efib Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 5 λεπτά πριν, xgol είπε Τι εννοεις να μην γινομαι προκλητικος; Σε τετοια ανυποστατα που γραφονται, πρεπει να δινονται απαντησεις. Αν δινονταν οι καταλληλες απαντησεις σε ολα τα κουλά που ακουμε με τοσο περισπουδαστο υφος και τετοια βεβαιοτητα παντου γυρω μας, προφανως δε θα ειχαν επικρατησει οι αποψεις που εχουν επικρατησει και η κοινωνια μας δε θα ηταν αυτη που βλεπεις γυρω σου.. Ισα ισα, το προκλητικο ειναι να μην απανταμε οπως αρμοζει σε αυτες τις αποψεις. Για τις νοσηλευτριες που δεν ξερεις τι κανουν, λεω. Δεν ειναι αναγκη να ειρωνευεσαι παντα ' Θα μπορουσες να πεις" εγω ως ταδε γνωριζω αυτο και αυτο για το τι κανουν οι νοσηλευτες"... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavlovic Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Αν περιμενε η αγορα εργασιας, να καθεται να βλεπει τι εχεις τελειωσει ( αν είναι Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ), το έχασε το παιχνίδι. Ότι να ναι. Χιλιάδες απόφοιτοι Πανεπιστήμιου και ΤΕΙ βρίσκονται στο Εξωτερικό με μαστερ, διδακτορικά και κανουν καριέρα σε εταιρείες κύρους, αγνοώντας το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. @airtrelomike13 δεν σου είπε κανείς κάτι για τα ΤΕΙ. Φυσικά και τους δέχονται παντού ( μεταπτυχιακά, διδακτορικά, εκπαίδευση, προκηρύξεις δημοσίου), προσληψη δουλειά στο Εξωτερικό Νομίζω μπορεί να στο επιβεβαιώσει και ο @LongTom όχι μόνο εσένα αλλά και τους υπόλοιπους ότι υπάρχουν άτομα στο Εξωτερικό με πτυχίο ΤΕΙ που δουλεύουν κανονικοτατα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, xgol είπε Οχι θελω να καταληξω αλλου. Οτι δε μας δινεις δεδομενα. Απλα πετας κατι και βγαζεις συμπερασματα απο αυτο. δεν εκατσα να ασχοληθω περαιτερω. μου το ειπε το παιδι και επειδη δεν το πιστευα μου εδειξε το χαρτι του ΔΟΑΤΑΠ. Αν θες κανε ενα τηλ στο ΔΟΑΤΑΠ τη Δευτερα ( αν το σηκωσουν) να στο επιβεβαιώσουν. Το προβλημα ειναι οτι εγω σου μιλαω με αποδειχτικα χαρτιά ( βλεπε εικόνα της Συνθήκη της Μπολόνια) και εσύ προσβάλλεις, ειρωνεύεσαι. Μπορείς να χαίρεσαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Μόλις τώρα, airtrelomike13 είπε δεν εκατσα να ασχοληθω περαιτερω. μου το ειπε το παιδι και επειδη δεν το πιστευα μου εδειξε το χαρτι του ΔΟΑΤΑΠ. Αν θες κανε ενα τηλ στο ΔΟΑΤΑΠ τη Δευτερα ( αν το σηκωσουν) να στο επιβεβαιώσουν. Το προβλημα ειναι οτι εγω σου μιλαω με αποδειχτικα χαρτιά ( βλεπε εικόνα της Συνθήκη της Μπολόνια) και εσύ προσβάλλεις, ειρωνεύεσαι. Μπορείς να χαίρεσαι Υποπτευομαι οτι οι μηχανικοι λογω 5ετους φοιτησης παιρνουν διπλωμα μηχανικου (αν εχεις δει λενε πολλες φορες διπλωματουχος μηχανικος για να ξεχωρισουν απο τους ΤΕ), οποτε τα ξενα πολυτεχνεια που ειναι 4 ετη καπου εχουν θεμα. Θα ρωτησω ενα φιλο μου μηχανικο απο Αγγλια μηπως ξερει τον λογο, αν και αυτος δεν εχει ασχοληθει με ΔΟΑΤΑΠ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 10 λεπτά πριν, efib είπε Για τις νοσηλευτριες που δεν ξερεις τι κανουν, λεω. Δεν ειναι αναγκη να ειρωνευεσαι παντα ' Θα μπορουσες να πεις" εγω ως ταδε γνωριζω αυτο και αυτο για το τι κανουν οι νοσηλευτες"... Μα μου λεει πως κανουν κατι πιο πρακτικο οι νοσηλευτριες ΤΕ. Και ρωταω τι ειναι αυτο το πιο πρακτικο! Ειναι παραλογο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavlovic Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, efib είπε Υποπτευομαι οτι οι μηχανικοι λογω 5ετους φοιτησης παιρνουν διπλωμα μηχανικου (αν εχεις δει λενε πολλες φορες διπλωματουχος μηχανικος για να ξεχωρισουν απο τους ΤΕ), οποτε τα ξενα πολυτεχνεια που ειναι 4 ετη καπου εχουν θεμα. Θα ρωτησω ενα φιλο μου μηχανικο απο Αγγλια μηπως ξερει τον λογο, αν και αυτος δεν εχει ασχοληθει με ΔΟΑΤΑΠ.. O Kολλητος μου ολοκληρωσε στο πανεπιστήμιο του Sussex, σπουδές ηλεκτρολόγου μηχανικού (4ετή), έκανε ένα μαστερ ( δεν θυμαμαι ακριβώς σε τι) του ενος χρόνου . Όταν ήρθε στην Ελλάδα ΔΕΝ του αναγνώρισε ο ΔΟΑΤΑΠ το πτυχίο και τον εβαλαν να δώσει 4-5 μαθήματα από ότι θυμάμαι. Μιας και αναφέρθηκε σε κάποια posts το ζήτημα Πανεπιστήμια-ΤΕΙ, επειδή και εγώ είμαι απόφοιτος ΛΟΧΡΗ ΑΣΟΕΕ και τυγχάνει ο αδερφός μου να είναι απόφοιτος ΤΕΙ ΛΟΧΡΗ, μπορώ να σου πω ότι πολλές φορές είδα ότι μέσω των σημειωσεών του, με βοήθησε στο να περάσω κάποια μαθήματα από τα πολύ θεωρητικά που κάναμε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Παρεπιπτόντως ο αδερφός μου έκανε και αυτός ΜΒΑ στο ΑΠΘ όμως και αυτή τη στιγμή δουλεύει σε μια συμβουλευτική στο Bristol ( ξεκίνησε από εκει γιατί ειχαμε συγγενείς και ψάχνεται για δεύτερο μεταπτυχιακό). Δεν είχε κανένα θέμα ούτε με την αναγνώριση ούτε με τη δουλειά. Στο αναφέρω αυτό γιατί κατέθεσες την αποψή σου, η οποία είναι δεκτή, αλλά οι πανελλήνιες με τους αριθμούς τους δεν λένε την αλήθεια. Δες σήμερα που βγήκαν τα αποτελέσματα. Θα μεινουν 25 χιλ κόσμος εξω. Αυτο δεν λεει κατι. Μπορει ενας απο αυτους να παει στο Εξωτερικό και να κανει μεγάλη καριέρα. Επισης αν το παμε έτσι, και το LSE , Columbia είναι καλύτερα από την ασοεε και ας παρέχουν το ίδιο πτυχίο ( και οχι επειδή το λέει το ranking) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 11 λεπτά πριν, pavlovic είπε Αν περιμενε η αγορα εργασιας, να καθεται να βλεπει τι εχεις τελειωσει ( αν είναι Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ), το έχασε το παιχνίδι. Ότι ναι Οτι να ναι γιατι; Σαφως και υπαρχουν ομιλοι στο εξωτερικο που ξεψαχνιζουν το πτυχιο σου. Σε ποια χωρα τελειωσες, ποια πολη, ποιον καθηγητη ειχες. Βεβαια προφανως και δε μιλαμε για εταιρίες που θα προσλαμβαναν τον τρελομιχαλης13. 