Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, _filippos_ είπε

Το συστημένο για Αμερική κόστιζε 30+ ευρώ , εαν θυμάμαι καλά, οπότε προτίμησα το απλό. 

Όχι, το απλό κόστιζε 7-8 και το συστημένο γύρω στα 15.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρεις τι, μαλλον εχεις δίκιο.
Στην αρχή είχα παει στο ΕΛΤΑ courier κ μου είχαν πει ένα μεγάλο ποσο... και στο τέλος το έστειλα απλό συστημένο στο ΕΛΤΑ.
Πάνε τόσοι μήνες που τα εχω ξεχάσει.

Επεξ/σία από _filippos_
Δημοσ.
16 ώρες πριν, _filippos_ είπε

Η εθνοτική μου εκτίμηση είναι

85,4% Έλληνας, με πιο στοχευμένη εκτίμηση την Κρήτη που ισχύει

6,7% Ασκενάζι (European Jewish),
5,2% Ιταλός
2,7% Σκανδιναβός και πιο συγκεκριμένα Στοκχόλμη. 

Έχει ενδιαφέρον όσοι Έλληνες έχουν ένα μικρό ποσοστό DNA από Σκανδιναβία. Αν δεν γνωρίζεις ο ίδιος κάποιον πρόγονο με καταγωγή από εκεί. Τότε δύο είναι οι πιθανές περιπτώσεις, η πρώτη, σκανδιναβικά φύλα είχανε κατέβει σε μέρη όπου κατοικούσαν Σλάβοι και αναμιχθηκαν με αυτούς πχ κοντά σε μέρη των βορείων Βαλκανίων και στα όρια των Βαλκανίων με κεντρική Ευρώπη. Οι Σλάβοι μετά κατέβηκαν και είχαν φτάσει μέχρι Πελοποννησο όπου έμειναν εκεί και άφησαν και κάποια χωριά με σλαβικα ονόματα.

Η δεύτερη περίπτωση είναι ότι στην Κωνσταντινούπολη, τους τελευταίους αιώνες πριν τις αλώσεις, υπήρχαν κάποια εμμισθα τάγματα επίλεκτων στρατιωτών που ήταν Σκανδιναβοι η Βίκινγκς, τους έλεγαν Βαραγγους και τους πλήρωνε ο αυτοκράτορας για επιπλέον προστασία μαζι με τον υπόλοιπο στρατό, κάποιοι από αυτούς έμειναν εκεί και έκαναν οικογένειες με ντοπιες και λογικά ένα ποσοστό των απογόνων τους ήρθε στην Ελλάδα η αλλού μετά την άλωση. 

• Like 4
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Έχει ενδιαφέρον όσοι Έλληνες έχουν ένα μικρό ποσοστό DNA από Σκανδιναβία. Αν δεν γνωρίζεις ο ίδιος κάποιον πρόγονο με καταγωγή από εκεί. Τότε δύο είναι οι πιθανές περιπτώσεις, η πρώτη, σκανδιναβικά φύλα είχανε κατέβει σε μέρη όπου κατοικούσαν Σλάβοι και αναμιχθηκαν με αυτούς πχ κοντά σε μέρη των βορείων Βαλκανίων και στα όρια των Βαλκανίων με κεντρική Ευρώπη. Οι Σλάβοι μετά κατέβηκαν και είχαν φτάσει μέχρι Πελοποννησο όπου έμειναν εκεί και άφησαν και κάποια χωριά με σλαβικα ονόματα.

Η δεύτερη περίπτωση είναι ότι στην Κωνσταντινούπολη, τους τελευταίους αιώνες πριν τις αλώσεις, υπήρχαν κάποια εμμισθα τάγματα επίλεκτων στρατιωτών που ήταν Σκανδιναβοι η Βίκινγκς, τους έλεγαν Βαραγγους και τους πλήρωνε ο αυτοκράτορας για επιπλέον προστασία μαζι με τον υπόλοιπο στρατό, κάποιοι από αυτούς έμειναν εκεί και έκαναν οικογένειες με ντοπιες και λογικά ένα ποσοστό των απογόνων τους ήρθε στην Ελλάδα η αλλού μετά την άλωση. 

Αυτές είναι αμφότερες ενδιαφέρουσες ερμηνείες. Ειδικά για βορειοελλαδίτες ή Πολίτες με % Σκανδιναβίας, Αγγλίας, Β. Γαλλίας στην εθνοτική τους εκτίμηση.

Εμένα ας πούμε με εντυπωσίασαν τα αποτελέσματα, περιμέναμε Τουρκικά ή Αραβικά γονίδια βάσει των τόπων καταγωγής (Λέσβος - Κρήτη) και τελικά τίποτα από αυτά δεν υπήρχε, πέρα από ένα 60% Έλληνας, 30% Εβραίος διαφόρων περιοχών και από ένα πεντάρι ισπανία - βόρεια ιταλία. Μεσόγειος, όχι κάτι που δεν περιμέναμε. :)

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Αυτές είναι αμφότερες ενδιαφέρουσες ερμηνείες. Ειδικά για βορειοελλαδίτες ή Πολίτες με % Σκανδιναβίας, Αγγλίας, Β. Γαλλίας στην εθνοτική τους εκτίμηση.

Εμένα ας πούμε με εντυπωσίασαν τα αποτελέσματα, περιμέναμε Τουρκικά ή Αραβικά γονίδια βάσει των τόπων καταγωγής (Λέσβος - Κρήτη) και τελικά τίποτα από αυτά δεν υπήρχε, πέρα από ένα 60% Έλληνας, 30% Εβραίος διαφόρων περιοχών και από ένα πεντάρι ισπανία - βόρεια ιταλία. Μεσόγειος, όχι κάτι που δεν περιμέναμε. :)

Πολύ δύσκολα θα εντοπίσεις αραβικό DNA και γενικά DNA από μέρη που είναι μουσουλμάνοι. Άραβες δεν έφτασαν ποτέ στην Ελλάδα για μαζική μετανάστευση, υπηρξαν κάποιες συγκρούσεις σε βυζαντινά εδάφη από την απέναντι μεριά, μόνο Οθωμανοί ήρθαν εδώ. Ακόμα και όταν τα αραβικά βασιλεια ήταν υπό την κατοχή των Οθωμανών, οι πληθυσμοί ήθελαν να μείνουν στα μέρη τους και όχι να μεταναστευουν προς τα πιο δυτικά προς το πάλατι η στον ελλαδικό χώρο. Ο διαχωρισμος των μουσουλμάνων σε σουνιτες και σιιτες έπαιξε και αυτός τον ρόλο του, εχθρευονταν ο ένας τον άλλον κάτι σαν τους ορθόδοξους και καθολικούς. 

Για τους Τούρκους τώρα, κοινωνικά, ιστορικά η θρησκευτικά να το πάρεις, οι μουσουλμάνοι δεν παντρευοντουσαν ποτέ χριστιανούς ούτε οι μεν το ήθελαν ούτε οι δε, εκτός αν ο ένας από τους δύο αλλάξει θρήσκευμα, εκτός από λίγες εξαιρέσεις, οθωμανοι που γοητευτηκαν από κάποια χριστιανη αφού πρώτα πίεσαν για να αλλάξει θρήσκευμα να την παντρευτούν, γονείς φτωχοί που μέσα στην απόγνωση κοιτούσαν να ξεφορτωθούν την κόρη τους ακόμα και με γάμο με οθωμανο. 

Σε τέτοια περίπτωση δεν θα σου βγάλει αραβικό DNA αλλά από το αρχικό μέρος που έχουν καταγωγή τα τουρκικά φύλα. Μογγολια, Ασία κτλ. 

Οι Εβραίοι αναμιχθηκαν ευκολότερα με τους υπόλοιπους πληθυσμούς όπου πήγαν να μείνουν, οφείλεται στην μικρότερη αυστηρότητα και τα στεγανά της θρησκείας τους σε σύγκριση με το Ισλαμ, αρκετοί στο πέρασμα των αιώνων έγιναν χριστιανοί. 

Γενικά το θέμα ανάμειξης των λαών και των φύλων συσχετίζεται άμεσα με το θρησκευτικό κομμάτι κατά την γνώμη μου. 

Δημοσ.

Βέβαια υπάρχει κ η πιθανότητα της μη εγκυρότητας.
Έχω βρει έρευνες που καταλήγουν πως αυτά τα τεστ δεν είναι αξιόπιστα.
Βεβαια στην περίπτωση μου που αναφέρει συγκεκριμένα την Κρήτη, κάθε άλλο παρά αναξιόπιστο δεν είναι. Οπότε τα διαβάζουμε με επιφύλαξη 

Δημοσ.

Όταν ζούσα στην Μάλτα , ο Συγκάτικος μου γυιός Τούρκου και Μαλτέζας έκανε το συγκεκριμένο και βγήκε 

33% Τούρκος

39% Έλληνας, 

15 % Ιταλική καταγωγή 

13 & Αραβική. 

Λαμβάνοντας υπ όψιν ότι ο Τούρκος πατέρας του ήταν από την Τραπεζούντα, συμπαιρένω ότι το test Αυτό έχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...