Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

εχω κάτι χρόνια που ασχολιόμουν είχα φτιάξει 4-5 φορές από 20 λίτρα αλλά δεν ξανά ασχολήθηκα γιατί τα δυο τελευταία τα πέταξα, 

Λεω να ξανά ασχοληθώ αυτόν το καιρό 

υπάρχει κανείς που ασχολείται; 
Ψαχνω μαγαζί Θεσσαλονίκη για να παίρνω τα κιτ αλλά δεν έχω βρει τίποτα.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, JohnnypR είπε

Δεν πρέπει να έχει. 

Τα καταστήματα από Αθήνα τα στέλνουν με μικρή χρέωση με μεταφορικές.

5-6€ Μεταφορικα έχουν σχεδόν όλα.

Περισσότερο ψάχνω ατομα που ασχολούνται να ανταλλάξουμε απόψεις

πχ ποια κιτ κάνανε ποιο ήταν ποιο ωραίο, ποσό καιρό έκανε να γίνει σε τι θερμοκρασίες κτλ 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Ποσο βγαίνει το λίτρο ρε παιδιά για μια κλασική lager ;

Με οικιακή ζυθοποίηση; Για 4 λίτρα μπύρα θες περίπου 1 κιλό βύνη, που κοστίζει από λιγότερο του 1 έως 2-2.50 ευρώ. Μετά, αγοράζεις λυκίσκο και μαγιά, τα οποία έχουν συμβολικό κόστος. Για τη Β' ζυθοποίηση μπορεί να χρειαστείς μέλι, αλλά προαιρετικά. Και με ζάχαρη δουλεύει.

Οπότε από κόστος υλικών, έχεις 4 λίτρα μπύρα (όποια μπύρα) με περίπου 1-3 ευρώ κόστος (25 λεπτά το λίτρο ή το πολύ 75 λεπτά). Καλή μπύρα όμως, αφιλτράριστη- απαστερίωτη, μυρωδάτη, craft. Και μπορεί να είναι από lager ως IPA.

  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ έπαιρνα έτοιμα κιτ με εκχύλισμα βυνης βάζεις μόνο νερό, έχει και μαγιά όλα έτοιμα 

δεν έκατσα ποτέ μα βράσω βυνη 

14€ πχ το σετ και ακόμα 1-2€ για ζάχαρα έφτιαχνα 23 λίτρα μπυρα (το φτηνότερο σετ) Αλλά μιλάμε για άλλο πράμα καμία σχέση με μπυρες εμπορίου 

(έχει και ποιο ακριβά ανάλογα μάρκα είδος Μπύρας κτλ)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...