Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, sofiagian είπε

Σε ενα θα κανετε την απογραφη. Δεν έχει σημασία ποιο θα είναι. Απλά θα δηλώσετε όλοι εκεί που μένετε? Αν σας ήρθε εδώ ο κωδικός καντε το να τελειώνετε. Αν έρθει και στο εξοχικό απλά μην το χρησιμοποιήσετε. Θα δηλωθεί σαν κενό....

To θεμα ειναι οτι ΔΕΝ θελω να δηλωθει κενό το εξοχικο μιας και ειναι δηλωμενο κυρια κατοικια στη δήλωση, μένουμε απο αρχές Απριλίου κανονικά, και παιζει και το εξοικονομω στη μεση (μη μας κανουν καμια μπουρδα και δε το θεωρουν μετα κύρια-αρα κ επιλεξιμο).

Θα ξαναπαω τελος της εβδομάδας να δω αν πηγαν κωδικο, δε μπορώ παντως με αυτον που εχω να απογραφω για εκεινο το σπιτι απο ότι καταλαβαίνω...

Το Q&A το είδα, απλα μενουμε σχεδον το ιδιο, διαφορα ελαχιστων ημερών ανα έτος (το 21 πχ μειναμε παραπανω απο 6 μήνες στην εξοχικη λόγω Lockdown-καλυτερης ποιότητας ζωης σε σχεση με την Αθηνα)...

Επεξ/σία από paylidis
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά, βρίσκω πολλά κενά σπίτια.. Είναι η τρίτη επιλογή στο Ο3, σωστά? (μη κανονική οικία που δεν κατοικείται) 

Επίσης, θα πληρωθούμε για τις κενές, ή μόνο όπου υπάρχουν άτομα στο νοικοκυριό? Ευχαριστώ 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, paylidis είπε

To θεμα ειναι οτι ΔΕΝ θελω να δηλωθει κενό το εξοχικο μιας και ειναι δηλωμενο κυρια κατοικια στη δήλωση, μένουμε απο αρχές Απριλίου κανονικά, και παιζει και το εξοικονομω στη μεση (μη μας κανουν καμια μπουρδα και δε το θεωρουν μετα κύρια-αρα κ επιλεξιμο).

Θα ξαναπαω τελος της εβδομάδας να δω αν πηγαν κωδικο, δε μπορώ παντως με αυτον που εχω να απογραφω για εκεινο το σπιτι απο ότι καταλαβαίνω...

Το Q&A το είδα, απλα μενουμε σχεδον το ιδιο, διαφορα ελαχιστων ημερών ανα έτος (το 21 πχ μειναμε παραπανω απο 6 μήνες στην εξοχικη λόγω Lockdown-καλυτερης ποιότητας ζωης σε σχεση με την Αθηνα)...

Ως εβδομαδα αναφορας της απογραφης θεωρειται η 16-22 Οκτωβριου 2021.

Εκει που μενατε αυτες τις μερες ειναι τυπικα η κατοικια που πρεπει να απογραφειτε.

Τωρα ειλικρινα ποση σημασια εχει περα απο το τυπικο δεν ξερω, ουτε νομιζω να εχει επιπτωσεις για τιποτε αλλο, αλλα φυσικα δεν μπορω να παρω ευθυνη για αυτο που λεω

• Like 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, paylidis είπε

Ναι δεν μπορεις με αυτον τον κωδικο να απογραψεις το εξοχικο. Πηγαινε να δεις αν εστειλαν εκει καποιο κωδικο αλλιως ρωτα κανεναν γειτονα και πες του να παρουν και το δικο σου κωδικο οταν θα περασει ο απογραφεας. Αρκει να γινει σε μια οικεια. Προτιμησε το εξοχικο μιας και μπαινουν και αλλα θεματα στην μεση. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sofiagian είπε

Ναι δεν μπορεις με αυτον τον κωδικο να απογραψεις το εξοχικο. Πηγαινε να δεις αν εστειλαν εκει καποιο κωδικο αλλιως ρωτα κανεναν γειτονα και πες του να παρουν και το δικο σου κωδικο οταν θα περασει ο απογραφεας. Αρκει να γινει σε μια οικεια. Προτιμησε το εξοχικο μιας και μπαινουν και αλλα θεματα στην μεση. 

Το τηλεφωνο του απογραφεα μπορούν να μου το δώσουν εαν παρω στο τηλεφωνικο κέντρο; Δεν ειχε περασει μάλλον καν ακομα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, paylidis είπε

Το τηλεφωνο του απογραφεα μπορούν να μου το δώσουν εαν παρω στο τηλεφωνικο κέντρο; Δεν ειχε περασει μάλλον καν ακομα

Ναι δεν υπαρχει προβλημα θα στο δωσουν. Μπορεις να τον παρεις και να σου πει τον κωδικο και χωρις να σου δωσει το χαρτί.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sofiagian είπε

Ναι δεν υπαρχει προβλημα θα στο δωσουν. Μπορεις να τον παρεις και να σου πει τον κωδικο και χωρις να σου δωσει το χαρτί.

