Προς το περιεχόμενο

Απογραφή Κτηρίων - Πληθυσμού 2021(Προκήρυξη ΕΛΣΤΑΤ)

velissarios1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σήμερα πληρώθηκα από την ΕΛΣΤΑΤ.Η απόφαση στο Διαύγεια βγήκε την Παρασκευή και σήμερα Τρίτη πρωί μπήκαν....

Υπομονή στους υπόλοιπους μάγκες 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

15 λεπτά πριν, meli1 είπε

Ήρθε και σε μένα , 538 τελικά , αν διαιρέσω τις ώρες που ασχολήθηκα με την πληρωμή είναι σιγουρά η χειρότερη δουλειά που έχω κάνει ποτέ 

Πως έχει γίνει αυτό σε μερικούς και έχετε τόσα λίγα λεφτά;Πόσες κατοικίες σας δώσανε;Τις 120 που λέγανε;

Εμένα μου δώσανε 160 και είχα μεικτά 1069 και καθαρά 753.

8 λεπτά πριν, djvasiliz είπε

Σήμερα πληρώθηκα από την ΕΛΣΤΑΤ.Η απόφαση στο Διαύγεια βγήκε την Παρασκευή και σήμερα Τρίτη πρωί μπήκαν....

Υπομονή στους υπόλοιπους μάγκες 

Σε καλή μεριά!!

Ναι όταν βγαίνει η απόφαση στο διαύγεια σε 1-3 εργάσιμες πληρώνεσαι.Είναι ανάλογα την τράπεζα φαντάζομαι.

Θέλω να πιστεύω πως μέσα στον Μάιο θα πληρωθείτε όλοι οι τομεάρχες,και αν είμαστε τυχεροί,ίσως και κάποιοι απογραφείς. 

14 λεπτά πριν, thagra είπε

Πως έχει γίνει αυτό σε μερικούς και έχετε τόσα λίγα λεφτά;Πόσες κατοικίες σας δώσανε;Τις 120 που λέγανε;

Αυτό γίνεται για τον εξής λόγο. Μπορεί να έδωσαν περίπου 110-120 κατοικίες με βάση την ο3 και μόνο. Δηλαδή με βάση τα κτίρια που είχαν καταγράψει οι τομεάρχες πριν. Όμως οι απογραφείς βρήκαμε πάρα πολλά λάθη τομεαρχών και προσθέταμε ή σβήναμε κατοικίες. Πχ κατοικία με κωδικό απογραφής να είναι τελικά κατάστημα (όπως το ΙΚΑ στην περιοχή μου ο τομεάρχης το κατέγραψε σαν σπίτι). Ή οικόπεδα χωρίς κτίσμα να τα καταγράφει σαν κτίρια με κωδικό απογραφής. Αυτά όλα δεν "πλήρωναν" τίποτα στους απογραφείς. Επίσης εξαρτάται και την περιοχή . Στην επαρχία αν σου τύχει κάποια περίεργη περιοχή ή χωριό είναι πολύ πιθανό να έχεις πολύ μεγάλο ποσοστό εγκαταλελειμένων χωρίς κάτοικους που πληρώνεσαι μόνο για το σπίτι.

Εννοείται και υπάρχει και η άλλη περίπτωση όπως η δική μου που βρέθηκα με 300 κατοικίες σχεδόν λόγω ότι 1 πολυκατοικία ο τομεάρχης την έγραφε σαν 1 κατοικία. Οπότε εγώ πρόσθετα κατοικίες για κάθε όροφο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, thagra είπε

Εμένα μου δώσανε 160 και είχα μεικτά 1069 και καθαρά 753.

Σε καλή μεριά!!

Ναι όταν βγαίνει η απόφαση στο διαύγεια σε 1-3 εργάσιμες πληρώνεσαι.Είναι ανάλογα την τράπεζα φαντάζομαι.

Θέλω να πιστεύω πως μέσα στον Μάιο θα πληρωθείτε όλοι οι τομεάρχες,και αν είμαστε τυχεροί,ίσως και κάποιοι απογραφείς. 

1 ώρα πριν, kostaspsilos13 είπε

Πόσες κατοικίες και άτομα? Σύμφωνα με το ποσό το καθαρό που έχεις βάλει - πρέπει να είναι γύρω στα 350 (άτομα + κατοικίες), που νομίζω ότι είναι αρκετά κάτω απτο μέσο όρο.. Ας με διορθώσει κάποιος αν γνωρίζει πιο σίγουρα 

υποτίθεται, 150 κατοικίες εδιναν πανω κάτω σε ολους 

σε εμενα εγινε λαθος και δωσανε την ιδια οδό σε 2 απογραφείς, οποτε και πηγε ο άλλος, ετσι εχασα καμια 10 κατοικίες.

ο τομεάρχης ή με οποιον μιλούσα ελέγε οτι ειχα απογράψει τους περισσότερους στην περιοχή.

που τσεκάρω ποσες κατοικίες και άτομα ειχα απογράψει; οχι τι γραφουν τωρα στο μαιλ

https://apografi-plithismou2021.statistics.gr/ αυτο εχει λήξει..

Επεξ/σία από prefuse

6 λεπτά πριν, prefuse είπε

σε εμενα εγινε λαθος και δωσανε την ιδια οδό σε 2 απογραφείς, οποτε και πηγε ο άλλος, ετσι εχασα καμια 10 κατοικίες.

ο τομεάρχης ή με οποιον μιλούσα ελέγε οτι ειχα απογράψει τους περισσότερους στην περιοχή.

που τσεκάρω ποσες κατοικίες και άτομα ειχα απογράψει; οχι τι γραφουν τωρα στο μαιλ

Ναι, σαυτο το λινκ ήταν τα στατιστικά αν θυμάσαι.. Έγραφε σε κάθε τομέα πόσες κατοικίες καταγράφηκαν τελικά (προσωρινές και οριστικές) και πόσα άτομα σε κάθε τομέα 

15 λεπτά πριν, kostaspsilos13 είπε

Ναι, σαυτο το λινκ ήταν τα στατιστικά αν θυμάσαι.. Έγραφε σε κάθε τομέα πόσες κατοικίες καταγράφηκαν τελικά (προσωρινές και οριστικές) και πόσα άτομα σε κάθε τομέα 

Θυμάμαι, αυτό που δεν θυμάμαι είναι πόσους είχα απογραψεί και που αν θυμάμαι μετά από τόσους μήνες...

Άρα ουσιαστικά δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι γράφει στο email για τον αριθμό των απογραφών που κάναμε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, prefuse είπε

Θυμάμαι, αυτό που δεν θυμάμαι είναι πόσους είχα απογραψεί και που αν θυμάμαι μετά από τόσους μήνες...

Άρα ουσιαστικά δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι γράφει στο email για τον αριθμό των απογραφών που κάναμε. 

Για αυτό το λόγο θα έπρεπε να είχες κρατήσεις σημειώσεις πριν παραδόσεις το υλικό σου. Προσωπικά έχω βγάλει screenshot την Ο3 τη συγκεντρωτική μόνο εκει που έχει τον αριθμό κατοικιών και ατόμων σε προσωρινή, οριστική αποθήκευση κτλ (χωρίς να φαίνεται κάποιο προσωπικό δεδομένο εννοείται).

Επεξ/σία από alexkrz

25 λεπτά πριν, prefuse είπε

Κατάλαβα,πέσατε σε ό,τι  να 'ναι τομεάρχες. 

Αυτό έπρεπε να το είχες κρατήσει αρχείο,είτε σε ψηφιακή μορφή είτε χειρόγραφα να έχεις σημειώσει πόσα άτομα και κατοικίες είχες απογράψει,τα λινκ έχουν λήξει.Δεν νομίζω να υπάρχει κάπου αλλού τώρα να το δεις.

Εμένα πάντως ήταν ακριβώς όσα υπολόγιζα και σε άτομα - κατοικίες και σε λεφτά.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, alexkrz είπε

Για αυτό το λόγο θα έπρεπε να είχες κρατήσεις σημειώσεις πριν παραδόσεις το υλικό σου. Προσωπικά έχω βγάλει screenshot την Ο3 τη συγκεντρωτική μόνο εκει που έχει τον αριθμό κατοικιών και ατόμων σε προσωρινή, οριστική αποθήκευση κτλ.

Καλά και να κρατούσα, από φίλο δικηγόρο, μου είπε ότι τα screenshot δεν παίρνονται υπόψη στα ελληνικά δικαστήρια. 

Και ένας γραφίστας κάνει ένα πλαστό εύκολα.

Μόνο σε κάποιες χώρες παίρνονται υπόψη υπηρεσίες τύπου web archive.

Επεξ/σία από prefuse

1 λεπτό πριν, prefuse είπε

Καλά και να κρατούσα, από φίλο δικηγόρο, μου είπε ότι τα screenshot ότι δεν παίρνονται υπόψη στα δικαστήρια. 

Καλά δεν φαντάζομαι να τραβήξει κάποιος το θέμα τόσο πολύ για τέτοια ποσά. Απλά αν δω κάτι διαφορετικό από αυτό που αναμένω με βάση τις σημειώσεις που έχω κρατήσει θα τους πάρω τηλέφωνο και θα τους πω ότι σας παρέδωσα τόσα δελτία, τόσα άτομα τόσα σπίτια. Πώς προέκυψε αυτό το ποσό; Δεν είναι κάποια ιδιωτική εταιρία να σε κλέψει οπότε θεωρώ αν έγινε κάποιο λάθος θα έγινε από λάθος υπαλλήλου. 

Άσχετο αλλά δεν υποτίθεται πως το 2023 στη φορολογική δήλωση θα δηλώσουμε ένα ποσό(σε ποιο κωδ άραγε) ώστε να έχουμε κάποια μικρή επιστροφή από τις κρατήσεις?  ή ούτε αυτό ισχύει όπως και πολλά άλλα που ειπώθηκαν?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, alexkrz είπε

Καλά δεν φαντάζομαι να τραβήξει κάποιος το θέμα τόσο πολύ για τέτοια ποσά. Απλά αν δω κάτι διαφορετικό από αυτό που αναμένω με βάση τις σημειώσεις που έχω κρατήσει θα τους πάρω τηλέφωνο και θα τους πω ότι σας παρέδωσα τόσα δελτία, τόσα άτομα τόσα σπίτια. Πώς προέκυψε αυτό το ποσό; Δεν είναι κάποια ιδιωτική εταιρία να σε κλέψει οπότε θεωρώ αν έγινε κάποιο λάθος θα έγινε από λάθος υπαλλήλου. 

Όχι βέβαια, απλά το αναφέρω ως πληροφορία. 

Γιατί πολλοί κρατάνε screenshot και νομίζουν ότι έχουν αποδείξεις για κάτι.

Εξάλλου μόνο η αμοιβή του δικηγόρου θα είναι μεγαλύτερη από το ποσό της πληρωμής.

Επεξ/σία από prefuse

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Muchacho είπε

Άσχετο αλλά δεν υποτίθεται πως το 2023 στη φορολογική δήλωση θα δηλώσουμε ένα ποσό(σε ποιο κωδ άραγε) ώστε να έχουμε κάποια μικρή επιστροφή από τις κρατήσεις?  ή ούτε αυτό ισχύει όπως και πολλά άλλα που ειπώθηκαν?

1-2 σελίδες αν πας πίσω το θέμα αυτό έχει ειπωθεί. Ναι θα πάρεις πίσω την παρακράτηση φόρου ως επιστροφή φόρου όταν υποβάλλεις τη φορολογική δήλωση του χρόνου. Απλά δε ξέρουμε αν θα χρειαστεί συμπληρωματική αν το δήλωσαν σαν εισόδημα του 2021 ή κανονικά αν δηλώθηκε σαν εισόδημα του 2022. Όπως και να έχει ο λογιστής που θα σου κάνει τη δήλωση θα ξέρει του χρόνου.

Αυτό μόνο αν είσαι κάτω του αφορολόγητου ορίου βέβαια. Αν δηλαδή όλα τα εισοδήματά σου συγκεντρωτικά είναι κάτω από 9000 αν θυμάμαι καλά είναι το αφορολόγητο φέτος?

Επεξ/σία από alexkrz

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συνολικές κρατήσεις 251 ευρώ .
Άνεργος εδώ,αυτά παιδιά τα παίρνουμε του χρόνου σαν επιστροφή ή πιο σύντομα?Συγγνώμη αν απαντήθηκε ήδη αλλά είμαι από κινητό σε κωλοχώρι και σίγουρα κάτι έχω χάσει που ειπώθηκε

Επεξ/σία από KostasOce

15 λεπτά πριν, KostasOce είπε

συνολικές κρατήσεις 251 ευρώ .
Άνεργος εδώ,αυτά παιδιά τα παίρνουμε του χρόνου σαν επιστροφή ή πιο σύντομα?Συγγνώμη αν απαντήθηκε ήδη αλλά είμαι από κινητό σε κωλοχώρι και σίγουρα κάτι έχω χάσει που ειπώθηκε

Όχι ι, τα περισσότερα είναι ασφαλιστικές καλύψεις, περίπου 70 ευρώ θα είναι η επιστροφή του χρόνου από την εφορία. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...