Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Σου επεσε νερό στα έντυπα; Αν μπορείς βγαλτα με προσοχή διαχωρίστε τα ένα ένα κάπου και άστα να στεγνώσουν, η μόνη επίπτωση θα είναι ότι τσαλακωθηκαν. 

Μόνο στο Ο3 που εκεί έχω γράψει τα ονόματα, τηλέφωνα, όροφοι αλλά και διάφορα αναγνωριστικά για τις κατοικίες που δεν μου άνοιξαν αλλά άφησα χαρτάκι. Χωρίς αυτό δεν  ξέρω ποιος κωδικός πήγε που εντός κτιρίου, όπως επίσης τις όποιες παρατηρήσεις για την πρόσθεση απογραφής ορισμένων.

Επεξ/σία από Muchacho
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ppaio είπε

Ο μπαρμπας που εχω εποπτη σαν τομεαρχης  μου αναφερει συνεχεια εν ειδος απειλης οτι θα με αντικαταστησει ενω εγω δεν εχω δηλωσει παραιτηση...Καλυπτομαι καπως νομικα...? Προφανως το κλιμα δεν ειναι καλο μεταξυ χωρις αυτο να ειναι δικη μου ευθυνη...

Ρώτα κάποιον με υψηλότερα ισταμενη θέση να σου πει. 

3 ώρες πριν, Muchacho είπε

Μόνο στο Ο3 που εκεί έχω γράψει τα ονόματα, τηλέφωνα, όροφοι αλλά και διάφορα αναγνωριστικά για τις κατοικίες που δεν μου άνοιξαν αλλά άφησα χαρτάκι. Χωρίς αυτό δεν  ξέρω ποιος κωδικός πήγε που εντός κτιρίου, όπως επίσης τις όποιες παρατηρήσεις για την πρόσθεση απογραφής ορισμένων.

Οκ, αν δεν έχουν σβηστεί αυτά που έχεις γράψει, άσε το χαρτί να στεγνώσει και είσαι κομπλέ. Αν έσβησαν και δεν μπορείς να χρησιμοποιησεις τις πληροφορίες που άφησες, adios muchachos.

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Ρώτα κάποιον με υψηλότερα ισταμενη θέση να σου πει. 

Ναι θα αυτο κανω...δυστυχως ριχνει τις ευθυνες σε αλλους και ψευδεται συνεχως...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ppaio είπε

Ναι θα αυτο κανω...δυστυχως ριχνει τις ευθυνες σε αλλους και ψευδεται συνεχως...

Αν δεν έχεις ανάγκη τα χρήματα και δεν έχεις κουραστεί πολύ με χρόνο δικό σου, καλύτερα παραίτηση για να γλιτώσεις αυτό το μπάχαλο, άσε τον άλλον να κουρευεται. 

Δημοσ.

Σβήστηκαν όμως. Μόνο αν αποκρυπτογραφήσω(με επιφύλαξη) αποσπασματικά  τι είχα γράψει, φιλοτιμηθούν να αυτοαπογραφηθούν και με καλέσουν  ώστε να μείνουν λίγες κατοικίες θα βγάλω άκρη. Αλλιώς....

Δημοσ.

https://www.protothema.gr/greece/article/1184079/apografi-2021-ti-prepei-na-kanoun-osoi-den-ehoun-lavei-ton-fakelo/

Απαντήσεις του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Όσοι δεν έχουν παρει φακελο θα παρουν να μην αγχωνονται και θα δοθουν ολες οι αναγκαιες παρατασεις και ο χρονος που απαιτειται. Κοινως το 26/11 εχει χαιρετησει ηδη ως προθεσμια και παμε προς Χριστουγεννα και εαν.

Δεδομενου δε του covid αρκετοι δεν θα θελουν φυσικη παρουσια ξενων στα σπιτια τους αρα αν δεν πανε τα φακελακια και με γιορτες μεσα βλεπω 2022 🤣

Εχετε open.gov βρε στημενο και αυτοματοποιημενο. Δωστε το στον Πιερρακακη να το τρεξει ως πλατφορμα και επ ευκαιρια θα μπορουσε ταυτοχρονα να γινει και η επικαιροποιηση ολων των προσωπικων στοιχειων (eKYC) αφου απογραφεσαι υποχρεωτικα αρα με ενα σμπαρο 42 τριγονια.

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Sebu είπε

https://www.protothema.gr/greece/article/1184079/apografi-2021-ti-prepei-na-kanoun-osoi-den-ehoun-lavei-ton-fakelo/

Απαντήσεις του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Όσοι δεν έχουν παρει φακελο θα παρουν να μην αγχωνονται και θα δοθουν ολες οι αναγκαιες παρατασεις και ο χρονος που απαιτειται. Κοινως το 26/11 εχει χαιρετησει ηδη ως προθεσμια και παμε προς Χριστουγεννα και εαν.

Δεδομενου δε του covid αρκετοι δεν θα θελουν φυσικη παρουσια ξενων στα σπιτια τους αρα αν δεν πανε τα φακελακια και με γιορτες μεσα βλεπω 2022 🤣

Εχετε open.gov βρε στημενο και αυτοματοποιημενο. Δωστε το στον Πιερρακακη να το τρεξει ως πλατφορμα και επ ευκαιρια θα μπορουσε ταυτοχρονα να γινει και η επικαιροποιηση ολων των προσωπικων στοιχειων (eKYC) αφου απογραφεσαι υποχρεωτικα αρα με ενα σμπαρο 42 τριγονια.

Πες του να παει να μαμηθει...εγω γεναρη φευγω μεταναστης...δεν θα περιμενω τα κοπρο-σκυλα της ελστατ για παντα...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Vaguras είπε

Σε εμένα ήρθε το Σάββατο ο φάκελος, μπήκα χτες να απογραφώ, αλλά έχουν δηλώσει λάθος διεύθυνση, δύο στενά παρακάτω! Δεν μπορείς να αλλάξεις προφανώς τίποτα, απλά μιλάς με τον απογραφέα σου. Μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει να μιλήσω μαζί του...

Παίρνεις τηλέφωνο στον αριθμό που γράφει ο φάκελος σου, μόλις συνδεθείς πληκτρολογείς τα 7 πρώτα ψηφία του κωδικού σου (είναι η εκτροπή στο κινητό του απογραφέα σου). Αν δεν απαντήσει, αφήνεις μήνυμα και ειδοποιείται με email 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, legrandblue είπε

λογικα θα παρει παραταση ετσι που το βλεπω. ειμαι τομεαρχης, οι 2 απογραφεις που εχω, παροτι εξαιρετικοι στην συνεργασια δεν εχουν μεγαλα ποσοστα για αυτοαπογραφη, και δεν εχουν μοιρασει ακομα ολες τις επιστολες. Γενικα ανοργανωσια απο την μερια της Ελστατ και ραθυμια οσο δεν παει. 

Για τι ποσοστά μιλάμε? Εγώ είμαι στο 10% σε όσους έχω μοιράσει. Μου λείπουν και μερικοί (καμιά 10αρια υπολογίζω) που έχω περάσει 5-6 φορές και δεν ανοίγουν.

Δημοσ.

Ήρθε η απογραφέας στη μητέρα μου, έτυχε να είμαι εκεί...

Επικοινωνία από το θυροτηλέφωνο...

Αρνείται να ανέβει στον 1ο με σκαλιά γιατί έχει λέει εντολή λόγω covid....

Βγαίνω και της αναφέρω ότι σαν τομεάρχης δεν έτυχε να ακούσω - διαβάσω κάτι τέτοιο στις οδηγίες, αλλά αντίθετα ήταν χαρακτηριστική η εντολή - παραίνεση να μην αφήνονται στην τύχη. Είτε σε γραμματοκιβώτιο είτε κάτω από την πόρτα.

Τον πιο πάνω όροφο δεν τον παρέδωσε...

Για τα πανηγύρια η συγκεκριμένη...

Δημοσ.

Σε φίλο που είναι και αυτός απογραφέας, έχει περάσει ήδη από την περιοχή του λανθασμένα άλλη απογραφέας και τους έχει απογράψει με το έντυπο, με αποτέλεσμα στη καλύτερη περίπτωση να είναι διστακτικοί με το νέο απογραφέα...

Δημοσ.
1 hour ago, ppaio said:

Ο μπαρμπας που εχω εποπτη σαν τομεαρχης  μου αναφερει συνεχεια εν ειδος απειλης οτι θα με αντικαταστησει ενω εγω δεν εχω δηλωσει παραιτηση...Καλυπτομαι καπως νομικα...? Προφανως το κλιμα δεν ειναι καλο μεταξυ χωρις αυτο να ειναι δικη μου ευθυνη...

Αν εννοείς τομεάρχη απλό πολίτη που έκανε την απογραφή κτηρίων, φαντάζομαι δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα. Ίσως ο επόπτης του τομεάρχη (κανονικός υπάλληλος ελστατ) να μπορεί μετά από δική του σύσταση.

Αλλά μου φαίνεται πολύ περίεργο. Οι απογραφείς παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον και συνέχεια πρέπει οι τομεάρχες να μοιράζουν νέο υλικό, ψευτοεκπαιδεύτουν. Πως τα καταφέρατε να τα σπάσετε τόσο πολύ. Ούτε τίποτα χωράφια να είχατε να χωρίσετε δλδ.

Διάβαζα κάπου ότι σε κάποιες περιοχές από τις παραιτήσεις ξεμένουν από απογραφείς αφού πλέον έχουν εξαντλήσει και τους αναπληρωματικούς. 

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Dr.Tesla said:

Η κατάσταση για όσους μοιράζουν επιστολές είναι τραγική αυτή τη στιγμή...
Παραιτήσεις και αναπάντητοι ορισμοί απογραφέων έρχονται βροχή. Αυτό σημαίνει ότι όποιος αρνείται τον ορισμό έχει φάει από 1 έως 3-4 μέρες από το σύστημα για να περάσει στον επόμενο. 
Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τομείς που δεν έχουν μοιραστεί καν. Είτε γιατί δεν έχει προλάβει, είτε γιατί δεν έχει οριστεί καν το άτομο που είναι για τη συγκεκριμένη περιοχή. 
Η ΕΛΣΤΑΤ έκανε τεράστιο λάθος στον προγραμματισμό. 

Ας δώσουν παράταση στην αυτο-απογραφή τότε.

1 hour ago, Dr.Tesla said:

Το 50% των κατοικιών δεν έχει σωστά κουδούνια ( ή καθόλου κουδούνια ). Δεν φέρνω καν στην κουβέντα τα προσωποποιημένα γραμματοκιβώτια. 

Εμάς έχει και τα 2, μιας κι είναι μονοκατοικίες σε όλη την περιοχή.

Δημοσ.

Σε όσα βλέπω προσωρινή αποθήκευση, αλλά 0 λάθη, μήπως να πατάω οριστική υποβολή? 🙄 (μιας και πιστεύω απλά δεν ήξεραν ότι έπρεπε μετά την αποθήκευση στοιχείων να πάνε αρχική σελίδα και να πατήσουν οριστική..). Ποιός άλλος λόγος μπορεί να υπάρχει για να το κάνει κανείς?? 

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, kostaspsilos13 είπε

Σε όσα βλέπω προσωρινή αποθήκευση, αλλά 0 λάθη, μήπως να πατάω οριστική υποβολή? 🙄 (μιας και πιστεύω απλά δεν ήξεραν ότι έπρεπε μετά την αποθήκευση στοιχείων να πάνε αρχική σελίδα και να πατήσουν οριστική..). Ποιός άλλος λόγος μπορεί να υπάρχει για να το κάνει κανείς?? 

Εγώ τους παίρνω τηλέφωνο και τους ενημερώνω ότι πρέπει να κάνουν οριστική υποβολή. Σε όσους βρήκα και το είπα, το έκαναν. Γνώμη μου είναι να μην κάνουμε πράγματα που δεν μας έχουν εξουσιοδοτήσει κι ας είναι απλά ένα κλικ. 

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...