efib Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 17 λεπτά πριν, xgol είπε Και ναι, και οχι. Τι θελω να πω; Σαφως και μπορει καποιος να υπερπηδησει ενα σοβαρο ελλειμα στην εκπαιδευση του σε συγκριση με εναν συναδελφο, και να προσαρμοστει το ιδιο καλα μετα απο ενα χρονικο διαστημα σε μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ κατασταση, αλλα αυτος με το στερεοτερο επιστημονικο υποβαθρο και την αρτιοτερη εκπαιδευση, θα αποκωδικοποιει παντα γρηγοροτερα και προσαρμοζεται καλυτερα στις καινουριες συνθηκες καθε μερα στη δουλεια. Και επειδη εδω ειναι το θρεντ των εύθικτων, μιλαω γενικα και δενν εννοω τον αδερφο σου και τους αποφοιτους του κεμπριτζ. Πολυ καλη τοποθετηση. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιος δεν καταλαβαινει την διαφορα. Ισως επειδη οι ιδιοι ειναι πολυ ικανοι και θεωρουν οτι ολοι ειναι οπως εκεινοι ή για καποιον αλλο λογο που δεν γνωριζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick125 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, Lilith19 είπε Κάτι αντίστοιχο πάντως συμβαίνει τις μέρες αυτές και με τις κατανομές των διορισμών που αναμένονται. Πόλεμος πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας με τα πιο ευφάνταστα επιχειρήματα που μπορεί να σκεφτεί ο καθένας, ενώ το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι ο αριθμός αυτός δεν αρκεί ούτε για ζήτω. Nai re Λίλη γιατί όλοι θέλουν να μονιμοποιηθούν και κοιτάει ο ένας με μισό μάτι τον άλλον. Το είπε πολύ σωστά ένας χρήστης. Οι μονιμοποιήσεις θα πάνε εκεί που πρέπει και συγκεκριμένοι τόσοι Χ αριθμός στους νηπιαγωγούς, στους μουσικους, στους δασκαλους. Για το θεμα των δασκάλων όταν στο πινακα ειναι 18500, και θα μονιμοποιηθούν 4000 και θα είναι αναπληρωτές οι 6000, ε υπάρχει σοβαρό προβλημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, nick125 είπε Εγώ λυπάμαι γιατί από τα σχόλια καταλαβαίνω ότι θα παραμείνουμε Βαλκάνια και ΔΕΝ θα γίνουμε ποτέ ένα σοβαρό Ευρωπαικό κράτος. Ο ένας να κοιτάει να φάει τον άλλον. Φτάσαμε 2021 και ακόμα ασχολούμαστε με τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όταν εκεί έξω η ανεργία είναι σε δυσνόητα επίπεδα ( ισως και από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη). ΝΑΙ υπάρχουν σχολές ΤΕΙ που είναι κατώτερες από αυτές των Πανεπιστημίων γιατί δεν έχουν Επαγγελματικά δικαιώματα. Και εγώ δεν κρίνω σωστό ο διπλωματούχος μηχανικός ΕΜΠ να είναι ισότιμος με αυτών του ΤΕΙ, γιατί ο ένας έκανε 5 έτη και ο άλλος 4 έτη. Αλλά εγώ στέκομαι περισσότερο στα Ε.Δ Επίσης σχεδόν σε όλες τις χώρες του Εξωτερικού ( με εξαίρεση την Ελλάδα και τη Κύπρο) οι απόφοιτοι τει μηχανικών, έχουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα , εργάζονται κανονικά κλπ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα φίλος από το τει Σερρων, εκανε master στο πανεπιστήμιο του Toronto ΚΑΙ έμεινε κανονικά εκεί με πλήρη Ε.Δ. Το ίδιο και στη Γερμανία από έναν γειτονά μου. Καποιοι μπορει να το εχουν λυσει το προβλημα της ανεργιας, τους επιτρεπεις να σχολιαζουν ή τα παντα πρεπει να ειναι για την ανεργια και την φτωχεια της Ελλαδας; Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2021 από efib Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick125 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, efib είπε Καποιοι μπορει να το εχουν λυσει το προβλημα της ανεργιας, τους επιτρεπεις να σχολιαζουν ή τα παντα πρεπει να ειναι για την ανεργια και την φτωχεια της Ελλαδας; Δεν έκανα διαχωρισμό. Εσύ με δική σου θέληση το εξέλαβες έτσι. Μίλησα επί γενικής φύσεως. Ζεις Εξωτερικό από ότι κατάλαβα και η αποψή σου εξυπακούεται ότι είναι σημαντική . Εγώ όμως περισσότερο εστίασα στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ , και το πρόβλημα που υπάρχει. Τα σοβαρά Ευρωπαικά κράτη δεν είναι με νοοτροπία Βαλκανίων ούτε είναι ζούγκλες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 6 λεπτά πριν, pavlovic είπε Όλα είναι θέμα πλάνου και πρέπει να κινούνται βάση αυτού. Το ένας απόφοιτος Πανεπιστημίου/ΤΕΙ θέλει να δώσει αξία στο πτυχίο που έλαβε, θα το κάνει μέσω σκληρής δουλειάς. Υπάρχουν παιδιά που έδωσαν 3 φορές πανελλήνιες, πέρασαν εκεί που ήθελαν, αλλά το πτυχίο που έλαβαν δεν τους κάλυπτε και είτε έδωσαν κατατακτήριες είτε μέσω μεταπτυχιακού άλλαξαν κλάδο. Είναι πολλά τα προβλήματα που προκύπτουν Εμένα όταν τελείωσε ο αδερφός μου το ΤΕΙ ΛΟΧΡΗ, κατευθείαν έκανε ένα μάστερ, έκανε την ΑΣΠΑΙΤΕ για τη παιδαγωγική επάρκεια και δεν καθόταν να σκεφτεί " α τελείωσα ένα ΤΕΙ, τώρα τι κάνω?" . Τώρα θα παει και για 2ο μαστερ και εργάζεται. Ξέρω αποφοιτούς Πανεπιστήμιους και ΤΕΙ που κλαίγονται και δεν κάνουν κάτι να δώσουν αξία στο πτυχίο που έλαβαν που θα είναι ένα ορόσημο για αυτούς. Όλη η φασαρία πάντα με τα πτυχία γίνεται για το Δημόσιο. Στη πλειοψηφία δυστυχώς αυτή είναι η λογική απάντηση. Επίσης έχεις μια γνώμη, για το γίνεται έξω, αλλά πάρε και μια ακόμα γνώμη από άνθρωπο που ΖΕΙ ΕΞΩ, και ίσως να εργάζεται και με αποφοίτους ΤΕΙ στο ίδιο γραφείο. Επειδή σκιαναγραφώ το Linkedin, βλέπω πολλά παιδιά με πτυχίο ΤΕΙ αλλά φυσικά έκαναν μάστερ, και εργάζονται στο Εξωτερικό σε διάφορες εταιρείες ( κυρίως Αγγλία σε τράπεζες) Μα δε διαφωνω καπου με οσα λες. Ετσι ειναι, πλην αυτου που σου ειπα πως μπορει να ισχύσει σε καποιους κλαδους κ καποιες δουλειες. Που διαφωνουμε ως εδω; Για το Δημοσιο ουτε ενδιαφερομαι, ουτε εχω πτυχιο που εμπιπτει σε αυτη τη διαμαχη. Ωστοσο, το δικαιο ειναι να αναγνωριζουμε πως αυτος που τελειωσε Πανεπιστημιο κουραστηκε περισσοτερο και αντιμετωπισε δυσκολοτερα μαθηματα στη Σχολη του. Χωρις νοημα βεβαια, καλυτερα να ειχε περασει Τει. 6 λεπτά πριν, efib είπε Πολυ καλη τοποθετηση. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιος δεν καταλαβαινει την διαφορα. Ισως επειδη οι ιδιοι ειναι πολυ ικανοι και θεωρουν οτι ολοι ειναι οπως εκεινοι ή για καποιον αλλο λογο που δεν γνωριζω. Δεν ειναι ευκολο να αναγνωρισουμε τον καλυτερο. Γιατι εμμεσα ετσι πρεπει να παραδεχτουμε πως ο εαυτος μας χριζει βελτιωσης. Προτιμαμε να καθομαστε στ αυγα μας. (γενικα μιλαω). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Μόλις τώρα, nick125 είπε Δεν έκανα διαχωρισμό. Εσύ με δική σου θέληση το εξέλαβες έτσι. Μίλησα επί γενικής φύσεως. Ζεις Εξωτερικό από ότι κατάλαβα και η αποψή σου εξυπακούεται ότι είναι σημαντική . Εγώ όμως περισσότερο εστίασα στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ , και το πρόβλημα που υπάρχει. Τα σοβαρά Ευρωπαικά κράτη δεν είναι με νοοτροπία Βαλκανίων ούτε είναι ζούγκλες Το προβλημα της Ελλαδας δεν λυνεται απο ενα φορουμ, υπαρχει νοοτροπια διορισμου - που κανουν ολοι μεταπτυχιακο της πλακας για να παρουν μορια, υπαρχει νοοτροπια μενω με τους γονεις μεχρι τα 40 και αρα μπορω να ανεχθω τον μισθο χαρτζιλικι που παιρνω. Δεν θελω να επεκταθω αλλα οποιος πραγματικα εχει προβλημα τοτε σηκωνεται και φευγει, δεν καθεται να γκρινιαζει χωρις να δινει λυσεις. Βρισκουν και κανουν 12 χρονια τωρα. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavlovic Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, xgol είπε Μα δε διαφωνω καπου με οσα λες. Ετσι ειναι, πλην αυτου που σου ειπα πως μπορει να ισχύσει σε καποιους κλαδους κ καποιες δουλειες. Που διαφωνουμε ως εδω; Για το Δημοσιο ουτε ενδιαφερομαι, ουτε εχω πτυχιο που εμπιπτει σε αυτη τη διαμαχη. Ωστοσο, το δικαιο ειναι να αναγνωριζουμε πως αυτος που τελειωσε Πανεπιστημιο κουραστηκε περισσοτερο και αντιμετωπισε δυσκολοτερα μαθηματα στη Σχολη του. Χωρις νοημα βεβαια, καλυτερα να ειχε περασει Τει. Xmm και αυτό σχετικό είναι. Ανάλογα τη σχολή. Ποικίλλει όλο αυτό από τα ενδιαφέροντα των φοιτητών. Και στην ΑΣΟΕΕ έβλεπα άτομα και υπάρχουν φοιτητές που δεν πατάνε και περνανε τα μαθήματα με άλλους τρόπους. ΕΚτος αν εννοείς μέσω πανελληνίων που είναι και θέμα τύχης και συγκυριών. Παρατήρησε πως ήταν οι βάσεις πριν 10 χρόνια και πως είναι σημερα. ΧΑΛΙΑ. Η Μέρα με τη νύχτα. Όταν το πολυτεχνείο της Ξάνθης μου έχει φτάσει 12000 μόρια και πριν 10 χρόνια είχε 18000 μόρια, σόρρυ αγαπητέ αλλά δεν μπορώ να κάνω διάκριση. Παλιά για να σπουδάσεις δάσκαλος το 2011 ήθελε πάνω από 16000 μόρια και τώρα περνάς με 10000 μόρια. Είναι άδικο να συγκρίνουμε ανόμοιες καταστάσεις γιατί πλεον δεν έχει νόημα. Εδώ η κυβέρνηση είεπ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ και έπεσαν να τη φάνε λες και είπε κανα έγκλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, nick125 είπε Δεν έκανα διαχωρισμό. Εσύ με δική σου θέληση το εξέλαβες έτσι. Μίλησα επί γενικής φύσεως. Ζεις Εξωτερικό από ότι κατάλαβα και η αποψή σου εξυπακούεται ότι είναι σημαντική . Εγώ όμως περισσότερο εστίασα στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ , και το πρόβλημα που υπάρχει. Τα σοβαρά Ευρωπαικά κράτη δεν είναι με νοοτροπία Βαλκανίων ούτε είναι ζούγκλες Η εκπαιδευση δηλαδη ειναι