Προς το περιεχόμενο

Απογραφή Κτηρίων - Πληθυσμού 2021(Προκήρυξη ΕΛΣΤΑΤ)

velissarios1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα κενα κτίρια/κατοικίες  πληρωνονται...? Η αλλη στο σεμιναριο μας ειπε μονο τα πληρως συμπληρωμενα δελτια πληρωνονται...

8 ώρες πριν, xxatziva είπε

προσωπικα για την απογραφη ενω το δικο μου μερος εχει τελιωσει πηγαινω με τους απογραφεις μαζι ωστε να τους επιλυω αποριες επιτοπου. επισημανσεις-διορθωσεις. αλλοι τομεαρχες δεν ξερω πως εργάζονται. απο αυτα που ακουγονται φημες ή οχι ομως ειμαστε σε αντιθετη μερια βεβαια.  αν ο απογραφεας τρεχει πολυ ή λιγο αναλογα την ζωη και το πως κανονιζει τον χρονο του παντα αυτη η εργασια θα του πέσει σαν βουνο και μετα στους τομεαρχες πάνω. οι τομεαρχες εχουν στανταρ πληρωμη. οι απογραφεις κυνηγανε το ενα κομματι ψωμι που λεμε. ε βοηθηστε τους γαμώτο. αν κανουν λαθη οι τομεαρχες θα τρεχετε μετα. αν ακουτε γκαζια καλο για σας ειναι. εγω προσωπικα κανω αυτοαπογραφες σε φιλους-γνωστους και βοηθαω οσο μπορω απογραφεις απο αλλους τομεις στην εποπτια που ειμαι γιατι δεν βρισκουν τον δικο τους συνδεσμο οσο αφορα την ελστατ- ενδιαμεσο τομεαρχη ωστε να τους βοηθησει σχετικα. δεν μου ειναι κοπος αλλα τουλαχιστον πιασαμε μια εργασια για Χ μηνες, ας την κανουμε σωστα τουλαχιστον.

Δεν εχει καμια υποχρεωση ο τομεαρχης να τρεχει μαζι απο τους απογραφεις...χωρια που εχουμε δουλειές απο τις οποιες ζουμε...Ειναι μια διαδικασια κακως σχεδιασμενη εξαρχης...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, legrandblue είπε

Διάβασα κάτι στις προηγούμενες σελίδες- ότι μπορούμε να δούμε ποιοί έχουν κάνει προσωρινή αποθήκευση, ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί τους για να την οριστικοποιήσουν ή να διορθώσουμε τυχόν λάθη. Σαν τομέαρχης  δεν βλέπω αυτή την επιλογή. Την έχουν μόνο οι απογραφείς? Αν ναι πού? Για να τους ενημερώσω και να τους γλυτώσω λίγο χρόνο μετέπειτα.

Μπαίνεις  στο gov.gr απογραφή πληθυσμού με τους κωδικούς taxis. Έχει δύο επιλογές μια σαν αυτοαπογραφόμενος και η άλλη σαν απογραφέας. Διαλέγεις σαν απογραφέας. Σου ζητάει το username(ΑΦΜ) και τον κωδικό χρήστη. Τώρα μπορείς να μπεις και να δεις κάθε οικία που έκανε είτε προσωρινή είτε οριστική αποθήκευση και τι έχει δηλωθεί, όπως επίσης και τα στοιχεία επικοινωνίας αυτού που απογράφηκε.

Επεξ/σία από vali

2 ώρες πριν, Muchacho είπε

Εγώ το σαββατοκύριακο θα ασχοληθώ με τις κενές κατοικίες. Η απορία μου παραμένει, αν  πρέπει να χρησιμοποιήσω το ΣΕΤ ή  υφίσταται μεμονωμένο έντυπο απογραφής κατοικίας π1.1. Επίσης στη κενή κατοικία, εφόσον ο ιδιοκτήτης είναι άγνωστος και οι όποιες πληροφορίες προέλθουν από κάποιον γείτονα, στο κουτί για το ονοματεπώνυμο του εκπροσώπου του νοικοκυριού παραμένει κενό?

Εμας παντως δεν μας εχουν δωσει ακομα τα εντυπα ερωτηματολογια για την δευτερη φαση. Λογικα θα μας τα δωσουν αφου τελειωσει η διαδικασια της αυτοαπογραφης!

Το εχω και εγω απορία αυτο που λες, ειδικά αν χρειαζεται και ΥΠΟΓΡΑΦΗ στα έντυπα ερωτηματολογια! Ασε που ο γειτονας σιγα μην ξερει αν εχει τουαλετα με καζανακι ή τα τ.μ. του διαμερισματος. 

13 ώρες πριν, vali είπε

Δεν μπορείς να απογράψεις μόνο του το σπίτι. Πρέπει να απογραφεί και τουλάχιστον ένας κάτοικος. Το καλύτερο για να μην έχεις και καμία ενόχληση αργότερα από τον απογραφέα, είναι να απογράψεις και τα δύο σπίτια. 

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Άρα καλύτερα λες πχ το πατρικό να το απογράψω με τους κωδικούς του πατέρα πχ και σαν άτομα βάζω τον ίδιο, την μητέρα μου και τον αδερφό μου και τον πάνω όροφο τον απογράφω εγώ με δικούς μου κωδικούς και βάζω κάτοικο εμένα;

Καλησπέρα σας, 

Πως χειριζόμαστε περίπτωση που ο αυτοαπογραφόμενος κάνει σημαντικό λάθος και το συνειδητοποιήσει μετά την οριστική υποβολή;

Να επέμβουμε στη δήλωση δεν είναι δυνατόν, ούτε από την πλευρά του απογραφέα ούτε του αυτοαπογραφόμενου.

Αν έχει τύχει σε κάποιον/α και μπορεί να βοηθήσει θα ήμουν ευγνώμων!

44 λεπτά πριν, Ton_Berns είπε

Καλησπέρα σας, 

Πως χειριζόμαστε περίπτωση που ο αυτοαπογραφόμενος κάνει σημαντικό λάθος και το συνειδητοποιήσει μετά την οριστική υποβολή;

Να επέμβουμε στη δήλωση δεν είναι δυνατόν, ούτε από την πλευρά του απογραφέα ούτε του αυτοαπογραφόμενου.

Αν έχει τύχει σε κάποιον/α και μπορεί να βοηθήσει θα ήμουν ευγνώμων!

Εχω την εντυπωση πως μετα την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ δεν μπορει να γινει καποια αλλαγή! Ωστοσο αυτο που θα πεις στον αυτοαπογραφομενο ειναι πως η απογραφη γινεται περισσοτερο για να βγουν καποια συγκεντρωτικα στατιστικα αποτελεσματα για τις συνθηκες διαβιωσης των κατοικων το 2021, κτλ και βασιζεται αποκλειστικα και μονο στο τι θα δηλωσει ο καθενας! Δεν προκειται δηλαδη να γινει καποια διασταυρωση με Δου κτλ. για να γινει διασταυρωση των στοιχειων (το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ που ζητανε στην φορμα της απογραφης είναι περισσότερο για να αποφευχθούν φαινόμενα διπλοαπογραφής).

Αρα δεν νομιζω το λαθος να ειναι τοσο σημαντικο. 

Aπό φιλο μου....

"Ο απογραφέας μου άφησε φάκελο...στο τηλέφωνο επικοινωνίας, που χρειάστηκε να πάρω, βγαίνει μια γειτόνισσα που ως τωρα έχει δεχτει 20 κλήσεις απο γειτονες που ζητάνε πληροφορίες για την απογραφή :P"

Κάποιος έκανε πατάτα :P

8 λεπτά πριν, kanikolas είπε

Εχω την εντυπωση πως μετα την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ δεν μπορει να γινει καποια αλλαγή! Ωστοσο αυτο που θα πεις στον αυτοαπογραφομενο ειναι πως η απογραφη γινεται περισσοτερο για να βγουν καποια συγκεντρωτικα στατιστικα αποτελεσματα για τις συνθηκες διαβιωσης των κατοικων το 2021, κτλ και βασιζεται αποκλειστικα και μονο στο τι θα δηλωσει ο καθενας! Δεν προκειται δηλαδη να γινει καποια διασταυρωση με Δου κτλ. για να γινει διασταυρωση των στοιχειων (το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ που ζητανε στην φορμα της απογραφης είναι περισσότερο για να αποφευχθούν φαινόμενα διπλοαπογραφής).

Αρα δεν νομιζω το λαθος να ειναι τοσο σημαντικο. 

Ευχαριστώ για την απάντηση,

Το συγκεκριμένο λάθος είναι σημαντικό γιατί δεν δήλωσαν μέλη του νοικοκυριού οπότε δεν μπορώ να το αφήσω. Έστείλα ερωτημα στον επόπτη γιατί ούτε ο τομεάρχης γνώριζε και θα σας ενημερώσω κι εδώ εφόσον πάρω απάντηση.

