basilis_k6 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 εχω μερικες αποριες. μισθωτος ή δημοσιος μπορει να μπει ανεξαρτητα απο το μισθο του? κατι για 10.000 διαβασα αλλα δεν κατάλαβα. ποτε ξεκιναει, ποτε τελειωνει και ποσες ωρες θα χρειαστει ο καθε απογραφεας? μισθο μαλλον αναλογα τα κτηρια/ατομα εχει οπως διαβασα αλλα ποσα κτηρια θα λαβει εκαστος?
mariosnik_ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Εμείς δεν θα ανοίξουμε σε κανέναν για την απογραφή. Μας χτύπησαν τα κουδούνια κάποιοι που έλεγαν πως ήρθαν για την απογραφή και όταν ανοίξαμε δεν ήρθε κανένας να μας χτυπήσει τα κουδούνια. Κάτι ρομά μπήκαν και έκαναν βόλτες στο κλιμακοστάσιο, κάλεσα τον διαχειριστή και βγήκαμε και τους ζητήσαμε τον λόγο, μας είπανε πως περίμεναν έναν Τάσο από τον τάδε όροφο αλλά μάλλον λείπει, τους είπαμε ότι θα ειδοποιήσουμε τον ένοικο από τον όροφο (και καλά) και τους παρακαλέσαμε να αποχωρήσουν και έφυγαν χωρίς άλλες ιστορίες. 1
Proodevtikos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Όποιος έγινε δεκτός για την απογραφή κτιρίων, έκανε δεκτή την αποδοχή του αλλά τελικά δεν κατέθεσε τα έγραφα και δεν πήρε μέρος μπορεί να συμμετάσχει στην απογραφή πληθυσμού;
Lanike71 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, MikeJ είπε Αλλά δε βλέπω κάποιο λόγο να μη το βάλεις εξ αρχής Όσο και αν φαίνεται περίεργο, δεν είναι πρώτο όνομα σε βιβλιάριο.
fotis_11 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπερα και παλι, ρωτησα τον οπεκα σχετικα με το αν θα χασω το επιδομα αναπηριας και μου ειπαν πως αν παρω εστω και ενα ενσημο θα κοπει. Εχω στειλει και email εδω και 1,5 εβδομαδα στην ελστατ και δεν μου εχουν απαντησει αν θα παρω ενσημα. Ξερει κανείς απο εσας αν θα παρουμε ενσημα και ποτε θα σημειωθουν?
MikeJ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Η αλήθεια είναι ότι στις συχνές ερωτήσεις υπάρχει αναφορά μόνο στην ανεργία του οαεδ όπου αναφέρει ουσιαστικά ότι δεν επηρεάζει με κάποιο τρόπο η συμμετοχή στην απογραφή.
ppaio Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, fotis_11 είπε Καλησπερα και παλι, ρωτησα τον οπεκα σχετικα με το αν θα χασω το επιδομα αναπηριας και μου ειπαν πως αν παρω εστω και ενα ενσημο θα κοπει. Εχω στειλει και email εδω και 1,5 εβδομαδα στην ελστατ και δεν μου εχουν απαντησει αν θα παρω ενσημα. Ξερει κανείς απο εσας αν θα παρουμε ενσημα και ποτε θα σημειωθουν? Νομιζω ενσημα παιρνεις διοτι για τους τομεαρχες γινονται κρατησεις γυρω στα 400 ευρω...!!! 6 ώρες πριν, Proodevtikos είπε Όποιος έγινε δεκτός για την απογραφή κτιρίων, έκανε δεκτή την αποδοχή του αλλά τελικά δεν κατέθεσε τα έγραφα και δεν πήρε μέρος μπορεί να συμμετάσχει στην απογραφή πληθυσμού; Εκτιμω οτι δεν θα πιασουν τα νουμερα για τους απογραφεις με μεγαλη αποκλιση ...μπορει να ξανακαλεσουν...Παντως κενα υπηρχαν σε πολλες περιοχες και για τομεαρχες... Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2021 από ppaio
fotis_11 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 46 λεπτά πριν, ppaio είπε Νομιζω ενσημα παιρνεις διοτι για τους τομεαρχες γινονται κρατησεις γυρω στα 400 ευρω...!!! γνωριζεις ποιες μερες σημειονονται? π.χ. ολο τον οκτωβριο-νοεμρβιο-δεκεμβριο?
pontez2 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 To ερωτημα ειναι αν εχει σκοπο η ΕΛΣΤΑΤ να κάνει καμια διαφιμιστική καμπάνια για το θέμα ή θα αφησει τους απογραφέις να τρέχουν? 4
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, fotis_11 είπε Καλησπερα και παλι, ρωτησα τον οπεκα σχετικα με το αν θα χασω το επιδομα αναπηριας και μου ειπαν πως αν παρω εστω και ενα ενσημο θα κοπει. Εχω στειλει και email εδω και 1,5 εβδομαδα στην ελστατ και δεν μου εχουν απαντησει αν θα παρω ενσημα. Ξερει κανείς απο εσας αν θα παρουμε ενσημα και ποτε θα σημειωθουν? Παίρνω και εγώ το επιδομα. Ότι σου είπαν από τον ΟΠΕΚΑ. Λίγες περιπτώσεις έχουν εξαίρεση και αφορούν κοινοφελη προγράμματα του ΟΑΕΔ για άτομα με ψυχικές παθήσεις οι οποίοι με βεβαίωση ψυχιατρου γνωματευεται πως η εργασία θα τους βελτιώσει τα συμπτώματα και την κατάσταση που εμφανίζουν. Edit: Ένας φίλος είχε συμμετάσχει στην απογραφή του 11, θα τον ρωτήσω αν θυμάται για τα περί ενσημων, κατά 99% όμως ναι πρέπει να μπαίνουν ένσημα. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2021 από Basilhs23___ 1
fotis_11 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 59 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Edit: Ένας φίλος είχε συμμετάσχει στην απογραφή του 11, θα τον ρωτήσω αν θυμάται για τα περί ενσημων, κατά 99% όμως ναι πρέπει να μπαίνουν ένσημα. αν μπορεις ρωτα τον σε ποιο διαστημα σημειωθηκαν
velissarios1 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, basilis_k6 είπε εχω μερικες αποριες. μισθωτος ή δημοσιος μπορει να μπει ανεξαρτητα απο το μισθο του? κατι για 10.000 διαβασα αλλα δεν κατάλαβα. ποτε ξεκιναει, ποτε τελειωνει και ποσες ωρες θα χρειαστει ο καθε απογραφεας? μισθο μαλλον αναλογα τα κτηρια/ατομα εχει οπως διαβασα αλλα ποσα κτηρια θα λαβει εκαστος? Oi 10000 € είναι μόνο εισόδημα από τέτοιες εργασίες τύπου έρευνες κλπ...δεν έχεουν σχέση με το εισόδημα από την εργασία σου. Τα κτίρια παίζουν από 120-150 δεν έχω δει την προκήρυξη καθώς δεν προλαβαίνω. 7 ώρες πριν, fotis_11 είπε Καλησπερα και παλι, ρωτησα τον οπεκα σχετικα με το αν θα χασω το επιδομα αναπηριας και μου ειπαν πως αν παρω εστω και ενα ενσημο θα κοπει. Εχω στειλει και email εδω και 1,5 εβδομαδα στην ελστατ και δεν μου εχουν απαντησει αν θα παρω ενσημα. Ξερει κανείς απο εσας αν θα παρουμε ενσημα και ποτε θα σημειωθουν? Το επίδομα αναπηρίας κόβεται καθώς δείχνει οξύμωρο να λαμβάνεις επίδομα αναπηρίας και να παίρνεις μέρος σαν τομεάρχης ...εργασία που θέλει περπάτημα και καλή σχετικά φυσική κατάσταση. Ελπίζω να κατανοείς οτι κάπως έτσι θα σκέφτονται και στον ΟΠΕΚΑ 13 ώρες πριν, Proodevtikos είπε Όποιος έγινε δεκτός για την απογραφή κτιρίων, έκανε δεκτή την αποδοχή του αλλά τελικά δεν κατέθεσε τα έγραφα και δεν πήρε μέρος μπορεί να συμμετάσχει στην απογραφή πληθυσμού; Ναι υπό την προϋπόθεση οτι σε έχει αποκλείσει ο υπέυθυνος επόπτης της περιοχής σου από τομεάρχη Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2021 από velissarios1 1
Lanike71 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δόθηκε παράταση λόγω αυξημένης συμμετοχής.
telis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 @velissarios1 Οι τομεάρχες μετά την φάση της καταγραφής κτιρίων, τι ακριβώς κάνουν? Αυτό το γενικό έλεγχο στον τομέα τους, τους απογραφείς πληθυσμού δεν το καταλαβαίνω. Τι ακριβώς θα κάνουν?
velissarios1 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, telis είπε @velissarios1 Οι τομεάρχες μετά την φάση της καταγραφής κτιρίων, τι ακριβώς κάνουν? Αυτό το γενικό έλεγχο στον τομέα τους, τους απογραφείς πληθυσμού δεν το καταλαβαίνω. Τι ακριβώς θα κάνουν? καλησπέρα φίλε. Μετά οι τομεάρχες θα παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο με τους απογραφείς τους (το σεμινάριο Απογραφής) και στην συνέχεια θα τοποθετήσουν τους απογραφείς τους στον χώρο ευθύνης τους. Δηλαδή θα χρεωθείς 4-5 απογραφείς (ανάλογα με τις κατοικίες του τομέα σου) και θα δείξεις σε κάθε έναν από αυτούς την περιοχή που θα απογράψει. Στην αρχή θα πάρεις μερικά συμπληρωμένα ερωτηματολόγια από κάθε έναν από αυτούς για να ελέγξεις μην γράφουν τίποτα βλακείες μέσα. Μετά θα τους παρακολουθείς από online εφαρμογή για να δεις αν συνεχίζουν ή αν ολοκλήρωσαν την εργασία τους. Εννοείται οτι αν δεν ολοκληρώσουν την εργασία τους δεν έχει χρήματα.Μόλις ολοκληρώσουν παιρνεις τα δελτία τους και τα παραδίδεις στην ΕΛΣΤΑΤ. Αυτό και τέλος. Βασικά μετά την απογραφή κτιρίων η δουλειά του τομεάρχη είναι ...αστεία. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα