Styl7 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Γεια σας, πρώτο ποστ στο Insomnia. Εχω αγοράσει το Myheritage DNA kit αλλά τώρα έχω πρόβλημα με την αποστολή. Διάβασα απο παλια κομεντς για κάποιους που το έστειλαν με ΕΛΤΑ. Πηγα σε δυο ΕΛΤΑ, το ενα με έστειλε να παω στο ΕΛΤΑ του Συντάγματος και στο ΕΛΤΑ του Συντάγματος μου είπαν ότι απαγορεύεται να στείλουν τέτοια πράγματα. Το ίδιο μου είπαν και από Γενική Ταχυδρομική. Ποια εταιρεία στέλνει DNA τεστς; Αυτοι που στείλατε με ΕΛΤΑ πως στείλατε; Ευχαριστώ
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Έπρεπε να ρωτησεις στο my herritage, μήπως σου έλεγαν πληροφορίες ή σου έκαναν σύσταση για συγκεκριμένη κουριερ. Σε κάθε περίπτωση, καλύτερα να μην πεις στο ελτα τι βρίσκεται μέσα, γράψε κάτι γενικό εσύ να μην δείχνει τι υπάρχει ακριβώς.
cthulhucarbide Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Για ποιο λόγο να τους πεις τι έχει μέσα? Έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται για κάποιο επικίνδυνο φορτίο με κανέναν τρόπο που μπορώ να σκεφτώ 1
Styl7 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Έπρεπε να ρωτησεις στο my herritage, μήπως σου έλεγαν πληροφορίες ή σου έκαναν σύσταση για συγκεκριμένη κουριερ. Σε κάθε περίπτωση, καλύτερα να μην πεις στο ελτα τι βρίσκεται μέσα, γράψε κάτι γενικό εσύ να μην δείχνει τι υπάρχει ακριβώς. 3 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Για ποιο λόγο να τους πεις τι έχει μέσα? Έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται για κάποιο επικίνδυνο φορτίο με κανέναν τρόπο που μπορώ να σκεφτώ Και τις δύο φορές που πήγα στα ΕΛΤΑ με ρώτησαν τι έχει μέσα. Στο ενα μου είπαν οτι μονο το Σύνταγμα στέλνει πακέτα προς Αμερική, στο Σύνταγμα ότι απαγορεύονται τέτοια πακέτα. Όταν με ρωτήσουν να τους πω οτι εχει κατι ασχετο;
Vasileios-gr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα. Αγοράζεις τα γραματόσημα τα κολάς και το στέλνεις πετόντας το σε ένα κουτί.
Styl7 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, Vasileios-gr είπε Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα. Αγοράζεις τα γραματόσημα τα κολάς και το στέλνεις πετόντας το σε ένα κουτί Δεν εχω ξαναστείλει τίποτα με ταχυδρομείο so νόμιζα οτι πρέπει να το παραδόσεις σε υπάλληλο. Γραμματόσημα παίρνω απο το ΕΛΤΑ υποθέτω. Τι γραμματόσημα πρέπει να πάρω; Τα κουτιά που βρίσκονται;
_Vagg_ Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Από οποιοδήποτε κατάστημα ΕΛΤΑ το στέλνεις κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα, καλά αποτελέσματα! 1
Vasileios-gr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Σε υπάλληλο μόνο για Συστημένο. Για απλό στο κουτί έξω από το ταχυδρομείο 1
_filippos_ Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) πριν απο μήνες έστειλα το dna kit του myherittage με απλό ταχυδρομείο. Το μονο που χρειάζεται να κάνεις είναι να δημιουργήσεις μόνος σου το label για αποστολές προς Αμερική που θα βρεις στην σελίδα του ΕΛΤΑ. Πλεον δεν την ετοιμάζουν στα ΕΛΤΑ αλλά ο πελάτης απο υπολογιστή ή κινητό. Συμπληρώνει την αίτηση online και το email που θα λάβει ή ένα screenshot της τελικής αίτησης το δείχνει στον υπάλληλο και προχωρά η διαδικασία. Το είχα στείλει απλό δεματάκι, έκανε περίπου 2 μήνες μέχρι να το λάβουν κ να εξάγουν τα αποτελέσματα. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2021 από _filippos_
Xejolontas Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 33 λεπτά πριν, _filippos_ είπε πριν απο μήνες έστειλα το dna kit του myherittage με απλό ταχυδρομείο. Το μονο που χρειάζεται να κάνεις είναι να δημιουργήσεις μόνος σου το label για αποστολές προς Αμερική που θα βρεις στην σελίδα του ΕΛΤΑ. Πλεον δεν την ετοιμάζουν στα ΕΛΤΑ αλλά ο πελάτης απο υπολογιστή ή κινητό. Συμπληρώνει την αίτηση online και το email που θα λάβει ή ένα screenshot της τελικής αίτησης το δείχνει στον υπάλληλο και προχωρά η διαδικασία. Το είχα στείλει απλό δεματάκι, έκανε περίπου 2 μήνες μέχρι να το λάβουν κ να εξάγουν τα αποτελέσματα. ποσο ελληνας % εισαι?
_filippos_ Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Η εθνοτική μου εκτίμηση είναι 85,4% Έλληνας, με πιο στοχευμένη εκτίμηση την Κρήτη που ισχύει 6,7% Ασκενάζι (European Jewish), 5,2% Ιταλός 2,7% Σκανδιναβός και πιο συγκεκριμένα Στοκχόλμη. 2
Styl7 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, _filippos_ είπε πριν απο μήνες έστειλα το dna kit του myherittage με απλό ταχυδρομείο. Το μονο που χρειάζεται να κάνεις είναι να δημιουργήσεις μόνος σου το label για αποστολές προς Αμερική που θα βρεις στην σελίδα του ΕΛΤΑ. Πλεον δεν την ετοιμάζουν στα ΕΛΤΑ αλλά ο πελάτης απο υπολογιστή ή κινητό. Συμπληρώνει την αίτηση online και το email που θα λάβει ή ένα screenshot της τελικής αίτησης το δείχνει στον υπάλληλο και προχωρά η διαδικασία. Το είχα στείλει απλό δεματάκι, έκανε περίπου 2 μήνες μέχρι να το λάβουν κ να εξάγουν τα αποτελέσματα. Δοκίμασα τώρα να δημιουργήσω το label αλλα για κάποιο λόγο δεν πολυδουλεύει. (Δεν με αφήνει να επιλέξω χώρα)
_filippos_ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες δυστυχώς. Είχα ένα κόλλημα πάντως κι εγώ. Να φανταστείς ουτε εγώ γνώριζα, ο υπάλληλος στο ΕΛΤΑ μου το είχε αναφέρει. Βγήκα έξω κι έκανα την αίτηση απο το κινητό κ επέστρεψα πάλι πίσω στον υπάλληλο για να το ολοκληρώσουμε. Ψάξτο λίγο με τις επιλογές γιατί γίνεται.
qwertyuiop2 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Kι εγώ το έστειλα πριν περίπου 1 χρόνο με απλό ελτα, ίσως έπρεπε συστημένο τελικά. Αλλά αφού ήρθαν τα αποτελέσματα... Όλα καλά.
_filippos_ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Το συστημένο για Αμερική κόστιζε 30+ ευρώ , εαν θυμάμαι καλά, οπότε προτίμησα το απλό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις