Προς το περιεχόμενο

Απογραφή Κτηρίων - Πληθυσμού 2021(Προκήρυξη ΕΛΣΤΑΤ)

velissarios1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μιλώντας με την λογίστρια μου μόλις τώρα μου είπε ότι το ποσό που θα εισπράξουμε με τίτλο κτήσης (ή έχουν ήδη εισπράξει οι τομεάρχες) αφορά το φορολογικό έτος 2021 και θα πρέπει να γίνει αργότερα τροποποιητική. Επίσης οι εισφορές ΕΦΚΑ που θα παρακρατηθούν αφορούν Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2021

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήρθε σήμερα το mail αποδοχής και σε μένα, εποπτεία 35.

19 ερωτηματολόγια Π1.1 κάτω και 10 Π1.2… είχα σημειώσει πόσα είχα απογράψει.

Επεξ/σία από funkopop
  • Sad 2

Άμα έχει κάποιος αμφιβολία με τα ποσά η θέλει διευκρίνιση η είναι σίγουρος ότι έχουν κάνει λάθος να πάρει τηλέφωνο και να ρωτήσει ώστε να  του κάνουν αλλαγή.Μπορει να έχει κάνει λάθος ο επόπτης αλλιώς αμα αποδεχτεί ότι είναι σωστά τα στοιχεία ο απογραφέας  μετα δεν ξέρω αν γίνεται να αλλαχθούν

1 ώρα πριν, Googos13 είπε

Άμα έχει κάποιος αμφιβολία με τα ποσά η θέλει διευκρίνιση η είναι σίγουρος ότι έχουν κάνει λάθος να πάρει τηλέφωνο και να ρωτήσει ώστε να  του κάνουν αλλαγή.Μπορει να έχει κάνει λάθος ο επόπτης αλλιώς αμα αποδεχτεί ότι είναι σωστά τα στοιχεία ο απογραφέας  μετα δεν ξέρω αν γίνεται να αλλαχθούν

Στο email γράφει βέβαια ότι η πληρωμή δεν έχει καμία σχέση με τον επόπτη κι υπολογίστηκε αυτόματα από το σύστημα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, alexkrz είπε

Στο email γράφει βέβαια ότι η πληρωμή δεν έχει καμία σχέση με τον επόπτη κι υπολογίστηκε αυτόματα από το σύστημα 

Ο υπολογισμός της αμοιβής είναι αυτόματος απτο σύστημα.. Τα στοιχεία όμως τα παρέχει ο επόπτης 

Επεξ/σία από kostaspsilos13
  • Like 2

13 ώρες πριν, Gkodosis είπε

Καλησπέρα! 

Μου ήρθε το mail για την ενημέρωση σχετικά με την αμοιβή (είμαι απογραφέας). 

Έκανα άμεσα την επιβεβαίωση iban (που λέει να γίνει εντός 48 ωρών). 

Ξέρουμε πόσο θα πρέπει να περιμένω περίπου για να γινει η πληρωμή;

Ακόμα δεν έχει πληρωθεί κανένας απογραφέας.Ευελπιστούμε από βδομάδα να αρχίσουν να ανεβαίνουν στο διαύγεια κάποιες εποπτείες σιγά-σιγά.Πάντως η όλη διαδικασία (μέχρι να πληρωθούμε όλοι) θα πάρει σίγουρα καιρό.

3 ώρες πριν, funkopop είπε

Ήρθε σήμερα το mail αποδοχής και σε μένα, εποπτεία 35.

19 ερωτηματολόγια Π1.1 κάτω και 10 Π1.2… είχα σημειώσει πόσα είχα απογράψει.

3 ώρες πριν, Lazaros234 είπε

Εγώ μείον 20 άτομα.... 

Καλό θα ήταν να μην πατήσετε αποδοχή και να επικοινωνήσετε με τον επόπτη σας.

6 λεπτά πριν, alexkrz είπε

Κάθε άλλο.Στο email που έλαβα εγώ από την ΕΛΣΤΑΤ για την πληρωμή δεν γράφει πουθενά αυτό που λες.

Αντίθετα λέει το εξής:

"Αν διαφωνείτε με την ορθότητα των προσωπικών σας στοιχείων (ΑΦΜ,ΙΒΑΝ κ.λπ.) και/ή τον αριθμό των ερωτηματολογίων και/ή το ποσό της αποζημίωσής σας, ή αν χρειάζεστε οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση, παρακαλούμε μην πατήσετε «αποδοχή» αλλά επικοινωνήστε με τον Επόπτη σας."

Επομένως αν κάποιος έχει θέμα,μιλάει με τον επόπτη του.

Όσοι έχουμε αμοιβή πάνω από 1500 τελικά πότε θα πληρωθούμε? Μαζί με όλους απλά δεν θα χρειαστεί να κάνουμε αποδοχή? Έχει κάποιος ενημέρωση;

Καλημερα ήρθε το mail επιβεβαιωσης στον γιο μου αλλα του γραφει μόνο τις κρατησεις και όχι το συνολικό ποσο ξέρουμε κατι (221€) 

Στις 17/5/2022 στις 9:53 ΜΜ, vali είπε

Καλησπέρα, μήπως γνωρίζεις αν δεν κάνω αποδοχή στο email που έστειλαν, πόσο καιρό μπορώ να καθυστερήσει η πληρωμή; Λόγω κάποιων αναδρομικών που δώσανε από την εργασία της συζύγου θα υπερβεί το οικογενειακό εισόδημα το όριο και θα χάσω περισσότερα από το επίδομα παιδιών απ'την αμοιβή που θα πάρω από την ελστατ. Υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα η πληρωμή να γίνει μέσα στο 2023;

Επειδή πολλοί ρωτάτε για τα λεφτά κτλ,αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε κάτι.Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως (μάλλον) θα πρέπει του χρόνου να κάνουμε τροποποιητική για τα χρήματα της απογραφής αφού αφορά εργασία του 2021(αυτό για τίτλους κτήσης).Για περισσότερες πληροφορίες/ειδικές περιπτώσεις μιλήστε με το λογιστή σας.

Στα της ημέρας,μέχρι στιγμής στο διαύγεια έχουν ανέβει κάπου στις 110 αποφάσεις που αφορούν τομεάρχες με τιμολόγιο.

Δεν έχουμε κάποιο νέο για πληρωμές στους απογραφείς ακόμα λοιπόν.Αναμένουμε.

• Like 1

1 ώρα πριν, kostaspsilos13 είπε

Μάλλον το έχουν βάλει σκοπό να μπει Ιούνιος για να ξεκινήσουν τις κινήσεις.. Μακάρι να διαψευστώ 

Μάλλον θέλουν πρώτα να ξεμπερδεύουν με όλους τους τομεάρχες πριν αρχίσουν τους απογραφείς.Ειδικά για σήμερα δεν μπορείς να τους πεις τίποτα,έβγαλαν καμία 150αρια αποφάσεις συνολικά.Αυτό που φοβάμαι μόνο είναι μην πάρουν καμιά "τιμητική άδεια απ' την σημαία" για την σημερινή τους προσπάθεια και μας πιστολιάσουν αύριο με 2-3 αποφάσεις μόνο.

Το έχουν ξανακάνει για αυτό λέω.Δεν ξέρω τι παίζει.Μου φαίνεται άμα είναι εκεί ο πρόεδρος δουλεύουν,άμα λείπει κάνουν διαγωνισμό ποιος θα βάλει περισσότερα τρίποντα με χαρτάκια στο καλάθι σκουπιδιών ....ή και το ανάποδο,άμα είναι εκεί ο πρόεδρος μπορεί να παίζει και αυτός μαζί!  :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους. Όσοι έχετε οφειλές στην εφορία ή είναι να πάρετε λεφτά άνω των 1000€ (κάπου εκεί είναι το όριο αν θυμάμαι καλά) πρέπει να βγάλετε φορολογική ενημερότητα. Εάν χρωστάτε, τότε να κάνετε ρύθμιση οφειλών και μετά φορολογική ενημερότητα που αφορά για πληρωμή από το δημόσιο. Τότε να ξέρετε (για όσους χρωστούν) θα γίνει παρακράτηση του ποσού που αφορά για την οφειλή σας (ναι ακόμα και να είναι σε ρύθμιση). Χωρίς αυτό δεν πληρώνεστε και παγώνει η πληρωμή. Λαϊκιστί, όσοι χρωστούν, μην περιμένετε να πάρετε όλο το ποσό στο χέρι. Λεπτομέρειες στον λογιστή.

Υ.Γ.: Αυτό ισχύει για τίτλους κτήσης. Δεν ξέρω τι ισχύει για τιμολόγια.

Επεξ/σία από gefthymiou1991

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...