mastoras007 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Καλησπέρα εχω κάτι χρόνια που ασχολιόμουν είχα φτιάξει 4-5 φορές από 20 λίτρα αλλά δεν ξανά ασχολήθηκα γιατί τα δυο τελευταία τα πέταξα, Λεω να ξανά ασχοληθώ αυτόν το καιρό υπάρχει κανείς που ασχολείται; Ψαχνω μαγαζί Θεσσαλονίκη για να παίρνω τα κιτ αλλά δεν έχω βρει τίποτα.
JohnnypR Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δεν πρέπει να έχει. Τα καταστήματα από Αθήνα τα στέλνουν με μικρή χρέωση με μεταφορικές.
mastoras007 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 49 λεπτά πριν, JohnnypR είπε Δεν πρέπει να έχει. Τα καταστήματα από Αθήνα τα στέλνουν με μικρή χρέωση με μεταφορικές. 5-6€ Μεταφορικα έχουν σχεδόν όλα. Περισσότερο ψάχνω ατομα που ασχολούνται να ανταλλάξουμε απόψεις πχ ποια κιτ κάνανε ποιο ήταν ποιο ωραίο, ποσό καιρό έκανε να γίνει σε τι θερμοκρασίες κτλ
AristidisZ Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Ποσο βγαίνει το λίτρο ρε παιδιά για μια κλασική lager ;
qwertyuiop2 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 12 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Ποσο βγαίνει το λίτρο ρε παιδιά για μια κλασική lager ; Με οικιακή ζυθοποίηση; Για 4 λίτρα μπύρα θες περίπου 1 κιλό βύνη, που κοστίζει από λιγότερο του 1 έως 2-2.50 ευρώ. Μετά, αγοράζεις λυκίσκο και μαγιά, τα οποία έχουν συμβολικό κόστος. Για τη Β' ζυθοποίηση μπορεί να χρειαστείς μέλι, αλλά προαιρετικά. Και με ζάχαρη δουλεύει. Οπότε από κόστος υλικών, έχεις 4 λίτρα μπύρα (όποια μπύρα) με περίπου 1-3 ευρώ κόστος (25 λεπτά το λίτρο ή το πολύ 75 λεπτά). Καλή μπύρα όμως, αφιλτράριστη- απαστερίωτη, μυρωδάτη, craft. Και μπορεί να είναι από lager ως IPA. 1
mastoras007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Εγώ έπαιρνα έτοιμα κιτ με εκχύλισμα βυνης βάζεις μόνο νερό, έχει και μαγιά όλα έτοιμα δεν έκατσα ποτέ μα βράσω βυνη 14€ πχ το σετ και ακόμα 1-2€ για ζάχαρα έφτιαχνα 23 λίτρα μπυρα (το φτηνότερο σετ) Αλλά μιλάμε για άλλο πράμα καμία σχέση με μπυρες εμπορίου (έχει και ποιο ακριβά ανάλογα μάρκα είδος Μπύρας κτλ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα