Προς το περιεχόμενο

Απογραφή Κτηρίων - Πληθυσμού 2021(Προκήρυξη ΕΛΣΤΑΤ)

velissarios1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, kanikolas είπε

Προσοχη μην τα μπερδεψεις! Με τον ορο κενες κατοικιες εννοω οι κατοικιες που εχεις δωσει κωδικο (οχι σε ανθρωπο αλλα το πεταξες κατω απο την πορτα) και μετα στη δευτερη φαση που θα πας με τα εντυπα ερωτηματολογια δεν θα βρεις κανεναν στις 2-3 προσπαθειες (επισκεψεις) που θα κανεις! Μονο σε αυτες τις κατοικιες  θα συμπληρωθουν το πρωτο ερωτηματολογιο (ερωτησεις 1 εως 14), αρα σε αυτες τις κατοικιες στο ηλεκτρονικο Ο3 στις παρατηρησεις δεν θα επιλεξεις κατι (θα το αφησεις δηλαδη στην προεπιλογη).

Οι επιλογες 1. και 4. (αρνηση απογραφης) στο διευκρινιστικο μειλ που μας δωσανε, μας ειπανε μην τα σημειωσουμε απο τωρα γιατι υποτιθεται θα πρεπει μεχρι να τελειωσει η ολη φαση της απογραφης (και η δευτερη φαση με τα εντυπα ερωτηματολογια) να τους πεισουμε ολους να απογραφουν (το πολυ να φαμε καμια μπουνια στο τελος απο τους αρνητες απο το πολυ πρηξιμο που θα τους κανουμε χεχεχε...)

Επομενως αν σε καποιον κωδικο εχεις σημειωσει στο ηλεκτρονικο Ο3 αρνηση απογραφης (επιλογες 1 ή 4) διορθωσε το , δηλαδη ξανατσεκαρε την πρωτη κενη επιλογη οτι παραδοθηκε ο κωδικος δηλαδη. Ωστοσο στις δικες σου σημειωσεις να σημειωσεις πχ οτι ο ταδε κωδικος ειναι στο σχεδον αρνηση να απογραφει και μετα στην φαση με τα εντυπα ερωτηματολογια ή θα κανεις την προσπαθεια σου να τον μεταπεισεις ή θα δηλωσεις τις επιλογες αρνησης απογραφεις όχι απο τωρα αλλα τις τελευταιες μερες της επομενης φασης (δεν θα κατσουμε να σκασουμε κιολας, ας μην απογραφει....)

Οσον αφορα τις επιλογες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑ  και ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ δεν θα χρειαστει μετα στη δευτερη φαση να συμπληρωσεις κατι αφου υποτιθεται δεν εχεις παραδωσει κωδικο σε αυτες τις κατοικιες! Μονο στις κατοικιες που εχεις παραδωσει κωδικο (δηλαδη η προεπιλογη στις παρατηρησεις, το "κενο") θα προσπαθησεις να απαντησεις στα εντυπα ερωτηματολογια  στις ερωτησεις 1-14 (με τη βοηθεια γειτονων, διαχειριστη, ισως και μεντιουμ χεχε...)

Μιλούσα με τους γειτονες και μου έλεγαν αν μένει κάποιος ή όχι. οποτε δεν άφηνα κωδικό αν ηταν κενή κατοικια και έβαζα 2 ή 3, αναλογα αν ηταν φαντασμα κατοικία ή κενή.

Ουτε μαιλ λάβαμε, ουτε σεμινάριο αναλυτικό εγινε. μια συνδερία zoom ηταν 90 λεπτών. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 ώρες πριν, papoys1 είπε

Παιδιά μια ερώτηση. Εγώ απογράφηκα στην κύρια κατοικία μου. Με το εξοχικό τι γίνεται . Πρέπει να απογραφεί και πως;;;

Μένει κάποιος μόνιμα εκεί; 

Αν όχι, δεν υπάρχει κάτι να απογραφεί!

• Like 1

5 λεπτά πριν, Diinekis21 είπε

Όχι δεν μένει μόνιμα κανείς τώρα καλοκαίρι πάμε συνήθως . Ρώτησα μήπως έπρεπε να το απογράψω σαν κτίριο αλλά αφού δεν χρειάζεται οκ. Ευχαριστώ για την  απάντηση.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηγα να μπω με τα στοιχεια taxis μου και λεει 

Μη εξουσιοδοτημένος χρήστης

Δεν έχετε δικαιώματα πρόσβασης στην εφαρμογή.

Απο οτι ειδα ηρθε ενα email με τα στοιχεια της κορης μου
Οποτε λογικα πρεπει να μπουμε με τα στοιχεια taxis της
Στο νεοτερο της οικογενειας το στελνουν ?
Μηπως οι αλλοι εχουν πεθανει ?
Απο οτι βλεπω ουτε με τα στοιχεια της μπαινει

2 sites υπαρχουν ?
εγω εμπαινα το https://hr.apografi.gov.gr/login και εβαζε το λαθος
Δοκιμασα εδω και μπαινει https://apografi-plithismou2021.statistics.gr/
Επεξ/σία από adi32

5 ώρες πριν, papoys1 είπε

Παιδιά μια ερώτηση. Εγώ απογράφηκα στην κύρια κατοικία μου. Με το εξοχικό τι γίνεται . Πρέπει να απογραφεί και πως;;;

Μπορείς να απογράψεις μόνο την κατοικία και να τη δηλώσεις "εξοχική".

• Like 1

15 ώρες πριν, xxatziva είπε

κινητο-σταθερο τηλεφωνο δεν το εχεις ?

Είναι υποχρεωμένος να απαντάει στα εμαιλ μου...αλλα τι περιμένεις οταν στο ίδιο κτίριο δεν ήξερε η μια εποπτεία που είναι η άλλη...και αυτοί θα κάνουν την απογραφή...

2 ώρες πριν, Diinekis21 είπε

ΛΑΘΟΣ! Απογραφονται ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ (ακομα και αυτες που προοριζονται για πωληση, για ενοικιαση, για βραχυχρονια μισθωση, για κατεδαφιση...) εκτός απο τους επαγγελματικους χωρους πχ ιατρεια κτλ. Απλα αν ο κατοικος πχ της εξοχικης κατοικιας εχει ηδη απογραφει ως ατομο με τον κωδικο της μονιμης κατοικιας κανει το εξης:

Α) Απογραφει τον ιδιο, την οικογενεια του και την μονιμη κατοικια με τον κωδικο που αντιστοιχει στη μονιμη κατοικια πχ σπιτι στην Αθήνα.

Β) Απογραφει με τον 12ψηφιο της εξοχικης κατοικιας ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ την εξοχικη, δηλαδη στα μελη νοικοκυριου και στα φιλοξενουντα μελη θα βαλει 0. (Θεωρω οτι αν καποιος καταλαθος μπερδευτει και ξανααπογραφει ως ατομο και στην δευτερη κατοικια λογικα το συστημα θα βγαλει μηνυμα του τυπου "αυτος ο ΑΜΚΑ έχει ήδη απογραφει κτλ" για να αποφευχθουν διπλοαπογραφες ατομων).

2 ώρες πριν, papoys1 είπε

Όχι δεν μένει μόνιμα κανείς τώρα καλοκαίρι πάμε συνήθως . Ρώτησα μήπως έπρεπε να το απογράψω σαν κτίριο αλλά αφού δεν χρειάζεται οκ. Ευχαριστώ για την  απάντηση.

Κανονκα χρειαζεται. Θα ρωτησεις: "Μα πως θα βρω τον κωδικο;" Αν εκει στην εξοχικη κατοικια εχεις γνωστο, γειτονα κτλ. ζητα του νσ παει να ανοιξει το φακελο και να σου πει τον 12 ψηφιο αριθμο τηλεφωνικα για να απογραψεις ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ δηλαδη τις ερωτησεις 1-14 (αν επιλεξεις 0 μελη νοικοκυριου και 0 φιλοξενουμενοι ουσιαστικα με το που φτασεις στην 14η ερωτηση θα εισαι ετοιμος για οριστικη υποβολη).

Εναλλακτικα (αν πχ ο απογραφεας το εχει βαλει κατω απο την πορτα μεσα μεσα και δεν μπορει να το παρει καποιος) ζητα απο τους γειτονες εκει να σου δωσουν το τηλεφωνο που εχουν εκει για το απογραφεα της περιοχης εκει (συν τα 7 πρωτα νουμερα απο τον κωδικο τους ) για να μπορεσεις να συνδεθεις με τον απογραφεα εκει και να σου δωσει το 12 ψηφιο κωδικο. 

Αλλιως στη β' φαση ο ιδιος ο απογραφεας θα προσπαθησει απο εκει (ρωτωντας γειτονες) ειτε να μαθει το τηλεφωνο σου και να σε παρει τηλεφωνο για να συμπληρωσει τις ερωτησεις 1-14 και να απογραφει ετσι η εξοχικη κατοικια (2 λεπτα υποθεση). Ή σε περιπτωση που δεν σε βρει, θα το συμπληρωσει μονος του με την βοηθεια κανα "κουτσομπολη" γειτονα (ουσιαστικα ο γειτονας πρεπει να του πει περιπου τα τ.μ. , την χρονολογικη περιοδο κατασκευης, ποσα δωματια εχει, αν εχει τουαλετα με καζανακι κτλ.). 

• Like 1

Εγώ πάντως ως απογραφέας έχω μέχρι στιγμής ξοδέψει 6-7 ώρες να εγγραφώ/εκπαιδευτώ/πάρω υλικό/ετοιμάσω μπροσούρες/ενημέρωσω Ο3/κτλ. συν 4-5 ώρες που μοίρασα τις μπροσούρες. Οπότε ως όλη διαδικασία, με βρίσκει κάθετα αντίθετο, αλλά ωφελιμιστικά μια χαρά είναι μέχρι στιγμής.

Εγώ έβαλα το κανονικό μου κινητό καθώς υποπτεύθηκα πως με τα voip κτλ. δεν θα γίνει δουλειά. Έχω δεχθεί ελάχιστες κλήσεις αλλά άξιζε γιατί τους βοήθησα. Επίσης κολλούσα μια δική μου Α4 ανακοίνωση στην είσοδο κάθε πολυκατοικίας που εξηγούσα τη διαδικασία ακόμη πιο απλά συν το κινητό μου αν για ΧΨ λόγο δεν έβρισκαν τη μπροσούρα.

Το κρίσιμο θα είναι ο δεύτερος γύρος που θα χρειαστεί να γίνει πόρτα-πόρτα καθώς μέχρι στιγμής μόνο ένα 10% το έχει ολοκληρώσει ηλεκτρονικά. Εκεί, ανάλογα με το κόπο και τον χρόνο που θα χρειαστεί, θα κριθεί και αν άξιζε η εμπλοκή.

• Like 6

1 ώρα πριν, batig0al είπε

Το κρίσιμο θα είναι ο δεύτερος γύρος που θα χρειαστεί να γίνει πόρτα-πόρτα καθώς μέχρι στιγμής μόνο ένα 10% το έχει ολοκληρώσει ηλεκτρονικά. Εκεί, ανάλογα με το κόπο και τον χρόνο που θα χρειαστεί, θα κριθεί και αν άξιζε η εμπλοκή.

Εκει θα φαμε μεγαλο παλουκι....Ξερει κανεις εαν στη β' φαση οταν συμπληρωνω πχ το ερωτηματολογιο σε μια οικεια και τα μελη της, τους δινω και το χαρτι βεβαιωσης οτι απογραφηκαν την ιδια στιγμη ή πρεπει πρωτα να παω σπιτι, να τα περασω τα στοιχεια ηλεκρρονικα , να γινει οριστικη ηλεκτρονικη υποβολη και μετα πρεπει να ξαναπαω στο σπιτι του (ποσες φορες πια....) να του παραδωσω την βεβαιωση απογραφης; Το ρωταω αυτο γιατι μπορει πχ να συμπληρωσουμε το εντυπο ερωτηματολογιο (νομιζοντας πως ολοκληρωθηκε η απογραφη) αλλα μετα ηλεκτρονικα για καποιο λογο να μην μπορει να γινει οριστικη υποβολη (ειτε γιατι λειπουν στοιχεια, ειτε γιατι υπαρχουν αντιφασεις στις απαντησεις κτλ.).

59 λεπτά πριν, kanikolas είπε

Εκει θα φαμε μεγαλο παλουκι....Ξερει κανεις εαν στη β' φαση οταν συμπληρωνω πχ το ερωτηματολογιο σε μια οικεια και τα μελη της, τους δινω και το χαρτι βεβαιωσης οτι απογραφηκαν την ιδια στιγμη ή πρεπει πρωτα να παω σπιτι, να τα περασω τα στοιχεια ηλεκρρονικα , να γινει οριστικη ηλεκτρονικη υποβολη και μετα πρεπει να ξαναπαω στο σπιτι του (ποσες φορες πια....) να του παραδωσω την βεβαιωση απογραφης; Το ρωταω αυτο γιατι μπορει πχ να συμπληρωσουμε το εντυπο ερωτηματολογιο (νομιζοντας πως ολοκληρωθηκε η απογραφη) αλλα μετα ηλεκτρονικα για καποιο λογο να μην μπορει να γινει οριστικη υποβολη (ειτε γιατι λειπουν στοιχεια, ειτε γιατι υπαρχουν αντιφασεις στις απαντησεις κτλ.).

Λογικά θα μας δώσουν οδηγίες για τη δεύτερη φάση και θα υπάρξει κάποια διαδικτυακή συνάντηση για ερωτήσεις οπότε θα αποσαφηνιστεί αυτό που ρωτάς. Προβλέπω πως δεν θα χρειάζεται να πας δεύτερη φορά αλλά θα θέλει προσοχή στη συλλογή πληροφοριών ώστε να μην εμφανίζονται σφάλματα στη πλατφόρμα.

Εγώ σκέφτομαι να πηγαίνω απευθείας με laptop και να το συμπληρώνω live για να γλυτώσω τον διπλό κόπο και τυχόν λάθη. Αυτή είναι και μια από τις κύριες διαφωνίες μου με την διαδικασία, ότι δηλαδή το ερωτηματολόγιο έπρεπε να είναι σε πιο σύγχρονη μορφή και να τρέχει τέλεια σε κινητό (π.χ. surveymonkey, google forms κτλ.). Έτσι, είτε με αυτοαπογραφή είτε με συνέντευξη, θα γίνονταν πανεύκολα. Επίσης το ερωτηματολόγιο θα έπρεπε να είχε 4-5 υποχρεωτικές ερωτήσεις με τα απολύτως απαραίτητα που κυριολεκτικά να θέλει 5 λεπτά και μετά ας είχε προεραιτικό κομμάτι με πολλές ερωτήσεις σε στυλ έρευνας και ας απαντούσε όποιος ήθελε, όποιες ήθελε.

• Like 2
  • Thanks 1

3 ώρες πριν, batig0al είπε

Εγώ πάντως ως απογραφέας έχω μέχρι στιγμής ξοδέψει 6-7 ώρες να εγγραφώ/εκπαιδευτώ/πάρω υλικό/ετοιμάσω μπροσούρες/ενημέρωσω Ο3/κτλ. συν 4-5 ώρες που μοίρασα τις μπροσούρες. Οπότε ως όλη διαδικασία, με βρίσκει κάθετα αντίθετο, αλλά ωφελιμιστικά μια χαρά είναι μέχρι στιγμής.

Εγώ έβαλα το κανονικό μου κινητό καθώς υποπτεύθηκα πως με τα voip κτλ. δεν θα γίνει δουλειά. Έχω δεχθεί ελάχιστες κλήσεις αλλά άξιζε γιατί τους βοήθησα. Επίσης κολλούσα μια δική μου Α4 ανακοίνωση στην είσοδο κάθε πολυκατοικίας που εξηγούσα τη διαδικασία ακόμη πιο απλά συν το κινητό μου αν για ΧΨ λόγο δεν έβρισκαν τη μπροσούρα.

Σου έχει τύχει κάποιος απαυτούς που πήρε τηλέφωνο να έχει κάνει προσωρινή αποθήκευση και μετά να μην μπορεί να ξαναμπεί να συνεχίσει? Εμένα με πήραν κάνα 2 τέτοιοι και δεν ήξερα τι να πω. Απλά είπα ξαναπροσπαθηστε ή δοκιμάστε άλλο browser. 

Επίσης μια κυρία είχε κάνει προσωρινή αποθήκευση, αλλά επειδή ήταν λάθος ή διεύθυνση, με πήρε να την διορθώσω. Το σύστημα όμως δεν αφήνει να κάνεις καμία αλλαγή αν έχει γίνει προσωρινή.. Καμιά ιδέα? 

Ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιός διορθώνει λάθος αρίθμηση οδού ολόκληρης πολυκατοικίας; Ο απογραφέας ή ο τομεάρχης; Μπορούν ή δεν μπορούν καν σε αυτή τη φάση;

Θέλω να ξέρω πριν καλέσω τον απογραφέα, μη μου πει "μα και μου" ενώ μπορεί ξέρω 'γω. Να είμαι προετοιμασμένος.

Επεξ/σία από DownUNDERground

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...