Προς το περιεχόμενο

DHCP Binding Speedport Entry 2i

jon1984

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, επειδή δεν έχω γνώσεις από δίκτυα έχω μια απορία.

έχω το Speedport Entry 2i της Cosmote και ένα range extender Dlink DAP1325. Στο extender έχω συνδέσει ένα tablet με wifi και ένα POS στην θύρα Ethernet.

Επειδή έχω συχνές αποσυνδέσεις στις συσκευές που έχω συνδεδεμένες στο extender με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το POS προσπάθησα να δώσω συγκεκριμένες ip σε κάθε συσκευή μέσω του Speedport Entry 2i από το DHCP Binding - το menu του extender είναι πολύ απλό και δεν μπορώ να ρυθμίσω κάτι απο εκεί.

Θέλω να ρωτήσω εάν αυτές οι ip που δίνονται σε συγκεκριμένα mac address είναι ελεύθερες όταν αυτές οι συσκευές αποσυνδεθούν - επειδή το δοκίμασα και ισχύει. Θα μπορούσα με κάποιο τρόπο να ορίσω συγκεκριμένες ip αποκλειστικά για κάποιες συσκευές σε αυτό το modem/router; πχ στην 192.168.1.20 να μπορεί να συνδεθεί μόνο το tablet το οποίο έχει την xx:xx:xx:xx:xx mac address;

Επίσης δοκίμασα να αλλάξω το εύρος του DHCP ώστε ό,τι συνδέεται να παίρνει ip από ένα σημείο και μετά αλλά μετά δεν λειτουργεί το DCHP Binding (διάβασα και κάπου αλλού ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα).

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα , οταν μια συσκευή παρει ip την πηρε τελος αν δεν γινει reset το network service δεν την χανει.

Η λυση στο πρόβλημα σου η μαλλον το επομενο βημα για σωστο trouble shooting ειναι μια και την ξερεις.

image.png.20a7ad29ea99b5a601ad73105096ba5f.png

• Like 1
  • Thanks 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Στις 3/7/2021 στις 12:51 ΜΜ, jon1984 είπε

Καλησπέρα, επειδή δεν έχω γνώσεις από δίκτυα έχω μια απορία.

έχω το Speedport Entry 2i της Cosmote και ένα range extender Dlink DAP1325. Στο extender έχω συνδέσει ένα tablet με wifi και ένα POS στην θύρα Ethernet.

Επειδή έχω συχνές αποσυνδέσεις στις συσκευές που έχω συνδεδεμένες στο extender με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το POS προσπάθησα να δώσω συγκεκριμένες ip σε κάθε συσκευή μέσω του Speedport Entry 2i από το DHCP Binding - το menu του extender είναι πολύ απλό και δεν μπορώ να ρυθμίσω κάτι απο εκεί.

Θέλω να ρωτήσω εάν αυτές οι ip που δίνονται σε συγκεκριμένα mac address είναι ελεύθερες όταν αυτές οι συσκευές αποσυνδεθούν - επειδή το δοκίμασα και ισχύει. Θα μπορούσα με κάποιο τρόπο να ορίσω συγκεκριμένες ip αποκλειστικά για κάποιες συσκευές σε αυτό το modem/router; πχ στην 192.168.1.20 να μπορεί να συνδεθεί μόνο το tablet το οποίο έχει την xx:xx:xx:xx:xx mac address;

Επίσης δοκίμασα να αλλάξω το εύρος του DHCP ώστε ό,τι συνδέεται να παίρνει ip από ένα σημείο και μετά αλλά μετά δεν λειτουργεί το DCHP Binding (διάβασα και κάπου αλλού ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα).

Ευχαριστώ

Κανονικά, οι IP που ειναι δεσμευμένες για το reservation δεν δινονται παρά μονο στο συγκεκριμενο MAC που εχει γινει το bind.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...