MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Καλησπέρα σε όλους, Σκεφτόμαστε να κάνουμε Island Hopping στα επτάνησα (2 άτομα + αμάξι) και δε βγάζω καμία άκρη με τα ακτοπλοϊκά και τις απευθείας συνδέσεις μεταξύ των νησιών. Μπήκα και στο ferryscanner, όπως και στο ferryhopper και έχει ελάχιστες απευθείας συνδέσεις μεταξύ των νησιών. Έτσι είναι όντως ή δεν εμφανίζει όλες τις διαθέσιμες επιλογές; Π.χ. για να πάμε από Ζάκυνθο στη Κεφαλονιά, μας βγάζει διαδρομή επιστροφής στη Κυλλήνη πρώτα, που σημαίνει έξτρα χρέωση για 2 άτομα με αμάξι. Μετά για Κεφαλονιά --> Κέρκυρα ή Κεφαλονιά --> Παξοί επίσης δε βγάζει εντελώς τίποτα σε απευθείας. Συνήθως πηγαίνω μόνο σε αεροπορικούς προορισμούς και έχω χαώσει λίγο με τα ακτοπλοϊκά. Βρήκα κάποιες εταιρίες που έχουν δρομολόγια που δεν εμφανίζονται στα ferryhopper/ferryscanncer/directferries, (π.χ. https://www.ionionpelagos.com/el/content/90) αλλά δε ξέρω πόσο αξιόπιστα είναι για να κάνω τόσο αυστηρό προγραμματισμό για Αύγουστο. Έχει κάνει κανένας κάτι αντίστοιχο να πει καμια ιδέα για το πως να το οργανώσω; Thanks
DownUNDERground Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Θα σου απαντήσει και κάποιος άλλος πιο γνώστης φαντάζομαι, αλλά δε νομίζω ότι είναι πολύ "δουλεμένο" αυτό το σενάριο από τις ακτοπλοϊκές και επομένως μάλλον δε θα βρεις κάτι που θα εξυπηρετεί ιδιαίτερα. 1
basilis_k6 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 τέτοιες συνδέσεις υπήρχαν και είχαν λίγο κοσμο. συνήθως το καράβι ξεκινούσε ιουλιο και σταματούσε σεπτεβρη. τωρα με την κατάσταση και τα χαρτια που ζητάνε δεν νομίζω να βάλουν καθόλου συνδέσεις. ίσως τον αυγουστο, γιαυτο δεν βρισκεις κατι. παντως κεφαλλονια κερκυρα ειναι μακρια δεν ξέρω αν αξιζει και τοσο. 1 1
Tenshi Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Αν ταξιδεύετε με όχημα απο Ζάκυνθο, Κυλλήνη→Πόρος ή Άγιος Νικόλαος→Πεσσάδα είναι οι μόνες επιλογές. Δέν θυμάμαι τα τελευταία έτη να έχουν μπει πάνω απο τα 2 δρομολόγια που αναφέρονται (και εκτιμώ πως οι ώρες είναι αμετάβλητες). Απο Κεφαλονιά μπορείτε να περάσετε και Λευκάδα (Φισκάρδο → Νυδρί). Υπάρχει και η επιλογή του Azimut, ενός μικρού fb που συνδέει όλα τα νησιά μέρα παρα μέρα,άλλα δέν έναι οχηματαγωγό. Η ενοικίαση οχήματος τοπικά ίσως αποτελούσε λύση άλλα τον Αύγουστο οι τιμές είναι αλμυρές, ειδικά για μικρή διάρκεια πχ. 1~2 μέρες. Γενικότερα η νησιώτικη διασύνδεση στα επτάνησα είναι κάτι που έχουν προσεγγίσει κοντόφθαλμα, για να μήν πώ σχεδόν εχθρικά. 2 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Για Κερκυρα μονο απο Ηγουμενιτσα ερχεσαι. Ακομη και Παξους να θες να πας απο Κερκυρα πρεπει πρωτα να πας Ηγουμενιτσα και μετα Παξους, εκτος αν δεν θες αμαξι οπου υπαρχει απευθειας συνδεση απο Κερκυρα 1
papoys1 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Με πλοίο και για μεταφορά αυτοκινήτου μεταξύ νησιών Ιονίου δεν υπάρχει πιθανότητα. Μόνο ιδιωτικό πλεούμενο. Δεν είμαι σίγουρος αλλά μόνο από Λευκάδα Κεφαλονιά αν υπάρχει απευθείας σύνδεση επειδή Λευκάδα πας οδικά. Επεξεργασία... Κάπου βρήκα αυτό...https://dionitravel.gr/el/ferry-tickets-kefalonia/ Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2021 από papoys1 1 1
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους! Η αρχική σκέψη ήταν να παμε αεροπορικώς Ζάκυνθο κι από εκεί να αλλάζουμε μέσω ακτοπλοϊκών τα νησιά (το θεωρούσα δεδομένο ο έρμος ότι θα υπάρχει σίγουρα δυνατότητα!) και να επιστρέψουμε εν τέλει αεροπορικώς από Κέρκυρα. Σε αυτό το σενάριο σε κάθε νησί θα έπρεπε να νοικιάζουμε αμάξι και έτσι κατέληξα να ψάχνω την εναλλακτική με δικό μας αμάξι για μείωση των εξόδων. Βλέπω όμως και με βάση τις απαντήσεις σας ότι πρέπει σχεδόν σε κάθε περίπτωση συνέχεια να επιστρέφουμε στην ηπειρωτική ελλάδα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε στο επόμενο νησί, που το καθιστά ασύμφορο, χρονοβόρο και εξαντλητικό. Μάλλον θα το εγκαταλείψω το σενάριο για φέτος, δεδομένης και της κατάστασης με τον covid που δεν ξέρουμε 100% τι θα ισχύει.
papoys1 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 12 λεπτά πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους! Η αρχική σκέψη ήταν να παμε αεροπορικώς Ζάκυνθο κι από εκεί να αλλάζουμε μέσω ακτοπλοϊκών τα νησιά (το θεωρούσα δεδομένο ο έρμος ότι θα υπάρχει σίγουρα δυνατότητα!) και να επιστρέψουμε εν τέλει αεροπορικώς από Κέρκυρα. Σε αυτό το σενάριο σε κάθε νησί θα έπρεπε να νοικιάζουμε αμάξι και έτσι κατέληξα να ψάχνω την εναλλακτική με δικό μας αμάξι για μείωση των εξόδων. Βλέπω όμως και με βάση τις απαντήσεις σας ότι πρέπει σχεδόν σε κάθε περίπτωση συνέχεια να επιστρέφουμε στην ηπειρωτική ελλάδα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε στο επόμενο νησί, που το καθιστά ασύμφορο, χρονοβόρο και εξαντλητικό. Μάλλον θα το εγκαταλείψω το σενάριο για φέτος, δεδομένης και της κατάστασης με τον covid που δεν ξέρουμε 100% τι θα ισχύει. Πας Κέρκυρα και τα βλέπεις όλα. Φοβερό νησί από τη μία άκρη ως την άλλη. Θεωρώ ότι είναι από τα ωραιότερα νησιά της χώρας μας , με απίθανα μέρη , για κάποιο που πάει με το αυτοκίνητό του και θέλει να αλλάζει παραστάσεις. 1
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Πας Κέρκυρα και τα βλέπεις όλα. Φοβερό νησί από τη μία άκρη ως την άλλη. Θεωρώ ότι είναι από τα ωραιότερα νησιά της χώρας μας , με απίθανα μέρη , για κάποιο που πάει με το αυτοκίνητό του και θέλει να αλλάζει παραστάσεις. Μάλλον για κάτι τέτοιο με βλέπω. Για Παξούς χωρίς αμάξι αξίζει να πας με τις μονοήμερες κρουαζιέρες που βλέπω online ή είναι προτιμότερο να μείνουμε εκεί ένα βράδυ; Έχεις καμιά ιδέα;
VonLoutsos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 12 hours ago, MakeGreeceSexyAgain said: Καλησπέρα σε όλους, Σκεφτόμαστε να κάνουμε Island Hopping στα επτάνησα (2 άτομα + αμάξι) και δε βγάζω καμία άκρη με τα ακτοπλοϊκά και τις απευθείας συνδέσεις μεταξύ των νησιών. Μπήκα και στο ferryscanner, όπως και στο ferryhopper και έχει ελάχιστες απευθείας συνδέσεις μεταξύ των νησιών. Έτσι είναι όντως ή δεν εμφανίζει όλες τις διαθέσιμες επιλογές; Π.χ. για να πάμε από Ζάκυνθο στη Κεφαλονιά, μας βγάζει διαδρομή επιστροφής στη Κυλλήνη πρώτα, που σημαίνει έξτρα χρέωση για 2 άτομα με αμάξι. Μετά για Κεφαλονιά --> Κέρκυρα ή Κεφαλονιά --> Παξοί επίσης δε βγάζει εντελώς τίποτα σε απευθείας. Συνήθως πηγαίνω μόνο σε αεροπορικούς προορισμούς και έχω χαώσει λίγο με τα ακτοπλοϊκά. Βρήκα κάποιες εταιρίες που έχουν δρομολόγια που δεν εμφανίζονται στα ferryhopper/ferryscanncer/directferries, (π.χ. https://www.ionionpelagos.com/el/content/90) αλλά δε ξέρω πόσο αξιόπιστα είναι για να κάνω τόσο αυστηρό προγραμματισμό για Αύγουστο. Έχει κάνει κανένας κάτι αντίστοιχο να πει καμια ιδέα για το πως να το οργανώσω; Thanks Πάντως από Ζάκυνθο για Κεφαλονια υπάρχει καράβι(μάλλον τυπου παντόφλα)που κάνει δρομολόγια. 1
DownUNDERground Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 6 ώρες πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε το θεωρούσα δεδομένο ο έρμος ότι θα υπάρχει σίγουρα δυνατότητα! Δεν υπολόγισες όμως τον Ελληναρά τοπικιστή...
papoys1 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 4 ώρες πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε Μάλλον για κάτι τέτοιο με βλέπω. Για Παξούς χωρίς αμάξι αξίζει να πας με τις μονοήμερες κρουαζιέρες που βλέπω online ή είναι προτιμότερο να μείνουμε εκεί ένα βράδυ; Έχεις καμιά ιδέα; Αν και την Κέρκυρα την έχω γυρίσει από την μία ακρη στην άλλη Παξούς δεν έχω πάει οπότε δεν έχω ιδέα. 1
Tenshi Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Η Κεφαλονιά είναι το 6ο σε έκταση νησί στην Ελλάδα και χρειάζεται μια βδομάδα απλά για να δείτε τα βασικά. Έχει και αρκετά ορεινό χαρακτήρα που αντικατοπτρίζεται στο οδικό δίκτυο και τον χρόνο μετάβασης απο το ένα σημείο στο άλλο.Κάθε φορά που κάνεις εξόρμηση,υπολογίζεις ένα 2ωρο απλά και μόνο για τις μετακίνησεις.Κατεβαίνεις Πόρο και θα μείνεις Αργοστόλι;Μία ώρα δρόμος.Μένεις Σκάλα (15' απο Πόρο) και θέλεις να πάς παραλία Αντίσαμο στη Σάμη;Μία ώρα δρόμος.Μένεις Αργοστόλι και θέλεις να δείς Φισκάρδο;Μία ώρα δρόμος. Βάζοντας το οικονομικό κομμάτι στην άκρη, εκτός εαν η άδεια είναι 20+ μέρες ή πάτε για κάποιο achievement (είδα τα Επτάνησα σε Χ μέρες), δέν υπάρχει λόγος να μπείτε σε τέτοια ταλαιπωρία. Επιλέξτε 2, το πολύ 3 κοντινά μεταξύ τους νησιά και ξεκοκαλίστε τα. Είμαι Κεφαλονίτης εκ καταγωγής, θέλω το νησί να αναπτυχθεί τουριστικά και έχω οικονομικά συμφέροντα στον κλάδο,άλλα πραγματικά δέν θα το πρότεινα ώς προορισμό για ολιγοήμερες διακοπές. Το εγχείρημα μου θυμίζει Ιάπωνα τουρίστα που έχει γίνει μπάλα απο το τουριστικό πρακτορείο και βλέπει 10 προορισμούς σε 10 μέρες. Το ζητούμενο είναι να ξεκουραστείτε και να περάσετε καλά, όχι να γυρίσετε εξουθενωμένοι. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2021 από Tenshi 1
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Στις 3/7/2021 στις 6:37 ΜΜ, Tenshi είπε Η Κεφαλονιά είναι το 6ο σε έκταση νησί στην Ελλάδα και χρειάζεται μια βδομάδα απλά για να δείτε τα βασικά. Έχει και αρκετά ορεινό χαρακτήρα που αντικατοπτρίζεται στο οδικό δίκτυο και τον χρόνο μετάβασης απο το ένα σημείο στο άλλο.Κάθε φορά που κάνεις εξόρμηση,υπολογίζεις ένα 2ωρο απλά και μόνο για τις μετακίνησεις.Κατεβαίνεις Πόρο και θα μείνεις Αργοστόλι;Μία ώρα δρόμος.Μένεις Σκάλα (15' απο Πόρο) και θέλεις να πάς παραλία Αντίσαμο στη Σάμη;Μία ώρα δρόμος.Μένεις Αργοστόλι και θέλεις να δείς Φισκάρδο;Μία ώρα δρόμος. Βάζοντας το οικονομικό κομμάτι στην άκρη, εκτός εαν η άδεια είναι 20+ μέρες ή πάτε για κάποιο achievement (είδα τα Επτάνησα σε Χ μέρες), δέν υπάρχει λόγος να μπείτε σε τέτοια ταλαιπωρία. Επιλέξτε 2, το πολύ 3 κοντινά μεταξύ τους νησιά και ξεκοκαλίστε τα. Είμαι Κεφαλονίτης εκ καταγωγής, θέλω το νησί να αναπτυχθεί τουριστικά και έχω οικονομικά συμφέροντα στον κλάδο,άλλα πραγματικά δέν θα το πρότεινα ώς προορισμό για ολιγοήμερες διακοπές. Το εγχείρημα μου θυμίζει Ιάπωνα τουρίστα που έχει γίνει μπάλα απο το τουριστικό πρακτορείο και βλέπει 10 προορισμούς σε 10 μέρες. Το ζητούμενο είναι να ξεκουραστείτε και να περάσετε καλά, όχι να γυρίσετε εξουθενωμένοι. Συμφωνώ σε όσα λες και πραγματικά για να δεις ολοκληρωμένα τα περισσότερα από τα ελληνικά νησιά χρειάζεσαι αρκετές μέρες, ακόμη και σε μικρότερα από την Κεφαλονιά. Το πρόβλημα/ευλογία που έχουμε στην Ελλάδα είναι ότι πέρα από το ότι όλα τα νησιά έχουν κάτι δικό τους να σου προσφέρουν, είναι και πάρα πολλά στον αριθμό, κάτι που το καθιστά δύσκολο να τα χορτάσεις όλα σε μια ζωή. Με αυτή τη λογική σκέφτηκα να συνδυάσουμε τα επτάνησα σε 1 ενιαίο tour με 3+1 ημέρες στο κάθε νησί. 3 μέρες γεμάτες + 1 commute (σχεδόν χαμένη) μετακίνηση από νησί σε νησί. Είχα σχεδόν καταλήξει ότι ΔΕΝ θα συμπεριλάβω Λευκάδα & Ιθάκη στο τωρινό πλάνο για να περιορίσω τις μέρες, ώστε να βγεί: 3 μέρες Ζάκυνθο, 3 μέρες Κεφαλονιά, 3 μέρες Κέρκυρα, 1 μέρα Παξοί + 4 μέρες commute, οπότε σύνολο περίπου 14-15 μέρες. Κρίνοντας από όλα τα σχόλια, έχω αποκλίσει ήδη αυτό το πλάνο και μάλλον θα το «σπάσω» σε μικρότερα groups που θα τα επισκεφτούμε σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια: Κέρκυρα-Παξοί Κεφαλονιά-Ζάκυνθος Λευκάδα-Ιθάκη Τα Κύθηρα μάλλον θα συνδυαστούν με Μονεμβασιά που επίσης δεν έχω πάει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα