Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ το σκεφτόμουν να πάω κ την απογραφή του πληθυσμού όχι κτιρίων. ΑΛΛΑ, μένω σε νησί κ οι αποστάσεις μεταξύ των χωριών είναι μεγάλες οπότε θα υπάρχουν έξοδα μετακίνησης που καταλαβαίνω δεν καλύπτονται.

• Like 1
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

😊Πήρα την απόφαση και την έκανα την αίτηση... Όμως όσα διάβασα εδώ με απογοήτευσαν... Πληρωμή μετά από 6 μήνες με ένα χρόνο... Αν αληθεύει αυτό, δεν μου αρέσει. Όταν και αν με καλέσουν, θα πρέπει να βγάλω την εργασία που θα μου αναθέσουν εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου... Γιατί τέτοια καθυστέρηση στις πληρωμές; 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
Στις 23/9/2021 στις 1:51 ΜΜ, stelios_2809 είπε

διάβασα μια είδηση πριν λίγο 

''Απογραφή 2021: Τέλος το πόρτα-πόρτα, έρχεται η "ηλεκτρονική αυτοαπογραφή"

στα νεα 247

Ελπίζω να διάβασες και ολόκληρο το άρθρο και να μην έμεινες μόνο στον τίτλο 

Δημοσ.

Οι αιτήσεις για απογραφείς πληθυσμού είναι μέχρι τη Δευτέρα. 

Απ ότι κατάλαβα οι απογραφείς σε πρώτη φάση θα πάνε πόρτα πόρτα και απλά θα πετάξουν ένα φάκελο από κάτω (με μοναδικό κωδικό) ώστε οι πολίτες να απογραφούν μόνοι τους ηλεκτρικά και στη συνέχεια ουσιαστικά θα ελέγχουν απλά τη πρόοδο και πχ αν κάποιοι δεν έχουν απογραφεί (γιατί πχ είναι ηλικιωμένοι) να πηγαίνει ο απογραφέας να τους βοηθάει.

Με βάση το παραπάνω το ψιλοσκέφτομαι να κάνω αίτηση γιατί θα πληρωθείς για αρκετές απογραφές στις οποίες ουσιαστικά απλά ένα φάκελο θα έχεις μοιράσει. Δλδ σε σχέση με παλαιότερες απογραφές μειώνεται σημαντικά ο όγκος δουλειάς.

Βέβαια δε ξέρω πως ακριβώς γίνεται ο έλεγχος του ποιος δεν έχει αυτο-απογραφεί και η επικοινωνία μαζί του.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MikeJ είπε

Απ ότι κατάλαβα οι απογραφείς σε πρώτη φάση θα πάνε πόρτα πόρτα και απλά θα πετάξουν ένα φάκελο από κάτω (με μοναδικό κωδικό) ώστε οι πολίτες να απογραφούν μόνοι τους ηλεκτρικά και στη συνέχεια ουσιαστικά θα ελέγχουν απλά τη πρόοδο και πχ αν κάποιοι δεν έχουν απογραφεί (γιατί πχ είναι ηλικιωμένοι) να πηγαίνει ο απογραφέας να τους βοηθάει.

Με βάση το παραπάνω το ψιλοσκέφτομαι να κάνω αίτηση γιατί θα πληρωθείς για αρκετές απογραφές στις οποίες ουσιαστικά απλά ένα φάκελο θα έχεις μοιράσει. Δλδ σε σχέση με παλαιότερες απογραφές μειώνεται σημαντικά ο όγκος δουλειάς.

Βέβαια δε ξέρω πως ακριβώς γίνεται ο έλεγχος του ποιος δεν έχει αυτο-απογραφεί και η επικοινωνία μαζί του.

Αυτό το σύστημα με τον φάκελο, οκ δεν το λέω κακό αλλά γενικώς μπάζει από παντού. Παράδειγμα, εγώ μένω στον 2ο με την μητέρα μου, ο 1ος από κάτω επίσης δικό μου ακίνητο με άλλη πόρτα στην είσοδο είναι κενός, έχουμε και ένα διαμέρισμα της μητέρας μου σε άλλη περιοχή, αν θέλω θα είμαι σε θέση να πάρω 3 διαφορετικά χαρτιά και να δηλώνω ότι θέλω στο σύστημα. Εκτός κι αν στο σύστημα αυτό πρέπει να μπεις με taxisnet η αν θα σου δίνουν το χαρτάκι της απογραφής στο χέρι. Κάποιος που θέλει να επηρεάσει τα αποτελέσματα χωρίς στεγανά θα μπορεί να το κάνει. Βέβαια για μένα προτιμώ πολύ περισσότερο να μπω μόνος μου στο σύστημα για την αυτό απογραφή πάρα τον κλασσικό τρόπο. 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, MikeJ είπε

Έκανα και εγώ την αίτηση προχθές. Είχα συμμετάσχει και στην απογραφή του 2011. Και μένα μου φαίνεται θετικό το γεγονός πως κάποιοι θα αυτοαπογραφούν, και έτσι θα ελαφρυνθεί ο όγκος της δουλειάς μας. Ελπίζω να κινητοποιηθεί ο κόσμος και να το κάνει. Αναρωτιέμαι όμως, όπως και εσύ, με ποιό τρόπο θα εντοπίσουμε όσους δεν θα αυτοαπογραφούν, ώστε να τους επισκεφθούμε στοχευμένα μετά. Επίσης κάπου αναφέρθηκε και τηλεφωνικό ραντεβού ως επιλογή. Άρα φαντάζομαι, θα πρέπει να τους δώσουμε το τηλέφωνό μας κατόπιν συνεννόησης;

Δημοσ.

Προφανώς οι τομεάρχες θα σας ενημερώνουν για το ποιοι έχουν απογραφεί και ποιοι όχι....

Στις 20/9/2021 στις 8:28 ΜΜ, ppaio είπε

4 λεπτά πριν, Kikhnt είπε

Προφανώς οι τομεάρχες θα σας ενημερώνουν για το ποιοι έχουν απογραφεί και ποιοι όχι....

Εκανα ένα λάθος σήμερα .. ένα στενό και ένα κτήριο εκ παραδρομής τα έχω καταχωρίσει σε άλλο τετράγωνο. Ενημέρωσα την εποπτρια με εμαιλ φυσικά. Λογικά αυτοί μπορούν να το διορθώσουν αυτό;; Αυτό το στενό και το κτήριο είναι του τετραγώνου 2416 πχ. Το οποίο όμως δεν τον καταχώρησα για να μην διπλό καταχωρηθούν τα κτίρια.. διορθώνεται;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντυπώσεις απο συγγενικό μου πρόσωπο που συμμετείχε σαν τομεαρχης στην απογραφή σε πόλη της Β.Ελλαδος...

1) Αγένεια (έφτασε να πιαστεί στα χέρια με ιδιοκτήτη )

2) Καχυποψία (Δικαιολογημένη αφού η ΕΛΣΤΑΤ δεν έκανε καμία καμπάνια διαφήμισης)

3) Απάθεια (δεν γνωρίζει ο διαχειριστής ποιος ζει στην πολυκατοικία και οι ένοικοι δεν δίνουν δεκάρα για τους υπολοίπους) 

4) Μιζέρια (Γενικά οι πολυκατοικίες αποπνέουν μια κακοδιαχείριση και φτώχεια...)

Μου είπε οτι δεν θα το ξανάκανε  και λυπάται τους απογραφείς που θα αντιμετωπίσουν σίγουρα προβλήματα...Επίσης πολλά αυτά που ζητάει η ΕΛΣΤΑΤ είναι γνωστά στην εφορία...απλά το Δημόσιο δεν μπορεί να συνεννοηθεί μεταξύ του...

Επεξ/σία από ppaio
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά γενικότερα ανούσια η όλη φάση. Όποιος βρίσκεται νόμιμα στην Ελλάδα έχει Αμκα, οπότε από αυτό και μόνο έχουμε μια πολύ καλή εικόνα για το πληθυσμό. Ενδεχομένως πιο έμπιστη από το πόρτα πόρτα και την αυτοαπογραφη που μπαζει από παντού.

Όσο για τα κτήρια προχωράει το κτηματολόγιο όπου θα έχεις επίσημα στοιχεία για τα πάντα και όχι την εκτίμηση του κάθε τυχαίου.

Επεξ/σία από MikeJ
  • Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Καλά γενικότερα ανούσια η όλη φάση. Όποιος βρίσκεται νόμιμα στην Ελλάδα έχει Αμκα, οπότε από αυτό και μόνο έχουμε μια πολύ καλή εικόνα για το πληθυσμό. Ενδεχομένως πιο έμπιστη από το πόρτα πόρτα και την αυτοαπογραφη που μπαζει από παντού.

Όσο για τα κτήρια προχωράει το κτηματολόγιο όπου θα έχεις επίσημα στοιχεία για τα πάντα και όχι την εκτίμηση του κάθε τυχαίου.

Ακριβως με το νι και το σιγμα ειναι ολα στην εφορια και το κτηματολογιο...Απλα δεν μπορει να επικοινωνησει το δημοσιο μεταξυ του...Τραγικο αλλα οχι τυχαιο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Με το κτηματολόγιο δεν θα έχεις έγκυρη εικόνα για τα πάντα αλλά μόνο για ότι δηλωθεί, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη που δεν δηλώνονται, καθώς και αρκετά σπίτια σε χωριά παρατημένα ομογενών του εξωτερικού που βαριούνται να πάνε να τα δηλώσουν. 

Βεβαια, με ταυτόχρονη επεξεργασία και διασταύρωση από, Ε9, κτηματολόγιο, μητρώα παροχών ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, σε μερικά χρόνια πολεοδομιων που θα αρχίσουν την ψηφιοποίηση των αρχείων τους. Υπάρχει μια πολύ καλή εικόνα για πολλά πράγματα, το πρόβλημα είναι ποιος θα κάτσει να κάνει διασταυρωσεις σε όλα αυτά, σε κάθε μητρώο θα έχεις διαφορετικά νουμερα και αποκλίσεις που συμβαίνουν ακόμα, διαφορες σε επιφάνειες, αυθαίρετα, ένα μπάχαλο γενικώς. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Στην αίτηση βλέπω ότι το ΙΒΑΝ δεν είναι υποχρεωτικό πεδίο...Μπορεί να συμπληρωθεί αργότερα αν γίνει η επιλογή; Ξέρει κάποιος;

Δημοσ.
1 hour ago, Lanike71 said:

Στην αίτηση βλέπω ότι το ΙΒΑΝ δεν είναι υποχρεωτικό πεδίο...Μπορεί να συμπληρωθεί αργότερα αν γίνει η επιλογή; Ξέρει κάποιος;

Ναι στο λέει στο τέλος ότι μπορείς να κάνεις τροποποίηση.

Αλλά δε βλέπω κάποιο λόγο να μη το βάλεις εξ αρχής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...