dsvee Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, kanikolas είπε Στο σεμιναριο μας ειπαν οτι αρκει μονο το ΑΦΜ ή το ΑΜΚΑ (ενα απο τα δυο) για να αποθηκευτει αλλα δεν το εχω τσεκαρει. Αν θες ασε κενο το ΑΜΚΑ και συμπληρωσε μονο το ΑΦΜ και δες αν σε αφηνει να κανεις αποθηκευση! Αν τελικα σε αφηνει ενημερωσε μας (εμας τους απογραφεις) με νέο σου post για να το προτεινουμε στους πολιτες που τυχον αντιμετωπιζουν παρομοιο προβλημα! Δοκιμασα αυτο που ειπατε να βάλω μονο τον ΑΦΜ, χωρις ΑΜΚΑ. Σε προσωρινή αποθηκευση εμφανίζει οτι υπάρχει λάθος, αλλα το ίδιο γράφει και στα παιδια μου που έχουν μονο ΑΜΚΑ. Ωστόσο σε τελικη υποβολή δεν υπάρχει πρόβλημα και το δέχεται χωρίς ΑΜΚΑ. Οπότε το επιβεβαιώνω οτι μπορούμε να βάλουμε μονο ΑΦΜ χωρις ΑΜΚΑ. 1 1
prefuse Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, dsvee είπε Δοκιμασα αυτο που ειπατε να βάλω μονο τον ΑΦΜ, χωρις ΑΜΚΑ. Σε προσωρινή αποθηκευση εμφανίζει οτι υπάρχει λάθος, αλλα το ίδιο γράφει και στα παιδια μου που έχουν μονο ΑΜΚΑ. Ωστόσο σε τελικη υποβολή δεν υπάρχει πρόβλημα και το δέχεται χωρίς ΑΜΚΑ. Οπότε το επιβεβαιώνω οτι μπορούμε να βάλουμε μονο ΑΦΜ χωρις ΑΜΚΑ. μα το γράφει ξεκάθαρα δεν το γράφω για σένα μονο αλλα με αφορμή αν οι περισσότεροι διάβαζαν λιγο πιο προσεκτικά, θα βοηθούσαν και τον ευατό τους και όλους οσους εμπλέκονται στην διαδικασία αυτή. *ΑΦΜ / ΑΜΚΑ (Υποχρεωτικό για την οριστική υποβολή το ένα από τα δύο και μόνο για άτομο με ελληνική υπηκοότητα/ιθαγένεια) Επάνω δεξιά εχει και ενα μεγάλο κουμπί ΒΟΗΘΕΙΑ καθως και ενα i εικονίδιο διπλα απο κάθε ερώτημα που δίνει παραπάνω πληροφορίες Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2021 από prefuse 1
tasvar Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Σε εμάς εδώ που δεν έχει περάσει ακόμη κανένας να μας ενημερώσει, ούτε φάκελο, ούτε κουδούνι,😁να ανησυχούμε; Μας έχουν τελειωμένους; 1
infin1tyGR Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 34 minutes ago, prefuse said: μα το γράφει ξεκάθαρα Επίσης ξεκάθαρα γράφει ένα ωραιότατο σφάλμα όταν δεν συμπληρώσεις ένα από τα 2, άλλο που τελικά σε αφήνει να κάνεις οριστική υποβολή.
prefuse Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 30 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε Επίσης ξεκάθαρα γράφει ένα ωραιότατο σφάλμα όταν δεν συμπληρώσεις ένα από τα 2, άλλο που τελικά σε αφήνει να κάνεις οριστική υποβολή. Αν υπάρχει σοβαρό σφάλμα δεν σε αφήνει να κάνεις υποβολή. Σε αυτό το γράφει ότι χρειάζεται ένα από τα δύο, τα παιδιά δεν έχουν ΑΦΜ. Κανείς δεν είπε ότι το σύστημα είναι τέλειο, και ποτέ δεν θα είναι. Όμως πολλά από τα ερωτήματα που ρωτάνε οι περισσότεροι είναι εκεί μπροστά σας στην βοήθεια και στο i δίπλα από το ερώτημα.
infin1tyGR Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, prefuse said: μπροστά σας στην βοήθεια και στο i δίπλα από το ερώτημα. Το διάβασα το i, μετά όμως μου έλεγε για σφάλμα, θεώρησα ότι έπρεπε να διορθωθεί για να συνεχίσει και πρόσθεσα όλα τα στοιχεία. Όπως θα κάνουν οι περισσότεροι με common sense από φόβο μην υποβληθεί οριστικά με λάθος και μετά τρέχουν. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2021 από infin1tyGR
prefuse Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 10 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε Το διάβασα το i, μετά όμως μου έλεγε για σφάλμα, θεώρησα ότι έπρεπε να διορθωθεί για να συνεχίσει και πρόσθεσα όλα τα στοιχεία. Όπως θα κάνουν οι περισσότεροι με common sense από φόβο μην υποβληθεί οριστικά με λάθος και μετά τρέχουν. Θα μπορούσαν να το έκαναν πιο σαφές αλλα μην ανησυχείτε δεν κάνατε κανένα λάθος και σε καμία περίπτωση δεν νομίζω οτι θα τρέχατε μετά. Στατιστικά δεδομένα ειναι όχι φορολογικά, αυτο το γράφω με common sense, για μια εγκυρη και επίσημη απάντηση μπορειτε να απευθυνθείτε στην ΕΛΣΤΑΤ. 1
dtzgr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Μπήκα σήμερα για αυτοαπογραφή αλλά πρόβλημα στο 1ο βήμα. Η πολυκατοικία είναι σε διασταυρωση και έχει πρόσοψη σε 2 δρόμους. Η διεύθυνση είναι από τον έναν από αυτούς (παντού η επίσημη διεύθυνση είναι δηλωμένη με νούμερο του ενός δρόμου, ακόμα και στο συμβόλαιο του ακινήτου), αλλά στην απογραφή δίνει διεύθυνση από τον άλλο δρόμο που δεν υπάρχει και δεν χρησιμοποιείται πουθενά (ούτε καν ξέρω αν είναι σωστό το νούμερο). Η απογραφέας δεν ήταν σίγουρη τι να κάνουμε, προσπαθούσε να με πείσει ότι η διεύθυνση είναι σωστή (λες και δεν ξέρω που μένω και τι γράφουν τα συμβόλαια αγοράς μου, το κτηματολόγιο κλπ). Τελικά είπε ότι θα ρωτήσει στην ελστατ από Δευτέρα και βλέπουμε. Έχει τύχει σε άλλον; Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; 1
prefuse Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, xxatziva είπε Θα το κάνεις μόνος σου; ή να έρθω με τον επόπτη μου παραπάνω... 16 λεπτά πριν, dtzgr είπε Μπήκα σήμερα για αυτοαπογραφή αλλά πρόβλημα στο 1ο βήμα. Η πολυκατοικία είναι σε διασταυρωση και έχει πρόσοψη σε 2 δρόμους. Η διεύθυνση είναι από τον έναν από αυτούς (παντού η επίσημη διεύθυνση είναι δηλωμένη με νούμερο του ενός δρόμου, ακόμα και στο συμβόλαιο του ακινήτου), αλλά στην απογραφή δίνει διεύθυνση από τον άλλο δρόμο που δεν υπάρχει και δεν χρησιμοποιείται πουθενά (ούτε καν ξέρω αν είναι σωστό το νούμερο). Η απογραφέας δεν ήταν σίγουρη τι να κάνουμε, προσπαθούσε να με πείσει ότι η διεύθυνση είναι σωστή (λες και δεν ξέρω που μένω και τι γράφουν τα συμβόλαια αγοράς μου, το κτηματολόγιο κλπ). Τελικά είπε ότι θα ρωτήσει στην ελστατ από Δευτέρα και βλέπουμε. Έχει τύχει σε άλλον; Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Σε μενα σχεδόν ολες οι μονοκατοικιες ειναι με διπλή είσοδο και ΟΥΤΕ οι ιδιοκτήτες, ενοικιαστές, γνωριζαν τι να βάλουν. Ειχα 8 κατοικίες (2 πολυκατοικίες 2 οροφων και 4 μονοκατοικίες), με το ίδιο νουμερο στην ίδια οδο, γενικά χάος. τους ρωτούσα με την αλληλογραφία τι γίνεται.. η απαντήσεις 1) εγω τους είπα να τα στέλνουν στο γραφείο μου (αρα μένουν 7) 2) οι υπολοιποι 7 τα αλλάζουν μεταξύ τους συμφωνα με το όνομα, ο ταχυδρόμος θα τα αφήσει σε οποιο νουμερο δει πρώτο.. ευτυχώς ολοι πολύ φιλικοι και απο τους ελάχιστους που οχι μονο δεν φοβούνταν την σκιά τους οπως οι περισσότεροι μικροαστοί, αλλα ήθελαν να με κεράσουν καφέ μέχρι να λύσουμε το θέμα. Απο τις σπάνιες περιπτώσεις που δεν έχουν γίνει ακόμα σαν τους παρακάτω. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2021 από prefuse
dtzgr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 13 λεπτά πριν, prefuse είπε Σε μενα ολες οι μονοκατοικιες ειναι διπλή είσοδο και ΟΥΤΕ οι ιδιωκτήτες, ενοικιαστές γνωριζαν τι να βάλουν. Δεν είναι τέτοια περίπτωση. Η διεύθυνση του κτηρίου είναι ξεκάθαρη και μη αμφισβητήσιμη. Σε όλα τα επίσημα έγγραφα και μητρώα όλα τα διαμερίσματα αναφέρονται με την ίδια πολύ συγκεκριμένη διεύθυνση του ενός δρόμου. Μόνο στην απογραφή ήρθε ξεκούδουνα μια άλλη διεύθυνση από τον άλλο δρόμο. Ούτε καν ξέρω αν είναι σωστό το υποτιθέμενο νούμερο. Πρέπει κάπως να το αλλάξουν αλλιώς δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να δεχτώ να επιβεβαιώσω την ορθότητα των στοιχείων για να προχωρήσει. 1
DownUNDERground Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, dtzgr είπε Μπήκα σήμερα για αυτοαπογραφή αλλά πρόβλημα στο 1ο βήμα. Η πολυκατοικία είναι σε διασταυρωση και έχει πρόσοψη σε 2 δρόμους. Η διεύθυνση είναι από τον έναν από αυτούς (παντού η επίσημη διεύθυνση είναι δηλωμένη με νούμερο του ενός δρόμου, ακόμα και στο συμβόλαιο του ακινήτου), αλλά στην απογραφή δίνει διεύθυνση από τον άλλο δρόμο που δεν υπάρχει και δεν χρησιμοποιείται πουθενά (ούτε καν ξέρω αν είναι σωστό το νούμερο). Η απογραφέας δεν ήταν σίγουρη τι να κάνουμε, προσπαθούσε να με πείσει ότι η διεύθυνση είναι σωστή (λες και δεν ξέρω που μένω και τι γράφουν τα συμβόλαια αγοράς μου, το κτηματολόγιο κλπ). Τελικά είπε ότι θα ρωτήσει στην ελστατ από Δευτέρα και βλέπουμε. Έχει τύχει σε άλλον; Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Έχω όχι ακριβώς το ίδιο, αλλά πολύ παρεμφερές πρόβλημα. Η απογραφέας δεν απάνταγε σήμερα. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2021 από DownUNDERground
prefuse Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, dtzgr είπε Δεν είναι τέτοια περίπτωση. Η διεύθυνση του κτηρίου είναι ξεκάθαρη και μη αμφισβητήσιμη. Σε όλα τα επίσημα έγγραφα και μητρώα όλα τα διαμερίσματα αναφέρονται με την ίδια πολύ συγκεκριμένη διεύθυνση του ενός δρόμου. Μόνο στην απογραφή ήρθε ξεκούδουνα μια άλλη διεύθυνση από τον άλλο δρόμο. Ούτε καν ξέρω αν είναι σωστό το υποτιθέμενο νούμερο. Πρέπει κάπως να το αλλάξουν αλλιώς δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να δεχτώ να επιβεβαιώσω την ορθότητα των στοιχείων για να προχωρήσει. Ναι καλυτερα με τομεάρχη ΕΛΣΤΑΤ και ο απογραφέας δεν θα γνωρίζει και ειναι κάποιοι τομεάρχες που δεν δίνουν σημασία ακόμα και αν ο απογραφέας προσπαθεί να βοηθήσει.
Diinekis21 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 16 λεπτά πριν, dtzgr είπε Μπήκα σήμερα για αυτοαπογραφή αλλά πρόβλημα στο 1ο βήμα. Η πολυκατοικία είναι σε διασταυρωση και έχει πρόσοψη σε 2 δρόμους. Η διεύθυνση είναι από τον έναν από αυτούς (παντού η επίσημη διεύθυνση είναι δηλωμένη με νούμερο του ενός δρόμου, ακόμα και στο συμβόλαιο του ακινήτου), αλλά στην απογραφή δίνει διεύθυνση από τον άλλο δρόμο που δεν υπάρχει και δεν χρησιμοποιείται πουθενά (ούτε καν ξέρω αν είναι σωστό το νούμερο). Η απογραφέας δεν ήταν σίγουρη τι να κάνουμε, προσπαθούσε να με πείσει ότι η διεύθυνση είναι σωστή (λες και δεν ξέρω που μένω και τι γράφουν τα συμβόλαια αγοράς μου, το κτηματολόγιο κλπ). Τελικά είπε ότι θα ρωτήσει στην ελστατ από Δευτέρα και βλέπουμε. Έχει τύχει σε άλλον; Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Προφανώς εσύ ξέρεις ποια είναι η σωστή διεύθυνση της κατοικίας σου! Στην απογραφή όταν υπάρχει διπλή, αναγράφονται και τα 2 μέρη. Πρακτικά δε παίζει κάποιο ρόλο, ούτε θα χρησιμοποιηθεί κάπου. Κανονικά μπορεί η απογραφέας να αλλάξει τη διεύθυνση, όμως έχει αναφερθεί πως αν έχει ανοίξει καρτέλα ο απογραφόμενος δε μπορεί να κάνει τροποποίηση ο απογραφέας. Εγώ θα συνέχιζα κανονικά, όπως είπα δε παίζει κάποιο ρόλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα