ARRASS Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Γειά σας, ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον συγκεκριμένο τομέα, θέλω να ξεκινήσω κανωντας ένα μικρό project για εμένα, έχω μερικά δέντρα και θέλω να ελέγχω την υγρασία για οικονομία νερού, και να έχω πρόσβαση σε μετεορολογικα δεδομένα. Απλά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω, καμία ιδέα; Υπάρχει κάποιο course για κάτι τέτοιο; Ξέρω από τεχνολογία και internet, δεν είμαι γεωπονος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velociraptoras Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 αρχικά θες να κατσεις να ασχοληθείς να το φτιαξεις από την αρχή ή απλά να το εφαρμόσεις? γιατι στην αγορά υπάρχουν ετοιμα συστηματα αυτοματισμών. Αλλιως μπορεις να πάρεις μόνο τις συσκευές και να φτιαξεις με arduino κατι. δε χρειαζεται να είσαι γεωπόνος (χρειαζεται όμως να ρωτήσεις ενα γεωπόνο για τις ανάγκες των φυτων σου), αναλογα το είδος των δεντρων και τον τύπο του εδάφους θα ρυθμίσεις το συστημα για παροχή νερού πχ οταν η υγρασία πεφτει κατω από 10% να ξεκινά πότισμα για χ ωρες (αναλογα με τη θερμοκρασία, τον αερα κλπ ή την εποχή του έτους). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasbm Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 πρεπει να συνεργαστεις με γεωπονο η καποιον που εχει γνωσεις για τη γη και τη καλλιεργεια ............ ο εχθρος της αγροτικης καλλιεργειας κυριως ειναι τα καιρικα φαινομενα τα οποια μπορει να εξαφανισουν μια σοδεια σε μια μερα η προβλεψη ειναι ο ποιο δυσκολος παραγοντας .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ARRASS Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Με ενδιαφέρει το τεχνικό κομμάτι, πχ η μεταφορά των δεδομένων στο cloud, η επεξεργασία τους, οι αισθητήρες. Ας πούμε ότι θέλω κάτι πολύ απλό, έχω δέκα δέντρα και θέλω να κάνω μόνο οικονομία στο νερό, δεν θέλω τρομακτική ακρίβεια απλά να μην ποτιζω ενώ δεν χρειάζεται. Έχω ψάξει για έτοιμες λύσεις αλλά αφορούν μεγάλες εκτάσεις. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να προσφέρω την υπηρεσία σε λαχανοκοιπους οι οποίοι σπαταλούν πάρα πολύ νερό. Απλά να έχω αισθητήρες υγρασίας και αφού συμβουλεύτω γεωπόνο, όταν πέσει κάτω από ένα επίπεδο να ποτίσω. Χρειάζομαι αισθητήρες και τρόπο μεταφοράς δεδομένων στο cloud. Συνήθως στο σημείο έχεις κάτι σαν γέφυρα που μαζεύει τα δεδομένα. Θέλω δηλαδή μία μέση λύση, να μην τα κάνω όλα με ardouino αλλά ούτε και να είναι όλα έτοιμα. Βέβαια η ιδέα με το arduino ακούγεται καλή, μπορώ να ξεκινήσω έτσι. Μήπως ξέρετε κάποιο Site που πουλάει τέτοιο εξοπλισμό; Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2021 από ARRASS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velociraptoras Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 γενικά δε συμφέρει για τόσο μικρές καλλιέργειες να μπεις σε τετοιες διαδικασίες. οι περισσότεροι που εχουν κήπο τον έχουν για χόμπι να περνάνε την ώρα τους και να ασχολουνται οι ιδιοι με τα φυτά τους. Εξοπλισμό βρισκεις σε πολλά καταστηματα γκουγκλαρε και θα σου βγάλει, απλά αν παρεις από Κίνα να ξέρεις οτι έχουν αλλάξει οι χρε'ωσεις στα τελωνία, τσέκαρε κι απο ελληνικά ή εντος ΕΕ καταστήματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ARRASS Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Ναι, μάλλον έχεις δίκιο, σε πρώτη φάση θα πειραματιστω λίγο μόνος μου και μετά βλέπουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velociraptoras Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 6 λεπτά πριν, ARRASS είπε Ναι, μάλλον έχεις δίκιο, σε πρώτη φάση θα πειραματιστω λίγο μόνος μου και μετά βλέπουμε. παντως αν σε ενδιαφέρει επαγγελματικά ψαξε γενικά για καμια σχολή σχετικά με αυτοματισμούς (όχι απαραίτητα πανεπιστημιο) και ηλεκτρονικά και μετα δες εταιρίες που κανουν εργα πρασινου. ενα ξενοδοχείο δηλαδή ή ενας χωρος πολιτισμού κ ψυχαγωγίας χρειάζεται τετοια συστηματα. ο μπαρμπα-μητσος που εχει 3 ντοματιές και 5 κολοκυθιές και 5 λεμονιες όχι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Για αρχή μπορείς να πάρεις ένα arduino και έναν sensor (πολύ μικρό το κόστος και τα δύο) και να αρχίσεις να πειραματίζεσαι. Αφού καταφέρεις να κάνεις τα βασικά , μπορείς να πάρεις και ένα module με wifi (η gsm) και sd card, και να γράψεις ένα βασικό interface (σαν ιστοσελίδα) η να ανεβάζεις τα δεδομένα στο cloud. Γενικώς σαν προτζεκτ είναι πάρα πολύ ωραίο. Έχω ξεκινήσει και εγώ κάτι παρόμοιο για το σπίτι! Εννοείται θέλεις συμβουλές απο ειδικό, σε ότι αφορά τα φυτά (η να διαβάσεις μόνος σου). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ARRASS Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Η αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο μεγάλος για να πάω σε σχολή, από ότι καταλαβαίνω είναι τομέας που είναι ποιο κοντά σε ηλεκτρονικά και γεωπονια, όχι τόσο σε πληροφορική. Θα προτιμούσα ένα course μέσω Internet. Εργάζομαι σε άσχετο αντικείμενο αλλά θέλω να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velociraptoras Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, ARRASS είπε Η αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο μεγάλος για να πάω σε σχολή, από ότι καταλαβαίνω είναι τομέας που είναι ποιο κοντά σε ηλεκτρονικά και γεωπονια, όχι τόσο σε πληροφορική. Θα προτιμούσα ένα course μέσω Internet. Εργάζομαι σε άσχετο αντικείμενο αλλά θέλω να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο. όταν λες μεγαλος? ηλεκτρονικά και αυτοματισμους μπορεις να βεις σε ΙΕΚ, νυχτερινα ΕΠΑΛ, τεχνικες σχολές ΟΑΕΔ, εστω σεμιναρια, καθως και στο ιντερνετ μαθηματα. οταν διδασκα σε ΙΕΚ σε τομεα σχετικό με γεωπονια οι περισσότεροι μαθητες μου ηταν 40+. Αν θες να το αξιοποιησεις επαγγελματικά δυστυχως επειδη μπλεκεις με αυτοματισμους θα χρειαστει να εχεις και καποιες γνωσεις ηλεκτρολογιας/ηλεκτρονικής.ειναι τομέας που συνδυαζει την ηλεκτρονική με την πληροφορική και τη γεωπονική. εσυ θες να μαθεις να τα φταχνεις. τωρα αν εργαζεσαι σε αλλο αντικείμενο και θες απλά ενα χομπι ξεκινα και πειραματισου με arduino, δες βιντεο στο yutube, ψαξε courses, αλλα μην περιμένεις οτι θα σε εμπιστευτεί καποιος σαν επαγγελματια. Αν δεν εισαι ηλικιακά ενα βημα πριν τη συνταξη και σου αρεσει το αντικείμενο αξιζει να επενδυσεις σε γνωση, δε θα χάσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ARRASS Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Καλύτερα να το ξεκινήσω σαν χόμπι και να δω αν το "έχω", ακόμα και αν μείνει ένα χόμπι, θα έχω μάθει κάτι ενδιαφέρον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα