Προς το περιεχόμενο

Απογραφή Κτηρίων - Πληθυσμού 2021(Προκήρυξη ΕΛΣΤΑΤ)

velissarios1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

καλησπέρα, τελικά έχει κάποια λύση το πρόβλημα που απασχολεί πολύ κόσμο: η διεύθυνση κατοικίας είναι + ή - μερικά νούμερα απο αυτό που γνωρίζαμε και χρησιμοποιούσαμε μέχρι σήμερα....πχ αντί Εγνατίας 10 όταν ξεκινάει η απογραφή ηλεκτρονικά βγάζει Εγνατίας 12.

Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον απογραφέα αρκετές φορές, του άφησα μήνυμα αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Εγώ τι κάνω, προχοράω κανονικά με την δήλωση των στοιχείων;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

24 λεπτά πριν, tempo είπε

καλησπέρα, τελικά έχει κάποια λύση το πρόβλημα που απασχολεί πολύ κόσμο: η διεύθυνση κατοικίας είναι + ή - μερικά νούμερα απο αυτό που γνωρίζαμε και χρησιμοποιούσαμε μέχρι σήμερα....πχ αντί Εγνατίας 10 όταν ξεκινάει η απογραφή ηλεκτρονικά βγάζει Εγνατίας 12.

Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον απογραφέα αρκετές φορές, του άφησα μήνυμα αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Όχι, αν δεν διορθωθεί το λάθος, δεν κάνεις τίποτα. Μετά δεν μπορεί να αλλάξει στοιχεία ο απογραφεας (ούτε με προσωρινή αποθήκευση). Τηλέφωνο Ελστατ μήπως σου πούνε πως να βρεις τον απογραφέα σου ή τον τομεαρχη του 

3 λεπτά πριν, kostaspsilos13 είπε

Όχι, αν δεν διορθωθεί το λάθος, δεν κάνεις τίποτα. Μετά δεν μπορεί να αλλάξει στοιχεία ο απογραφεας (ούτε με προσωρινή αποθήκευση). Τηλέφωνο Ελστατ μήπως σου πούνε πως να βρεις τον απογραφέα σου ή τον τομεαρχη του 

εγώ θέλω φυσικά να διορθωθεί το λάθος. Πήρα ένα τηλέφωνο, έβαλα τα 7 πρώτα ψηφία του Κωδικού Απογραφής κάλεσε το τηλ του απογραφέα και φυσικά δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί του γιατί ποτέ δεν είναι διαθέσιμος. Του άφησα μήνυμα με τα στοιχεία μου και το τηλέφωνο μου αλλά όσο τον ακούσατε εσείς τον άκουσα και εγώ. Σε τελική ανάλυση εγώ κάνω μια άλλη δουλειά και δεν μπορώ καθημερινά να ψάχνω αυτόν που είναι υπεύθυνος....ποιό τηλέφωνο να πάτω στην ΕΛΣΤΑΤ;

25 λεπτά πριν, tempo είπε

5 λεπτά πριν, tempo είπε

εγώ θέλω φυσικά να διορθωθεί το λάθος. Πήρα ένα τηλέφωνο, έβαλα τα 7 πρώτα ψηφία του Κωδικού Απογραφής κάλεσε το τηλ του απογραφέα και φυσικά δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί του γιατί ποτέ δεν είναι διαθέσιμος. Του άφησα μήνυμα με τα στοιχεία μου και το τηλέφωνο μου αλλά όσο τον ακούσατε εσείς τον άκουσα και εγώ. Σε τελική ανάλυση εγώ κάνω μια άλλη δουλειά και δεν μπορώ καθημερινά να ψάχνω αυτόν που είναι υπεύθυνος....ποιό τηλέφωνο να πάτω στην ΕΛΣΤΑΤ;

https://www.statistics.gr/2021-census-pop-hous-comm 

έχει και κατάλογο με τηλέφωνα από όλες τις εποπτείες, οπότε μπορείτε να βρείτε και τη δική σας. 

Και φυσικά να εκφράσετε και τα παράπονα σας σχετικά με τον/την απογραφέα της περιοχής σας, που θεωρώ απαράδεκτο να μην σας καλεί πίσω. Αυτή είναι η δουλειά του... 

• Like 2
  • Thanks 1

36 λεπτά πριν, panos9494 είπε

Καλησπέρα παιδιά μια ερώτηση μετά το τέλος της απογραφής η ελστάτ επαληθεύει τις κενές κατοικίες για να τις πληρωθούν οι απογραφείς?

Λογικα θελω να πιστευω πως θα υπαρξει καποιος ελεγχος γιατι αλλιως ο καθε απογραφεας θα εβαζε οτι κωδικος του περισσευε ως κενη κατοικια !!!🤣🤣🤣

2 ώρες πριν, panos9494 είπε

Καλησπέρα παιδιά μια ερώτηση μετά το τέλος της απογραφής η ελστάτ επαληθεύει τις κενές κατοικίες για να τις πληρωθούν οι απογραφείς?

Όπως μου είπαν στις κενές κατοικίες αφήνεις κανονικά κωδικό για να τις απογράψει ο ιδιοκτήτης. Σε περίπτωση μη απογραφής της θα πας από εκεί, θα κάνεις απογραφή μαζί με τον ιδιοκτήτη ή από κάποιον γείτονα εάν ξέρει λεπτομέρειες για την κατοικία. Έτσι στη χειρόγραφη απογραφή από πίσω στο φύλλο έχει Ονοματεπώνυμο, Τηλέφωνο και  Υπογραφή του εκπροσώπου. Με αυτόν τον τρόπο ελέγχεται εάν πράγματι τα στοιχεία που έχεις γράψει, δεν τα βγάζεις από το μυαλό σου.

5 λεπτά πριν, SaulGoodman είπε

Όπως μου είπαν στις κενές κατοικίες αφήνεις κανονικά κωδικό για να τις απογράψει ο ιδιοκτήτης. Σε περίπτωση μη απογραφής της θα πας από εκεί, θα κάνεις απογραφή μαζί με τον ιδιοκτήτη ή από κάποιον γείτονα εάν ξέρει λεπτομέρειες για την κατοικία. Έτσι στη χειρόγραφη απογραφή από πίσω στο φύλλο έχει Ονοματεπώνυμο, Τηλέφωνο και  Υπογραφή του εκπροσώπου. Με αυτόν τον τρόπο ελέγχεται εάν πράγματι τα στοιχεία που έχεις γράψει, δεν τα βγάζεις από το μυαλό σου.

Γιατί θα ελέγξουν τα ερωτηματολόγια;

10 λεπτά πριν, SaulGoodman είπε

Εμάς δεν μας έχουν πει κάτι τέτοιο, μόνο ότι όσες βρούμε κενές θα τις απογράψουμε με το μονό δελτίο.

Ό,τι να’ναι γενικά🤦🏼‍♀️

4 λεπτά πριν, andreasgt21 είπε

Γιατί θα ελέγξουν τα ερωτηματολόγια;

Μετά το τέλος της απογραφής θα πρέπει να τα παραδώσουμε, για αυτό έχει από πίσω τα στοιχεία του εκπροσώπου του νοικοκυριού για τις χειρόγραφες απογραφές. 

1 λεπτό πριν, funkopop είπε

Εμάς δεν μας έχουν πει κάτι τέτοιο, μόνο ότι όσες βρούμε κενές θα τις απογράψουμε με το μονό δελτίο.

Ό,τι να’ναι γενικά🤦🏼‍♀️

Ναι και εγώ έτσι νόμιζα, όμως στο μονόφυλλο δεν έχει τα στοιχεία του εκπροσώπου. Όταν  είπα στην επόπτρια  ότι το μονόφυλλο δεν έχει από πίσω τα στοιχεία, μου είπε ότι η ΕΛΣΤΑΤ έχει κάνει λάθος και ότι πρέπει να χρησιμοποιήσω το φυλλάδιο με τα πολλά φύλλα μέσα που είναι και για την κατοικία και για τα άτομα. Ναι συμφωνώ ότι να ναι...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, SaulGoodman είπε

Μετά το τέλος της απογραφής θα πρέπει να τα παραδώσουμε, για αυτό έχει από πίσω τα στοιχεία του εκπροσώπου του νοικοκυριού για τις χειρόγραφες απογραφές. 

Ναι και εγώ έτσι νόμιζα, όμως στο μονόφυλλο δεν έχει τα στοιχεία του εκπροσώπου. Όταν  είπα στην επόπτρια  ότι το μονόφυλλο δεν έχει από πίσω τα στοιχεία, μου είπε ότι η ΕΛΣΤΑΤ έχει κάνει λάθος και ότι πρέπει να χρησιμοποιήσω το φυλλάδιο με τα πολλά φύλλα μέσα που είναι και για την κατοικία και για τα άτομα. Ναι συμφωνώ ότι να ναι...

Ξερει κανεις ποτε θα μας δωσουν τα εντυπα ερωτηματολογια; γιατι βλεπω καποιοι στο forum τα εχουν ηδη στα χερια τους, καποιοι αλλοι δεν τα εχουμε ακομα. 

Δεν μας λενε και τιποτα συγκεκριμενο απο την ΕΛΣΤΑΤ για να οργανωσουμε λιγο το προγραμμα μας. Θα ξεκινησουμε αμεσως δηλαδη 14 Δεκεμβριου ή μπορει λογω σταδιακης προσκομισης εντυπου υλικου στους απογραφεις σε καποιες περιοχες να καθυστερησει;

Λιγο οργανωση βρε ΕΛΣΤΑΤ.. 

Επεξ/σία από kanikolas
  • Like 1

Εμένα πάντως μου είπαν ότι τις κενές κατοικίες θα τις πληρωθούμε βρούμε δεν βρούμε το ονοματεπώνυμο του εκπροσώπου του νοικοκυριού απλώς συμπληρώνοντας το μονόφυλο Π1.1 μέχρι την ερώτηση 14. Ισχύει αυτο η παπάτζες ξέρει κανείς να μου πεί σίγουρα?

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, panos9494 είπε

Εμένα πάντως μου είπαν ότι τις κενές κατοικίες θα τις πληρωθούμε βρούμε δεν βρούμε το ονοματεπώνυμο του εκπροσώπου του νοικοκυριού απλώς συμπληρώνοντας το μονόφυλο Π1.1 μέχρι την ερώτηση 14. Ισχύει αυτο η παπάτζες ξέρει κανείς να μου πεί σίγουρα?

λογικα αυτο θα γινει αν δεν βρισκεις καποιον ιδιοκτητη. εγω βρηκα αρκετους με πανω-διπλα κενα και ειπα. αυτο ναι μεν κατοικια και κενη θα το κανει ο απογραφεας. ετσι θα γραψει λιγο παραπανω εντυπα αλλα δεν θα εχουμε προσωρινες ασυμπληρωτες στο ονλαην. αν ειναι μαξ50 αντε να του πεις τι να κανει. 65+ μεχρι να καταλαβουν θα ξημερωσουμε. οποτε στα κενα το κανει ο απογραφεας. κρατατε κωδικο στην ακρη αφου πρεπει να μοιραστει. οποτε ξερουμε τα κενα απο τωρα και δεν εχουμε αγχος για ανοιχτες καρτελες που δεν θα κλεινουν.

Επεξ/σία από xxatziva

Σήμερα το βράδυ μας έφεραν τον μοναδικό κωδικό και μπήκα πριν λίγο να το συμπληρώσω.

Η αλήθεια είναι ότι οι ερωτήσεις μου φάνηκαν υπερβολικές και πολύ προσωπικές για μη ανώνυμο ερωτηματολόγιο.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...