Καλησπέρα και από μένα και ..καλό κουράγιο!

Μήπως ξέρει κανείς αν οι κωδικοί απογραφής συνδέονται?

Σε οικογενειακή οικοδομή (πρώτος-κατοικια1, ισογειο-κατοικια2, τρίτος-μόνο μπετά) η απογραφέας έχει δώσει τους δυο κωδικούς απογραφής :  κατοικια1--> ΧΧΧΧΧΧ309001  και κατοικια2--> ΧΧΧΧΧΧ303002

Υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει αβλεψία, να προσπαθήσω να επικοινωνήσω με την απογραφέα ή όλα οκ?

4 λεπτά πριν, explorerT είπε

Καλησπέρα και από μένα και ..καλό κουράγιο!

Μήπως ξέρει κανείς αν οι κωδικοί απογραφής συνδέονται?

Σε οικογενειακή οικοδομή (πρώτος-κατοικια1, ισογειο-κατοικια2, τρίτος-μόνο μπετά) η απογραφέας έχει δώσει τους δυο κωδικούς απογραφής :  κατοικια1--> ΧΧΧΧΧΧ309001  και κατοικια2--> ΧΧΧΧΧΧ303002

Υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει αβλεψία, να προσπαθήσω να επικοινωνήσω με την απογραφέα ή όλα οκ?

τα τρια τελευταια ψηφία είναι αύξοντας αριθμός, τα δύο προηγούμενα τυχαία και τα επτα πρωτα πρεπει να ειναι ίδια... με λίγα λόγια φαίνονται σωστα

• Like 1
  • Thanks 1

10 λεπτά πριν, Ton_Berns είπε

τα τρια τελευταια ψηφία είναι αύξοντας αριθμός, τα δύο προηγούμενα τυχαία και τα επτα πρωτα πρεπει να ειναι ίδια... με λίγα λόγια φαίνονται σωστα

Α, μάλιστα

ευχαριστώ πολύ!

(Αν και αυτό το "τα δυο προηγούμενα τυχαία", με προβληματίζει ελαφρώς.

ο τομεάρχης δλδ που έκανε την απογραφή των κτηρίων  (είχε μιλήσει με τον αδερφό μου ) εδωσε στο ένα 09 και στο άλλο 03 ?

Η γίνεται κάπως αλλιώς και το ψάχνω χωρίς λόγο? )

17 λεπτά πριν, explorerT είπε

Α, μάλιστα

ευχαριστώ πολύ!

(Αν και αυτό το "τα δυο προηγούμενα τυχαία", με προβληματίζει ελαφρώς.

ο τομεάρχης δλδ που έκανε την απογραφή των κτηρίων  (είχε μιλήσει με τον αδερφό μου ) εδωσε στο ένα 09 και στο άλλο 03 ?

Η γίνεται κάπως αλλιώς και το ψάχνω χωρίς λόγο? )

Τα 3 τελευταία ψηφία είναι σημαντικά - είναι τα ψηφία που έχουν αποδοθεί στις κατοικίες.. Τα δύο ψηφία πιο πριν είναι τυχαία και ακριβώς για να μην γίνονται μπερδέματα δεν είναι διαδοχικά.. (εικάζω, γιατί απογραφεας είμαι, αλλά το συνάντησα σε πολλούς κωδικούς αυτό που λες) 

• Like 1

2 ώρες πριν, shodan είπε

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Άρα καλύτερα λες πχ το πατρικό να το απογράψω με τους κωδικούς του πατέρα πχ και σαν άτομα βάζω τον ίδιο, την μητέρα μου και τον αδερφό μου και τον πάνω όροφο τον απογράφω εγώ με δικούς μου κωδικούς και βάζω κάτοικο εμένα;

Σωστά!

• Thanks 1

1 ώρα πριν, pontez2 είπε

Aπό φιλο μου....

"Ο απογραφέας μου άφησε φάκελο...στο τηλέφωνο επικοινωνίας, που χρειάστηκε να πάρω, βγαίνει μια γειτόνισσα που ως τωρα έχει δεχτει 20 κλήσεις απο γειτονες που ζητάνε πληροφορίες για την απογραφή :P"

Κάποιος έκανε πατάτα :P

Η εξυπνάδα για να έχει ήσυχο το κεφάλι του... :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...