Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μένω σε κεντρικό δρόμο των Εξαρχείων, από εκεί περνάνε κάθετοι δρόμοι και γενικά υπάρχει έντονη κυκλοφορία καθημερινα εκτός ΣΚ. 

Τα τρακαρισματα ήταν ανέκαθεν μέσα στο πρόγραμμα, στατιστικά μια φορά κάθε τόσους μήνες (1 - 2 μήνες) γινόντουσαν εκεί που είναι οι διασταυρωσεις των οδών, stop ταχύτητα απροσεξία και τα κλασσικά που οδηγούν σε μικρές συγκρούσεις των αυτοκινήτων, σοβαρά τροχαία σε φάση να χρειάζεται ασθενοφόρο και να γίνει χαμός δεν έχουν γίνει πολλά, 6-7 στα τελευταία 20 χρόνια που μένω εδώ, το χειρότερο τροχαίο ήταν αρχες 2000 που ένα αμάξι χτύπησε με άλλον αργά την νύχτα και αναποδογυρισε. 

Επίσης υπήρχαν και συγκεκριμένοι μήνες στους οποίους ενώ δεν γινόταν  τίποτα ξαφνικά υπήρχε μια μεγάλη αύξηση των ατυχημάτων και μετά σταματούσαν. 

Τους τελευταίους δύο μήνες, χονδρικά από τότε που υπήρξε χαλάρωση των μέτρων, αυτό που συμβαίνει με τα τρακαρισματα αλλά και τους τσακωμούς οδηγών μέσα στην ημέρα, είναι πραγματικά αδιανόητο. 

Κάθε εβδομάδα έχουμε από 1 έως 3 τρακαρισματα στις διασταύρωσεις. Πριν λίγο έγινε και άλλο ένα. Επίσης κάτι που έχω παρατηρήσει, τεράστια αύξηση στα περιστατικά παρολίγον τρακαρισματος, δηλαδή, οι οδηγοί πατάνε γρήγορα τα φρένα όταν αντιληφθούν ότι πάνε να τρακαρουν για να αποφύγουν την σύγκρουση, σε κάποιες περιπτωσεις τρακαρουν, σε κάποιες γλιτώνουν και σε κάποιες που γλιτώνουν βρίζονται και φωνάζουν, stop ρε μπιπ κτλ. Εάν κάθε εβδομάδα έχουμε 1 με 3 τρακαρισματα, κάπου 5 με 10 φορές θα ακούσουμε τον κλασσικό θόρυβο που κάνουν τα λάστιχα κατά το απότομο φρενάρισμα, όχι μόνο εδώ κοντά μου αλλά ακόμα και πιο μακριά από εδώ. 

Αναρωτιέμαι ρε παιδιά τι γίνεται. Έχετε διαπιστώσει και άλλοι αύξηση των ατυχημάτων και γενικά των συγκρούσεων η μόνο σε εμένα εδώ γίνεται αυτό; 

Προχτές σε μια σύγκρουση πάλι βγήκε μια γειτόνισσα και συνέστησε στους οδηγούς να κάνουν παράπονα στον δήμο για κάτι επειδή γίνονται κάθε μέρα αλλά δεν κατάλαβα για τι εννοούσε, σε μια φάση κατέβηκα να δω το σήμα του απαγορευτικου στον δρόμο και καποιοι το έχουν σβήσει με σπρει. Δεν ξέρω αν φταίει αυτό. 

Μας πείραξε η πανδημία και τα μέτρα που τώρα όλοι τρέχουν έξω να ξελαμπικαρουν ή συμβαίνει κάτι άλλο που δεν αντιλαμβάνομαι; 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Βόλο σε μια μέρα είδα έναν να περνά κόκκινο χαλαρά , άλλον να σταματάει να τσεκάρει και να φεύγει (με κόκκινο) ,3 να παραβιάζουν προτεραιότητα.

Ήταν η καραντίνα και πλακώσαν καπάκι οι ζέστες , θέλει προσοχή ...

• Like 1
Δημοσ.

Είναι η γνώμη σου από την προσωπική σου εμπειρία, που αντικειμενικά είναι περιορισμένη.
Νομίζω γενικά, ο Ιούνιος και ο Ιούλιος πρέπει να είναι πάντα από τους χειρότερους μήνες, λόγω της μεγαλύτερης κυκλοφορίας.

• Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, G.TH. είπε

Είναι η γνώμη σου από την προσωπική σου εμπειρία, που αντικειμενικά είναι περιορισμένη.
Νομίζω γενικά, ο Ιούνιος και ο Ιούλιος πρέπει να είναι πάντα από τους χειρότερους μήνες, λόγω της μεγαλύτερης κυκλοφορίας.

Τους προηγούμενους Ιούνιους και Ιουλιους δεν είχαμε τόσο έντονο αυτό το φαινόμενο, βασικά ποτέ δεν υπήρχε σε τέτοια συχνότητα εδώ. 

Για αυτό ρωτάω αν συμβαίνει και αλλού ή απλά είναι κάτι ανεξηγητο, έστω κατά σύμπτωση η τύχη που συμβαίνει εδώ. 

Δημοσ.

Το περσυνό καλοκαίρι προσωπικά διαπίστωσα πάρα πολλά τροχαία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό είναι πραγματικό ή αν απλά έτυχα να φτάσουν περισσότερα στα αυτιά μου. Αν κάποιος έχει διαθέσιμα στατιστικά ανα χρονιά καλό θα ήταν να τα παραθέσει.

Στην περίπτωσή σου το ότι το στοπ το έχουν βάψει (ώστε να μην είναι καν αναγνωρίσιμο?) σίγουρα είναι αρκετά επιβαρυντικός παράγοντας και καλύτερα να ειδοποιήσεις κάποιον ώστε να το φτιάξουν

Δημοσ.

Δεν φοράω μάσκα , δεν πληρώνω πρόστιμο , περνάω τον δρόμο με 3 λωρίδες με τα πόδια πιο αργά και από χελώνα , δεν με νοιάζει , περνάω με κόκκινο , δεν πληρώνω πρόστιμο , τρακάρω , δεν έχω ασφάλεια , σκοτώνω κάποιον , δεν με πιάνουν γιατί δεν είμαι δολοφόνος ζώων. Θες κι άλλα παραδείγματα ; Όταν δεν υπάρχει έλεγχος , η ασυδοσία κάθε μέρα θα περνάει σε ότι κάνω.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Βρίσκομαι καθημερινά στον δρόμο λόγω εργασίας. Το τι έχω δει μετά τα lockdowns δεν υπάρχει. Ήταν που ήταν επικίνδυνοι οι περισσότεροι, τώρα φαίνεται να έχουν ξεφύγει εντελώς. Οδηγοί και πεζοί… 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι που είχαν συνηθίσει αρκετοί να κινούνται σε λιγότερη κίνηση με την καραντίνα, κάτι που άρχισαν πολλοί να κινούνται με ιχ για να αποφύγουν το συνωστισμό στα μμμ...

Συνυπολογίζοντας την πίεση που έχει νιώσει ο κόσμος με τους περιορισμούς και την διάθεση να “ξεδώσουν” τώρα που ελαχιστοποιήθηκαν αυτοί οι περιορισμοί...

Βάλε και οτι αρκετοί δεν έχουν συνηδητοποιήσει οτι τελείωσε ο περιορισμός κυκλοφορίας και συνεχίζουν (ειδικά τα βράδια) να πηγαίνουν ανάποδα σε μονόδρομους και να κόβουν stop και φανάρια πιστεύοντας οτι δεν θα βρεθεί άλλος στο διάβα τους...

Πολύ θέλει;

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
Δημοσ.

Τα  Σ/Κ  ειδικα  μεσα   στην  αθηνα   χρειαζεται   μεγαλη   προσοχη   γιατι   αδειαζουν  οι  δρομοι   και   οδηγουν

σα   μακακες....

Τα   120+  στην  κηφισιας   εχουν  γινει   ψωμοτυρι....

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Κατάλαβα, θα πάθω πολιτισμικό σοκ που έρχομαι από τα 30 kmh 😂

Δημοσ.
22 ώρες πριν, tigergreg είπε

Ήταν από πάντα...δεν έγιναν τώρα

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...