Προς το περιεχόμενο

Ψυχολογία, Κοινωνική Εργασία ή Παιδαγωγικό;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 ώρες πριν, StavrosApost είπε

Ποιο από αυτά θεωρείτε ότι έχει καλύτερες προοπτικές; Για Ελλάδα μιλάμε πάντα.

Σαν αναπληρωτης, τα Παιδαγωγικα. Σαν προοπτικες απασχολησης σε πολλους και διαφορετικους τομεις, η Ψυχολογια. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

35 λεπτά πριν, xgol είπε

Σαν αναπληρωτης, τα Παιδαγωγικα. Σαν προοπτικες απασχολησης σε πολλους και διαφορετικους τομεις, η Ψυχολογια. 

Τα επόμενα χρόνια τα παιδαγωγικά (σε όλους τους κλάδους πλέον, ακόμα και δασκάλων), δεν ενδείκνυνται ούτε ως αναπληρωτής. Η ψυχολογία κερδίζει έδαφος και πράγματι μπορεί κάποιος να απασχοληθεί σε διάφορους τομείς. 

• Like 1

3 λεπτά πριν, Lilith19 είπε

Τα επόμενα χρόνια τα παιδαγωγικά (σε όλους τους κλάδους πλέον, ακόμα και δασκάλων), δεν ενδείκνυνται ούτε ως αναπληρωτής. Η ψυχολογία κερδίζει έδαφος και πράγματι μπορεί κάποιος να απασχοληθεί σε διάφορους τομείς. 

Δε διαφωνω, μιλαω με τα δεδομενα που βλεπω σημερα, χωρις να ειμαι στο χωρο. 

Ψυχολογια + γλωσσα = σιγουρη δουλεια σε Β. Ευρωπη. 

Μόλις τώρα, xgol είπε

Δε διαφωνω, μιλαω με τα δεδομενα που βλεπω σημερα, χωρις να ειμαι στο χωρο. 

Ψυχολογια + γλωσσα = σιγουρη δουλεια σε Β. Ευρωπη. 

Με τα τωρινά δεδομένα όσοι είναι ήδη στους πίνακες έχουν ελπίδες να δουλέψουν, αναλόγως βέβαια και την σειρά τους. Περίπου 18.000 δάσκαλοι και 16.000 νηπιαγωγοί, χωρίς αυτούς που τελείωσαν πέρσι και φέτος και δεν μπόρεσαν να καταθέσουν γιατί οι πίνακες είναι κλειδωμένοι. Οπότε είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε τι θα ισχύει σε 4-5 χρόνια που θα τελειώσουν την σχολή όσοι μπουν φέτος. Προσωπικά δεν τα βλέπω πολύ αισιόδοξα τα πράγματα πάντως. 

1 λεπτό πριν, Lilith19 είπε

Με τα τωρινά δεδομένα όσοι είναι ήδη στους πίνακες έχουν ελπίδες να δουλέψουν, αναλόγως βέβαια και την σειρά τους. Περίπου 18.000 δάσκαλοι και 16.000 νηπιαγωγοί, χωρίς αυτούς που τελείωσαν πέρσι και φέτος και δεν μπόρεσαν να καταθέσουν γιατί οι πίνακες είναι κλειδωμένοι. Οπότε είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε τι θα ισχύει σε 4-5 χρόνια που θα τελειώσουν την σχολή όσοι μπουν φέτος. Προσωπικά δεν τα βλέπω πολύ αισιόδοξα τα πράγματα πάντως. 

Εισαι σε αυτο τον κλαδο;

2 λεπτά πριν, Lilith19 είπε

Ναι, στους δασκάλους.

Κατατακτηριες, εσδυ. Γενικα οι δασκαλοι εχετε πολυ περισσοτερες ικανοτητες απ οτι φανταζεστε!!

Υ.Γ. Νομιζω το να εισαι αναπληρωτρια δεν τικαρει πολλα κουτακια..

1 λεπτό πριν, xgol είπε

Κατατακτηριες, εσδυ. Γενικα οι δασκαλοι εχετε πολυ περισσοτερες ικανοτητες απ οτι φανταζεστε!!

Υ.Γ. Νομιζω το να εισαι αναπληρωτρια δεν τικαρει πολλα κουτακια..

Ευχαριστούμε, άφησε αν θέλεις ένα σχόλιο και στον δημόσιο διάλογο της  υπουργού για εμάς 😄 

Δεν έχω σκεφτεί ν' ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό προς το παρόν. Δεν ελπίζω άμεσα σε διορισμό, με τις ανατροπές που έγιναν στον τρόπο κατάταξης δυστυχώς έπεσα πολλές θέσεις. Κάθε καλοκαίρι βιώνω άγχος αλλά με κρατάει το γεγονός ότι μου αρέσει πολύ το επάγγελμα. Την συγκεκριμένη σχολή μου την προτείνεις συνδυαστικά;

• Like 1

Μόλις τώρα, Lilith19 είπε

Ευχαριστούμε, άφησε αν θέλεις ένα σχόλιο και στον δημόσιο διάλογο της  υπουργού για εμάς 😄 

Δεν έχω σκεφτεί ν' ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό προς το παρόν. Δεν ελπίζω άμεσα σε διορισμό, με τις ανατροπές που έγιναν στον τρόπο κατάταξης δυστυχώς έπεσα πολλές θέσεις. Κάθε καλοκαίρι βιώνω άγχος αλλά με κρατάει το γεγονός ότι μου αρέσει πολύ το επάγγελμα. Την συγκεκριμένη σχολή μου την προτείνεις συνδυαστικά;

Εσδδα εννοουσα, με συγχωρεις. Εθνικη Σχολη Δημοσιας Διοικησης. Οι εξετασεις ειναι μια φορα το χρονο. 

Η εκπαιδευση δεν εχει κανενα μελλον στην Ελλαδα δυστυχως. Θα μπορουσα να σου πω προσωπικες εμπειριες, απο γονεις, φιλες κτλ αλλα μαλλον δεν ενδιαφερουν το νημα. 

Αν εισαι ατομο δημιουργικο, θελεις να κανεις οικογενεια με μια σχετικη ασφαλεια, θα πρεπει μα βρεις τροπους να κανεις εστω το επαγγελμα της παιδαγωγου με καλυτερες συνθηκες. 

6 λεπτά πριν, xgol είπε

Εσδδα εννοουσα, με συγχωρεις. Εθνικη Σχολη Δημοσιας Διοικησης. Οι εξετασεις ειναι μια φορα το χρονο. 

Η εκπαιδευση δεν εχει κανενα μελλον στην Ελλαδα δυστυχως. Θα μπορουσα να σου πω προσωπικες εμπειριες, απο γονεις, φιλες κτλ αλλα μαλλον δεν ενδιαφερουν το νημα. 

Αν εισαι ατομο δημιουργικο, θελεις να κανεις οικογενεια με μια σχετικη ασφαλεια, θα πρεπει μα βρεις τροπους να κανεις εστω το επαγγελμα της παιδαγωγου με καλυτερες συνθηκες. 

Είναι αλήθεια, οι συνθήκες του επαγγέλματος πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Από όπου και να το πιάσεις θα βρεις προβλήματα και λανθασμένες μεθοδεύσεις, πολλά αυτά που μπορούν να ειπωθούν. 

Δεν γνωρίζω καθόλου σχετικά με την Εσδδα, κοιτάζω τώρα λίγο στο site. Έχει κάποια σχετική συνάφεια το πτυχίο του δασκάλου;

4 λεπτά πριν, Lilith19 είπε

Είναι αλήθεια, οι συνθήκες του επαγγέλματος πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Από όπου και να το πιάσεις θα βρεις προβλήματα και λανθασμένες μεθοδεύσεις, πολλά αυτά που μπορούν να ειπωθούν. 

Δεν γνωρίζω καθόλου σχετικά με την Εσδδα, κοιτάζω τώρα λίγο στο site. Έχει κάποια σχετική συνάφεια το πτυχίο του δασκάλου;

Υπαρχουν πτυχια με μεγαλυτερη συναφεια ειναι αληθεια. Αλλα και με πολυ μικροτερη. Σε καθε περιπτωση, το αν θα περασεις ή οχι εξαρταται αποκλειστικά απο εσενα. Ειδικα δε, αν μιλας και 2 γλωσσες σε καλο επιπεδο, θα βρεθεις σε Πρεσβεια στο εξωτερικο. Εχω ατομα που εχουν περασει, και αλλους που προετοιμαζονται. Σε καθε περιπτωση, ειναι εξαιρετικη προοπτικη, νομιζω. 

• Like 1

Μάλιστα, κατάλαβα. Ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική, σ' ευχαριστώ! Θα το κοιτάξω περαιτέρω, άλλωστε τώρα έχω χρόνο ως απολυμένη αναπληρώτρια 😄

• Like 1

22 ώρες πριν, Lilith19 είπε

και να φανταστεις οτι γενικά είναι της μόδας να κυνηγάνε όλοι το παιδαγωγικό γιατί έχουν μυριστεί αναπληρωτηλίκι. Ωστόσο σε 4 χρονάκια δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα στο επαγγελμα και το ξερεις. Ξέρω δασκάλους που παραιτούντια από το επάγγελμα γιατί έχουν φτάσει σε μια ηλικία που δεν μπορούν να είναι από εδώ και από εκεί. Θέλουν να κάνουν και οικογένεια. Επιπλέον, η εκπαίδευση έχει αλλάξει τα βλέπεις. Πολλές απαιτήσεις, πολλών ειδών μεταπτυχιακά και κάποια μπορεί να μη βολεύουν κάποιον. Για παράδειγμα δες το μαστερ στην ειδική αγωγή. Όλοι σε αυτο, για τα μόρια όχι για να βοηθήσουν τα παιδάκια που το έχουν ανάγκη. Στην ειδική δεν πάνε μόνο στα ειδικά σχολεία. Πάνε και στα κανονικά. Τώρα εκεί τι παιδάκι θα σου τύχει δεν ξέρεις... Μπορεί να είναι από πολύ εύκολη περίπτωση μέχρι όντως και να σε χτυπάει....τα έχω ακουσει όλα. Συνήθως στα "κανονικά" δημοτικά είναι αρκετά διαχειρισιμα από κάποιον που ξέρει τι να κάνει. Όντως στην ειδική αγωγή έχεις καλές πιθανότητες. Στη γενική κι εγώ έτσι ακούω, ότι γέμισε ο πινακας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...