MaryChry Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 22 ώρες πριν, kostaspsilos13 είπε Όπως τα υπολόγισα χοντρικά, αν είσαι στους πρώτους 30 με τα μόριά σου, λογικά μπαίνεις.. Με κάθε επιφύλαξη Με τον πρώτο πίνακα είμαι 23η. Τον καινούριο δεν τον κοίταξα.
_filippos_ Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, kostaspsilos13 είπε Ο Δήμος Βόλου έχει περίπου 80.000 κατοίκους (απογραφή 2011),αρα θέλει περίπου 215 απογραφείς, οπότε αν είσαι μέσα στους πρώτους 150-200 λογικά είσαι μέσα . Λογικά θα είμαι μέσα. Εχω σειρά στην πρώτη εκατοντάδα
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, kostaspsilos13 είπε Ο Δήμος Βόλου έχει περίπου 80.000 κατοίκους (απογραφή 2011),αρα θέλει περίπου 215 απογραφείς, οπότε αν είσαι μέσα στους πρώτους 150-200 λογικά είσαι μέσα Μέσα στο pdf που είναι η περιοχή σου, πατάς τον μεγεθυντικό φακό ( 🔎 1 λεπτό πριν, TequilaSunrise είπε Καλησπέρα, έχει λάβει κανείς email ως επιτυχών; Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2021 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 10 λεπτά πριν, Psz_13 είπε Μπορεί κανείς να δεί τους πίνακες;; Με τη σειρά κατάταξης αν εννοείς, ναι κανονικά
Psz_13 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 24 λεπτά πριν, TequilaSunrise είπε Με τη σειρά κατάταξης αν εννοείς, ναι κανονικά Έχεις λινκ; Δεν μπορω πλεον. Επίσης δεν τα βρίσκω ουτε σαιτ της Ελστατ
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 7 λεπτά πριν, Psz_13 είπε Έχεις λινκ; Δεν μπορω πλεον. Επίσης δεν τα βρίσκω ουτε σαιτ της Ελστατ https://www.statistics.gr/2021-census-pop-hous-enum-1 Στο κάτω μέρος
Muchacho Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Από το site της ΕΛΣΤΑΤ, εκεί που είναι τα αποτελέσματα "ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΟΥΝ Cntr-F5 ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΙΝ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ" 😄
MikeJ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Εγώ πάντως ήδη το σκέφτομαι να αρνηθώ αν είμαι στους επιτυχόντες. To βασικότερο είναι η έλλειψη πληροφόρησης σε αρκετά σημαντικά ζητήματα και ένας γενικότερος ερασιτεχνισμός που φαίνεται να υπάρχει. Αν έχω καταλάβει καλά οι απογραφείς θα μοιράσουν σε πρώτη φάση φακέλους ώστε οι πολίτες να απογραφούν μόνοι τους αλλά μαζί θα δίνουν και τα στοιχεία τους για όποιον χρειάζεται "βοήθεια". Με άλλα λόγια θα δώσεις το προσωπικό σου τηλέφωνό (γιατί δε πιστεύω να μοιράσουν αριθμούς, πόσω μάλλον συσκευές σε 60 χιλ άτομα) σε 150 σπίτια και πόσους ανθρώπους που δε ξέρεις οι οποίοι όποτε τους καπνίσει μπορεί να σε ενοχλούν.
esoptron Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 4 ώρες πριν, MikeJ είπε Εγώ πάντως ήδη το σκέφτομαι να αρνηθώ αν είμαι στους επιτυχόντες. To βασικότερο είναι η έλλειψη πληροφόρησης σε αρκετά σημαντικά ζητήματα και ένας γενικότερος ερασιτεχνισμός που φαίνεται να υπάρχει. Αν έχω καταλάβει καλά οι απογραφείς θα μοιράσουν σε πρώτη φάση φακέλους ώστε οι πολίτες να απογραφούν μόνοι τους αλλά μαζί θα δίνουν και τα στοιχεία τους για όποιον χρειάζεται "βοήθεια". Με άλλα λόγια θα δώσεις το προσωπικό σου τηλέφωνό (γιατί δε πιστεύω να μοιράσουν αριθμούς, πόσω μάλλον συσκευές σε 60 χιλ άτομα) σε 150 σπίτια και πόσους ανθρώπους που δε ξέρεις οι οποίοι όποτε τους καπνίσει μπορεί να σε ενοχλούν. Και εγώ μάλλον θα αρνηθώ αν είμαι στους επιτυχόντες. Το όλο στήσιμο της απογραφής μου φαίνεται πολύ πρόχειρο. Από ότι διάβασα η πανελλαδική απογραφή γεωργίας-κτηνοτροφίας που έγινε φέτος και με το σύστημα της αυτοαπογραφής ήταν μεγάλη αποτυχία. Εάν ο πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει κάτι και δεν υπάρχουν καθόλου κυρώσεις τότε δεν ασχολείται καθόλου, το έχει γραμμένο. Επιπλέον δεν έχει γίνει κάποια σοβαρή ενημερωτική εκστρατεία και αν συνυπολογίσω τον κορονοιό και την εμπειρία μου από την συμμετοχή μου στην προηγούμενη απογραφή 2011, αυτό που έχω να πω είναι ότι ο πολύς ο κόσμος αντιμετωπίζει τους απογραφείς σαν να έχει απέναντί του τίποτα αλήτες, με μεγάλη δλδ καχυποψία και αδιαφορία. Σχεδόν σίγουρα όσοι συμμετάσχουν θα συναντήσουν κάποιες πολύ ιδιάζουσες περιπτώσεις. Επίσης αυτό με το τηλέφωνο το σκέφτηκα και εγώ και είναι πράγματι απαράδεκτο, τουλάχιστον για εμένα. Τέλος τα χρήματα θα είναι πολύ λιγότερα από ότι υπολογίζουν πως θα πάρουν οι περισσότεροι και θα αργήσουν πολύ. Αυτό το 1200αρι (ΜΕΙΚΤΑ) είναι το τυράκι. Καλή τύχη σε όσους επιλεγούν και πάνε.
MikeJ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Εγώ βρήκα το αντίστοιχο θέμα του 2011 και είδα ότι οι πληρωμές έγιναν μετά από 6+ μήνες και αφού προχώρησαν σε κατάληψη του κτηρίου της ΕΛΣΤΑΤ στη Θεσσαλονίκη οι απλήρωτοι απογραφείς. Όσο για λεφτά έλεγαν για περίπου 300-400 ευρώ. Κάποιοι λιγότερα ακόμα αλλά οι πιο καλοπληρωμενοι άντε να έπιαναν 500αρικο. Θεωρητικά οι περισσότεροι έχουμε τη δυνατότητα να αυτοαπογραφουμε αλλά αν κρίνω από τις ουρές που βλέπω κάθε μέρα έξω από καταστήματα τηλεφωνίας για πληρωμές λογαριασμών κοκ ακόμα και από νέους ανθρώπους, ο τεχνολογικός αναλφαβητισμός καλπάζει. Αυτό με ανησυχεί, ότι δλδ δε πρόκειται να ασχοληθούν οι περισσότεροι και έτσι δεν θα έχεις μόνο τα γεροντια να βοηθήσεις αλλά σχεδόν όλους. 3
Lanike71 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Στις 17/10/2021 στις 9:31 ΜΜ, kostaspsilos13 είπε Ο Δήμος Βόλου έχει περίπου 80.000 κατοίκους (απογραφή 2011),αρα θέλει περίπου 215 απογραφείς, οπότε αν είσαι μέσα στους πρώτους 150-200 λογικά είσαι μέσα Μέσα στο pdf που είναι η περιοχή σου, πατάς τον μεγεθυντικό φακό ( 🔎) και βάζεις την περιοχή σου και σε πάει κατευθείαν στην κατάλληλη σελίδα Εννοούσα αν φαίνεται κάπου πόσοι απογραφείς ανά δήμο θα είναι οι "τυχεροί".
xxatziva Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 οσοι συμμετέχουν στους πινακες θα ειναι επιλεγεντες και επιλαχοντες. προσωπικα πιστευω θα εχει αλλαγες αρκετες. αν δειτε στους τομεαρχες ειχε αρκετες αλλαγες. αλλοι τα παρατησαν-αλλοι τους εδιωξαν. οποτε παίρναν επιλαχοντες απο τις λιστες με συμμετεχοντες.
