Προς το περιεχόμενο

Απογραφή Κτηρίων - Πληθυσμού 2021(Προκήρυξη ΕΛΣΤΑΤ)

velissarios1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, La_vie_en_tsouknida είπε

Πρέπει να είναι η εποπτεία 56 με μέηλ [email protected] ( το τηλέφωνο που βρίσκω είναι 210-5277930 για τσεκάρισμα. Όλη η λίστα της Αττικής: https://elstat-outsourcers.statistics.gr/EPOPTEIES_ATTIKA.pdf). Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει διευθετηθεί το θέμα σας. Δεν είναι και πυρηνική φυσική να βγάλει κανείς κωδικό... 

Ναι αυτή είναι. Για τον κωδικό δεν ξέρω τι γίνεται, εγώ είχα μείνει πως θα μου εφερνε κάτι χαρτιά ο απογραφεας όταν μπορέσει να βγάλει αλλά δεν ήρθε ποτέ. Τώρα θα τους ρωτήσω για αυτό το θέμα να δούμε, μακάρι να έχει βγει για να το κάνω ηλεκτρονικά να τελειώνω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Ναι αυτή είναι. Για τον κωδικό δεν ξέρω τι γίνεται, εγώ είχα μείνει πως θα μου εφερνε κάτι χαρτιά ο απογραφεας όταν μπορέσει να βγάλει αλλά δεν ήρθε ποτέ. Τώρα θα τους ρωτήσω για αυτό το θέμα να δούμε, μακάρι να έχει βγει για να το κάνω ηλεκτρονικά να τελειώνω. 

Μακάρι να βγάλετε άκρη και κρίμα που δεν είστε στο δικό μου τμήμα που όποια γλάστρα και να σηκώνατε θα με βρίσκατε από κάτω...χαχαχα χαχαχα 

8 λεπτά πριν, La_vie_en_tsouknida είπε

Μακάρι να βγάλετε άκρη και κρίμα που δεν είστε στο δικό μου τμήμα που όποια γλάστρα και να σηκώνατε θα με βρίσκατε από κάτω...χαχαχα χαχαχα 

Είχα κολλητό μου και παλαιό συμμαθητή που ανέλαβε εδώ κοντά αλλά δεν του έδωσαν το δικό μου τετράγωνο, λίγο παρακάτω. 

• Like 1

3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Είχα κολλητό μου και παλαιό συμμαθητή που ανέλαβε εδώ κοντά αλλά δεν του έδωσαν το δικό μου τετράγωνο, λίγο παρακάτω. 

Δυστυχώς είναι που θα πέσει ο καθένας, αλλά διόλου απίθανο να παραιτήθηκε και ο απογραφέας του τμήματος σας, οπότε να ανέλαβε κάποιος άλλος (και αν) κλπ, κλπ. Αν και η εποπτεία θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει του θέματος. 

50 λεπτά πριν, La_vie_en_tsouknida είπε

Είχα κλείσει για σήμερα το πρωί ένα τηλ. ραντεβού αλλά αγνόησαν όλες τις κλήσεις μου. Σε αυτή την περίπτωση τι κάνουμε; Άρνηση δεν είναι αν δεν με καλέσουν πίσω μέχρι τις 23; ή πρέπει να τους ξανακαλέσω εγώ; που δεν θέλω, παρα-ασχολήθηκα ήδη μαζί τους - 3 φορές έχω πάει για αυτούς στην πολυκατοικία τους, μιλήσαμε τις 2 φορές και μία φορά έχουμε μιλήσει τηλεφωνικά. Εσείς τι θα κάνατε; Θα συνεχίζατε τις προσπάθειες; 

ειναι παντως μερικοι που "σπαταλαμε" χρονο, τηλεφωνα κτλ μεχρι να τους απογραψουμε. ....

Παντως την ιδια απορια εχω και εγω: αν δεν βρουμε καποιον/καποιους (αλλα δεν εχει αρνηθει την απογραφη, απλως δεν τον βρουμε) τι καταχωρηση να βαλουμε¨; Γιατι η ΕΛΣΤΑΤ μπορει να μας απαντησει να τον/τους ψαχνουμε μεχρι το 2045!!! 🤣😂😂

2 λεπτά πριν, kanikolas είπε

ειναι παντως μερικοι που "σπαταλαμε" χρονο, τηλεφωνα κτλ μεχρι να τους απογραψουμε. ....

Παντως την ιδια απορια εχω και εγω: αν δεν βρουμε καποιον/καποιους (αλλα δεν εχει αρνηθει την απογραφη, απλως δεν τον βρουμε) τι καταχωρηση να βαλουμε¨; Γιατι η ΕΛΣΤΑΤ μπορει να μας απαντησει να τον/τους ψαχνουμε μεχρι το 2045!!! 🤣😂😂

Ακριβώς την ίδια απορία έχω κι εγώ . Έχω 2 κατοικίες που ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Για την μία ξέρω ότι σίγουρα κατοικείτε (από τον κουτσομπόλη γείτονα που λέγαμε). Και, τι τι τώρα. Θα πηγαίνω εκεί μέχρι να σβήσει ο ήλιος; 😂 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, La_vie_en_tsouknida είπε

Ακριβώς την ίδια απορία έχω κι εγώ . Έχω 2 κατοικίες που ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Για την μία ξέρω ότι σίγουρα κατοικείτε (από τον κουτσομπόλη γείτονα που λέγαμε). Και, τι τι τώρα. Θα πηγαίνω εκεί μέχρι να σβήσει ο ήλιος; 😂 

εχω μοιρασει το mail μου, εχω δωσει το κινητο μου, δεν θα κατσω να ασχοληθω πολυ!  θα περιμενω μεχρι και 31 δεκεμβριου και σε οποια κατοικια-κωδικο δεν με καλεσουν, αρχες γεναρη θα τους περασω σαν κενες ή θα τους βαλω αρνηση απογραφης (οτι οδηγια παρω απο τον τομεαρχη κτλ.)!!

Επεξ/σία από kanikolas
  • Like 2
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, kanikolas είπε

εχω μοιρασει το mail μου, εχω δωσει το κινητο μου, δεν θα κατσω να ασχοληθω πολυ!  θα περιμενω μεχρι και 31 δεκεμβριου και σε οποια κατοικια-κωδικο δεν με καλεσουν, αρχες γεναρη θα τους περασω σαν κενες!!

Κενές λες ε; κι εγώ το σκέφτομαι για όσους δεν βρω καθόλου αλλά για την κυρία στο τηλέφωνο αν δεν επικοινωνήσει θα την βάλω άρνηση σιγουράκι στο τέλος όπως και για όσα έντυπα που έδωσα (03) δεν μου επιστραφούν.

27 λεπτά πριν, La_vie_en_tsouknida είπε

Κενές λες ε; κι εγώ το σκέφτομαι για όσους δεν βρω καθόλου αλλά για την κυρία στο τηλέφωνο αν δεν επικοινωνήσει θα την βάλω άρνηση σιγουράκι στο τέλος όπως και για όσα έντυπα που έδωσα (03) δεν μου επιστραφούν.

Κατα πασα πιθανοτητα, δεν ξερω ακομα σιγουρα. Παντως θα προτιμουσα να εξυπηρετουσα και παραπανω νοικοκυρια αλλα να μας καλουσαν αυτοι! Δηλαδη να ελεγε η ΕΛΣΤΑΤ για ολη την Ελλαδα πχ καλεστε στο 2111212032 και να γινοταν εκτροπη στα κινητα ολων των απογραφεων.

Ενω τωρα κυνηγας τον εναν, μια δεν μπορει, μια θελει να κοιμηθει, μια ρωταει "τι ειναι αυτα που μας ρωτατε" (ναι το ξερω ειναι χαζες καποιες ερωτησεις του ερωτηματολογιου, αλλα δεν ειναι απο το μυαλο μας, η ΕΛΣΤΑΤ τις εβγαλε🤣)

Δεν ξερω αν θα προλαβω μεχρι 23/12 γιατι εχω και αλλες υποχρεωσεις, θα δουμε πως θα παει,θεωρω πως κατα 99% θα παρει παραταση (εστω και σιωπηρη)..

• Like 1

2 ώρες πριν, La_vie_en_tsouknida είπε

Τις κενές, πως τις δηλώνετε; Εννοω στις περιπτώσεις που δεν γνωρίζουμε αν προορίζεται για ενοικίαση ,πώληση ,κατεδάφιση ,τι συμπληρώνουμε στο "άλλο"; Υπάρχουν παρα πολλά σπίτια στα χωριά που απλά υπάρχουν , στέκουν χρόνια ολόκληρα σαν φαντάσματα , δεν προορίζονται για τίποτα , όταν βρίσκουμε τηλέφωνα ιδιοκτητών τους ρωτάμε και συνήθως κάποια τα δηλώνουν ως δευτερευουσες  κατοικίες (τα χρησιμοποιούν σε περιόδους αγροτικών εργασιών) με τα άλλα όμως τι γίνεται ; Πήρα σήμερα στην Ελστατ (τομεάρχης είμαι βοηθάω όπως μπορώ)αλλά δεν πήρα σαφή απάντηση,επίσης στις παρατηρήσεις για τα κενά τι συμπληρώνουμε;(Εννοώ εκεί που ζητάει "δια ζώσης , τηλεφωνικά , παράδοση εντύπων κτλ) αφού δεν βρίσκουμε κανέναν, μόνοι μας τα συμπληρώνουμε , έλεος έχουμε τον πληθυσμό σπάμε το κεφάλι μας και για τα σπίτια , καμία ιδέα; Πάσα προσφορά δεκτή , ευχαριστώ πολυ

• Like 2

Με τον εφκα για τους απογραφεις τι γίνεται ρε παιδιά?Εμάς δεν μας ενημέρωσε κανείς για το τι δικαιολογητικά και μέχρι πότε πρέπει να τα καταθέσουμε.

6 ώρες πριν, Tsikat είπε

Τις κενές, πως τις δηλώνετε; Εννοω στις περιπτώσεις που δεν γνωρίζουμε αν προορίζεται για ενοικίαση ,πώληση ,κατεδάφιση ,τι συμπληρώνουμε στο "άλλο"; Υπάρχουν παρα πολλά σπίτια στα χωριά που απλά υπάρχουν , στέκουν χρόνια ολόκληρα σαν φαντάσματα , δεν προορίζονται για τίποτα , όταν βρίσκουμε τηλέφωνα ιδιοκτητών τους ρωτάμε και συνήθως κάποια τα δηλώνουν ως δευτερευουσες  κατοικίες (τα χρησιμοποιούν σε περιόδους αγροτικών εργασιών) με τα άλλα όμως τι γίνεται ; Πήρα σήμερα στην Ελστατ (τομεάρχης είμαι βοηθάω όπως μπορώ)αλλά δεν πήρα σαφή απάντηση,επίσης στις παρατηρήσεις για τα κενά τι συμπληρώνουμε;(Εννοώ εκεί που ζητάει "δια ζώσης , τηλεφωνικά , παράδοση εντύπων κτλ) αφού δεν βρίσκουμε κανέναν, μόνοι μας τα συμπληρώνουμε , έλεος έχουμε τον πληθυσμό σπάμε το κεφάλι μας και για τα σπίτια , καμία ιδέα; Πάσα προσφορά δεκτή , ευχαριστώ πολυ

Σε αυτή την περίπτωση και αφού η ελστατ η ίδια δεν μπορεί να δώσει μία σαφή απάντηση θα επέλεγα στις κενές κατοικίες το πεδιο "άλλο" και θα έγραφα "δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία". Και η αλήθεια είναι και η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα το "δεχτεί" για οριστική υποβολή. Το ίδιο θα έγραφα και στο έντυπο. Στις παρατηρήσεις θα έβαζα το "δια ζώσης" αφού κάποιος πήγε μέχρι εκεί για να διαπιστώσει ότι δεν είναι κανείς εκεί. 

• Like 3
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, La_vie_en_tsouknida είπε

Σε αυτή την περίπτωση και αφού η ελστατ η ίδια δεν μπορεί να δώσει μία σαφή απάντηση θα επέλεγα στις κενές κατοικίες το πεδιο "άλλο" και θα έγραφα "δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία". Και η αλήθεια είναι και η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα το "δεχτεί" για οριστική υποβολή. Το ίδιο θα έγραφα και στο έντυπο. Στις παρατηρήσεις θα έβαζα το "δια ζώσης" αφού κάποιος πήγε μέχρι εκεί για να διαπιστώσει ότι δεν είναι κανείς εκεί. 

Η ΕΛΣΤΑΤ έχει δωσει απαντηση : " Θα πηγαινετε ξανα και ξανα μεχρι να βρειτε καποιον κουτσομπολη (πολυ καλα πληροφορημενο το λεει πιο κομψα) γειτονα!" 🤣🤣🤣

Παιδιά, και στις τηλεφωνικές πρέπει να συμπληρώνουμε το έντυπο πρώτα? Δεν θα μπορούσα κατευθείαν να τα βάζω ηλεκτρονικά στις "μη απογραφεισες κατοικίες"? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, kanikolas είπε

Η ΕΛΣΤΑΤ έχει δωσει απαντηση : " Θα πηγαινετε ξανα και ξανα μεχρι να βρειτε καποιον κουτσομπολη (πολυ καλα πληροφορημενο το λεει πιο κομψα) γειτονα!" 🤣🤣🤣

Οκ, να βρω κάποιον που μπαίνει ή βγαίνει τυχαία από την πολυκατοικία και να τον ρωτήσω αν γνωρίζει τίποτα (που το έχω κάνει) αλλά δεν πρόκειται να χτυπήσω την πόρτα σε γειτονικά διαμερίσματα για αυτόν τον λόγο. Κάπου πρέπει να υπάρχει και μία τελεία. 

Προσωπικά, θεωρώ ότι έχω εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για τους μη ανταποκρινόμενους και είμαι στο 95% της απογραφής. 

6 λεπτά πριν, kostaspsilos13 είπε

Παιδιά, και στις τηλεφωνικές πρέπει να συμπληρώνουμε το έντυπο πρώτα? Δεν θα μπορούσα κατευθείαν να τα βάζω ηλεκτρονικά στις "μη απογραφεισες κατοικίες"? 

Δυστυχώς ναι και θα πρέπει στο τέλος να τα δώσεις στον τομεάρχη. Δεν χρειάζεται βέβαια να τα γράφεις πρώτα στο έντυπο. Καλύτερα πρώτα ηλεκτρονικά να σου βγαίνουν και κατευθείαν οι καρτέλες με τους δήμους, δημοτικές ενότητες, οικισμοί κλπ. καθώς μιλάς με τον πολίτη.

Επίσης (τλχ σε εμάς) θέλουν και την υπογραφή του εκπροσώπου και να τους δώσουμε τις βεβαιώσεις (σούρτα φέρτα όλη την ώρα δηλαδή).

Επεξ/σία από La_vie_en_tsouknida
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...