Προς το περιεχόμενο

Απογραφή Κτηρίων - Πληθυσμού 2021(Προκήρυξη ΕΛΣΤΑΤ)

velissarios1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

46 λεπτά πριν, MrZeroGR είπε

Καλημέρα, 

Έχω ένα προβληματισμό σχετικά με τους ορόφους επειδή σε πολλά βλέπω μηδέν και σε άλλο ένα, μηδέν είναι το ισόγειο σωστά;

Το μηδέν είναι Ισόγειο

9 ώρες πριν, Tsikat είπε

Δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει με το συγκεκριμένο θέμα ,στο δελτίο της αυτοαπογραφης που αυτές τις μέρες μοιράζεται στα σπίτια, συμπληρώνει ο απογραφεας ένα νούμερο της Ελστατ η' εναλλακτικά συμπληρώνει -προαιρετικα - το κινητό του ώστε να απευθύνονται σε αυτόν απευθείας οι αυτοαπογραφομενοι όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες, το αντίστροφο, δηλαδή να τηλεφωνεί η' να στέλνει μειλ ο απογραφεας στους πολίτες όταν βλέπει λαθη δεν ξέρω αν επιτρέπεται η' αν απαγορεύεται, πάντως οι επόπτες που μας έκαναν σεμινάριο δεν το πρότειναν ως εναλλακτική στους απογραφεις παρ' όλο που πράγματι είναι μια άμεση και δραστική λύση , αρα; 

Υποχρέωση των απογραφέων είναι μεταξύ άλλων να παρέχουν βοήθεια στους αυτοαπογραφόμενους. Δηλαδή (κατά τα λεγόμενα της εποπτείας σας) αν κάποιος καλέσει κι ο απογραφέας π.χ. δεν προλάβει να σηκώσει το τηλέφωνο, δεν έχει δικαίωμα να καλέσει πίσω τον αυτοαπογραφόμενο...😳. Και μόνο με την λογική: Η τελευταία καρτέλα της απογραφής γράφει: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ...(ναι, βάλτε μας τα στοιχεία σας αλλά δεν επιτρέπουμε να επικοινωνήσει κανείς μαζί σας;)

Τέλος πάντων, η δίκη μου εποπτεία, όπως και κάποιες άλλες (ήταν και θέμα συζήτησης την περασμένη εβδομάδα σε αυτό το φόρουμ) μας έστειλε οδηγίες όπου ρητά αναφέρει πως πρέπει να επικοινωνούμε με τους αυτοαπογραφόμενους τηλεφωνικά ή μέσω μέηλ ώστε να αντιμετωπιστούν οι προσωρινές. Μας έστειλαν μάλιστα το κείμενο-πρότυπο που θα στέλνουμε μέσω μέηλ.

Από την αρχή της απογραφής αν δεν είχα κάνει τα τηλέφωνα μου τώρα θα είχα 30+ προσωρινές. Και πίστεψε με όλοι τους δεν ήξεραν ότι έπρεπε να κάνουν Οριστική υποβολή και ήταν έκπληκτοι. Φυσικά μπήκαν όλοι και την έκαναν (την οριστική).

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 λεπτά πριν, La_vie_en_tsouknida είπε

Το μηδέν είναι Ισόγειο

Υποχρέωση των απογραφέων είναι μεταξύ άλλων να παρέχουν βοήθεια στους αυτοαπογραφόμενους. Δηλαδή (κατά τα λεγόμενα της εποπτείας σας) αν κάποιος καλέσει κι ο απογραφέας π.χ. δεν προλάβει να σηκώσει το τηλέφωνο, δεν έχει δικαίωμα να καλέσει πίσω τον αυτοαπογραφόμενο...😳. Και μόνο με την λογική: Η τελευταία καρτέλα της απογραφής γράφει: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ...(ναι, βάλτε μας τα στοιχεία σας αλλά δεν επιτρέπουμε να επικοινωνήσει κανείς μαζί σας;)

Τέλος πάντων, η δίκη μου εποπτεία, όπως και κάποιες άλλες (ήταν και θέμα συζήτησης την περασμένη εβδομάδα σε αυτό το φόρουμ) μας έστειλε οδηγίες όπου ρητά αναφέρει πως πρέπει να επικοινωνούμε με τους αυτοαπογραφόμενους τηλεφωνικά ή μέσω μέηλ ώστε να αντιμετωπιστούν οι προσωρινές. Μας έστειλαν μάλιστα το κείμενο-πρότυπο που θα στέλνουμε μέσω μέηλ.

Από την αρχή της απογραφής αν δεν είχα κάνει τα τηλέφωνα μου τώρα θα είχα 30+ προσωρινές. Και πίστεψε με όλοι τους δεν ήξεραν ότι έπρεπε να κάνουν Οριστική υποβολή και ήταν έκπληκτοι. Φυσικά μπήκαν όλοι και την έκαναν (την οριστική).

επειδη ειπαν για προσωπικα δεδομενα. τα τηλεφωνα ναι οκ αλλα ετσι επικοινωνεις. προσωπικα δεδομενα ειναι η καρτελα κατοικια-ατομα-σχεσεις-ατομα εξωτερικο. αυτα ναι δεν παιζει να γινουν γνωστα. επικοινωνια να διορθωνουν οπου χρειαζεται και να κλεινουν. απλα οπως το πηγαινουν αρκετοι τμηματα-τομεις δεν θα κλεινουν με ανεση.

5 λεπτά πριν, xxatziva είπε

επειδη ειπαν για προσωπικα δεδομενα. τα τηλεφωνα ναι οκ αλλα ετσι επικοινωνεις. προσωπικα δεδομενα ειναι η καρτελα κατοικια-ατομα-σχεσεις-ατομα εξωτερικο. αυτα ναι δεν παιζει να γινουν γνωστα. επικοινωνια να διορθωνουν οπου χρειαζεται και να κλεινουν. απλα οπως το πηγαινουν αρκετοι τμηματα-τομεις δεν θα κλεινουν με ανεση.

Τα προσωπικά δεδομένα (που υπογράψαμε και ηλεκτρονικά σχετική δήλωση για αυτό) αφορά στο να μη γνωστοποιούμε σε τρίτους τα στοιχεία των αυτοαπογραφούμενων και όχι στο να μην επικοινωνούμε εμείς οι ίδιοι μαζί τους. Εμείς τα βλέπουμε, θέλουμε δεν θέλουμε. Το θέμα είναι να μην δοθούν σε άλλα άτομα πέραν από εμάς, τόσο τα στοιχεία της επικοινωνίας όσο και οτιδήποτε έχουν δηλώσει στο ερωτηματολόγιο.

3 λεπτά πριν, La_vie_en_tsouknida είπε

Τα προσωπικά δεδομένα (που υπογράψαμε και ηλεκτρονικά σχετική δήλωση για αυτό) αφορά στο να μη γνωστοποιούμε σε τρίτους τα στοιχεία των αυτοαπογραφούμενων και όχι στο να μην επικοινωνούμε εμείς οι ίδιοι μαζί τους. Εμείς τα βλέπουμε, θέλουμε δεν θέλουμε. Το θέμα είναι να μην δοθούν σε άλλα άτομα πέραν από εμάς, τόσο τα στοιχεία της επικοινωνίας όσο και οτιδήποτε έχουν δηλώσει στο ερωτηματολόγιο.

ayto το ξερω αλλα παραπανω αν πας ή και σε group στο facebook θα δεις οτι αρκετα ατομα ουτε αυτα δεν κανουν. θα τρεχουν μετα να κλεινουν ονλαην+εντυπα ολα μαζι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, xxatziva είπε

οδο αριθμο οροφο. τα υπολοιπα οχι.

Εντέλει υπάρχει η δυνατότητα ολικής διαγραφής του νέου κωδικού, οπότε όλα ok

(Από την ενότητα "Διόρθωση Ο3 μετά την ενημέρωση")

Το περίεργο είναι ότι η δυνατότητα εμφανίζεται διαθέσιμη ακόμα και σε κατοικίες οι οποίες έχουν κάνει οριστική απογραφή.. (Δεν ξέρω τι θα γίνει αν το πατήσει κάποιος)

Επεξ/σία από solution1

Ας απαντησει καποιος αν ξερει:

Με το καλο μεσα δεκεμβρη ξεκιναμε την απογραφη απο κοντα. Μου δινει ο αλλος (αν το προτιμαει για να μην μπω σπιτι του) το τηλεφωνο, κανουμε τηλεφωνικα την απογραφη (την περναω και στο εντυπο και ηλεκτρονικα). Μετα θα πρεπει να παω απο κοντα για να βαλει υπογραφη στην πισω σελιδα του εντυπου;

Ξερω σιγουρα οτι θα πρεπει να παω ξανα απο εκει για να του δωσω την/τις βεβαιωσεις απογραφης (αλλα αυτες σε περιπτωση που λειπει το νοικοκυριο, μπορω να τις αφησω και κατω απο την πορτα τους). Αλλα αν θελει και υπογραφη στο εντυπο ερωτηματολογιο, την @@@σαμε...😁😁

33 λεπτά πριν, kanikolas είπε

Ας απαντησει καποιος αν ξερει:

Με το καλο μεσα δεκεμβρη ξεκιναμε την απογραφη απο κοντα. Μου δινει ο αλλος (αν το προτιμαει για να μην μπω σπιτι του) το τηλεφωνο, κανουμε τηλεφωνικα την απογραφη (την περναω και στο εντυπο και ηλεκτρονικα). Μετα θα πρεπει να παω απο κοντα για να βαλει υπογραφη στην πισω σελιδα του εντυπου;

Ξερω σιγουρα οτι θα πρεπει να παω ξανα απο εκει για να του δωσω την/τις βεβαιωσεις απογραφης (αλλα αυτες σε περιπτωση που λειπει το νοικοκυριο, μπορω να τις αφησω και κατω απο την πορτα τους). Αλλα αν θελει και υπογραφη στο εντυπο ερωτηματολογιο, την @@@σαμε...😁😁

Για αυτό θα συνεννοηθείς με τον απογραφόμενο κατά την τηλεφωνική σας επικοινωνία: Πότε να περάσω να υπογράψετε και να σας δώσω τις βεβαιώσεις;

9 λεπτά πριν, La_vie_en_tsouknida είπε

Για αυτό θα συνεννοηθείς με τον απογραφόμενο κατά την τηλεφωνική σας επικοινωνία: Πότε να περάσω να υπογράψετε και να σας δώσω τις βεβαιώσεις;

Ναι το θεμα ειναι πως δεν με εχουν βαλει κοντα στην γειτονια μου, χρησιμοποιω λεωφορειο για να παω κτλ. Δεν μπορω πχ να παω πολλες φορες μεσα στη μερα, ενω αν τις εδινα ολες μαζι τις βεβαιωσεις θα βολευε. Ευχαριστω για την απαντηση παντως, θα δουμε πως θα παει. .

2 λεπτά πριν, kanikolas είπε

Ναι το θεμα ειναι πως δεν με εχουν βαλει κοντα στην γειτονια μου, χρησιμοποιω λεωφορειο για να παω κτλ. Δεν μπορω πχ να παω πολλες φορες μεσα στη μερα, ενω αν τις εδινα ολες μαζι τις βεβαιωσεις θα βολευε. Ευχαριστω για την απαντηση παντως, θα δουμε πως θα παει. .

Τότε δες πως θα το κανονίσεις να δώσεις όλες (ή έστω τις περισσότερες) βεβαιώσεις μαζί, δηλ. να τους ρωτήσεις συγκεκριμένα π.χ. την Κυριακή τάδε του μήνα θα σας βόλευε να περάσω στις 10 το πρωί; Λίγο-πολύ οι πιθανότητες να είναι όλο και κάποιος από το νοικοκυριό Κυριακή πρωί σπίτι του είναι μεγαλύτερες από οποιαδήποτε άλλη ημέρα. Δεν βλέπω άλλη επιλογή δεδομένου ότι υποχρεωτικά θα πρέπει κάποιος από το νοικοκυριό να υπογράψει το ερωτηματολόγιο.

2 ώρες πριν, La_vie_en_tsouknida είπε

Το μηδέν είναι Ισόγειο

Οπως το είπες, ρητές οδηγίες, πράγμα που δεν έγινε στην περίπτωση μας, είναι τόσο απλό και ταυτόχρονα τόσο δύσκολο να γίνει κάποιες φορές , οι απογραφεις είναι χωρίς χάρτες , χωρίς σεμινάριο , χωρίς ενημέρωση για τίποτα , εγώ δεν είχα απογραφεις καθόλου , μου βρήκαν δύο και δεν μου το είπαν , το έμαθα από κάτι χωριανούς ότι γυρίζουν δύο κοπέλες και μοιράζουν κωδικούς; Θέλεις να περιγράψω κι άλλο; Ξέρω ότι ίσως ακούγονται ανόητες οι απορίες μου αλλά μετά από αυτά που σας λέω ίσως δείξετε κάποιοι περισσότερη κατανοηση, ευχαριστώ πάντως πολύ που μου απαντάτε, με βοηθάτε να βγάλω άκρη, να είστε καλά 

• Like 1

2 ώρες πριν, La_vie_en_tsouknida είπε

Θυμάμαι είχε υψηλό ποσοστό αυτοαπογραφής εξ αρχής. Πόσο έχεις φτάσει τώρα αλήθεια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, La_vie_en_tsouknida είπε

Τότε δες πως θα το κανονίσεις να δώσεις όλες (ή έστω τις περισσότερες) βεβαιώσεις μαζί, δηλ. να τους ρωτήσεις συγκεκριμένα π.χ. την Κυριακή τάδε του μήνα θα σας βόλευε να περάσω στις 10 το πρωί; Λίγο-πολύ οι πιθανότητες να είναι όλο και κάποιος από το νοικοκυριό Κυριακή πρωί σπίτι του είναι μεγαλύτερες από οποιαδήποτε άλλη ημέρα. Δεν βλέπω άλλη επιλογή δεδομένου ότι υποχρεωτικά θα πρέπει κάποιος από το νοικοκυριό να υπογράψει το ερωτηματολόγιο.

Το θεμα ειναι πως αν ισχυουν οι ημερομηνιες που λενε τα παιδια εδω στο forum (οτι μεχρι 23 Δεκεμβριου τελειωνει, αν και το θεωρω ακατορθωτο πρακτικα να γινει) μας μενει ολη και ολη μια κυριακη (19 δεκεμβριου που ειναι ανοιχτα και τα μαγαζια....)

Τι να πρωτοπρολαβω να κανω σε μια κυριακη!! Να απογραψω καποιους τηλεφωνικα, να καθαρογραψω τα εντυπα ερωτηματολογια και τις βεβαιωσεις, να περασω απο κοντα για τις υπογραφες. Ασε που καποιες κυριακες δουλευω κιολας, επομενως θα ζοριστω λιγο. 

Μα ειναι τοσο βλακες στην ΕΛΣΤΑΤ, τοσες μερες (εμεις που τους εχουμε δωσει τους κωδικους απο πιο νωρις στους πολιτες) θα επρεπε εστω να μας ειχαν μοιρασει τα εντυπα ερωτηματολογια (να τα περναγαμε εστω προσωρινα για τα ατομα που σιγουρα δεν ξερουν απο υπολογιστη κτλ.) για να εχουμε λιγοτερη δουλεια τωρα.

Επεξ/σία από kanikolas

27 λεπτά πριν, Tsikat είπε

Οπως το είπες, ρητές οδηγίες, πράγμα που δεν έγινε στην περίπτωση μας, είναι τόσο απλό και ταυτόχρονα τόσο δύσκολο να γίνει κάποιες φορές , οι απογραφεις είναι χωρίς χάρτες , χωρίς σεμινάριο , χωρίς ενημέρωση για τίποτα , εγώ δεν είχα απογραφεις καθόλου , μου βρήκαν δύο και δεν μου το είπαν , το έμαθα από κάτι χωριανούς ότι γυρίζουν δύο κοπέλες και μοιράζουν κωδικούς; Θέλεις να περιγράψω κι άλλο; Ξέρω ότι ίσως ακούγονται ανόητες οι απορίες μου αλλά μετά από αυτά που σας λέω ίσως δείξετε κάποιοι περισσότερη κατανοηση, ευχαριστώ πάντως πολύ που μου απαντάτε, με βοηθάτε να βγάλω άκρη, να είστε καλά 

Φαντάζομαι τι ευτράπελα που θα γίνονται σε όλη την επικράτεια και φυσικά την ευθύνη την έχουν οι επόπτες. Ακόμα και σεμινάριο να μην κάνουν σίγουρα έχουν την δυνατότητα να στείλουν ηλεκτρονικά στους τομεάρχες και απογραφείς τους την έγκύκλιο/εκπαιδευτικά βίντεο/οδηγίες. Κατανόηση υπάρχει, ποιος είπε ότι δεν υπάρχει; Με παρεξήγησες αν και ομολογώ πως κάτι τέτοιο είναι εύκολο να συμβεί με τον γραπτό λόγο. Έχει αυτό το μειονέκτημα δυστυχώς. Να βοηθήσω θέλω μόνο

15 λεπτά πριν, panos9494 είπε

Παιδιά στα χειρόγραφα θέλει και ΑΜΚΑ και ΑΦΜ η ένα απο τα δύο?

Το ενα εχουνε πει πως αρκει. Βεβαια εγω (αν ο αλλος ειναι συνεργασιμος κτλ και τα εχει και τα δυο) θα τα ζηταω και τα δυο, γιατι μπορει πχ μετα οταν παω να αποθηκευσω ηλεκτρονικα το ερωτηματολογιο να μου εχει δωσει κατι λαθος. Επομενως για να μην τον ξαναπαιρνεις τηλεφωνο "ξαναδωστε μου σωστα το Αφμ κτλ." αρκει να καταχωρησεις ηλεκτρονικα ενα απο τα δυο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...