Προς το περιεχόμενο

Απογραφή Κτηρίων - Πληθυσμού 2021(Προκήρυξη ΕΛΣΤΑΤ)

velissarios1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε

Απορία..Σε αυτούς που δεν έχουν το έγγραφο με την φωτογραφία, αλλά μόνο την ετικέτα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, όνοματεπωνυμο και κωδικό απογραφέα τι κάνουμε;

Εννοεις επειδη το χασανε ή επειδη δεν σας εδωσαν κσθολου; λογικα θα πρεπει να ρωτησεις την εποπτεια σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ηλεκτρονικα αν κλεισω ραντεβου στο εφκα θα μου δωσουν απαντηση αμεσως ή μετα απο καιρο;  Δοκιμασα να κλεισω ραντεβου ηλεκτρονικα και δεν ξερω αν καταχωρηθηκε στο συστημα ή οχι (δεν υπαρχει καποια καρτελα που να λεει "τα ραντεβου μου" ή "οι αιτησεις μου"). 

Αν καποιος ξερει, ας πει γιατι δεν ειναι το καλυτερο μου να μπλεκω με υπηρεσιες του δημοσιου. 😊😊

Ουτε καν επιλογη σε μερα και ωραριο μου ειχε (εκτος αν δεν εκανα κατι σωστα εγω). Απλα μου επετρεψε να υποβαλω αιτηση για να κλεισω ραντεβου στο εφκα. Δηλαδη μεχρι να το δουνε, θα μου στειλουν "ταδε μερα εχετε ραντεβου", να φανταστω ετσι ειναι ή θα περιμενω αδικα ειδοποιηση τους;

6 ώρες πριν, SaulGoodman είπε

Εγώ πήγα και πήρα τη βεβαίωση απογραφής. Κλείνεις ραντεβού στον Εφκα της περιοχής σου στο τμήμα Μη μισθωτών. Ζητάς βεβαίωση απογραφής και έχεις μαζί σου τον Ορισμό, Ταυτότητα και Εκκαθαριστικό σημείωμα Εφορίας. Δεν μας έχει δώσει προθεσμία για να το δώσουμε. Απλά μέχρι φαντάζομαι να τελειώσουμε πρέπει να το έχουμε παραδώσει στον Επόπτη. Μη δώσεις το γνήσιο της βεβαίωσης , μόνο αντίγραφο, έτσι μου είπαν στον ΕΦΚΑ.

4 ώρες πριν, SaulGoodman είπε

Ναι όλοι πρέπει να την έχουμε. Η κάρτα ανεργίας δεν θα διακοπεί ,ούτε το επίδομα, εάν λαμβάνεις, θα παραμείνει άνεργος δηλαδή. Απλά έτσι θα υπάρξουν κάποιες κρατήσεις για τα ένσημα και την ασφάλιση. Αυτά μου είπε η επόπτρια.

22 λεπτά πριν, kanikolas είπε

Ηλεκτρονικα αν κλεισω ραντεβου στο εφκα θα μου δωσουν απαντηση αμεσως ή μετα απο καιρο;  Δοκιμασα να κλεισω ραντεβου ηλεκτρονικα και δεν ξερω αν καταχωρηθηκε στο συστημα ή οχι (δεν υπαρχει καποια καρτελα που να λεει "τα ραντεβου μου" ή "οι αιτησεις μου"). 

Αν καποιος ξερει, ας πει γιατι δεν ειναι το καλυτερο μου να μπλεκω με υπηρεσιες του δημοσιου. 😊😊

Ουτε καν επιλογη σε μερα και ωραριο μου ειχε (εκτος αν δεν εκανα κατι σωστα εγω). Απλα μου επετρεψε να υποβαλω αιτηση για να κλεισω ραντεβου στο εφκα. Δηλαδη μεχρι να το δουνε, θα μου στειλουν "ταδε μερα εχετε ραντεβου", να φανταστω ετσι ειναι ή θα περιμενω αδικα ειδοποιηση τους;

ποιος και γιατί, σας ζήτησε βεβαίωση απογραφής;

εμας δεν μας ενημέρωσε κανεις, εκτος και αν ειναι κάτι που το ειχαμε δώσει στην αρχικο φάκελο των δικαιολογητικών για την ανάθεση της εργασίας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορει να γίνει οριστική αποθήκευση σε δελτία αυτοαπογραφόμενων αν έχουν κάνει Προσωρινή αποθήκευση απο τον απογραφέα ?

Επεξ/σία από Ringo106

3 ώρες πριν, kanikolas είπε

Εμένα δεν μου έστειλαν μήνυμα για το ραντεβού, απλά πήγα , με εξυπηρέτησαν , πιο πολύ τυπικό μου φάνηκε το κλείσιμο του ραντεβού.

εγω ειχα μπει να κανω αλλα μου εβγαζε οτι ειχε κανει ηδη καποιος με αλλο αφμ. υπαρχει περιπτωση να δωσανε ιδιο αριθμο απογραφης σε αλλον;

κλαιν λεω και το παρατησα. θα φαω κανα προστιμο ή μονο στα γεροντια βαζουν αυτη την περιοδο 100 ευρω κερατιατικα;

35 λεπτά πριν, D.O.G.O είπε

υπαρχει περιπτωση να δωσανε ιδιο αριθμο απογραφης σε αλλον;

Δύσκολο αλλά ποτέ δεν ξέρεις

35 λεπτά πριν, D.O.G.O είπε

ή μονο στα γεροντια βαζουν αυτη την περιοδο 100 ευρω κερατιατικα;

Αμφιβάλλω και για τα γερόντια... πιο πολύ για εκφοβισμός μου φαίνεται. Θα σου κλ@σουν. Λέω εγώ τώρα...

6 ώρες πριν, Ringo106 είπε

Μπορει να γίνει οριστική αποθήκευση σε δελτία αυτοαπογραφόμενων αν έχουν κάνει Προσωρινή αποθήκευση απο τον απογραφέα ?

Όχι. 

4 ώρες πριν, D.O.G.O είπε

εγω ειχα μπει να κανω αλλα μου εβγαζε οτι ειχε κανει ηδη καποιος με αλλο αφμ. υπαρχει περιπτωση να δωσανε ιδιο αριθμο απογραφης σε αλλον;

κλαιν λεω και το παρατησα. θα φαω κανα προστιμο ή μονο στα γεροντια βαζουν αυτη την περιοδο 100 ευρω κερατιατικα;

Πάρε στο τηλέφωνο που γράφει το χαρτί και ρώτα τον απογραφέα της περιοχής σου. Μάλλον μπέρδεψε τους κωδικούς. 

Μια ερώτηση σε όσους απογραφούν χωριά όπως εγώ. Σε κενές κατοικίες ποιον βάζετε εκπρόσωπο νοικοκυριού; Μια μας είπαν να βάζουμε αυτόν που μας έδωσε τις πληροφορίες, αν μας έδωσε καποιος(πχ γείτονας) σε περίπτωση που δεν ξέρουμε το όνομα του ιδιοκτήτη. Αν δεν βρούμε γείτονα και το απογράψουμε σαν κενό με προσωπική εκτίμηση μας είπαν να βάζουμε το δικό μας όνομα στην αρχή ως εκπρόσωπο νοικοκυριού. Μετά μας είπαν να βάζουμε άγνωστο. Τελικά τι κάνω ρε παιδιά σε περίπτωση που έχω κενές που δρν γνωρίζει κάποιος να μου πει σε ποιον ανήκουν ή ανήκαν ;

• Like 1

12 λεπτά πριν, Georgeal είπε

Μια ερώτηση σε όσους απογραφούν χωριά όπως εγώ. Σε κενές κατοικίες ποιον βάζετε εκπρόσωπο νοικοκυριού; Μια μας είπαν να βάζουμε αυτόν που μας έδωσε τις πληροφορίες, αν μας έδωσε καποιος(πχ γείτονας) σε περίπτωση που δεν ξέρουμε το όνομα του ιδιοκτήτη. Αν δεν βρούμε γείτονα και το απογράψουμε σαν κενό με προσωπική εκτίμηση μας είπαν να βάζουμε το δικό μας όνομα στην αρχή ως εκπρόσωπο νοικοκυριού. Μετά μας είπαν να βάζουμε άγνωστο. Τελικά τι κάνω ρε παιδιά σε περίπτωση που έχω κενές που δρν γνωρίζει κάποιος να μου πει σε ποιον ανήκουν ή ανήκαν ;

Όταν περάσεις τα δελτία ηλεκτρονικά θα δεις ότι στις κενές κατοικίες βάζει το σύστημα αυτόματα εσένα ως "εκπρόσωπο". Όποτε μπορείς να το αφήνεις έτσι. Σε περίπτωση που σου δώσει τις πληροφορίες κάποιο συγκεκριμένο άτομο το αλλάζεις και βάζεις εκείνον. Η ένδειξη άγνωστος δεν καταλαβαίνω σε τι εξυπηρετεί, αφού στην χειρότερη περίπτωση (δηλ. που δεν θα βρεις κάποιον για να σου δώσει πληροφορίες) θα είναι δική σου εκτίμηση (και η εκτίμηση του εκάστοτε απογραφέα). Εγώ προσωπικά θα αφήνω το δικό μου όνομα τυπικά (και άγνωστος να βάλω  λες και δεν μπορούν να με βρουν μέσω του κωδικού μου ως απογραφέα)

• Thanks 1

4 λεπτά πριν, La_vie_en_tsouknida είπε

Όταν περάσεις τα δελτία ηλεκτρονικά θα δεις ότι στις κενές κατοικίες βάζει το σύστημα αυτόματα εσένα ως "εκπρόσωπο". Όποτε μπορείς να το αφήνεις έτσι. Σε περίπτωση που σου δώσει τις πληροφορίες κάποιο συγκεκριμένο άτομο το αλλάζεις και βάζεις εκείνον. Η ένδειξη άγνωστος δεν καταλαβαίνω σε τι εξυπηρετεί, αφού στην χειρότερη περίπτωση (δηλ. που δεν θα βρεις κάποιον για να σου δώσει πληροφορίες) θα είναι δική σου εκτίμηση (και η εκτίμηση του εκάστοτε απογραφέα). Εγώ προσωπικά θα αφήνω το δικό μου όνομα τυπικά (και άγνωστος να βάλω  λες και δεν μπορούν να με βρουν μέσω του κωδικού μου ως απογραφέα)

Αυτό το παρατήρησα, αλλά όσον αφορά το έντυπο; Εκεί τι συμπληρώνεις στο όνομα εκπροσώπου ; 

3 λεπτά πριν, Georgeal είπε

Αυτό το παρατήρησα, αλλά όσον αφορά το έντυπο; Εκεί τι συμπληρώνεις στο όνομα εκπροσώπου ; 

Α, λάθος κατάλαβα (άδικα έγραφα τόση ώρα). Αν δεν ξέρεις ποιος είναι, άγνωστος θα βάλεις εκεί. 

Καλημέρα

Έχω κάνει την απογραφή κανονικά ηλεκτρονικά.

Αλλά έχω 2 κατοικίες στον ίδιο δήμο .

Έκανα την απογραφή στο ένα από τα δύο σπίτια.

Στο άλλο σπίτι με βρήκε ο απογραφέας και μου είπε ότι πρέπει να συμπληρώσω και εκεί το χαρτί της απογραφής.

Στέκει αυτό?

Εγω του είπα δήλωσε το κενό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...