prefuse Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, batig0al είπε Εγώ πάντως ως απογραφέας έχω μέχρι στιγμής ξοδέψει 6-7 ώρες να εγγραφώ/εκπαιδευτώ/πάρω υλικό/ετοιμάσω μπροσούρες/ενημέρωσω Ο3/κτλ. συν 4-5 ώρες που μοίρασα τις μπροσούρες. Οπότε ως όλη διαδικασία, με βρίσκει κάθετα αντίθετο, αλλά ωφελιμιστικά μια χαρά είναι μέχρι στιγμής. Εγώ έβαλα το κανονικό μου κινητό καθώς υποπτεύθηκα πως με τα voip κτλ. δεν θα γίνει δουλειά. Έχω δεχθεί ελάχιστες κλήσεις αλλά άξιζε γιατί τους βοήθησα. Επίσης κολλούσα μια δική μου Α4 ανακοίνωση στην είσοδο κάθε πολυκατοικίας που εξηγούσα τη διαδικασία ακόμη πιο απλά συν το κινητό μου αν για ΧΨ λόγο δεν έβρισκαν τη μπροσούρα. Το κρίσιμο θα είναι ο δεύτερος γύρος που θα χρειαστεί να γίνει πόρτα-πόρτα καθώς μέχρι στιγμής μόνο ένα 10% το έχει ολοκληρώσει ηλεκτρονικά. Εκεί, ανάλογα με το κόπο και τον χρόνο που θα χρειαστεί, θα κριθεί και αν άξιζε η εμπλοκή. ποσες κατοικιες εχεις και εχουν αυτοαπογραφεί μονο το 10%; αφηνες χαρτάκι κατω απο την πορτά ή μιλούσες με τον καθενα; αν αφηνες χαρτάκι, πολυ πιθανό να μην μπουν στον κόπο να την κάνουν. απο τις 120 εχουν κανει 18 οριστικη και 12 αποθηκευμενη, οπου απο αυτούς, οι περισσότεροι δεν γνωριζαν οτι πρεπει να κανουν οριστική και οχι απλή αποθήκευση. καμια 30-40 ειναι κενες ή κατοικιες που δεν υπάρχουν. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2021 από prefuse 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panostza Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Μπήκα στη σελίδα και βγάζει αυτό: "Η ανάκτηση της αποθηκευμένης κατοικίας απέτυχε (Ανύπαρκτος κωδικός κατοικίας)" Έχει τύχει σε κανέναν άλλο και πώς το διόρθωσε; (αν το διόρθωσε). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, panostza είπε Μπήκα στη σελίδα και βγάζει αυτό: "Η ανάκτηση της αποθηκευμένης κατοικίας απέτυχε (Ανύπαρκτος κωδικός κατοικίας)" Έχει τύχει σε κανέναν άλλο και πώς το διόρθωσε; (αν το διόρθωσε). καλεις τον απογραφέα σου στο τηλεφωνο που εχει στο χαρτι που σου άφησε και μετα βαζεις τους 7 πρωτους κωδικους Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2021 από prefuse Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanikolas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, panostza είπε Μπήκα στη σελίδα και βγάζει αυτό: "Η ανάκτηση της αποθηκευμένης κατοικίας απέτυχε (Ανύπαρκτος κωδικός κατοικίας)" Έχει τύχει σε κανέναν άλλο και πώς το διόρθωσε; (αν το διόρθωσε). Ο απογραφεας σημερα σας τα μοιρασε; Αν ναι , περιμενε μηπως περασει τους οροφους στο ηλεκτρονικο Ο3 το βραδυ ο απογραφεας και ξαναδοκιμασε αυριο το πρωι. Αλλιως αν παλι στο βγαζει, σημαινει πως ο απογραφεας καταλαθος σου εγραψε λαθος τον κωδικο! Επομενως τον παιρνεις τηλεφωνο και του λες "ειμαι στην ταδε πολυκατοικια, στον ταδε οροφο, ο κωδικος που μου δωσατε τελειωνει σε ΧΧ (για να σε βρει στις σημειωσεις του), μπορειτε να μου δωσετε τηλεφωνικα τον 12ψηφιο κωδικο γιατι υποψιαζομαι πως αυτο που εχω εδω στον φακελο ειναι γραμμενο λαθος;" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
batig0al Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, prefuse είπε ποσες κατοικιες εχεις και εχουν αυτοαπογραφεί μονο το 10%; αφηνες χαρτάκι κατω απο την πορτά ή μιλούσες με τον καθενα; αν αφηνες χαρτάκι, πολυ πιθανό να μην μπουν στον κόπο να την κάνουν. απο τις 120 εχουν κανει 18 οριστικη και 12 αποθηκευμενη, οπου απο αυτούς, οι περισσότεροι δεν γνωριζαν οτι πρεπει να κανουν οριστική και οχι απλή αποθήκευση. καμια 30-40 ειναι κενες ή κατοικιες που δεν υπάρχουν. 187 κατοικίες, 17 οριστική αποθήκευση, 6 προσωρινή. Δεν χτυπούσα κουδούνια, το πετούσα από κάτω ή αν δεν έμπαινε, το κολλούσα με ταινία στη πόρτα. Για διάφορους λόγους συν το ότι είμαι κέντρο Αθήνας (Κυψέλη) περιμένω χαμηλό ποσοστό αυτοαπογραφής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dsvee Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Ήρθε σήμερα ο απογραφές και πήρα τον φάκελο. Όλα καλά εκτός από το ΑΜΚΑ μου που δεν συμβαδίζει με την ημερομηνία γεννήσεως μου (το έτος ειναι λάθος στον ΑΜΚΑ). Το περίμενα αυτό το σφάλμα αφού είχε αναφερθεί σε προηγούμενο ποστ. Τελικά τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, batig0al είπε 187 κατοικίες, 17 οριστική αποθήκευση, 6 προσωρινή. Δεν χτυπούσα κουδούνια, το πετούσα από κάτω ή αν δεν έμπαινε, το κολλούσα με ταινία στη πόρτα. Για διάφορους λόγους συν το ότι είμαι κέντρο Αθήνας (Κυψέλη) περιμένω χαμηλό ποσοστό αυτοαπογραφής. μπα μη το λες για καμια περιοχή.. απλα να πηγαινεις απο κοντά και να τους ενημερώνεις οτι 1) παιρνει 10 με 15 λεπτα ανάλογα ποσο γρήγορα απαντάτε στις ερωτήσεις 2) οτι πληρώνεσαι με την κάθε απογραφή, και οτι αμα δεν απογραφεί κανένας δεν θα πληρωθείς 3) οτι αν δεν κανετε αυτοαπογραφή αναγκαστικά θα ξαναπεράσεις 2-3 φορες και μπορεί να ειναι μαζί με τον τομεάρχη, επόπτη, πυροσβέστη, τον μπάμπη τον σουγιά.. που αναγκαστικά θα ζητήσουμε να μπούμε σπίτι σας και για λόγους COVID ή για δικούς σας ασφάλειας κτλ δεν θα θέλατε αγνώστους στο σπίτι σας. 4) οτι ηλεκτρονικά απαιτεί λιγότερο χρόνο απο ότι με το παραδοσιακό ερωτηματολόγιο και οπου κολλήσετε μπορείτε να με πάρετε τηλέφωνο. 5) αν για οποιοδήποτε ιδεολογικό ή αλλο λόγο, δεν θέλετε να κάνετε αυτοαπογραφή, φυσικά και δεν με πειράζει προσωπικά αλλα δυστυχώς και για εσάς και για εμένα, είμαι υποχρεωμένος να ξαναπεράσω 6) ... αν θέλεις να ανεβάσεις εδω και αυτο το α4 (χωρις προφανώς το τηλεφωνο σου κτλ) για να πάρουμε μια ιδεά τι ακριβώς έγραψες; καλό απογευμα 1 ώρα πριν, dsvee είπε Ήρθε σήμερα ο απογραφές και πήρα τον φάκελο. Όλα καλά εκτός από το ΑΜΚΑ μου που δεν συμβαδίζει με την ημερομηνία γεννήσεως μου (το έτος ειναι λάθος στον ΑΜΚΑ). Το περίμενα αυτό το σφάλμα αφού είχε αναφερθεί σε προηγούμενο ποστ. Τελικά τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; θελει ενα απο τα 2, ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2021 από prefuse 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanikolas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 13 λεπτά πριν, dsvee είπε Ήρθε σήμερα ο απογραφές και πήρα τον φάκελο. Όλα καλά εκτός από το ΑΜΚΑ μου που δεν συμβαδίζει με την ημερομηνία γεννήσεως μου (το έτος ειναι λάθος στον ΑΜΚΑ). Το περίμενα αυτό το σφάλμα αφού είχε αναφερθεί σε προηγούμενο ποστ. Τελικά τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Στο σεμιναριο μας ειπαν οτι αρκει μονο το ΑΦΜ ή το ΑΜΚΑ (ενα απο τα δυο) για να αποθηκευτει αλλα δεν το εχω τσεκαρει. Αν θες ασε κενο το ΑΜΚΑ και συμπληρωσε μονο το ΑΦΜ και δες αν σε αφηνει να κανεις αποθηκευση! Αν τελικα σε αφηνει ενημερωσε μας (εμας τους απογραφεις) με νέο σου post για να το προτεινουμε στους πολιτες που τυχον αντιμετωπιζουν παρομοιο προβλημα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
infin1tyGR Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Μόνο με ΑΜΚΑ πάντως βγάζει σφάλμα ότι πρέπει να συμπληρώσεις ΑΦΜ... Μόνο με ΑΦΜ δεν δοκίμασα και έχω κάνει οριστική υποβολή πλέον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keravnos21 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Αφησαν χαρτακι πηρα τηλεφωνο 3 φορες εβαλα τον κωδικο και μου λεει ο απογραφεας δεν ειναι διαθεσιμος,εχω αφησει και 3 μυνηματα δεν με εχει παρει κανεις μπορω να κανω κατι αλλο ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 11 λεπτά πριν, keravnos21 είπε Αφησαν χαρτακι πηρα τηλεφωνο 3 φορες εβαλα τον κωδικο και μου λεει ο απογραφεας δεν ειναι διαθεσιμος,εχω αφησει και 3 μυνηματα δεν με εχει παρει κανεις μπορω να κανω κατι αλλο ; οχι ξαναπαρε αυριο τηλ 20 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε Μόνο με ΑΜΚΑ πάντως βγάζει σφάλμα ότι πρέπει να συμπληρώσεις ΑΦΜ... Μόνο με ΑΦΜ δεν δοκίμασα και έχω κάνει οριστική υποβολή πλέον. βαζεις μηδενικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ptsk Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 25 λεπτά πριν, keravnos21 είπε Αφησαν χαρτακι πηρα τηλεφωνο 3 φορες εβαλα τον κωδικο και μου λεει ο απογραφεας δεν ειναι διαθεσιμος,εχω αφησει και 3 μυνηματα δεν με εχει παρει κανεις μπορω να κανω κατι αλλο ; Αν τον βρεις ...σφυρα μου... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanikolas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 36 λεπτά πριν, keravnos21 είπε Αφησαν χαρτακι πηρα τηλεφωνο 3 φορες εβαλα τον κωδικο και μου λεει ο απογραφεας δεν ειναι διαθεσιμος,εχω αφησει και 3 μυνηματα δεν με εχει παρει κανεις μπορω να κανω κατι αλλο ; Με βαση αυτα που εχω διαβασει (δεν θυμαμαι αν ηταν σε σχολιο εδω ή σε αλλο site) το ηχητικο φωνητικο θα παει στο mail του απογραφεα και αυτος θα το ακουσει. Επειδη ομως λογικα μπορει να δουλευει ή να μην εχει internet τωρα, λογικα θα το ακουσει το ηχητικο το βραδυ. Αν ειναι σωστος ο απογραφεας μεχρι αυριο θα σε εχει καλεσει (εκτος αν δεν φταιει αυτος και δεν τον ενημερωσαν απο την εποπτεια του να κατεβασει την εφαρμογη ελστατ voip , τι να πω...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasanton Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Να κάνω μια ερώτηση μιας και ασχολείστε: Ελεύθερος επαγγελματίας που έχει δηλώσει ως έδρα δωμάτιο στο σπίτι των γονιών, αλλά διαμένει πλέον σε άλλο σπίτι, πού θα απογραφεί; Και πώς θα δηλωθεί (π.χ. φιλοξενούμενος?); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanikolas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2021 10 λεπτά πριν, tasanton είπε Να κάνω μια ερώτηση μιας και ασχολείστε: Ελεύθερος επαγγελματίας που έχει δηλώσει ως έδρα δωμάτιο στο σπίτι των γονιών, αλλά διαμένει πλέον σε άλλο σπίτι, πού θα απογραφεί; Και πώς θα δηλωθεί (π.χ. φιλοξενούμενος?); Θα απογραφεις με τον κωδικο της κατοικιας που διαμενεις (όχι των γονιων σου, το αλλο σπιτι) Απλα κατα την απογραφη με τον κωδικο για το σπιτι των γονιων σου , στην ερωτηση 7β " Απο τα δωματια της κατοικιας ποσα χρησιμοποιουνται αποκλειστικα για επαγγελματικους σκοπους" θα επιλεξεις 01. Ωστοσο ως ατομα θα δηλωσεις τους γονεις σου μονο, αφου εσυ εχεις ηδη απογραφει στην μονιμη κατοικια σου! 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα