Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά το ηλεκτρονικό Ο3 θα κλείσει μετά τέλος της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής ή θα μπορούμε να κάνουμε αλλαγές?

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rus είπε

Κανω τωρα κι εγω την απογραφη, στη πρωτη σελιδα εντοπισα μια ασαφεια,

οταν ρωταει αν το δικτυο υδρευσης ειναι εντος ή εκτος κατοικιας τι εννοει?

Υπάρχει τρεχούμενο νερό εντός οικίας ή όχι. 

6 λεπτά πριν, panos9494 είπε

Παιδιά το ηλεκτρονικό Ο3 θα κλείσει μετά τέλος της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής ή θα μπορούμε να κάνουμε αλλαγές?

Πιστεύω ότι θα κλείσει μετά το πέρας όλης της απογραφής (της ηλεκτρονικής και της φυσικής με τα ερωτηματολόγια)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, rus είπε

Κανω τωρα κι εγω την απογραφη, στη πρωτη σελιδα εντοπισα ασαφειες,

οταν ρωταει αν το δικτυο υδρευσης ειναι εντος ή εκτος κατοικιας τι εννοει?

επισης, το καζανακι με υδραυλικη εγκατασταση εντος ή εκτος?

Καποια πολύ παλιά σπίτια σε χωριά η κάποιος που ζει σε σκηνή, σκάφος κτλ μπορεί να μην έχει νερό μέσα στην κατοικία αλλά να έχει έξω από το σπίτι η να μην έχει καν ούτε τουαλέτα. Παλιά τα σπίτια στα χωριά είχαν εξωτερική τουαλέτα.

Επεξ/σία από Darky
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, La_vie_en_tsouknida είπε

Υπάρχει τρεχούμενο νερό εντός οικίας ή όχι. 

Σε ποια περιπτωση μπορει κανεις να διαθετει δικτυο υδροδοτησης, το οποιο ομως  να ειναι εκτος κατοικιας?

5 λεπτά πριν, Darky είπε

Καποια πολύ παλιά σπίτια σε χωριά η κάποιος που ζει σε σκηνή, σκάφος κτλ μπορεί να μην έχει νερό μέσα στην κατοικία αλλά να έχει έξω από το σπίτι η να μην έχει καν ούτε τουαλέτα. Παλιά τα σπίτια στα χωριά είχαν εξωτερική τουαλέτα.

Aυτo που σε ρωταει μολις πεις οτι ναι, διαθετεις WC ειναι εαν το καζανακι/υδραυλικη εγκατασταση ειναι εντος ή εκτος της κατοικιας. Αρα  βαζω εντος?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dr_papas είπε

Καλησπέρα, αν έχει γίνει κάποιο λάθος ξεκλειδώνει η δήλωση πάλι για διόρθωση?

Εφόσον εχει γινει οριστική αποθήκευση για τον αυτοαπογραφούμενο δεν πρόκειται να ξεκλειδώσει για διορθώσεις.

Σήμερα προσπαθούσα να πάρω πληροφορίες για το πως να χειριστούμε σπίτι που έκανε οριστική αποθήκευση και ξέχασε να δηλωσει μέλη και σε επίπεδο επόπτη δεν ξερουν πως να το χειριστούμε. Μου είπανε να κρατήσω εκκρεμότητες χειρόγραφες και λογικά θα γινει η διόρθωση από ΕΛΣΤΑΤ. Εμένα με τρωει να δώσω νεο κωδικό να κάνουν οι άνθρωποι σωστα την αυτοαπογραφή και να διαγραφεί μετα η λανθασμένη εξ'ολοκλήρου.

Για μικρά λάθη εφόσον έγινε οριστική αποθήκευση μου είπαν να μην ασχολούμαστε

Αν καποιος εχει αλλη ενημερωση θα με ενδιέφερε μα μαθω

Επεξ/σία από Ton_Berns
  • Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, rus είπε

Σε ποια περιπτωση μπορει κανεις να διαθετει δικτυο υδροδοτησης, το οποιο ομως  να ειναι εκτος κατοικιας?

Aυτo που σε ρωταει μολις πεις οτι ναι, διαθετεις WC ειναι εαν το καζανακι/υδραυλικη εγκατασταση ειναι εντος ή εκτος της κατοικιας. Αρα  βαζω εντος?

Εντός

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και άλλη μια ερώτηση θέλω να κάνω τα ξενοδοχεία/μοτέλ/πανσιόν γνωρίζει κανείς πως τα απογράφουμε?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, panos9494 είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και άλλη μια ερώτηση θέλω να κάνω τα ξενοδοχεία/μοτέλ/πανσιόν γνωρίζει κανείς πως τα απογράφουμε?

Δεν απογράφονται αυτά. Μόνο οι κατοικίες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, kanikolas είπε

Ναι σωστα! Αν και εγω στην πραξη δεν θα καθομαι να φερω τους ανθρωπους σε αβολη θεση να απογραψω νεκρους ανθρωπους λιγων ημερων (παρα το γεγονος πως με συμφερει οσο πιο πολλα ατομα τοσο παραπανω χρηματα). Θα εχουν οι ανθρωποι τον πονο τους, θα ειναι φουλ ακομψο να τους ρωταω πληροφοριες για εναν ανθρωπο που χασανε ελαχιστες μερες πριν!

Αλλα και να ηθελα ακομα να τους απογραψω, θα ρωταω καθε νοικοκυριο "μηπως υπηρχε εδω στο σπιτι κανενας παππους που πεθανε τις τελευταιες μερες;" . Δεν γινεται!!!

Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά εγώ την πληροφορία την έδωσα για όσους διαβάζουν το τόπικ και θα αυτοαπογραφούν ή σε περίπτωση που ερωτηθεί απογραφέας από κάποιον απογραφόμενο.

(πού να δεις πώς ένιωσα εγώ όταν ειπώθηκε αυτό ως πληροφορία στο σεμινάριο, ενώ πριν λίγες μέρες είχα χάσει τον πατέρα μου.)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kanikolas είπε

Λεω σιγα σιγα να αρχισουμε να ανεβαζουμε πως τα παμε οι απογραφεις να παιρνουμε κουραγιο ο ενας απο τον αλλο!

ΟΡΙΣΤΙΚΗ απογραφη : 48 κατοικιες

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ απογραφη : 8 κατοικιες

ΟΡΙΣΤΙΚΗ + ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ = 56 Κατοικιες

ΣΥΝΟΛΟ : 181 κατοικιες

Βέβαια αρκετες απο τις υπολοιπες που περισσευουν στην δευτερη φαση ισως ειναι κενες κατοικιες ή ακομα και να μην μπορεσω να βρω καποιον για τα βασικα στοιχεια

Κατοικιες εννοείτε αυτό πάνω πάνω στο πεδίο ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ 03 (Προσθήκη....)

ή το νούμερο της λίστας αριστερά α/α?

Για να ξέρουμε τι λέμε. 

Σε μένα είναι 121 κατοικίες αλλά η λίστα έχει 169.

57 οριστική

6 προσωρινή αποθήκευση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, prefuse είπε

Κατοικιες εννοείτε αυτό πάνω πάνω στο πεδίο ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ 03 (Προσθήκη....)

ή το νούμερο της λίστας αριστερά α/α?

Για να ξέρουμε τι λέμε. 

Σε μένα είναι 121 κατοικίες αλλά η λίστα έχει 169.

57 οριστική

6 προσωρινή αποθήκευση

Εννοω 181 κωδικους μοιρασα ειτε βρηκα ανθρωπο και εδωσα ειτε κατω απο την πορτα. Κωδικους εδωσα σε ολες τις πορτες αφου μας ειπαν αφηνουμε κωδικους (εκτος βεβαια απο επαγγελματικους χωρους ) σε ολα τα σπιτια. Απλα σε αυτα που ειναι ή φαινονται κενα σημειωσα στις προσωπικες μου σημειωσεις (κενο ή μαλλον κενο) για να εχω ενα πλανο για τη δευτερη φαση! Αρα στα 181 περιλαμβανονται ολες οι κατοικιες εκτος απο τους επαγγελματικους χωρους!

Τωρα βεβαια τι θα κανω με καποια κενα σπιτια που δεν θα ξερουν οι γειτονες καμια πληροφορια, θα ρωτησω τον τομεαρχη εκεινη τη στιγμη ή εδω αν ξερει καποιος στο forum! Ή στην τελικη θα ενημερωσω το O3 (ελπιζω να μας αφηνει να κανουμε αλλαγες μεχρι το τελος της απογραφης και να μην κλειδωσει), με πιο απλα λογια θα καταργησω καποιους κωδικους (βαζοντας στις ηλεκτρονικες παρατηρησεις το ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Κτλ). Παντα βεβαια θα προηγηθει ερωτηση προς τον υπευθυνο της περιοχης πριν κανω οτιδηποτε!

Επεξ/σία από kanikolas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, La_vie_en_tsouknida είπε

Δεν απογράφονται αυτά. Μόνο οι κατοικίες

Νομιζω μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που μένουν μόνιμα σε ξενοδοχείο, σπάνια βεβαια αλλά ίσως λόγο εργασίας κτλ, οπότε νομίζω απογράφονται αυτοί που διαμένουν εκεί (και μόνο αυτοί).

Π.χ δουλεύα σε ξενοδοχείο και ένας από τους ιδιοκτήτες έμενε μόνιμα στο ξενοδοχείο.

Αλλα αυτά τα ξέρουν καλύτερα τομεάρχες και επόπτες.

Επεξ/σία από Darky
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/7/2021 στις 7:07 ΜΜ, Basilhs23___ είπε

Παντού βασιλεύει το μέσον, και στις μοριοδοτησεις, κάνουν αίτηση γνωστοί και τους βάζουν παραπάνω μόρια για να φαίνεται και καλά ότι όλα έγιναν νομοτυπα. 

Αν και με καθυστέρηση, διάβασα τώρα τα σχόλια σου. Βλέπω πως επιμένεις σε κάτι που απλά δεν ισχύει. Προσωπικά πήρα μέρος και στην απογραφή γεωργίας και σε αυτή τώρα ως τομεάρχης. Όχι μόνο δεν είχα μέσον, αλλά δεν είχα και ιδέα ότι παίρνει άτομα η ΕΛΣΤΑΤ γιατί δεν είχα ασχοληθεί ποτέ στην ζωή μου με αυτά. Έκανα απλώς αίτηση και με πήραν. Χωρίς μέσον, χωρίς τίποτα. Και πήραν και δύο φίλες μου άνεργες που απλά τους είπα να κάνουν αίτηση δεν έχουν να χάσουν κάτι. Κάποιοι δεν θέλετε να καταλάβετε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. 

Επεξ/σία από Tiramolas
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, rus είπε

Δίκτυο υδροδοτησης εκτός κτιρίου είναι κάτι σπάνιο, κυρίως σε επαρχιακά και αγροτικά μέρη η αποθήκες, ουσιαστικά υπάρχει ένα ρολόι το οποίο φέρνει νερό σε βρύση της αυλής, κήπου η κάποιο εξωτερικό μέρος ενώ εντός του οικηματος δεν υπάρχει μέρος του δικτύου. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.

Βασικά λείπουν δυο τρεις ερωτήσεις σημαντικές αδικαιολόγητα. Πόσες τηλεοράσεις έχει το κάθε νοικοκυριό, πόσους υπολογιστές κτλπ.
Όποιος διάβαζε παλιά για χώρες σε εγκυκλοπαίδειες, υπήρχαν πάντα τα σχετικά στατιστικά, τόσα ραδιόφωνα ανά εκατό κατοίκους, τόσες τηλεοράσεις, τόσα αυτοκίνητα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...