Ετσι θα γίνει, γιατι και να αφησει χαρτι θα το αφήσει τελειως εξω (ειναι κλειδωμενη η αυλόπορτα) οποτε κατα 99% θα χαθει...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, paylidis είπε

Aν κι εδώ υπάρχει τέτοια παρανόηση με το τι είναι η απογραφή πληθυσμού, καταννοώ πλήρως τι συμβαίνει από όσους δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική ενημέρωση.
Η απογραφή γίνεται για στατιστικούς λόγους. Δε ζητούνται προσωπικά στοιχεία και αυτά που μαζεύονται δε χρησιμοποιούνται και κανείς δε θα σου πει γιατί δηλώνεις άλλο σπίτι ως κύρια κατοικία, γιατί μένει η θεία σου μαζί σου και γιατί δε βλέπεις τα παιδιά σου τα σαββατοκύριακα. Ούτε, πού είναι η άδεια παραμονής σου, αν έχεις κάνει αλλαγή φύλου ή γιατί δε δηλώνεις το σπίτι στο Ε9...

Επεξ/σία από Vassilis_24
  • Like 6
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε

Aν κι εδώ υπάρχει τέτοια παρανόηση με το τι είναι η απογραφή πληθυσμού, καταννοώ πλήρως τι συμβαίνει από όσους δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική ενημέρωση.
Η απογραφή γίνεται για στατιστικούς λόγους. Δε ζητούνται προσωπικά στοιχεία και αυτά που μαζεύονται δε χρησιμοποιούνται και κανείς δε θα σου πει γιατί δηλώνεις άλλο σπίτι ως κύρια κατοικία, γιατί μένει η θεία σου μαζί σου και γιατί δε βλέπεις τα παιδιά σου τα σαββατοκύριακα. Ούτε, πού είναι η άδεια παραμονής σου, αν έχεις κάνει αλλαγή φύλου ή γιατί δε δηλώνεις το σπίτι στο Ε9...

Θεωρητικα ναι.

πολλα εχουν δει τα ματια μας όμως σε αυτο το μπου****ο κρατος...

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, paylidis είπε

Θεωρητικα ναι.

πολλα εχουν δει τα ματια μας όμως σε αυτο το μπου****ο κρατος...

Δεν υπογράφεις κάτι και ακόμα και την αυτοαπογραφή μπορεί να την κάνει κι η μητέρα σου για σένα.
Αυτό στο λέω για να σου φύγει ο φόβος ότι μπορεί κάτι το οποίο θα γραφτεί, ότι θα μπορούσε να σε δεσμεύσει σε κάτι, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι θα ήθελε κάποιος να το χρησιμοποιήσει.

• Like 4
Δημοσ.
2 hours ago, Bspus said:

Η μονιμη κατοικια σου ειναι κενη αυτην τη στιγμη η μενει καποιος αλλος στην οικογενεια. Αν μενει αλλος θα μπει αυτος στην εφαρμογη για λογαριασμο ολης της οικιας.

Αν εισαι εκτος και θα παραμεινεις εκτος για πολυ καιρο ακομα οποτε δεν θα σε βρουνε, εκει δεν ξερω τι γινεται αν η κατοικια ειναι κενη ολο αυτο το διαστημα. Ισως μπορεις να επικοινωνησεις με τον απογραφεα σου να σου δωσει τον κωδικο να μπεις να κανεις την αυτο απογραφη. Δεν εχει σημασια αν εισαι μακρια απο το σπιτι σου, αλλα δεν θα δουλεψει αν εισαι εξωτερικο γιατι φιλτραρουνε τις IP εξωτερικου.

Το αλλο που λες για το TAXIS, δυστυχως δεν ειναι τοσο απλο οπως με το εμβολιο που ειναι ατομικη υποθεση. Δεν απογραφονται ατομα αλλα οικιες με τους κατοικους τους και η καθε οικια εχει μοναδικο κωδικο. Αν μενουν 5 ατομα σε ενα σπιτι δεν θα μπουν ολοι στην εφαρμογη, ενας θα μπει.

Ναι θα την εχουν

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου να μου απαντήσεις. Η μόνιμη κατοικία μου είναι κενή. Πηγαίνω μια φορά κάθε 15 ημέρες να πάρω λογαριασμούς, να αερίσω το σπίτι και να ποτίσω. Ελπίζω να ρίξουν κάτω από την πόρτα μου τον φάκελο με τον κωδικο. Γίνεται να περάσει φάκελος κάτω από την πόρτα μου γιατί έτσι μου ρίχνουν τους λογαριασμούς οι γείτονες.

Όσο αυτό το ότι απογράφονται σπίτια. Είμαι περίεργος να δω αν θα περάσουν να απογράψουν το σπίτι που μένω τώρα το οποίο είναι σε περιοχή με πολλά εξοχικά τα οποία τα περισσότερα είναι κλειστά αυτήν την εποχή του χρόνου. Φαντάζομαι τους ενδιαφέρει να απογραφούν και αυτά αφού απογραφούν κατοικίες και όχι άτομα.

Αληθεια στους απογραφείς πληρώνουν και τα έξοδα της βενζίνης για τέτοιες περιοχές που τα σπίτια είναι αραιοκατοικημένα;

Δημοσ.
37 minutes ago, manolis115 said:

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου να μου απαντήσεις. Η μόνιμη κατοικία μου είναι κενή. Πηγαίνω μια φορά κάθε 15 ημέρες να πάρω λογαριασμούς, να αερίσω το σπίτι και να ποτίσω. Ελπίζω να ρίξουν κάτω από την πόρτα μου τον φάκελο με τον κωδικο. Γίνεται να περάσει φάκελος κάτω από την πόρτα μου γιατί έτσι μου ρίχνουν τους λογαριασμούς οι γείτονες.

Όσο αυτό το ότι απογράφονται σπίτια. Είμαι περίεργος να δω αν θα περάσουν να απογράψουν το σπίτι που μένω τώρα το οποίο είναι σε περιοχή με πολλά εξοχικά τα οποία τα περισσότερα είναι κλειστά αυτήν την εποχή του χρόνου. Φαντάζομαι τους ενδιαφέρει να απογραφούν και αυτά αφού απογραφούν κατοικίες και όχι άτομα.

Αληθεια στους απογραφείς πληρώνουν και τα έξοδα της βενζίνης για τέτοιες περιοχές που τα σπίτια είναι αραιοκατοικημένα;

Θεωρητικά έχει ήδη περάσει κάποιος από εκεί πριν ένα με δύο μήνες και έχει καταγράψει όλα τα σπίτια που βρίσκονται εκεί, για να έρθει μετά ο τωρινός απογραφέας για να αφήσει τα χαρτιά.

Δημοσ.

Πως χωρίζονται οι δρόμοι που έχει ο κάθε απογραφεας; 2 δρόμους πιο κάτω όχι μόνο μοιράστηκαν τα χαρτιά αλλά ολοκλήρωσαν και την απογραφή. Σε μας ούτε φωνή ούτε ακρόαση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, marmagia είπε

Πως χωρίζονται οι δρόμοι που έχει ο κάθε απογραφεας; 2 δρόμους πιο κάτω όχι μόνο μοιράστηκαν τα χαρτιά αλλά ολοκλήρωσαν και την απογραφή. Σε μας ούτε φωνή ούτε ακρόαση 

Κεντρο Αθήνας που μοιράζω εγώ μας δώσανε από 2 οικοδομικά τετραγωνα. Είναι καμιά 150 σπιτια στον κάθε απογραφεα. Οπότε είναι λογικο ακόμα και λίγο πιο κάτω να πάει πιο γρήγορα, ειδικά αν ο απογραφεας που είναι αρμόδιος για τον δρόμο σου παραιτήθηκε. Γενικά πολλοι παραιτούνται γιατί η τρώνε βρισιδια η απλά βλέπουν πως ο κόσμος δεν είναι πρόθυμος για να απογραφεί και δεν αξίζει ο κόπος. Και θέλει λίγο χρόνο μέχρι να βρουν τους επιλαχόντες και να τους κατευθύνουν.

Επεξ/σία από Darky
  • Like 2
Δημοσ.
3 hours ago, Vassilis_24 said:

Δεν υπογράφεις κάτι και ακόμα και την αυτοαπογραφή μπορεί να την κάνει κι η μητέρα σου για σένα.
Αυτό στο λέω για να σου φύγει ο φόβος ότι μπορεί κάτι το οποίο θα γραφτεί, ότι θα μπορούσε να σε δεσμεύσει σε κάτι, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι θα ήθελε κάποιος να το χρησιμοποιήσει.

Η φετινή αυτοαπογραφη γίνεται με κωδικούς taxis και ζητάνε αφμ αμκα.

Οπότε αν θέλουν να κάνουν διασταυρώσεις με το τι δηλώνεις στο εκκαθαριστικό κλπ μια χαρά τις κάνουν.

Τίθεται άρα το θέμα αν εμπιστεύεσαι την ΕΛΣΤΑΤ όταν λέει ότι τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν μόνο για στατιστικούς λόγους.

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...