καλυτερη σε αλλα ευρωπαικα κρατη; Μπορεις να αναφερεις παραδειγματα; Η υγεια; Και κει μπανανια ειμαστε; 5 λεπτά πριν, pavlovic είπε Xmm και αυτό σχετικό είναι. Ανάλογα τη σχολή. Ποικίλλει όλο αυτό από τα ενδιαφέροντα των φοιτητών. Και στην ΑΣΟΕΕ έβλεπα άτομα και υπάρχουν φοιτητές που δεν πατάνε και περνανε τα μαθήματα με άλλους τρόπους. ΕΚτος αν εννοείς μέσω πανελληνίων που είναι και θέμα τύχης και συγκυριών. Παρατήρησε πως ήταν οι βάσεις πριν 10 χρόνια και πως είναι σημερα. ΧΑΛΙΑ. Η Μέρα με τη νύχτα. Όταν το πολυτεχνείο της Ξάνθης μου έχει φτάσει 12000 μόρια και πριν 10 χρόνια είχε 18000 μόρια, σόρρυ αγαπητέ αλλά δεν μπορώ να κάνω διάκριση. Παλιά για να σπουδάσεις δάσκαλος το 2011 ήθελε πάνω από 16000 μόρια και τώρα περνάς με 10000 μόρια. Είναι άδικο να συγκρίνουμε ανόμοιες καταστάσεις γιατί πλεον δεν έχει νόημα. Εδώ η κυβέρνηση είεπ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ και έπεσαν να τη φάνε λες και είπε κανα έγκλημα. Βρε ανθρωπε. Ποιος μιλησε για βασεις εισαγωγης; Κανεις μαθηματικα στο Πολυτεχνειο. Κανεις και στο Τει δομικων εργων. Ειναι το ιδιο μαθημα; Ιδια υλη; Ιδια δυσκολια; Υ.Γ. Συμφωνεις δηλαδη με το να μη σπουδαζουν ολοι; Ή εστω οχι οσοι τωρα; Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2021 από xgol Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 4 λεπτά πριν, pavlovic είπε Xmm και αυτό σχετικό είναι. Ανάλογα τη σχολή. Ποικίλλει όλο αυτό από τα ενδιαφέροντα των φοιτητών. Και στην ΑΣΟΕΕ έβλεπα άτομα και υπάρχουν φοιτητές που δεν πατάνε και περνανε τα μαθήματα με άλλους τρόπους. ΕΚτος αν εννοείς μέσω πανελληνίων που είναι και θέμα τύχης και συγκυριών. Παρατήρησε πως ήταν οι βάσεις πριν 10 χρόνια και πως είναι σημερα. ΧΑΛΙΑ. Η Μέρα με τη νύχτα. Όταν το πολυτεχνείο της Ξάνθης μου έχει φτάσει 12000 μόρια και πριν 10 χρόνια είχε 18000 μόρια, σόρρυ αγαπητέ αλλά δεν μπορώ να κάνω διάκριση. Παλιά για να σπουδάσεις δάσκαλος το 2011 ήθελε πάνω από 16000 μόρια και τώρα περνάς με 10000 μόρια. Είναι άδικο να συγκρίνουμε ανόμοιες καταστάσεις γιατί πλεον δεν έχει νόημα. Εδώ η κυβέρνηση είεπ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ και έπεσαν να τη φάνε λες και είπε κανα έγκλημα. Και περνανε τα μαθηματα αλλιως, και μπαινουν σε μεταπτυχιακα αερα οι "και α και ου", τωρα θα την μαθουμε την ασοεε.. Και θυμαμαι και εναν που εκανε σκονακι, κοπηκε, και πηγε και κλαφτηκε για να του κανει το 3 -> 5 , και ειχε λυση που απο το βημα 1, πηγαινε στο βημα 3..μαλλον δεν ειχε δει καλα το σκονακι. Ξεφτιλες. Κοιτα, η κυβερνηση απλα εκοψε θεσεις για να σπρωξει στα κολλεγια. Τωρα στην Ελλαδα που εχουμε τετοιες οικονομικες ανισοτητες ποιος νομιζεις οτι θα μπαινει στα πανεπιστημια; Λαθος να κοψουν θεσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick125 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, xgol είπε Η εκπαιδευση δηλαδη ειναι καλυτερη σε αλλα ευρωπαικα κρατη; Μπορεις να αναφερεις παραδειγματα; Η υγεια; Και κει μπανανια ειμαστε; Φυσικά. Για το θέμα της εκπαίδευσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις Σκανδιναβικές χώρες. Στο θέμα της υγείας μιλας σε καποιον που εχει ιδιωιτκη ασφαλεια υγειας, γιατί βλεπω προς τα που παει η Δημοσια υγεια στην Ελλαδα και για να σου απαντήσω φυσικά στο ερωτημά σου μπορείς να δεις εδώ : https://menshouse.gr/epikerotita/121087/to-norvigiko-thayma-einai-mia-axiozileyti-pragmatikotita Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavlovic Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, efib είπε Και περνανε τα μαθηματα αλλιως, και μπαινουν σε μεταπτυχιακα αερα οι "και α και ου", τωρα θα την μαθουμε την ασοεε.. Και θυμαμαι και εναν που εκανε σκονακι, κοπηκε, και πηγε και κλαφτηκε για να του κανει το 3 -> 5 , και ειχε λυση που απο το βημα 1, πηγαινε στο βημα 3..μαλλον δεν ειχε δει καλα το σκονακι. Ξεφτιλες. Κοιτα, η κυβερνηση απλα εκοψε θεσεις για να σπρωξει στα κολλεγια. Τωρα στην Ελλαδα που εχουμε τετοιες οικονομικες ανισοτητες ποιος νομιζεις οτι θα μπαινει στα πανεπιστημια; Λαθος να κοψουν θεσεις. Eφη δεν γινετια να σπουδαζουν ολοι. Και τι κακο εχει το να περασει καποιος στα Δημοσια ιεκ ή να παει κολλεγιο ή να φυγει εξωτερικο. Οριστε σου ειπα 3-4 πιθανες λυσεις. Δηλαδή ακούω μερικά παιδιά να λενε " πω θα πεσουν ευκολα θεματα φετος ή δυσκολα" . Εγώ έχω τη γνώμη ότι , ότι και αν πέσει αμα είσαι καλός και στροφάρεις και εχις διαβάσει θα κάτσεις να το λύσεις. Εντάξει το επίπεδο των υποψηφίων έχει πέσει παρα πολλύ τα τελευταία χρόνια και δεν το σώζει καμία ΕΒΕ. Η ξαδέρφη μου έδινε φέτος έγραψε σχετικά καλά, περνάει παιδαγωγικό, αλλά μου έλεγε και να μη περάσω θα φύγω στη Κύπρο. Η χαζομάρε της κυβέρνησης είναι ότι από τις θέσεις που κόβει, αν οι μισοί έχουν χρήματα, εσύ σαν κράτος έχασες χρηματα γιατί θα σου φύγουν εξω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, nick125 είπε Φυσικά. Για το θέμα της εκπαίδευσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις Σκανδιναβικές χώρες. Στο θέμα της υγείας μιλας σε καποιον που εχει ιδιωιτκη ασφαλεια υγειας, γιατί βλεπω προς τα που παει η Δημοσια υγεια στην Ελλαδα και για να σου απαντήσω φυσικά στο ερωτημά σου μπορείς να δεις εδώ : https://menshouse.gr/epikerotita/121087/to-norvigiko-thayma-einai-mia-axiozileyti-pragmatikotita Τι ματια να ριξω στις Σκανδιναβικα κρατη; Δεν ειναι επιχειρημα αυτο. Ρωταω αν εμεις ειμαστε μπανανια στην εκπαιδευση οπως αναφερθηκε. Η αμερικη δηλαδη τι ειναι αν εμεις ειμαστε Μπανανια; Καο σε εκπαιδευση και σε παροχες υγειας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick125 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Μόλις τώρα, xgol είπε Τι ματια να ριξω στις Σκανδιναβικα κρατη; Δεν ειναι επιχειρημα αυτο. Ρωταω αν εμεις ειμαστε μπανανια στην εκπαιδευση οπως αναφερθηκε. Η αμερικη δηλαδη τι ειναι αν εμεις ειμαστε Μπανανια; Καο σε εκπαιδευση και σε παροχες υγειας. akoma xειροτερα. αλλα εσυ μου μιλας για μια χωρα και δεν ρώτησες για αυτή τη μια χώρα. Μου είπες να σου πω χωρες - παραδείγματα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, pavlovic είπε Eφη δεν γινετια να σπουδαζουν ολοι. Και τι κακο εχει το να περασει καποιος στα Δημοσια ιεκ ή να παει κολλεγιο ή να φυγει εξωτερικο. Οριστε σου ειπα 3-4 πιθανες λυσεις. Δηλαδή ακούω μερικά παιδιά να λενε " πω θα πεσουν ευκολα θεματα φετος ή δυσκολα" . Εγώ έχω τη γνώμη ότι , ότι και αν πέσει αμα είσαι καλός και στροφάρεις και εχις διαβάσει θα κάτσεις να το λύσεις. Εντάξει το επίπεδο των υποψηφίων έχει πέσει παρα πολλύ τα τελευταία χρόνια και δεν το σώζει καμία ΕΒΕ. Η ξαδέρφη μου έδινε φέτος έγραψε σχετικά καλά, περνάει παιδαγωγικό, αλλά μου έλεγε και να μη περάσω θα φύγω στη Κύπρο. Η χαζομάρε της κυβέρνησης είναι ότι από τις θέσεις που κόβει, αν οι μισοί έχουν χρήματα, εσύ σαν κράτος έχασες χρηματα γιατί θα σου φύγουν εξω 1. Γιατι δε γινεται να σπουδαζουν ολοι οσοι σπουδαζουν τωρα; Επιχειρηματα παρακαλω! 2. Ενας που δεν εχει χρηματα ουτε σε κολλεγιο μπορει να παει, ουτε να σπουδασει εξω, ουτε να δουλεψει εδω με τοση ανεργια! 4 λεπτά πριν, nick125 είπε akoma xειροτερα. αλλα εσυ μου μιλας για μια χωρα και δεν ρώτησες για αυτή τη μια χώρα. Μου είπες να σου πω χωρες - παραδείγματα Μα υποτιθεται, αν ειμαστε Μπανανια, θα ειμαστε στον πατο! Οι Σκανδιναβικες χωρες μπορει να ειναι τοπ, να το ξερεις και δεν αντεγω. Αυτο δε μας κανει εμας Μπανανια. Ειδικα δε, που και επειδη κι εγω ξερω, δεν υπαρχει σχεδον σε καμια ευρωπαικη χωρα τοση ευκολη προσβαση των ασθενων σε ειδικους. Το ξερεις οτι στις χωρες που λινκαρεις, απαγορευεται να δεις ειδικο αν δεν σε παραπεμψει ο οικογενειακος σου ιατρος; Και αν σε παραπεμψει, περιμενεις μηνες; Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2021 από xgol Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Μόλις τώρα, xgol είπε Τι ματια να ριξω στις Σκανδιναβικα κρατη; Δεν ειναι επιχειρημα αυτο. Ρωταω αν εμεις ειμαστε μπανανια στην εκπαιδευση οπως αναφερθηκε. Η αμερικη δηλαδη τι ειναι αν εμεις ειμαστε Μπανανια; Καο σε εκπαιδευση και σε παροχες υγειας. Γενικα, ειμαστε η μονη χωρα που κανει φροντιστηρια για το σχολειο, και απο ο,τι πηρε το ματι μου στα pisa scores ειμαστε στις τελευταιες θεσεις στην Ευρωπη. Καταλαβαινω οτι θελουμε να λεμε οτι ειμαστε καλοι, αλλα ειδικα στην εκπαιδευση δεν τα παμε και τοσο καλα. Τωρα, για το συστημα υγειας' δεν μπορεις ευκολα να το συγκρινεις γιατι συνηθως Ελλαδα παμε σε ιδιωτικες δομες, ενω εξωτερικο παμε στο δημοσιο. Εγω δεν εχω παραπονο απο NHS, η αδερφη μου ειχε θεμα που το ελυσε σε ιδιωτη, σε Ελβετια παντως που ειχε γυρισει ολα τα νοσοκομεια της γενευης εμεινε πολυ ικανοποιημενη, απλως ηταν πανακριβα αλλα ειχε πολυ καλη ασφαλεια και πληρωνε το 25%, αν θυμαμαι καλα. Για αλλες χωρες δεν ξερω, απλως δεν βγαζει νοημα να συγκρινουμε ιδιωτικα με δημοσια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις