Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και αν κάποιος από τα άλλα διαμερίσματα δεν το πρόσεξε ή το αγνόησε ή ακολούθησε την οδηγία να κάνει προσωρινή δηλωση και προχώρησε;

3 λεπτά πριν, kostaspsilos13 είπε

Αν πείστηκε η απογραφεας για τη διεύθυνση (λογικά της το είπαν και άλλοι στην πολυκατοικία), δεν πρέπει κανείς να κάνει τίποτα πριν μπει στο ηλεκτρονικό έντυπο απογραφής Ο3 και διορθώσει τη διεύθυνση. Μου έτυχε και το έφτιαξα σε 1 λεπτό 

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dtzgr είπε

Και αν κάποιος από τα άλλα διαμερίσματα δεν το πρόσεξε ή το αγνόησε ή ακολούθησε την οδηγία να κάνει προσωρινή δηλωση και προχώρησε;

Επειδη μου έτυχε και αυτό, αν κάποιος έχει κάνει προσωρινή αποθήκευση, μετά δεν μπορεί να μπει ο απογραφεας να αλλάξει κανένα στοιχείο - δεν αφήνει το σύστημα.. Έχω ειδοποιήσει από Δευτέρα επόπτες και λοιπούς και "θα" με βοηθήσουν "σύντομα".. 

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, DownUNDERground είπε

Ποιός διορθώνει λάθος αρίθμηση οδού ολόκληρης πολυκατοικίας; Ο απογραφέας ή ο τομεάρχης; Μπορούν ή δεν μπορούν καν σε αυτή τη φάση;

Θέλω να ξέρω πριν καλέσω τον απογραφέα, μη μου πει "μα και μου" ενώ μπορεί ξέρω 'γω. Να είμαι προετοιμασμένος.

μπορούν, αμφότεροι

αν δεν γίνεται λόγω μερική αποθήκευσης, το πιο απλό είναι να σας δημιουργήσουν νέο μοναδικό κωδικό με τα σωστά στοιχεία και να αυτοαπογραφείτε με αυτόν

3 ώρες πριν, DownUNDERground είπε

Πώς επικοινωνείς με τομεάρχη;

αντί των πρώτων 7 ψηφίων, πληκτρολογείς τα πρώτα 5 του κωδικού απογραφής (στο από κάτω αναγραφόμενο τηλέφωνο)

3 ώρες πριν, Vault13 είπε

Απλα ηθελα να απογραφω με τον δικο μου γιατι ειμαι ιδιοκτητης.

δεν υπάρχει καμία τέτοια υποχρέωση ούτε πρακτικός λόγος να το κάνεις αυτό

τα δηλωθέντα στοιχεία είναι καθαρά στατιστικά και τυχόν συμπεράσματα αφορούν σύνολο πληθυσμού ή γεωγραφική/χωροταξική κατανομή μιας ιδιότητας

δεν δηλώνετε τίποτα που να συνδέεται άρρηκτα με τα στοιχεία σας, τα στοιχεία σας είναι εκεί μόνο και μόνο για να μην διπλοτριπλοαπογράφεται κάποιος

Επεξ/σία από mperdemenios
Δημοσ.

11 ώρες πριν, prefuse είπε

Αν υπάρχει σοβαρό σφάλμα δεν σε αφήνει να κάνεις υποβολή. Σε αυτό το γράφει ότι χρειάζεται ένα από τα δύο, τα παιδιά δεν έχουν ΑΦΜ.

Κανείς δεν είπε ότι το σύστημα είναι τέλειο, και ποτέ δεν θα είναι. Όμως πολλά από τα ερωτήματα που ρωτάνε οι περισσότεροι είναι εκεί μπροστά σας στην βοήθεια και στο i δίπλα από το ερώτημα. 

Μπουρδέλο είναι το σύστημα να μην πω τίποτε χειρότερο από τη στιγμή που δεν προβλέπει κάποια διαφορετική διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις. Αναλυτικά και με πολλά ερωτήματα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως λειτουργεί ο καμπινές μας. Μόνο αν χρησιμοποιούμε χαρτί υγείας ή σκουπιζόμαστε ακόμη με εφημερίδα δεν ρωτάει.😁

Εμένα στο εγγονάκι μου έκαναν λάθος και στο ΑΜΚΑ εμφανίζει διαφορετικά τα δύο πρώτα ψηφία από την ημερομηνία γεννήσεως. Δεν έχει ΑΦΜ διότι είναι 10 χρόνων. Τι κάνω;;; 

Με το σκεπτικό μου δύο είναι λύσεις. Πρώτο το γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι και δεν κάνει απογραφή ή γράφω εσκεμμένα λάθος ημερομηνία γεννήσεως να το δεχτεί. Φυσικά δεν πρόκειται να  κάνω κάτι τέτοιο όδο και αν θέλω να βοηθήσω τον απογραφέα. Και το κολοσύστημα  τι κάνει;; Έχω πάει σε 5-6 Υπηρεσίες να διορθωθεί το ΑΜΚΑ στο σωστό και τι μου λέει. Δεν γίνεται και θα το ακολουθεί σε όλη τη ζωή. Δηλαδή επειδή το σύστημα γουστάρει και δεν δίνει κάποια λύση θα έχει πρόβλημα πάντα.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, prefuse είπε

για να το κάνουμε πιο απλά. Για το τηλ του τομεάρχη δεν ειμαι σίγουρος αλλα σύμφωνα με το παραπάνω μήνυμα.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΠΟΓΡΑΦΕΑ
Το νουμερο που αναφέρει στο χαρτί που σας άφησαν και μετά βάζετε τα 7 πρωτα ψηφια απο τον μοναδικό κωδικό απογραφής

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΜΕΑΡΧΗ
Το νουμερο που αναφέρει στο χαρτί που σας άφησαν και μετά βάζετε τα 5 πρωτα ψηφια απο τον μοναδικό κωδικό απογραφής

ελπιζω να βοηθήσει κάποιους

σε μας που δεν άφησαν χαρτί και παίρνοντας τηλέφωνο στο κέντρο, θέλει τον κωδικό (τον οποίο φυσικά δεν έχουμε αφού δεν έχουμε το χαρτί), πως επικοινωνούμε;;;;

Δημοσ.

Εμάς ακόμα να μας φέρουν το χαρτί...τι θα γίνει επιτέλους;

Ερώτηση: ο απογραφέας πληρώνεται μόνο για την απογραφή στο σπίτι ή και για όσους την κάνουν ηλεκτρονικά;

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε

Ερώτηση: ο απογραφέας πληρώνεται μόνο για την απογραφή στο σπίτι ή και για όσους την κάνουν ηλεκτρονικά;

Πληρώνονται κανονικά είτε την κάνεις ηλεκτρονικά είτε αν έρθουν αυτοί

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, oykas2001 είπε

σε μας που δεν άφησαν χαρτί και παίρνοντας τηλέφωνο στο κέντρο, θέλει τον κωδικό (τον οποίο φυσικά δεν έχουμε αφού δεν έχουμε το χαρτί), πως επικοινωνούμε;;;;

Ζήτησε από κάποιο γείτονα να σου δώσει τα πρώτα 7 ψηφία του κωδικού του και το τηλέφωνο επικοινωνίας που γράφει στο χαρτί του και κάλεσε τον απογραφές. Λογικά αν του δώσεις διεύθυνση και όροφο θα σου δώσει τον κωδικό σου

23 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε

Ρώτησες στους γείτονες αν έχουν πάρει;

Αν δεν έχουν πάρει ούτε οι γείτονες και δεν σας τα φέρουν και σήμερα μάλλον ο απογραφέας είτε παραιτήθηκε τελευταία στιγμή ή ασθένησε. Επειδή είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που δεν έχουν μοιραστεί ακόμη τα έντυπα πιστεύω θα δώσουν επιπλέον χρόνο για την αυτοαπογραφή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλοί δεν έχετε παραλάβει φάκελο, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει υλικό. Και εγώ απογραφέας είμαι και το υλικό που παραλάβαμε δεν επαρκεί ούτε για τις μισές κατοικίες. Προφανώς δεν θα κάτσω να περιμένω να μου έρθει υλικό(που αμφιβάλλω αν έρθει) αλλά θα βγω έξω με κανονικό χαρτί που θα αναγράφω τον κωδικό της κατοικίας και το τηλέφωνο μου. 

Επεξ/σία από Muchacho
  • Like 2
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, vali είπε

Ζήτησε από κάποιο γείτονα να σου δώσει τα πρώτα 7 ψηφία του κωδικού του και το τηλέφωνο επικοινωνίας που γράφει στο χαρτί του και κάλεσε τον απογραφές. Λογικά αν του δώσεις διεύθυνση και όροφο θα σου δώσει τον κωδικό σου

ρώτησα, είχαν αφήσει τα χαρτιά ανοικτά (δεν τα δίπλωσαν δηλαδή και δεν τα κλείσανε με αυτοκόλλητο), και είχε μόνο τον κωδικό τους και όχι τηλέφωνο!!!

Δημοσ.

Μπήκα και εγώ σήμερα να κάνω την απογραφή με τον κωδικό που μου φέρανε μεσοβδόμαδα και μου εμφάνισε το μύνημα
"Η ανάκτηση της αποθηκευμένης κατοικίας απέτυχε. (Η κατοικία έχει απογραφεί απο άλλον χρήστη.)

Προφανώς και δεν μπήκε κάποιος άλλος απο την οικογένεια.

Πωτσ γκένεν ατό ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, teo_3 είπε

Μπήκα και εγώ σήμερα να κάνω την απογραφή με τον κωδικό που μου φέρανε μεσοβδόμαδα και μου εμφάνισε το μύνημα
"Η ανάκτηση της αποθηκευμένης κατοικίας απέτυχε. (Η κατοικία έχει απογραφεί απο άλλον χρήστη.)

Πωτσ γκένεν ατό ?

στο Ελλάδα είσαι τα πάντα γίνονται φτάνει να έχεις φαντασία.

στην δικιά μου γειτονιά σε καμιά εκατοστή άτομα έχει έρθει email εδώ και κάτι μέρες και ακόμα τα χαρτιά με τον κωδικό στο γραμματοκιβώτιο είναι άφαντα .

Το παράξενο θα ήταν να δούλευαν ρολόι σε αυτήν την χώρα και όχι το αντίθετο.

Επεξ/σία από makis269
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, teo_3 είπε

Πωτσ γκένεν ατό ?

Θα μπερδεύτηκε ο απογραφέας και θα έδωσε τον ίδιο κωδικό σε 2 κατοικίες.

Τον κάθε κωδικό τον γράφεις εκείνη την ώρα που τον αφήνεις, είναι σχετικά εύκολο να γίνει κάποιο λάθος. Ειδικά με τα χαρτιά που δίνουν στους απογραφεις, όπου η οδός με τον μοναδικό κωδικό είναι πολύ μακριά στην σελίδα και χωρίς οι γραμμές να πηγαίνουν εναλλάξ, η μια γκρί, η άλλη λευκή, για τη διευκόλυνση του απογραφέα.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, oykas2001 είπε

ρώτησα, είχαν αφήσει τα χαρτιά ανοικτά (δεν τα δίπλωσαν δηλαδή και δεν τα κλείσανε με αυτοκόλλητο), και είχε μόνο τον κωδικό τους και όχι τηλέφωνο!!!

Αυτο σημαινει πως ο απογραφεας της περιοχης σας ειναι "οτι να ναι". Σου λεει γιατι να χανω χρονο να τα κλεινω με αυτοκολλητο και να σημειωνω και τηλεφωνο. Ελπιζω να εχει σημειωσει εστω στις προσωπικες του σημειωσεις, τι κωδικο εδωσε και που γιατι αλλιως θα αντιμετωπισει τεραστια μπερδεματα στη δευτερη φαση με τα εντυπα ερωτηματολογια!

23 λεπτά πριν, teo_3 είπε

Πωτσ γκένεν ατό ?

Μαλλον ο απογραφεας εδωσε απο βιασυνη τον ιδιο κωδικο σε δυο κατοικιες , επικοινωνησε μαζι του και πες του να σου δωσει εναν νεο 12ψηφιο κωδικο (λογικα θα του εχουν περισσεψει κωδικοι στην πολυκατοικια σου ή το πολυ πολυ να ενεργοποιησει εναν καινουριο 12ψηφιο )

Δημοσ.

Όταν στα στοιχεία του διαμερίσματος δεν αναφέρεται ο όροφος τι κάνουμε;

Το τηλ. επικοινωνίας που έγραψε (2103202) δεν υπάρχει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...