velissarios1 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, esoptron είπε Το όλο στήσιμο της απογραφής μου φαίνεται πολύ πρόχειρο. Από ότι διάβασα η πανελλαδική απογραφή γεωργίας-κτηνοτροφίας που έγινε φέτος και με το σύστημα της αυτοαπογραφής ήταν μεγάλη αποτυχία. Επιπλέον δεν έχει γίνει κάποια σοβαρή ενημερωτική εκστρατεία και αν συνυπολογίσω τον κορονοιό και την εμπειρία μου από την συμμετοχή μου στην προηγούμενη απογραφή 2011, αυτό που έχω να πω είναι ότι ο πολύς ο κόσμος αντιμετωπίζει τους απογραφείς σαν να έχει απέναντί του τίποτα αλήτες, με μεγάλη δλδ καχυποψία και αδιαφορία. Σχεδόν σίγουρα όσοι συμμετάσχουν θα συναντήσουν κάποιες πολύ ιδιάζουσες περιπτώσεις. Επίσης αυτό με το τηλέφωνο το σκέφτηκα και εγώ και είναι πράγματι απαράδεκτο, τουλάχιστον για εμένα. Τέλος τα χρήματα θα είναι πολύ λιγότερα από ότι υπολογίζουν πως θα πάρουν οι περισσότεροι και θα αργήσουν πολύ. Αυτό το 1200αρι (ΜΕΙΚΤΑ) είναι το τυράκι. Καλή τύχη σε όσους επιλεγούν και πάνε. Η αποτυχία της αυτοαπογραφής δεν οφείλεται στην ΕΛΣΤΑΤ. Ο πολίτης είχε το δικαίωμα - πλεονέκτημα να αυτοαπογραφεί και δεν το αξιοποίησε. Η απογραφή δεν γίνεται αναγκαστικά. Το ίδιο ακριβώς (μα ακριβώς) θα συμβεί και στην απογραφή Πληθυσμού. Το ποσοστό της αυτοαπογραφής θα είναι πολύ μικρό. Συμφωνώ οτι χρειάζεται τεράστια διαφήμιση η όλη προσπάθεια. Το τηλέφωνο που θα μπει στην επιστολή με τον κωδικό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΕΑ. Υπάρχουν 11 γραμμές για όλη την Χώρα που θα παρέχουν πληροφορίες και βοήθεια στους αυτοαπογραφόμενους. όταν έρθει η ώρα θα γίνουν γνωστές. Επίσης τα χρήματα είναι αυτά που αναφέρονται. 2,25€ για κάθε κατοικία και 2,3€ για κάθε άτομο. Με 150 κατοικίες (...άλλοι θα πάρουν 130 άλλοι 180...τα τμήματα δεν κόβονται με λέιζερ αλλά από ανθρώπινο χέρι με τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν) και δύο άτομα ανά κατοικία έχουμε μεικτά 1027€ και καθαρά 724,09€. Αυτή είναι η αμοιβή. Ο δυνάμει απογραφέας σταθμίζει τις δυσκολίες και αποφασίζει αν θα συμμετάσχει ή όχι. Επίσης από μαρτυρίες τομεαρχών που συμμετείχαν στην δική μου εποπτεία (αλλά και από μηνύματα μελών του φόρουμ που έχουν γραφτεί νωρίτερα σε αυτό το νήμα) όλοι θα το ξανάκαναν. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2021 από velissarios1 4
giorgosguru Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Προς ενημέρωση να αναφέρω πως συγγενικό μου πρόσωπο έλαβε μέρος στην απογραφή γεωργίας-κτηνοτροφίας και επίτηδες δεν ενημέρωσαν από ΕΛΣΤΑΤ ότι για την πληρωμή χρειάζεται φορολογική ενημερότητα. Το αφήσαν για το τέλος. Ο συγγενής μου επειδή χρωστάει δεν μπορεί να πληρωθεί καθώς θα κρατηθούν από την εφορία. Μόνο για άτομα που έχουν μπεί σε ρύθμιση χρέους και εκεί με διαδικασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα