ούτε για την απογραφή.

Κάτι δεν γίνεται σωστά, διαπιστώνω.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, petasis είπε

Αύριο τελειώνει το πανηγύρι, και σε εμένα δεν ήρθε κανείς, ούτε για την κατοικία, ούτε για την απογραφή.

Το λάθος ήταν εξ' αρχής που έγινε απογραφή φέτος, έπρεπε να την αφήσουν για την Άνοιξη προς Καλοκαίρι του 22 η 23. Δεν χάθηκε το σύμπαν να χάσουμε 1-2 έτη. Επίσης έπρεπε να γίνει καλύτερη οργάνωση για το θέμα των κωδικών και της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής, έτσι όπως το έκαναν τώρα θα ταλαιπωρηθούν περισσότερο οι απογραφεις όπως βέβαια και κάποιοι πολίτες. 

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, filipN είπε

- Αν οι απογραφείς γνωρίζουν πόσα διαμερίσματα έχει η κάθε πολυκατοικία τότε θα πρέπει να είναι ποιο εύκολα τα πράγματα με τα μικρότερα κτίσματα που έχουν μόνο δύο (2) οροφοδιαμερίσματα με ξεχωριστές κύριες εισόδους.

- Τότε τι είδους απογραφέας ήταν αυτός (ή αυτή) που χρειάστηκε δύο διαφορετικές ημέρες, εχτές και σήμερα, για να αφήσει κάθε μια μέρα από ένα έντυπο σε κτήριο της Δυτικής Αθήνας με δύο οροφοδιαμερίσματα που έχουν ξεχωριστές εισόδους στο χώρο του ισογείου; Πρόσθετα-και τις δύο φορές-δεν άφησε καν το δικό του τηλέφωνο στο έντυπο αλλά ένα της ΕΛΣΤΑΤ που δεν το σηκώνουν ποτέ… Να σημειώσω επίσης ότι έκανε “τη ρίψη εντύπων” την τελευταία στιγμή, 24 και 25/11 και τις δύο το βράδυ γύρω στις 20:00...

Μακάρι να είχα απαντήσεις στις ερωτήσεις σας αλλά γνωρίζω μόνο ότι συμβαίνει στο δικό μου απογραφικό τμήμα. Μόνο εικασίες μπορώ να κάνω. Πιθανότατα η διανομή των εντύπων στο τμήμα σας να ξεκίνησε όντως πριν δύο ημέρες (για διάφορους λόγους π.χ. παραιτήθηκε ο πρώτος απογραφέας οπότε έπρεπε να οριστεί νέος κλπ). Όσο για το τηλέφωνο επικοινωνίας αυτό θα πρέπει να είναι της μορφής 211 1212ΧΧΧ και μετά πρέπει να πληκτρολογήσετε τα 7 πρώτα ψηφία του κωδικού σας. Αν σας έδωσαν κάτι άλλο ή αν το τηλέφωνο 211 1212ΧΧΧ δεν σας δίνει τη δυνατότητα να πληκτρολογήσετε τα 7 ψηφία του κωδικού σας τότε σημαίνει ότι σας έδωσαν λάθος στοιχεία επικοινωνίας. Αν σας έδωσαν το 211 1212032 (τηλεφωνικό κέντρο ΕΛΣΤΑΤ), κακώς το έπραξαν (2-3 φορές πήρα να τσεκάρω αν απαντάει κανένας και απάντησε ο κανένας)

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, petasis είπε

Απ' ότι είδα θα δοθεί παράταση μέχρι αρχές Δεκεμβρίου τουλάχιστον για την αυτοαπογραφη οπότε έχεις χρόνο στη διάθεσή σου!!!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...