Προς το περιεχόμενο

Απογραφή Κτηρίων - Πληθυσμού 2021(Προκήρυξη ΕΛΣΤΑΤ)

velissarios1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 λεπτά πριν, kostaspsilos13 είπε

Άρα λύθηκε το πρόβλημα της διαφθοράς και των λαμογίων στη χώρα.. Τι, όχι?? 👀👀😎

xaxa ετσι μπορει καποιος που δεν συμφωνει να εχει αντιρηση για κατι. αλλα και παλι ειναι καλυμενοι οτι ολα ειναι οκ και καθαρά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Χαίρετε χαίρετε, 

όσοι τομεάρχες έχουν πληρωθεί τους κατατέθηκε ολόκληρο το ποσό της αμοιβής τους ή το πρώτο μέρος μόνο; όπως μας έστειλαν άλλωστε και στο email με την αποδοχή της πληρωμής

• Like 1

23 ώρες πριν, Kikhnt είπε

Από Δευτέρα θα πληρωθείς...

Φιλεναδα... εχτές μου ηρθε το μήνυμα.... σήμερα έγιναν και οι  2 ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ!!!!🤑🤪🤑

• Thanks 1
  • Confused 1

To θλιβερό της υπόθεσης σχετικά με τους απογραφείς είναι το γεγονός ότι καθολη την διάρκεια της διαδικασίας υπήρχε συχνή πληροφόρηση, βοήθεια διευκρινήσεις, μαζι με τα διάφορα αλαλούμ,για την πορεία της απογραφής. Μετά την κατάθεση των απόγραφικών δελτίων εξαφανίστηκαν όλοι. Η ελστατ είναι η χειρότερη δημόσια υπηρεσία με διαφορά. Ελπίζω να μην τρέφετε αυταπάτες για σύντομη αποπληρωμή. Από μέσα Ιουνίου η αρχές Ιουλίου εικάζω προσωπικά. 

• Like 2

1 ώρα πριν, tsr250 είπε

Φιλεναδα... εχτές μου ηρθε το μήνυμα.... σήμερα έγιναν και οι  2 ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ!!!!🤑🤪🤑

Σε καλή μεριά λοιπόν....

3 ώρες πριν, loltrouf είπε

Χαίρετε χαίρετε, 

όσοι τομεάρχες έχουν πληρωθεί τους κατατέθηκε ολόκληρο το ποσό της αμοιβής τους ή το πρώτο μέρος μόνο; όπως μας έστειλαν άλλωστε και στο email με την αποδοχή της πληρωμής

Όλο το ποσό.. σε 2 ξεχωριστές καταθέσεις

• Like 1

Να πω και ένα δημόσιο ευχαριστώ στον @velissarios1 που άνοιξε το θέμα και πολλοί από εμάς το έμαθαν από αυτόν. Πέρα από τις γκρίνιες για τις παθογένειες του ελληνικού κράτους, στο τέλος όλοι θα πληρωθούν και στις δύσκολες αυτές ημέρες, είναι μια βοήθεια που είναι πολύτιμη. 🙏

• Like 4
  • Thanks 2

36 λεπτά πριν, telis είπε

Να πω και ένα δημόσιο ευχαριστώ στον @velissarios1 που άνοιξε το θέμα και πολλοί από εμάς το έμαθαν από αυτόν. Πέρα από τις γκρίνιες για τις παθογένειες του ελληνικού κράτους, στο τέλος όλοι θα πληρωθούν και στις δύσκολες αυτές ημέρες, είναι μια βοήθεια που είναι πολύτιμη. 🙏

αυτό.

κι εγώ σαν τομεάρχης, παρά το οτι δεν έχω πληρωθεί ακόμα, (θα) είναι τα καλύτερα λεφτά που έχω βγάλει.

Επειδή γνώριζα την περιοχή και μου ήταν "εύκολο" ξεπέταξα τον τομέα μου σε 4 απογεύματα.

Μου έτυχαν και καλοί απογραφείς, και πέρασα "ζάχαρη"

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχε  κανένας ενημέρωση για τη νέα προκύρηξη που ήταν για ερευνες Μάιο-Δεκέμβριο;

2 ώρες πριν, Beefeater είπε

αυτό.

κι εγώ σαν τομεάρχης, παρά το οτι δεν έχω πληρωθεί ακόμα, (θα) είναι τα καλύτερα λεφτά που έχω βγάλει.

Επειδή γνώριζα την περιοχή και μου ήταν "εύκολο" ξεπέταξα τον τομέα μου σε 4 απογεύματα.

Μου έτυχαν και καλοί απογραφείς, και πέρασα "ζάχαρη"

Ισχύει. Οι τομεάρχες και εγώ πιστεύω ήταν πολύ καλά. Τα πιο ξεκούραστα λεφτά. Ξέρω κάποιους που σε 2 μέρες έβγαλαν όλη τη δουλειά . Τα λεφτά είναι πολύ καλά για τις μέρες αυτές. Τη δυσκολότερη δουλειά είχαν οι απογραφείς που έβλεπαν κάποια χάλια τομεαρχών με δρόμους (συχνά έβλεπες το "0" σαν αριθμηση ακόμα και όταν υπήρχε.. σπίτια να λείπουν κτλ) αλλά και τηλέφωνα να σηκώνεις από πολίτες που άφηνες τις επιστολές..  είχε και 3 φάσεις συνολικά η απογραφή.

Επεξ/σία από alexkrz
  • Like 1

Moυ πήρε 20 ωρες η καταγραφή κτιριων και αλλες 14 ώρες τα διαδικαστικά με τους απογράφεις...Επαναλαμβανω οτι οι απογραφεις ειχαν πολυ περισσοτερο εργο και ειναι σαφως αδικημενοι απο την αμοιβή εαν ισχυσει το οτι η αμοιβη θα ειναι ανάλογη των δελτίων...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, ppaio είπε

Moυ πήρε 20 ωρες η καταγραφή κτιριων και αλλες 14 ώρες τα διαδικαστικά με τους απογράφεις...Επαναλαμβανω οτι οι απογραφεις ειχαν πολυ περισσοτερο εργο και ειναι σαφως αδικημενοι απο την αμοιβή εαν ισχυσει το οτι η αμοιβη θα ειναι ανάλογη των δελτίων...

Μα είναι σίγουρο αυτο. Τι να ισχύσει κάτι διαφορετικό;; Αυτό ακριβώς υπογράψαμε ηλεκτρονικά πατώντας αποδοχή αλλά και σύμφωνα με την προκύρηξη. Οι απογραφείς παίρνουμε 2,30 ανά άτομο, 2,25 για κάθε κατοικεία και 0,35 για τα άτομα που μετανάστευσαν στο εξωτερικό. Όλα αυτά μικτά.

Το θετικό της υπόθεσης είναι οτι η πληρωμή θα ισχύσει και για τα δελτία που συμπληρώσαμε μόνοι μας κατά τη β φάση. Δηλαδή σε όσα σπιτια δεν μας ανοιξαν βάζαμε στο περίπου πόσα άτομα μένουν αν τους βλέπαμε. Φυσικά αυτό έγραφε ότι θα ελεγχτεί για να μην κάνει κάποιος κατάχρηση.

Εμένα προσωπικά επειδή ο τομεάρχης δεν έκανε σωστή δουλειά καθώς μέτραφε μόνο κτίρια και όχι κατοικίες μου βγήκαν πολλά σπίτια πάνω από 200 με αποτέλεσμα η πληρωμή μου να είναι κοντά στα 2000 μικτά περισσότερο από καποιον τομέαρχη. Αλλά και πάλι η δουλειά μας ήταν πολύ παραπάνω ώρες. Μέχρι και στη Γ φάση με πήραν αρχές Φλεβάρη να περάσω δελτίο. Ο μέσος όρος συναδέλφων μου που έχω δεί βέβαια ο μισθός βγαίνει κατά πολύ κάτω των 1200 όπως είχαν αρχικά υποσχεθεί. 

Επεξ/σία από alexkrz

Φυσικά πέταξαν στην αρχή 1.200 ευρώ, γι'αυτό και μπήκαμε στη διαδικασία. Ως απογραφέας συνάντησα αγένεια, μηδέν οργάνωση, πολίτες με παίρνανε τηλέφωνο σε ακατάλληλες ώρες και μιλούσαν και απαράδεκτα. Άλλοι, παρά τις αλλεπάλληλες ειδοποιήσεις, ούτε καν μπήκαν στον κόπο να μας δώσουν δυο στοιχεία. Και εν τέλει θα πάρουμε με το ζόρι 500 ευρώ μεικτά. Και αυτό αν είμαστε τυχεροί. 

• Like 1
  • Sad 1

4 ώρες πριν, alexkrz είπε

Μα είναι σίγουρο αυτο. Τι να ισχύσει κάτι διαφορετικό;; Αυτό ακριβώς υπογράψαμε ηλεκτρονικά πατώντας αποδοχή αλλά και σύμφωνα με την προκύρηξη. Οι απογραφείς παίρνουμε 2,30 ανά άτομο, 2,25 για κάθε κατοικεία και 0,35 για τα άτομα που μετανάστευσαν στο εξωτερικό. Όλα αυτά μικτά.

Το θετικό της υπόθεσης είναι οτι η πληρωμή θα ισχύσει και για τα δελτία που συμπληρώσαμε μόνοι μας κατά τη β φάση. Δηλαδή σε όσα σπιτια δεν μας ανοιξαν βάζαμε στο περίπου πόσα άτομα μένουν αν τους βλέπαμε. Φυσικά αυτό έγραφε ότι θα ελεγχτεί για να μην κάνει κάποιος κατάχρηση.

Εμένα προσωπικά επειδή ο τομεάρχης δεν έκανε σωστή δουλειά καθώς μέτραφε μόνο κτίρια και όχι κατοικίες μου βγήκαν πολλά σπίτια πάνω από 200 με αποτέλεσμα η πληρωμή μου να είναι κοντά στα 2000 μικτά περισσότερο από καποιον τομέαρχη. Αλλά και πάλι η δουλειά μας ήταν πολύ παραπάνω ώρες. Μέχρι και στη Γ φάση με πήραν αρχές Φλεβάρη να περάσω δελτίο. Ο μέσος όρος συναδέλφων μου που έχω δεί βέβαια ο μισθός βγαίνει κατά πολύ κάτω των 1200 όπως είχαν αρχικά υποσχεθεί. 

Πώς έβγαλες 2000 μεικτά.. Έχεις 500 περίπου τεμάχια? (κατοικίες + άτομα)🙄👀

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, kostaspsilos13 είπε

Πώς έβγαλες 2000 μεικτά.. Έχεις 500 περίπου τεμάχια? (κατοικίες + άτομα)🙄👀

Ναι. Ενώ κανονικά τα χώρισαν οι τομεάρχες με τους επόπτες έτσι ώστε να έχει ο κάθε απογραφέας 120 σπίτια περίπου για να βγουν τα περίπου 1000 μικτά , στην πράξη η Ο3 η δίκη μου από 120 πήγε 270 σπίτια περίπου. Ο δικός μου τομεάρχης  κατέγραφε μόνο κτίρια. Έτσι, μια πολυκατοικία 4 ορόφων πχ την είχε γραμμένη 1 φορά μόνο στην ο3. Όποτε έτσι κατέληξα να έχω περίπου 270 σπίτια . Με περίπου 2,5 άτομα μέσο όρο να κατοικούν. Όποτε βγήκε 2000. Παιδεύτηκα πολύ βέβαια και δούλεψα πολλές μέρες . 

6 ώρες πριν, Lazaros234 είπε

Εγώ ελπίζω να μην μας κόψουν λεφτά από χειρόγραφες του στυλ "είχε 2 μουτζούρες το δελτίο" κλπ... 

Δεν μετράνε οι χειρόγραφες . Έτσι κι αλλιώς τις χειρόγραφες τις πέρναγες ηλεκτρονικά κανονικά . Τις χειρόγραφες απλά οι επόπτες τις ψιλο κοίταζαν. Κάποιες κενές πχ ρώτησα τον επόπτη και δεν τις πήγα καν. Πραγματικά έγινε και μεγάλη σπατάλη στα χαρτιά αυτιά . Ολόκληρα δελτία κενά χωρίς άνθρωπο και ήταν τόσες σελίδες τσάμπα 

για την πληρωμή θα κοιτάξουν την ηλεκτρονική ο3 και μόνο 

Επεξ/σία από alexkrz

Καλημέρα σε όλους. Ενώ οι πληρωμές των Τομεαρχών συνεχίζονται κανονικά, για την καινούργια εβδομάδα θα γίνει προσπάθεια να πληρωθούν οι Απογραφείς μιας εποπτείας ώστε να φανούν προβλήματα και αδυναμίες του συστήματος (αν υπάρχουν). Μετά θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες.

Να ενημερώσω ότι τα μόνα δελτία που δεν πληρώθηκαν είναι αυτά που ο Απογραφέας έκανε μόνο εκτίμηση. Δηλαδή έγραψε έναν αριθμό ατόμων στο Π1.1 (π.χ. ότι μένουν 4 άτομα) και μέσα στα δελτία Π1.2 δεν σημείωσε καμία μεταβλητή. Αν έχει σημειώσει έστω και μία μεταβλητή (δηλαδή κάποιο όνομα ή φύλο ή έτος γέννησης κλπ) τα άτομα πιστώνονται κανονικά.

Όσον αφορά στις καθυστερήσεις πληρωμών των Απογραφέων σαν παράδειγμα αναφέρω ότι στην δική μου εποπτεία είχα τις παρακάτω ελλείψεις:

Σε δείγμα 400 απογραφέων:

38 είχαν λάθος ΑΜΑ (Αριθμός Μητρώου)

12 δήλωσαν άλλη τράπεζα κατά την εγγραφή τους στο σύστημα και έφεραν αντίγραφο ΙΒΑΝ από διαφορετική τράπεζα.

4 ήταν δεύτερο όνομα στον λογαριασμό.

18 δεν έχουν φέρει ακόμα τίτλο κτήσης από τον ΕΦΚΑ ενώ είχαν ενημερωθεί για την διαδικασία από τις αρχές Ιανουαρίου.(θα πληρωθούν σε δεύτερο χρόνο)

Κάποιοι προβλέπεται να αλλάξουν καθεστώς αφού πατήσουν το κουμπί αποδοχής για τα χρήματά τους (δηλαδή πατάει κάποιος αποδοχή στο ότι πληρώνεται με τιμολόγιο και μετά με ενημερώνει ότι ...δεν έχει τιμολόγιο και πρέπει να πληρωθεί με τίτλο κτήσης)

Καταλαβαίνετε ότι ένας να σου ξεφύγει (δηλαδή να έχει λάθος σε κάτι από τα παραπάνω) μπλοκάρει όλη την κατάσταση πληρωμών της Εποπτείας.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...