Προς το περιεχόμενο

Απογραφή Κτηρίων - Πληθυσμού 2021(Προκήρυξη ΕΛΣΤΑΤ)

velissarios1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, velissarios1 είπε

Καλημέρα σε όλους. Ενώ οι πληρωμές των Τομεαρχών συνεχίζονται κανονικά, για την καινούργια εβδομάδα θα γίνει προσπάθεια να πληρωθούν οι Απογραφείς μιας εποπτείας ώστε να φανούν προβλήματα και αδυναμίες του συστήματος (αν υπάρχουν). Μετά θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες.

Να ενημερώσω ότι τα μόνα δελτία που δεν πληρώθηκαν είναι αυτά που ο Απογραφέας έκανε μόνο εκτίμηση. Δηλαδή έγραψε έναν αριθμό ατόμων στο Π1.1 (π.χ. ότι μένουν 4 άτομα) και μέσα στα δελτία Π1.2 δεν σημείωσε καμία μεταβλητή. Αν έχει σημειώσει έστω και μία μεταβλητή (δηλαδή κάποιο όνομα ή φύλο ή έτος γέννησης κλπ) τα άτομα πιστώνονται κανονικά.

Όσον αφορά στις καθυστερήσεις πληρωμών των Απογραφέων σαν παράδειγμα αναφέρω ότι στην δική μου εποπτεία είχα τις παρακάτω ελλείψεις:

Σε δείγμα 400 απογραφέων:

38 είχαν λάθος ΑΜΑ (Αριθμός Μητρώου)

12 δήλωσαν άλλη τράπεζα κατά την εγγραφή τους στο σύστημα και έφεραν αντίγραφο ΙΒΑΝ από διαφορετική τράπεζα.

4 ήταν δεύτερο όνομα στον λογαριασμό.

18 δεν έχουν φέρει ακόμα τίτλο κτήσης από τον ΕΦΚΑ ενώ είχαν ενημερωθεί για την διαδικασία από τις αρχές Ιανουαρίου.(θα πληρωθούν σε δεύτερο χρόνο)

Κάποιοι προβλέπεται να αλλάξουν καθεστώς αφού πατήσουν το κουμπί αποδοχής για τα χρήματά τους (δηλαδή πατάει κάποιος αποδοχή στο ότι πληρώνεται με τιμολόγιο και μετά με ενημερώνει ότι ...δεν έχει τιμολόγιο και πρέπει να πληρωθεί με τίτλο κτήσης)

Καταλαβαίνετε ότι ένας να σου ξεφύγει (δηλαδή να έχει λάθος σε κάτι από τα παραπάνω) μπλοκάρει όλη την κατάσταση πληρωμών της Εποπτείας.

Έχουμε φτάσει στις 8 Μαΐου και μιλάμε για ''προσπάθεια δοκιμής'' πληρωμής απογραφέων που ήμασταν αυτοί που φάγαμε όλο το πακέτο της απογραφής, που χαλάσαμε βενζίνης & άπειρα λεπτά ομιλίας να εξηγούμε πολλές φορές βήμα βήμα (μάλλον σε ανθρώπους των σπηλαίων) πως να ρημαδοφτιάξουν τις αυτοαπογραφές που άφηναν ανοιχτές με συμπληρωμένο απλά το όνομά τους, που ακούγαμε καντήλια όταν πηγαίναμε σε σπίτια, παίζαμε κρυφτούλι με τον κόσμο και αντιμετωπίσαμε ό,τι τρελή κατάσταση βάζει το μυαλό σου με κερασάκι στην τούρτα τα απανωτά απειλητικά mail γιατί κάποιοι τα ξύνανε. 

Τα χαζοπροβλήματα με τα iban λύνονται σε ώρες και όχι σε μήνες αν τα πράγματα δουλεύουν σωστά, αλλά δεν δουλεύουν σωστά δυστυχώς, 192 σελίδες αυτό συζητάμε.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 ώρες πριν, funkopop είπε

Έχουμε φτάσει στις 8 Μαΐου και μιλάμε για ''προσπάθεια δοκιμής'' πληρωμής απογραφέων που ήμασταν αυτοί που φάγαμε όλο το πακέτο της απογραφής, που χαλάσαμε βενζίνης & άπειρα λεπτά ομιλίας να εξηγούμε πολλές φορές βήμα βήμα (μάλλον σε ανθρώπους των σπηλαίων) πως να ρημαδοφτιάξουν τις αυτοαπογραφές που άφηναν ανοιχτές με συμπληρωμένο απλά το όνομά τους, που ακούγαμε καντήλια όταν πηγαίναμε σε σπίτια, παίζαμε κρυφτούλι με τον κόσμο και αντιμετωπίσαμε ό,τι τρελή κατάσταση βάζει το μυαλό σου με κερασάκι στην τούρτα τα απανωτά απειλητικά mail γιατί κάποιοι τα ξύνανε. 

Τα χαζοπροβλήματα με τα iban λύνονται σε ώρες και όχι σε μήνες αν τα πράγματα δουλεύουν σωστά, αλλά δεν δουλεύουν σωστά δυστυχώς, 192 σελίδες αυτό συζητάμε.

Σε κάποια αξιοπρεπή χώρα θα ήταν ανήκουστο να υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι 2,5 μήνες μετά την επίσημη λήξη ενός έργου (21 Φλεβάρη).

Δυστυχώς,όμως είμαστε στην Ελλάδα και έχουμε να κάνουμε με το Αθάνατο Ελληνικό Δημόσιο!!

Αυτών λεγομένων,και αν σκεφτούμε την τρομερή και καταπληκτική οργάνωση της απογραφής,τις παρατάσεις(από Δεκέμβρη σε Φλεβάρη),την παντελή έλλειψη ενημέρωσης (π.χ. η πλατφόρμα αυτοαπογραφής  ήταν ανοικτή για μεγάλο χρονικό διάστημα,εκτός της επίσημης προθεσμίας και δεν μας το είπε κανείς,οπότε εμείς συμπληρώναμε έντυπα σαν ηλίθιοι) και άλλα,πολλά άλλα που έχουν χιλιογραφτεί σε αυτές τις 192 σελίδες μπορώ να πω πως εκπλήσσομαι που σε αυτή την απογραφή,άρχισαν να πληρώνονται οι τομεάρχες στο δίμηνο και στους 2,5 μήνες να μιλάμε δειλά -δειλά και για εμάς τους απογραφείς.

Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι σε άλλες απογραφές που δεν ήταν τόσο ρδελομπου,οι απογραφείς πληρωνόντουσαν ακόμα και μετά από εφτά μήνες (!!!),το ότι μέχρι σήμερα έχουν ήδη πληρωθεί οι περισσότεροι τομεάρχες και ξεκινάει και η δική μας διαδικασία το θεωρώ σχεδόν κατόρθωμα.

Μακάρι η διαδικασία να ξεκινήσει μέσα στον Μαϊο και μέχρι τον Ιούνιο να έχουμε πληρωθεί όλοι,γιατί είναι χρήματα δεδουλευμένα,και απαραίτητα για όλους,ειδικά αυτή την εποχή με τόση ακρίβεια.

Υ.Γ Να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον velissarios1 που άνοιξε το θέμα και αφιερώνει χρόνο να μας ενημερώνει.

Σε ότι έχει πει μέχρι τώρα έχει πέσει μέσα.Respect!

