Προς το περιεχόμενο

Απογραφή Κτηρίων - Πληθυσμού 2021(Προκήρυξη ΕΛΣΤΑΤ)

velissarios1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν αντεχω αλλο με την ανοργανωσια τους! Στο mail μας λεει ο εποπτης πως πρεπει να παμε στο εφκα αλεξανδρας. (για την βεβαιωση για πληρωμη με τιτλο κτησης κτλ.)

Στο εφκα αλεξανδρας ερχομαι και μου λενε "οχι κυριε, πρεπει να πατε στο εφκα στην οδο κεφαλληνιας"....

Οτι να ναι η εποπτεια μας....

Και η βλακεια ειναι πως ραντεβου στο εφκα αλεξανδρας ειχε σχετικα γρηγορα, ενω στο εφκα κεφαλληνιας βγαζει μετα απο 20 μερες! Μηπως να το ρισκαρω να παω χωρις ραντεβου ( αν και 99,9% θα φαω πορτα)!!!

Επεξ/σία από kanikolas
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, kanikolas είπε

Και η βλακεια ειναι πως ραντεβου στο εφκα αλεξανδρας ειχε σχετικα γρηγορα, ενω στο εφκα κεφαλληνιας βγαζει μετα απο 20 μερες! Μηπως να το ρισκαρω να παω χωρις ραντεβου ( αν και 99,9% θα φαω πορτα)!!!

Επεξ/σία πριν από 55 λεπτά από kanikolas

Γνωρίζει κάποιος ποια από τις κατηγορίες πρέπει να επιλέξουμε όταν κλείνουμε ηλεκτρονικά το ραντεβού;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, vali είπε

Γνωρίζει κάποιος ποια από τις κατηγορίες πρέπει να επιλέξουμε όταν κλείνουμε ηλεκτρονικά το ραντεβού;

Εμας μας εχουν πει να επιλεξουμε Μητρωο- Απογραφη.

Ευτυχως τελικα με εξυπηρετησαν στην οδο Κεφαλληνιας (χωρις ραντεβου) αν και κανονικα χρειαζεται απο οτι μου ειπαν. Η κυρια στην εισοδο επεμενε "Δεν θα σας δεχτουν κυριε χωρις ραντεβου". Της λεω "Αφηστε με κυρια να ανεβω και αν δεν με δεχτουν, καλως". Ανεβαινω ηταν ελαχιστοι πολιτες και αφου περιμενα λιγα λεπτα να εξυπηρετηθουν πρωτα τα ραντεβου, μετα εξυπηρετηθηκα κανονικα.

Ο υπαλληλος εντωμεταξυ "Κανονικα κυριε επρεπε να ειχατε κλεισει ραντεβου..."

Μου ερχοταν να του απαντησω

" Προσπαθησα να ειμαι τυπικος και να κλεισω ραντεβου αλλα μου βγαζει ραντεβου μετα απο 20 μερες, ερχομαι εδω και βλεπω πως δεν εχει πολιτες, αρα αυτο σημαινει πως δεν δινετε πολλα ραντεβου στους πολιτες για να τα ξυνετε" αλλά προτιμησα (προκειμενου να με εξυπηρετησει) να του πω "Συγγνωμη αλλα το χρειαζομαι αμεσα το χαρτι κτλ".

Επεξ/σία από kanikolas

9 λεπτά πριν, kanikolas είπε

Εμας μας εχουν πει να επιλεξουμε Μητρωο- Απογραφη.

Ευτυχως τελικα με εξυπηρετησαν στην οδο Κεφαλληνιας (χωρις ραντεβου) αν και κανονικα χρειαζεται απο οτι μου ειπαν. Η κυρια στην εισοδο επεμενε "Δεν θα σας δεχτουν κυριε χωρις ραντεβου". Της λεω "Αφηστε με κυρια να ανεβω και αν δεν με δεχτουν, καλως". Ανεβαινω ηταν ελαχιστοι πολιτες και αφου περιμενα λιγα λεπτα να εξυπηρετηθουν πρωτα τα ραντεβου, μετα εξυπηρετηθηκα κανονικα.

Ο υπαλληλος εντωμεταξυ "Κανονικα κυριε επρεπε να ειχατε κλεισει ραντεβου..."

Μου ερχοταν να του απαντησω

" Προσπαθησα να ειμαι τυπικος και να κλεισω ραντεβου αλλα μου βγαζει ραντεβου μετα απο 20 μερες, ερχομαι εδω και βλεπω πως δεν εχει πολιτες, αρα αυτο σημαινει πως δεν δινετε πολλα ραντεβου στους πολιτες για να τα ξυνετε" αλλά προτιμησα (προκειμενου να με εξυπηρετησει) να του πω "Συγγνωμη αλλα το χρειαζομαι αμεσα το χαρτι κτλ".

Αυτό πότε πρέπει να το δώσουμε;! Εμας δεν μας έχει ενημερώσει κανείς

10 λεπτά πριν, funkopop είπε

Αυτό πότε πρέπει να το δώσουμε;! Εμας δεν μας έχει ενημερώσει κανείς

Δεν είπαν μέχρι πότε πρέπει να πάρουμε τον τίτλο κτήσης, μας είπαν ότι πρέπει σιγά σιγά να το προγραμματίσουμε για να μην τρέχουμε μετά. Τουλάχιστον εδώ Θεσσαλονίκη έκλεισα ραντεβού εύκολα και είδα ότι έχει αρκετά κενά όλες τις μέρες.

6 λεπτά πριν, vali είπε

Δεν είπαν μέχρι πότε πρέπει να πάρουμε τον τίτλο κτήσης, μας είπαν ότι πρέπει σιγά σιγά να το προγραμματίσουμε για να μην τρέχουμε μετά. Τουλάχιστον εδώ Θεσσαλονίκη έκλεισα ραντεβού εύκολα και είδα ότι έχει αρκετά κενά όλες τις μέρες.

Οκ, ευχαριστώ πολύ :) Θα μπω να κλείσω ένα ραντεβού μην τρέχω μετά, θα σκάσουν & τα νέα μέτρα χαχαχα να προλάβω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προς ολους τους πολιτες που δεν εχουν ακομα απογραφει: Προσπαθηστε να καταλαβετε πως δεν ειστε οι μοναδικοι σαν εκκρεμοτητα που πρεπει να σας κυνηγαει συνεχεια ο απογραφεας. Με τηλεφωνο (δεν μπορω τωρα εχω δουλεια- σεβαστο), ξανα τηλεφωνο (δεν μπορω τωρα ειμαι εξω). Του αφηνεις e mail, κινητο σου, τηλεφωνο ελστατ, σου λεει θα την κανω καποια στιγμη ηλεκτρονικα! Ειναι προτιμοτερο καποιος να πει δεν θελω να κανω απογραφη παρα αυτο το πραγμα.

Ειναι σεβαστο πως καποιοι ειναι πολυασχολοι αλλα δεν γινεται να κυνηγαω ενα ατομο σχεδον ενα μηνα τωρα (αφου εχεις το κινητο μου, παρε οποτε μπορεις -ας ειναι και 2 τα ξημερωματα - να την κανουμε να τελειωνει ή εστω πες μου δεν θελω να απογραφω).

Οτι τηλεφωνο ηταν να κανω, εκανα. Οτι επισκεψεις ηταν να κανω, εκανα! Αρχες Γεναρη περναω και τις τελευταιες απογραφες (αν δεν με καλεσουν ως κενες).

Υ.Γ. Ελπιζω μονο να μην αποφασισουν να βαλουν προστιμο ή κυρωσεις για οποιον δεν απογραφηκε. Γιατι τοτε θα μας παιρνουν τηλεφωνο για να απογραφουν αλλα θα ειναι αργα γιατι θα εχει γινει οριστικη υποβολη ως κενες!

Επεξ/σία από kanikolas
  • Like 2
  • Thanks 1

Ένα παράδειγμα που βρήκα για το τις αποδοχές μας 

Αµοιβή 800 ευρώ

Πρόσωπο που αµείβεται µε τίτλο κτήσης διενεργεί έρευνα για εταιρεία µε ακαθάριστη αµοιβή 8 ευρώ ανά ερωτηµατολόγιο. Σε έναν µήνα συµπλήρωσε 100 ερωτηµατολόγια και το συνολικό ύψος της µηνιαίας αµοιβής ανέρχεται σε 800 ευρώ. Οι εισφορές υπολογίζονται επί της καθαρής αξίας του παραστατικού, που προκύπτει µετά την αφαίρεση του φόρου (20%) και του χαρτοσήµου (3,60%). Η καθαρή αξία είναι 800 – (800 x 23,60%) ήτοι 800 – 188,80 = 611,20 ευρώ.

Συνεπώς οι ασφαλιστικές εισφορές είναι:

• για κύρια σύνταξη 611,20 x 13,33% = 81,47 ευρώ,
  • για υγειονοµική περίθαλψη 611,20 x 6,95% = 42,48 ευρώ

Δηλαδή συνολικά 123,95 ευρώ.

Για να μην ζορίζεσται με πράξεις θα πάρουμε καθαρά 1,40 ευρώ ανά άτομο και κατοικία.

• Sad 1

6 λεπτά πριν, kanikolas είπε

Προς ολους τους πολιτες που δεν εχουν ακομα απογραφει: Προσπαθηστε να καταλαβετε πως δεν ειστε οι μοναδικοι σαν εκκρεμοτητα που πρεπει να σας κυνηγαει συνεχεια ο απογραφεας. Με τηλεφωνο (δεν μπορω τωρα εχω δουλεια- σεβαστο), ξανα τηλεφωνο (δεν μπορω τωρα ειμαι εξω). Του αφηνεις e mail, κινητο σου, τηλεφωνο ελστατ, σου λεει θα την κανω καποια στιγμη ηλεκτρονικα! Ειναι προτιμοτερο καποιος να πει δεν θελω να κανω απογραφη παρα αυτο το πραγμα.

Ειναι σεβαστο πως καποιοι ειναι πολυασχολοι αλλα δεν γινεται να κυνηγαω ενα ατομο σχεδον ενα μηνα τωρα (αφου εχεις το κινητο μου, παρε οποτε μπορεις -ας ειναι και 2 τα ξημερωματα - να την κανουμε να τελειωνει ή εστω πες μου δεν θελω να απογραφω).

Οτι τηλεφωνο ηταν να κανω, εκανα. Οτι επισκεψεις ηταν να κανω, εκανα! Αρχες Γεναρη περναω και τις τελευταιες απογραφες (αν δεν με καλεσουν ως κενες).

Υ.Γ. Ελπιζω μονο να μην αποφασισουν να βαλουν προστιμο ή κυρωσεις για οποιον δεν απογραφηκε. Γιατι τοτε θα μας παιρνουν τηλεφωνο για να απογραφουν αλλα θα ειναι αργα γιατι θα εχει γινει οριστικη υποβολη ως κενες!

Εγώ είμαι μαζί σου. Όποιος δεν θέλει να απογραφεί ας έχει και το θάρρος να το πει ευθέως. Είναι τουλάχιστον γελοίο αυτό το κρυφτούλι. Δυστυχώς εγώ έχω 3 από δαύτους. Μάλιστα ο ένας με έχει κάνει και μπλοκ στο τηλέφωνο, αφού μου είπε ότι θα με πάρει πίσω για να με ξεφορτωθεί...:lol:

30 λεπτά πριν, vali είπε

Ένα παράδειγμα που βρήκα για το τις αποδοχές μας 

Αµοιβή 800 ευρώ

Πρόσωπο που αµείβεται µε τίτλο κτήσης διενεργεί έρευνα για εταιρεία µε ακαθάριστη αµοιβή 8 ευρώ ανά ερωτηµατολόγιο. Σε έναν µήνα συµπλήρωσε 100 ερωτηµατολόγια και το συνολικό ύψος της µηνιαίας αµοιβής ανέρχεται σε 800 ευρώ. Οι εισφορές υπολογίζονται επί της καθαρής αξίας του παραστατικού, που προκύπτει µετά την αφαίρεση του φόρου (20%) και του χαρτοσήµου (3,60%). Η καθαρή αξία είναι 800 – (800 x 23,60%) ήτοι 800 – 188,80 = 611,20 ευρώ.

Συνεπώς οι ασφαλιστικές εισφορές είναι:

• για κύρια σύνταξη 611,20 x 13,33% = 81,47 ευρώ,
  • για υγειονοµική περίθαλψη 611,20 x 6,95% = 42,48 ευρώ

Δηλαδή συνολικά 123,95 ευρώ.

Για να μην ζορίζεσται με πράξεις θα πάρουμε καθαρά 1,40 ευρώ ανά άτομο και κατοικία.

Το είχα βρει κι εγώ αυτό που αναφέρεις.  Στην προκήρυξη της ελστατ όμως αναφέρει πως θα υπάρχει παρακράτηση φόρου 8%. Τι ισχύει τελικά δεν ξέρω. Μάλλον έκπληξη (ευχάριστη ή δυσάρεστη) θα είναι.

Το σχετικό πεδίο από την προκήρυξη:

Απογραφείς ΠΚ που αμείβονται με τίτλο κτήσης

Οι Απογραφείς ΠΚ που δεν εκδίδουν τιμολόγιο, αμείβονται με παραστατικό παρεχόμενων υπηρεσιών (τίτλο κτήσης). Επί της αποζημίωσής τους διενεργούνται νόμιμες κρατήσεις υπέρ τρίτων, ασφαλιστικές κρατήσεις υπέρ ΕΦΚΑ για κύρια σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη σύμφωνα με το άρθρο 55 του ν. 4509/2017 (Α’ 201) και παρακρατείται φόρος 8%.

Αυτό το 8% ή και 20 του φόρου προφανώς και επιστρέφεται σε περίπτωση που το εισόδημα του εκάστοτε πολίτη προκύπτει να είναι εντός του αφορολόγητου. 

• Like 1

Γειά σας φίλοι και φίλες του forum. 

Συγχαρητήρια για τις εύστοχες απαντήσεις που δίνετε. 

Είμαι απογραφέας και θέλω και εγώ να κάνω δύο ερωτήσεις: 

1. Είμαι άνεργος και έκλεισα ραντεβού με τον ΕΦΚΑ (αν και στην ιδιότητα δεν έχει την επιλογή άνεργος). Θέλω να ρωτήσω οι άνεργοι αμοιβόμαστε με τον τίτλος κτήσης; Έκανα σωστά που έκλεισα ραντεβού ή έκανα λάθος; 

2. 'Εχω μία περίπτωση ενός κυρίου ο οποίος δεν είχε κάνει οριστική υποβολή αυτοαπογραφής και σήμερα μπήκα στον υπολογιστή και είδα ότι τελικά είχε κάνει πρίν από λίγες ώρες όμως δεν είχε βάλει κάποια βασικά στοιχεία όπως π.χ. ημερομηνία γέννησης του ή την ερώτηση για τις μεταναστευτικές ροές. Παρόλα αυτά φαινόταν ότι έχει κάνει καθαρά οριστική απογραφή. Αυτό δεν είναι παράξενο; Μήπως θα πρέπει να τον πάρω τηλέφωνο να διορθώσει ΑΛΛΑ πώς να διορθώσει το λάθος του; Επαναλαμβάνω κατάφερε και έκανε οριστική απογραφή από προσωρινή που είχε με ελλειπή στοιχεία. 

Μήπως έχετε κάποια παραπάνω ενημέρωση για τις προθεσμίες της απογραφής γιατί είναι δύσκολο έως και ακατόρθωτο να συλλέξουμε στοιχεία μέσα στις γιορτές. Τουλάχιστον εγώ τα έχω βρεί πολύ δύσκολα. 

1 ώρα πριν, psixakias είπε

Γειά σας φίλοι και φίλες του forum. 

Συγχαρητήρια για τις εύστοχες απαντήσεις που δίνετε. 

Είμαι απογραφέας και θέλω και εγώ να κάνω δύο ερωτήσεις: 

1. Είμαι άνεργος και έκλεισα ραντεβού με τον ΕΦΚΑ (αν και στην ιδιότητα δεν έχει την επιλογή άνεργος). Θέλω να ρωτήσω οι άνεργοι αμοιβόμαστε με τον τίτλος κτήσης; Έκανα σωστά που έκλεισα ραντεβού ή έκανα λάθος; 

2. 'Εχω μία περίπτωση ενός κυρίου ο οποίος δεν είχε κάνει οριστική υποβολή αυτοαπογραφής και σήμερα μπήκα στον υπολογιστή και είδα ότι τελικά είχε κάνει πρίν από λίγες ώρες όμως δεν είχε βάλει κάποια βασικά στοιχεία όπως π.χ. ημερομηνία γέννησης του ή την ερώτηση για τις μεταναστευτικές ροές. Παρόλα αυτά φαινόταν ότι έχει κάνει καθαρά οριστική απογραφή. Αυτό δεν είναι παράξενο; Μήπως θα πρέπει να τον πάρω τηλέφωνο να διορθώσει ΑΛΛΑ πώς να διορθώσει το λάθος του; Επαναλαμβάνω κατάφερε και έκανε οριστική απογραφή από προσωρινή που είχε με ελλειπή στοιχεία. 

Μήπως έχετε κάποια παραπάνω ενημέρωση για τις προθεσμίες της απογραφής γιατί είναι δύσκολο έως και ακατόρθωτο να συλλέξουμε στοιχεία μέσα στις γιορτές. Τουλάχιστον εγώ τα έχω βρεί πολύ δύσκολα. 

αρση οριστικης με κωδικο κατοικιας απο εποπτη-ελστατ. αλλα ο τομεαρχης μπορει να δει αν φαινονται αριθμος λαθων δελτιου. αν εχει εστω και 1 τοτε σιγουρα πας για αρση οριστικης. παιρνεις τηλεφωνο τον κατοικο να σου πει τα σωστα. τα διορθωνεις και τους λες να πατησει και παλι οριστικη, ο ιδιος ή οποιος τον βοηθησε. ειχα μια τετοια περιπτωση και του χα πει. εχεις λαθος αυτο. εχω προβλημα αλλα θα το λυσουμε. μια δυο και εκανε οριστικη και παλι χωρις λαθη.

1) οι απογραφεις, πρέπει να ελέγξουν  τις αυτοαπογραφες που έχουν οριστικοποιηθεί για τυχών λάθη; 

2) απογραφεις που είναι άνεργοι για να πληρωθούν, θα πρέπει να κάνουν κάποιες ενέργειες; Γιατί δεν ενημερώθηκε κανένας από όσους απογραφεις γνωρίζω. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...