Προς το περιεχόμενο

Απογραφή Κτηρίων - Πληθυσμού 2021(Προκήρυξη ΕΛΣΤΑΤ)

velissarios1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 minutes ago, prefuse said:

Θα μπερδεύτηκε ο απογραφέας και θα έδωσε τον ίδιο κωδικό σε 2 κατοικίες.

Τον κάθε κωδικό τον γράφεις εκείνη την ώρα που τον αφήνεις, είναι σχετικά εύκολο να γίνει κάποιο λάθος. Ειδικά με τα χαρτιά που δίνουν στους απογραφεις, όπου η οδός με τον μοναδικό κωδικό είναι πολύ μακριά στην σελίδα και χωρίς οι γραμμές να πηγαίνουν εναλλάξ, η μια γκρί, η άλλη λευκή, για τη διευκόλυνση του απογραφέα.

Μάλλον κάτι τέτοιο έγινε. Και η πλάκα είναι ότι τουλάχιστον στον όροφό μου μόνο εγώ άνοιξα την πόρτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, tinapo είπε

Όταν στα στοιχεία του διαμερίσματος δεν αναφέρεται ο όροφος τι κάνουμε;

Το τηλ. επικοινωνίας που έγραψε (2103202) δεν υπάρχει

Μηπως αυτο δεν ειναι το τηλεφωνο αλλα ο κωδικος ο εφταψηφιος του απογραφεα; Αθηνα εισαι; Γιστι αν εισαι Αθηνα το κεντρικο τηλεφωνο ειναι 2111212ΧΧΧ (τα 3 τελευταια αλλαζουν αναλογα την περιοχη) και μετα σου ζηταει να πληκτρολογησεις τα 7 πρωτα ψηφια του 12ψηφιου κωδικου σου (που ειναι κοινα σε ολους σας στην ιδια πολυκατοικια).

Επεξ/σία από kanikolas

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, kanikolas είπε

Μηπως αυτο δεν ειναι το τηλεφωνο αλλα ο κωδικος ο εφταψηφιος του απογραφεα; Αθηνα εισαι; Γιστι αν εισαι Αθηνα το κεντρικο τηλεφωνο ειναι 2111212ΧΧΧ (τα 3 τελευταια αλλαζουν αναλογα την περιοχη) και μετα σου ζηταει να πληκτρολογησεις τα 7 πρωτα ψηφια του 12ψηφιου κωδικου σου (που ειναι κοινα σε ολους σας στην ιδια πολυκατοικια).

Όντως είναι ο κωδικός του απογραφέα. Βρήκα το τηλ. κέντρο και άφησα μήνυμα.

Ο όροφος περνιέται από τον απογραφέα ή μπορώ να κάνω απόρριψη και διόρθωση;

43168250_.png.3d304a3b681306fa8149cbf1547aaff8.png

Η οθόνη αυτή εμφανίζεται μετά την ταυτοποίηση των ατομικών στοιχείων και την εισαγωγή του κωδικού απογραφής

Επεξ/σία από tinapo

Θα δινει ο απογραφέας το τηλέφωνο του στον καθε απογραφόμενο επειδη η ΕΛΣΤΑΤ ειναι ανίκανη να βρει να ενα τροπο επικοινωνιας...Θα έλεγα στους απογραφείς να μην δίνουν κανένα νούμερο γιατί υπάρχουν και θέματα ασφάλειας...

Εκει στην ΕΛΣΤΑΤ Θεσσαλονικης ξυπνηστε και διοριστε αυτους που εχουν παραιτηθει αντι να μας λετε στις συναντησεις...ποση εργατικη ομαδα εισαστε οι ΔΥ...

• Like 1

1 ώρα πριν, Muchacho είπε

Πολλοί δεν έχετε παραλάβει φάκελο, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει υλικό. Και εγώ απογραφέας είμαι και το υλικό που παραλάβαμε δεν επαρκεί ούτε για τις μισές κατοικίες. Προφανώς δεν θα κάτσω να περιμένω να μου έρθει υλικό(που αμφιβάλλω αν έρθει) αλλά θα βγω έξω με κανονικό χαρτί που θα αναγράφω τον κωδικό της κατοικίας και το τηλέφωνο μου. 

Εγώ πήρα τηλ. τον τομεάρχη και μου είπε να πάω στο δημαρχείο που είναι η έδρα της εποπτείας και πήρα επιπλέον υλικό ήδη την δεύτερη ημέρα (γιατί έκατσα και τα μέτρησα την πρώτη ημέρα και τα νούμερα δεν βγαίναν). Οπότε τηλεφώνησε στο τομεάρχη ή τον επόπτη να σου πουν από που μπορείς να πάρεις επιπλέον υλικό.

14 ώρες πριν, dtzgr είπε

Πάντως πήρα τηλέφωνο πριν πατήσω επιβεβαίωση ή απόρριψη των στοιχείων.

Στο τέλος μου είπε ότι θα ρωτήσει, αλλά μέχρι τότε μπορώ να κάνω προσωρινή τη δήλωση. Όμως για να προχωρήσει έπρεπε να επιβεβαιώσω τα στοιχεία οποτε της είπα ότι δεν μπορώ να τα επιβεβαιώσω όπως είναι, γιατί είναι λάθος.

Αν με πάρει τηλέφωνο από Δευτέρα και το έχει διορθώσει, τότε καλώς. Ή αν μου πει να απορρίψω ώστε να διορθώσει.

Αν δεν κάνει τίποτα, θα το αφήσω έτσι και τότε θα πρέπει να περάσει από εδώ να τα φτιάξει με τον μανουαλ τρόπο (και πάλι δεν υπογράφω λάθος διεύθυνση).

Τελικά με πήρε τηλέφωνο πριν λίγο ότι το έχει διορθώσει! Θα δοκιμάσω πάλι αργότερα όταν επιστρέψω σπίτι και βλέπουμε.

Να ρωτήσω κάτι; Ο απογραφέας η οι επόπτες μπορούν να δουν όταν κάνω ηλεκτρονικά απογραφή τι απάντηση έχω δώσει στις διάφορες ερωτήσεις; Η απλά βλέπουν αν έχω ολοκληρώσει την απογραφή η όχι όπως είναι και το λογικό;

9 minutes ago, dtzgr said:

Μα αν ερχόταν για φυσική απογραφή, δεν θα αποκτούσε αυτόματα και γνώση των ίδιων ακριβώς στοιχείων;

Γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει φυσική απόγραφη χωρίς να μάθουν τα στοιχεία αυτά. Αλλά στην ηλεκτρονική απογραφή είναι απαραίτητο να τα γνωρίζουν;

3 λεπτά πριν, manolis115 είπε

Γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει φυσική απόγραφη χωρίς να μάθουν τα στοιχεία αυτά. Αλλά στην ηλεκτρονική απογραφή είναι απαραίτητο να τα γνωρίζουν;

Τι ακριβώς σε προβληματίζει ;

Στον πινακα "Στοιχεια και σχεσεις μελων νοικοκυριου" 

Δεν βγαζω ακρη με τον πινακα οπως τον εχουν βαλει

Εχει συζυγος-συντροφος-πατερας-μητερα

Και το εχουν κανει ετσι που μπορεις το ιδιο ατομο να το  βαλεις οτι ειναι και μητερα κ πατερας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, manolis115 είπε

Στην αυτοαπογραφη αυτο που βλεπουμε εμεις οι απογραφεις βλεπουμε μονο αν εχει γινει οριστικη αποθηκευση ή οχι. Δεν μπορουμε ουτε να δουμε τις απαντησεις ουτε να επεμβουμε! Αλλα ακομα και να υπηρχε αυτη η δυνατοτητα να δουμε τις απαντησεις των πολιτων, δεν νομιζω να ενδιεφερε κανεναν να παει να τις δει. Το κρισιμο για τους απογραφεις ειναι ποσοι κωδικοι εχουν απογραφει οριστικά και ποσοι οχι. Αυτο τσεκαρουμε συχνα γιατι αυτο θα δειξει ποση λιγη ή ποση πολυ (δυστυχως για τους περισσοτερους μας) δουλεια θα εχουμε στη δευτερη φαση!

Y.G. Τελικα εκανα λαθος. Οντως τα βλεπουμε κανονικα και εγω σημερα το διαπιστωσα. Η εκπαιδευση στο σεμιναριο οτι να ναι!!!! (Πιο πολλα εμαθα απο εδω στο forum παρα επισημα απο την εκπαιδευση!)

Επεξ/σία από kanikolas
  • Thanks 1

1 minute ago, AristidisZ said:

Τι ακριβώς σε προβληματίζει ;

Ναι θα σας πω.

Στις προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος απογραφέας είναι να έχει καθαρό ποινικό μητρώο; Για παράδειγμα κάποιος που έχει σχέση με διαρρήξεις σπιτιών μπορεί να γίνει απογραφέας;

Μπορεί να μάθει δηλαδή αν μένω μόνος μου στο σπίτι, τι δουλειά κάνω και όλα τα άλλα που ρωτάει το ερωτηματολόγιο;

Just now, kanikolas said:

Στην αυτοαπογραφη αυτο που βλεπουμε εμεις οι απογραφεις βλεπουμε μονο αν εχει γινει οριστικη αποθηκευση ή οχι. Δεν μπορουμε ουτε να δουμε τις απαντησεις ουτε να επεμβουμε! Αλλα ακομα και να υπηρχε αυτη η δυνατοτητα να δουμε τις απαντησεις των πολιτων, δεν νομιζω να ενδιεφερε κανεναν να παει να τις δει. Το κρισιμο για τους απογραφεις ειναι ποσοι κωδικοι εχουν απογραφει οριστικά και ποσοι οχι. Αυτο τσεκαρουμε συχνα γιατι αυτο θα δειξει ποση λιγη ή ποση πολυ (δυστυχως για τους περισσοτερους μας) δουλεια θα εχουμε στη δευτερη φαση!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Πραγματικά ησύχασα. Ευτυχώς που το έκαναν έτσι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, manolis115 είπε

τα παντα βλεπουν γιατι αν εχει λαθη η αυτογραφη σε καλουν να τα διορθωσεις ωστε να κλεισει η αυτοαπογραφη. επισης πολλοι πατανε αποθηκευση αλλα δεν πηγαινουν στην 1η καρτελα και ξεχνανε να πατησουν οριστικη υποβολη. αρα πρακτικα μενει ανοιχτο αν δεν εχει λαθη και δεν κλεινει απο λαθος του αυτοαπογραφόμενου.  δηλαδη αντε ψαξε την λιστα-διευθυνση και να πας να πεις πηγαινεται εκει πατηστε αυτο και να κλεισει η αυτοαπογραφη οριστικα.

kanikolas κανεις λαθος. τα παντα βλεπεις. διοτι οταν εχει λαθη η αυτοαπογραφη πρεπει να ξερεις να πεις στον αυτοαπογραφομενο ποια λαθη υπαρχουν για να τα διορθωσει. αλλιως θα ψαχνεται μονος του τι δεν γινεται σωστα.

Επεξ/σία από xxatziva

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ant_ είπε

Στον πινακα "Στοιχεια και σχεσεις μελων νοικοκυριου" 

Δεν βγαζω ακρη με τον πινακα οπως τον εχουν βαλει

Εχει συζυγος-συντροφος-πατερας-μητερα

Και το εχουν κανει ετσι που μπορεις το ιδιο ατομο να το  βαλεις οτι ειναι και μητερα κ πατερας

Δεν καταλαβαινω αυτο που λες. Δηλωνεις ολες τις σχεσεις ως εξης: αριστερα στην στηλη ειναι ολα τα μελη με τη σειρα που τα δηλωσες στην απογραφη (ας πουμε πχ πως ειναι 3 ατομα, 1. Μαρια Παπαδοπουλου 2.Δημητρης Παπαδοπουλος και 3. Μαρκος Παπαδοπουλος). Και ξεκινας: πρωτα για το ατομο 1 (την Μαρια) εχει πατερα το ατομο 3 (Μαρκος) και συζυγο το ατομο 2 (Δημητρης). Παμε μετα στο ατομο 2 (τον Δημητρη): εχει συζυγο το ατομο 1 (Μαρια). Παμε μετα στο ατομο 3 (τον Μαρκο): επειδη δεν υπαρχει η επιλογη κορη/παιδι στις 4 επιλογες θα επιλεξει αλλη σχεση.

Επεξ/σία από kanikolas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...