• Like 3

7 ώρες πριν, alexkrz είπε

Ναι. Ενώ κανονικά τα χώρισαν οι τομεάρχες με τους επόπτες έτσι ώστε να έχει ο κάθε απογραφέας 120 σπίτια περίπου για να βγουν τα περίπου 1000 μικτά , στην πράξη η Ο3 η δίκη μου από 120 πήγε 270 σπίτια περίπου. Ο δικός μου τομεάρχης  κατέγραφε μόνο κτίρια. Έτσι, μια πολυκατοικία 4 ορόφων πχ την είχε γραμμένη 1 φορά μόνο στην ο3. Όποτε έτσι κατέληξα να έχω περίπου 270 σπίτια . Με περίπου 2,5 άτομα μέσο όρο να κατοικούν. Όποτε βγήκε 2000. Παιδεύτηκα πολύ βέβαια και δούλεψα πολλές μέρες . 

Δεν μετράνε οι χειρόγραφες . Έτσι κι αλλιώς τις χειρόγραφες τις πέρναγες ηλεκτρονικά κανονικά . Τις χειρόγραφες απλά οι επόπτες τις ψιλο κοίταζαν. Κάποιες κενές πχ ρώτησα τον επόπτη και δεν τις πήγα καν. Πραγματικά έγινε και μεγάλη σπατάλη στα χαρτιά αυτιά . Ολόκληρα δελτία κενά χωρίς άνθρωπο και ήταν τόσες σελίδες τσάμπα 

για την πληρωμή θα κοιτάξουν την ηλεκτρονική ο3 και μόνο 

Κάπου δεν βγαίνουν τα μαθηματικά.. Δεν ξέρω πως τα έβγαλες.. 270 κατοικίες (270 *2.30 = 621) και 810 άτομα (810 *2.25=1.822). Άρα σύνολο 2.443 

Εγώ νομίζω ότι το σωστό είναι 1080 μονάδες (κατοικίες + άτομα) επί 1.40 καθαρά που είχε πει κάποιος, άρα 1500 ευρώ περίπου 

Αν είχες περίπου 270 κατοικίες και 800 άτομα 

Δεν ξέρω σε ποια περιοχή είσαι, αλλά εδώ Αθήνα νότια προάστια που είμαι εγώ ζόρι έβγαλα σε 2 τομείς 1,5 άτομο μέσο όρο ανά κατοικία 

58 λεπτά πριν, kostaspsilos13 είπε

Κάπου δεν βγαίνουν τα μαθηματικά.. Δεν ξέρω πως τα έβγαλες.. 270 κατοικίες (270 *2.30 = 621) και 810 άτομα (810 *2.25=1.822). Άρα σύνολο 2.443 

Εγώ νομίζω ότι το σωστό είναι 1080 μονάδες (κατοικίες + άτομα) επί 1.40 καθαρά που είχε πει κάποιος, άρα 1500 ευρώ περίπου 

Δεν ξέρω σε ποια περιοχή είσαι, αλλά εδώ Αθήνα νότια προάστια που είμαι εγώ ζόρι έβγαλα σε 2 τομείς 1,5 άτομο μέσο όρο ανά κατοικία 

Είναι ανάποδα.Οι κατοικίες επί 2,25 και τα άτομα επί 2,30.

Όντως 270 κατοικίες;Εγώ με 160 κατοικίες και έτρεχα σαν το Βέγγο.270;Άθλος!!!

Σε αυτό που λες αν θες να τα υπολογίσεις τα καθαρά "χοντρικά" είναι επί 1,60,όχι 1,40.Για την ακρίβεια είναι περίπου 1,60 για κάθε σπίτι και 1,65 για κάθε άτομο.

Επίσης ο φίλος είπε περίπου 2,5 άτομα ανά κατοικία,δηλαδή 270*2,5=675 (!!!!) ΄άτομα όχι 810(Θεός φυλάξοι!!)

Άρα

(270 *2.25 = 607,5)

(675 *2.3=1.552,5)

Δηλαδή 2160 Μεικτά.

Και

(270 *1,60 = 432)

(675 *1,65=1.113,75)

1545,75 Καθαρά.

Όντως και το 2,5 ανά κατοικία τεράστιο νούμερο,ειδικά αν λάβεις υπόψιν τα κενά.Εγώ που μου έτυχαν και λίγα κενά συγκριτικά με άλλους είχα 1,9 μέσο όρο.160 κατοικίες 309 άτομα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kostaspsilos13 είπε

Επειδή σημείωσα ακριβώς την Ο3 σε περίπτωση που γίνει λάθος (εννοώ τα νούμερα) . Τα είπα περπιπου πριν γιατι δε θυμομουν. Από ότι βλέπω έχω 247 σπίτια και 621 άτομα.  (αθροισμένα μαζί με τα προσωρινά αποθηκευμένα που δεν μπορουσαμε να τα οριστικοποιησουμε εμείς)

Οποτε βγαίνει 247*2,3= 568,1 και 621*2,25=1397,25 άρα σύνολο  1965,35 μικτά. Αν λάβουμε υποψιν και κάποια ερωτηματολόγια άτομα που μετανάστευσαν εξωτερικό που δεν φαίνονται στην ο3 βγαίνουν 2000 μικτά.

O χωρισμός όπως είπα έγινε λάθος εξαιτίας του τομεάρχη γιατι ο εποπτης τα χώρισε έτσι στην αρχή ώστε να πάερουμε περίπου 120-130 σπίτια ο κάθε απογραφέας. Πράγματι η αρχική Ο3 στην τελευταία γραμμή έδειχνε ότι είχα 125 σπίτια περιπου. Επειδη ο τομεάρχης έγραφε μόνο κτίρια και οχι κατοικίες όμως (έτσι μια πολυκατοικια 3 οροφων την είχε σε 1 γραμμή μόνο) , τα 125 κατέληκαν να γίνουν 247

Επεξ/σία από alexkrz
  • Thanks 1

"Συνεχίζεται κανονικά η πληρωμή των τομεαρχών..."

Τι εννοεί "κανονικά" όταν έχουν παρέλθει 3 μήνες πλας απο το επίσημο τέλος της απογράφης...και ακόμα δεν εχουμε πληρωθεί? Εγω παρέδωσα 1η Μάρτιου και ένας μήνας δεν πληρώθηκε...

Όσο για τα λάθη στις λίστες είχατε μήνες να τα βρείτε...καμία δικαιολογία...

Καλα που σας έβαλε χέρι η Ευρωπαϊκή επιτροπή και κάπως τρέξατε...

Εμένα μου κάνει επίσης εντύπωση για τα λάθη αυτά που λένε. Τουλάχιστον στη δίκη μου εποπτεία μόλις πατάγαμε αποδοχή μας έλεγαν από την εποπτεία να στείλουμε όλα τα δικαιολογητικά που δηλώσαμε με email ή να τα πάμε εκεί έντυπα. Μέσα στα δικαιολογητικά ήταν η ταυτότητα τυχόν πτυχία κάρτα ανεργίας κτλ αλλά και το IBAN. Να φαίνεται δηλαδή κάπου είτε σε κάποιο statement βιβλιάριο κάτι. Όποτε αφού έλεγχε ότι ήταν οκ μας έστελνε ότι τα έλεγξε και ξεκίνησε η διαδικασία που οριστήκαμε απογραφείς . 

οποτε ο έλεγχος έχεις γίνει 

• Like 2

9 λεπτά πριν, alexkrz είπε

Εμένα μου κάνει επίσης εντύπωση για τα λάθη αυτά που λένε. Τουλάχιστον στη δίκη μου εποπτεία μόλις πατάγαμε αποδοχή μας έλεγαν από την εποπτεία να στείλουμε όλα τα δικαιολογητικά που δηλώσαμε με email ή να τα πάμε εκεί έντυπα. Μέσα στα δικαιολογητικά ήταν η ταυτότητα τυχόν πτυχία κάρτα ανεργίας κτλ αλλά και το IBAN. Να φαίνεται δηλαδή κάπου είτε σε κάποιο statement βιβλιάριο κάτι. Όποτε αφού έλεγχε ότι ήταν οκ μας έστελνε ότι τα έλεγξε και ξεκίνησε η διαδικασία που οριστήκαμε απογραφείς . 

οποτε ο έλεγχος έχεις γίνει 

Ο έλεγχος έγινε στο πόδι.Εμένα προσωπικά όταν παρέδωσα τα χαρτιά ούτε που τα κοίταξαν,τα πήραν και τα έβαλαν σε ένα φάκελο.Λογικό να γίνουν όλα στην τρεχάλα,αφού πολλούς μας πήραν 3 μέρες πριν λήξει η αυτοαπογραφή(τέλη Νοέμβρη).Όταν υπάρχει πλήρης ανοργανωσιά  αυτό συμβαίνει.

Τώρα να δηλώθηκε άλλη τράπεζα κατά την εγγραφή και να δόθηκε IBAN άλλης αργότερα,ή να δηλώθηκε λογαριασμός που ο απογραφέας δεν είναι 1ος δικαιούχος μου φαίνεται λογικό να τα κοιτάνε τώρα(αφού δεν τα κοίταξαν στην αρχή και μέχρι τώρα ασχολούνταν με τους τομεάρχες).Αυτό με το ΑΜΑ που αναφέρει δεν θυμάμαι τι είναι.

Όσο για τον τίτλο κτήσης,για να λέμε και του στραβού το δίκιο,εδώ είναι φάουλ οι απογραφείς. Μας το έχουν πει από μέσα Δεκέμβρη.

Υ.Γ. Για να καταλάβετε ανοργανωσιά και τρεχάλα,εμένα προσωπικά με έβγαλαν με βεβαίωση ΕΛΣΤΑΤ και κονκάρδα μια μέρα ΠΡΙΝ την επίσημη απόφαση ορισμού μου από την ΕΛΣΤΑΤ.Και φαντάζομαι δεν είμαι ο μόνος.Είδα ότι τελικά ορίστηκα την επόμενη μέρα όταν πήγα να βγάλω τον τίτλο κτήσης που ήθελε το χαρτί ορισμού.

Να ανησυχώ που στην δική μας εποπτεία ουδέποτε μας είπαν να τους πάμε το οποιοδήποτε δικαιολογητικό(iban,αμα κτλ)? Αλλά θα μου πεις για τον ΕΦΚΑ τώρα τέλος Απριλίου μας ενημέρωσαν ότι πρέπει να πάμε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, thagra είπε

Ο έλεγχος έγινε στο πόδι.Εμένα προσωπικά όταν παρέδωσα τα χαρτιά ούτε που τα κοίταξαν,τα πήραν και τα έβαλαν σε ένα φάκελο.Λογικό να γίνουν όλα στην τρεχάλα,αφού πολλούς μας πήραν 3 μέρες πριν λήξει η αυτοαπογραφή(τέλη Νοέμβρη).Όταν υπάρχει πλήρης ανοργανωσιά  αυτό συμβαίνει.

Τώρα να δηλώθηκε άλλη τράπεζα κατά την εγγραφή και να δόθηκε IBAN άλλης αργότερα,ή να δηλώθηκε λογαριασμός που ο απογραφέας δεν είναι 1ος δικαιούχος μου φαίνεται λογικό να τα κοιτάνε τώρα(αφού δεν τα κοίταξαν στην αρχή και μέχρι τώρα ασχολούνταν με τους τομεάρχες).Αυτό με το ΑΜΑ που αναφέρει δεν θυμάμαι τι είναι.

Όσο για τον τίτλο κτήσης,για να λέμε και του στραβού το δίκιο,εδώ είναι φάουλ οι απογραφείς. Μας το έχουν πει από μέσα Δεκέμβρη.

Υ.Γ. Για να καταλάβετε ανοργανωσιά και τρεχάλα,εμένα προσωπικά με έβγαλαν με βεβαίωση ΕΛΣΤΑΤ και κονκάρδα μια μέρα ΠΡΙΝ την επίσημη απόφαση ορισμού μου από την ΕΛΣΤΑΤ.Και φαντάζομαι δεν είμαι ο μόνος.Είδα ότι τελικά ορίστηκα την επόμενη μέρα όταν πήγα να βγάλω τον τίτλο κτήσης που ήθελε το χαρτί ορισμού.

Το ΑΜΑ είναι ο Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου που υπάρχει στον ΕΦΚΑ και είναι στην απογραφή που κάναμε στον ΕΦΚΑ που μας είπαν να κλεισουμε ραντεβού. Οπότε αυτό το χαρτί το στείλαμε όπως είναι αποκλείεται να έκανε λάθος κάποιος από τους Απογραφείς. Γενικά πάντως είχαν τον Επόπτη, είχαν τυς Βοηθούς Εποπτών ε τόσοι μήνες θα έπρεπε να τα είχαν ελέγξει αυτά ήδη. Τελείως απαράδεκτο.

Πραγματικά τι να πρωτοσχολιάσει κανείς. Να πούμε για την εφαρμογή VoiP που πληρώσαμε εμεις σαν φορολογουμενοι καθώς έγινε ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία και ήταν τελείως άχρηστη. Ποτέ δε δουλευε σωστά. Ειδικά στα iphone σε 1 λεπτό σε έδειχνε αποσυνδεδεμένο και ποτέ δε χτύπαγε.

1 λεπτό πριν, Muchacho είπε

Να ανησυχώ που στην δική μας εποπτεία ουδέποτε μας είπαν να τους πάμε το οποιοδήποτε δικαιολογητικό(iban,αμα κτλ)? Αλλά θα μου πεις για τον ΕΦΚΑ τώρα τέλος Απριλίου μας ενημέρωσαν ότι πρέπει να πάμε...

Αυτό πώς γίνεται; Χαχα. δηλαδή δεν έλεγξαν καν τα στοιχεία  που έγινε η μοριοδότηση για να σε πάρουν σαν απογραφέα; Πτυχίο ; ανεργία; ούτε καν ταυτότητα δεν είδαν δηλαδή;;

Επεξ/σία από alexkrz
  • Like 1

Στις 6/5/2022 στις 7:16 ΠΜ, thagra είπε

Είναι και η 37 από τις 03/05

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/69ΓΑ6ΣΙ-ΤΡ9

Επομένως 53/96

02,05,06,14,15,17,23,26,27,28,30,32,36,37,39,40,41,48,50,52,53,54,56,57,58,60,

61,62,63,65,67,68,69,70,71,72,73,74,75,78,80,81,82,86,87,88,89,90,92,93,94,95,96

Το διαύγεια είναι ιστοσελίδα.Όλα τα έξοδα όλων των κρατικών φορέων πρέπει να αναρτώνται εκεί.Φτιάχτηκε με σκοπό να υπάρχει διαφάνεια και για να κατά πολεμηθούν φαινόμενα υπεξαίρεσης χρημάτων (αλλά και γενικά για να ξέρουμε που πηγαίνουν τα λεφτά).Για την ελστατ ο σύνδεσμος είναι αυτός:

https://diavgeia.gov.gr/f/elstat

Δεν χρειάζεται να έχεις λογαριασμό.Απλά εκεί θα αναρτηθεί η έγκριση πληρωμής σου.Αν είσαι με τίτλο κτήσης βγαίνει για όλη την εποπτεία μαζί (χωρίς ονόματα),ενώ αν είσαι με τιμολόγιο βγαίνει ονομαστικά (μόνο για σένα) λίγες μέρες αργότερα.

61,62,63,65,67,68,69,70,71,72,73,74,75,78,80,81,82,86,87,88,89,90,92,93,94,95,96

Καλημερα και καλη εβδομαδα σημερα αναρτηθηκαν οι εξης.
83,12,14,21,40,41,03,25,91,72,33,17,39,68,27,

Στις 8/5/2022 στις 8:31 ΠΜ, velissarios1 είπε

Όσον αφορά στις καθυστερήσεις πληρωμών των Απογραφέων σαν παράδειγμα αναφέρω ότι στην δική μου εποπτεία είχα τις παρακάτω ελλείψεις:

Σε δείγμα 400 απογραφέων:

38 είχαν λάθος ΑΜΑ (Αριθμός Μητρώου)

12 δήλωσαν άλλη τράπεζα κατά την εγγραφή τους στο σύστημα και έφεραν αντίγραφο ΙΒΑΝ από διαφορετική τράπεζα.

4 ήταν δεύτερο όνομα στον λογαριασμό.

18 δεν έχουν φέρει ακόμα τίτλο κτήσης από τον ΕΦΚΑ ενώ είχαν ενημερωθεί για την διαδικασία από τις αρχές Ιανουαρίου.(θα πληρωθούν σε δεύτερο χρόνο)

Κάποιοι προβλέπεται να αλλάξουν καθεστώς αφού πατήσουν το κουμπί αποδοχής για τα χρήματά τους (δηλαδή πατάει κάποιος αποδοχή στο ότι πληρώνεται με τιμολόγιο και μετά με ενημερώνει ότι ...δεν έχει τιμολόγιο και πρέπει να πληρωθεί με τίτλο κτήσης)

Καταλαβαίνετε ότι ένας να σου ξεφύγει (δηλαδή να έχει λάθος σε κάτι από τα παραπάνω) μπλοκάρει όλη την κατάσταση πληρωμών της Εποπτείας.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Απο την υποβολη του τελευταιου διορισμου εποπτων στις 31/8/2021 εχουν περασει 252 ημερες. Κοινως 8 μηνες. Νομίζω ειναι αρκετο διαστημα, για την κάθε εποπτεια ( εποπτη και βοηθους), να κάνει ελεγχο επανελεγχο και ξανα έλεγχο. Εναν τομεαρχη την ημερα  να έλεγχαν θα ειχαν ελεγξει 252 τομεαρχες. Εργάζεσαι στην ΕΛΣΤΑΤ και μαλλον σου ειναι δυσκολο να αντιληφθεις ποσο προβληματικο ειναι το συστημα. Για να μην πω καποια αλλη εκφραση που θα ειναι προσβλητικη.

• Like 1
  • Thanks 1

Στις 7/5/2022 στις 1:51 ΜΜ, alexkrz είπε

Είχε  κανένας ενημέρωση για τη νέα προκύρηξη που ήταν για ερευνες Μάιο-Δεκέμβριο;

Ισχύει. Οι τομεάρχες και εγώ πιστεύω ήταν πολύ καλά. Τα πιο ξεκούραστα λεφτά. Ξέρω κάποιους που σε 2 μέρες έβγαλαν όλη τη δουλειά . Τα λεφτά είναι πολύ καλά για τις μέρες αυτές. Τη δυσκολότερη δουλειά είχαν οι απογραφείς που έβλεπαν κάποια χάλια τομεαρχών με δρόμους (συχνά έβλεπες το "0" σαν αριθμηση ακόμα και όταν υπήρχε.. σπίτια να λείπουν κτλ) αλλά και τηλέφωνα να σηκώνεις από πολίτες που άφηνες τις επιστολές..  είχε και 3 φάσεις συνολικά η απογραφή.

εχω δηλωσει συμμετοχη στην προκύρηξη για ερευνες μαιου δεκεμβριου και ακομα τιποτα.

Λογικα στελνουν sms με το που ολοκληρωθει η διαδικασια.

2 ώρες πριν, tzotzo είπε

Καλημερα και καλη εβδομαδα σημερα αναρτηθηκαν οι εξης.
83,12,14,21,40,41,03,25,91,72,33,17,39,68,27,

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Απο την υποβολη του τελευταιου διορισμου εποπτων στις 31/8/2021 εχουν περασει 252 ημερες. Κοινως 8 μηνες. Νομίζω ειναι αρκετο διαστημα, για την κάθε εποπτεια ( εποπτη και βοηθους), να κάνει ελεγχο επανελεγχο και ξανα έλεγχο. Εναν τομεαρχη την ημερα  να έλεγχαν θα ειχαν ελεγξει 252 τομεαρχες. Εργάζεσαι στην ΕΛΣΤΑΤ και μαλλον σου ειναι δυσκολο να αντιληφθεις ποσο προβληματικο ειναι το συστημα. Για να μην πω καποια αλλη εκφραση που θα ειναι προσβλητικη.

Απευθύνεσαι σε ένα χρήστη που πιθανότατα εργάζεται στην ΕΛΣΤΑΤ. Τι περιμένεις από έναν υπάλληλο,  να λύσει το πρόβλημα της γραφειοκρατία στο ελληνικό δημόσιο; να βάλει χέρι στους συναδέλφους του που ίσως το ξύνουν; δεν καταλαβαίνεις ότι είναι το λιγότερο προσβλητικό αυτό που κάνεις;

Στις 3/7/2021 στις 6:39 ΜΜ, velissarios1 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Η ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) διενεργεί την απογραφή κτηρίων και πληθυσμού 2021 σε ολόκληρη την χώρα. Έτσι μέχρι τις 12-07-2021 έχει αναρτήσει προκήρυξη που ζητά τομεάρχες με σύμβαση 5 μηνών και μικτής αμοιβής 1600€ συνολικά.

Η δουλειά δεν είναι δύσκολη δεν έχει ωράριο και περιλαμβάνει απογραφή κτηρίων (αρχικά) σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέσα στον Ιούλιο - Αύγουστο (συνολικής διάρκειας 10 ημερών περίπου;Εξαρτάται από την ταχύτητα και τις ώρες που θα διαθέσει κάθε τομεάρχης). Κάθε τομεάρχης χρεώνεται ένα tablet από την ΕΛΣΤΑΤ για να κάνει ηλεκτρονικά την δουλειά του και να απογράψει τον τομέα του που περιλαμβάνει περίπου 600 κατοικίες.(Μέσα στην Αθήνα όμως οι 600 κατοικίες μπορεί να ισοδυναμούν με 100-200 κτήρια).Μετά την ολοκλήρωση της απογραφής κτηρίων  θα τοποθετήσει τους απογραφείς του στους χώρους ευθύνης τους και θα παρακολουθήσει την δουλειά τους κατά την διάρκεια της απογραφής που θα γίνει τέλη Οκτώβρη περίπου.

Η διαδικασία επιλογής των τομεαρχών γίνεται με μοριοδότηση και σειρά προτεραιότητας.Οι ενδιαφερόμενοι φυσικά δηλώνουν σαν τόπο εργασίας τους τον Δήμο διαμονής τους.Περισσότερα εδώ:

https://www.statistics.gr/2021-census-pop-hous-enum

Θεωρώ σπουδαία ευκαιρία την παραπάνω προκήρυξη  για άτομα που είναι άνεργα, φοιτητές ή και εργαζόμενοι που θέλουν να κερδίσουν ένα εισόδημα.  Δεν επηρεάζεται η κάρτα ή το επίδομα ανεργίας. Ευχαρίστως να βοηθήσω και να λύσω όποιες απορίες μπορεί να δημιουργηθούν λόγω εργασίας στον συγκεκριμένο χώρο.

Δεν εχω να προσβαλλω κανεναν. Το εναρκτηριο ποστ ειναι 3/7/2021. Δεκα μηνες πισω. Προσβλητικη θεωρω ειναι η σταση της ΕΛΣΤΑΤ

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...