13 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε δεν εκατσα να ασχοληθω περαιτερω. μου το ειπε το παιδι και επειδη δεν το πιστευα μου εδειξε το χαρτι του ΔΟΑΤΑΠ. Αν θες κανε ενα τηλ στο ΔΟΑΤΑΠ τη Δευτερα ( αν το σηκωσουν) να στο επιβεβαιώσουν. Το προβλημα ειναι οτι εγω σου μιλαω με αποδειχτικα χαρτιά ( βλεπε εικόνα της Συνθήκη της Μπολόνια) και εσύ προσβάλλεις, ειρωνεύεσαι. Μπορείς να χαίρεσαι Με τι χαρτια μου μιλας; Αφου ο ιδιος γραφεις οτι δεν ασχοληθηκες παραπανω. Αν ηταν διαφορετικα τα μαθηματα που διδαχτηκε και αρα διαφορετικο το πτυχιο, λογικο δεν ειναι να τον απορριψουν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavlovic Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Μόλις τώρα, xgol είπε Οτι να ναι γιατι; Σαφως και υπαρχουν ομιλοι στο εξωτερικο που ξεψαχνιζουν το πτυχιο σου. Σε ποια χωρα τελειωσες, ποια πολη, ποιον καθηγητη ειχες. Βεβαια προφανως και δε μιλαμε για εταιρίες που θα προσλαμβαναν τον τρελομιχαλης13. Δεν το γνωρίζω αυτό αγαπητέ. Μόνο κάποιος που βρίσκεται στο Εξωτερικό και εργάζεται εκεί μπορεί να μας το πει και είναι στο insomnia. Ο αδερφός μου που έχει Πτυχιο ΤΕΙ με μεταπτυχιακό, δεν είχε θέμα. Από τα τοσα θρεντ και ποστ , μόνο τον @LongTomγνωρίζω ότι μπορεί να σου απαντήσει. Και μια κοπέλα θυμάμαι παλαιότερα αλλά δεν ξέρω αν έχει ακόμα λογαριασμό. Επίσης καλό θα ήταν να λείπουν οι ειρωνείες για χρήστες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί. Εσύ αν επιτρέπεται τι εχεις τελειώσει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, pavlovic είπε Δεν το γνωρίζω αυτό αγαπητέ. Μόνο κάποιος που βρίσκεται στο Εξωτερικό και εργάζεται εκεί μπορεί να μας το πει και είναι στο insomnia. Ο αδερφός μου που έχει Πτυχιο ΤΕΙ με μεταπτυχιακό, δεν είχε θέμα. Από τα τοσα θρεντ και ποστ , μόνο τον @LongTomγνωρίζω ότι μπορεί να σου απαντήσει. Και μια κοπέλα θυμάμαι παλαιότερα αλλά δεν ξέρω αν έχει ακόμα λογαριασμό. Επίσης καλό θα ήταν να λείπουν οι ειρωνείες για χρήστες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί. Εσύ αν επιτρέπεται τι εχεις τελειώσει Δεν επιτρεπεται. Γιατι που σε προσεβαλλα; Δε χρειαζεται να μας το απαντησει κανεις, γιατι δεν ρωτησα τι ισχυει εξω. Σου εξηγησα τι ισχυει εξω. Περαν αυτου που ειπες εσυ, που προφανως επισης ισχυει. Αναλογα το επαγγελμα, τη θεση και την εταιρια, σαφως και καποιος μπορει να ξεψαχνισει το πτυχιο σου. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2021 από xgol Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 4 λεπτά πριν, xgol είπε Μα μου λεει πως κανουν κατι πιο πρακτικο οι νοσηλευτριες ΤΕ. Και ρωταω τι ειναι αυτο το πιο πρακτικο! Ειναι παραλογο; Ενταξει..καταλαβαινεις τι λεω, αλλα επιλογη σου να το θεσεις οπως θελεις. 3 λεπτά πριν, pavlovic είπε O Kολλητος μου ολοκληρωσε στο πανεπιστήμιο του Sussex, σπουδές ηλεκτρολόγου μηχανικού (4ετή), έκανε ένα μαστερ ( δεν θυμαμαι ακριβώς σε τι) του ενος χρόνου . Όταν ήρθε στην Ελλάδα ΔΕΝ του αναγνώρισε ο ΔΟΑΤΑΠ το πτυχίο και τον εβαλαν να δώσει 4-5 μαθήματα από ότι θυμάμαι. Μιας και αναφέρθηκε σε κάποια posts το ζήτημα Πανεπιστήμια-ΤΕΙ, επειδή και εγώ είμαι απόφοιτος ΛΟΧΡΗ ΑΣΟΕΕ και τυγχάνει ο αδερφός μου να είναι απόφοιτος ΤΕΙ ΛΟΧΡΗ, μπορώ να σου πω ότι πολλές φορές είδα ότι μέσω των σημειωσεών του, με βοήθησε στο να περάσω κάποια μαθήματα από τα πολύ θεωρητικά που κάναμε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Παρεπιπτόντως ο αδερφός μου έκανε και αυτός ΜΒΑ στο ΑΠΘ όμως και αυτή τη στιγμή δουλεύει σε μια συμβουλευτική στο Bristol ( ξεκίνησε από εκει γιατί ειχαμε συγγενείς και ψάχνεται για δεύτερο μεταπτυχιακό). Δεν είχε κανένα θέμα ούτε με την αναγνώριση ούτε με τη δουλειά. Στο αναφέρω αυτό γιατί κατέθεσες την αποψή σου, η οποία είναι δεκτή, αλλά οι πανελλήνιες με τους αριθμούς τους δεν λένε την αλήθεια. Δες σήμερα που βγήκαν τα αποτελέσματα. Θα μεινουν 25 χιλ κόσμος εξω. Αυτο δεν λεει κατι. Μπορει ενας απο αυτους να παει στο Εξωτερικό και να κανει μεγάλη καριέρα. Επισης αν το παμε έτσι, και το LSE , Columbia είναι καλύτερα από την ασοεε και ας παρέχουν το ίδιο πτυχίο ( και οχι επειδή το λέει το ranking) Οκ, να δει ο αδερφος σου τους αποφοιτους Cambridge που θα εχει στο μεταπτυχιακο και ας μας πει τις συγκρισεις του. Θα καταλαβεις πως ειναι αυτα τα ατομα και τι διαφορα εχουν με τον μεσο φοιτητη της ασοεε. Εγω δεν εχω κανενα κομπλεξ και αναγνωριζω το ποτε ο αλλος ειναι ικανοτερος, και μαλιστα καθομαι μαζι του για να μαθω απο εκεινον. Θα δεις την πορεια που εχει ο μεσος φοιτητης του Cambridge/LSE με τον μεσο φοιτητη της ασοεε και θα καταλαβεις για τι πραγμα μιλαω. Συνολικα ειναι πολυ καλυτεροι και πολυ ικανοτεροι. Επισης, ποτε δεν ειπα οτι εχουν θεμα με την αναγνωριση, σχολιασα απλως τις προοπτικες οπως τις εχω δει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavlovic Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Μόλις τώρα, xgol είπε Γιατι που σε προσεβαλλα; Εμένα πουθενά. Είδα τα σχολιά σου σε προηγούμενα ποστ και το είπα με αφορμή αυτό που έγραψες για τον αιρ. Στο είπε και η κοπέλα 1 λεπτό πριν, efib είπε Οκ, να δει ο αδερφος σου τους αποφοιτους Cambridge που θα εχει στο μεταπτυχιακο και ας μας πει τις συγκρισεις του. Θα καταλαβεις πως ειναι αυτα τα ατομα και τι διαφορα εχουν με τον μεσο φοιτητη της ασοεε Φυσικά. Αυτό δεν εμποδίζει τον αδερφό μου, όμως να κοιτάξει στα μάτια και μέσω σκληρής δουλειάς ( διαβάσματος κλπ) να μπορέσει να φτάσει στο επίπεδο αυτών Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, pavlovic είπε Εμένα πουθενά. Είδα τα σχολιά σου σε προηγούμενα ποστ και το είπα με αφορμή αυτό που έγραψες για τον αιρ. Στο είπε και η κοπέλα Ωραια δεκτη η αποψη σου. Για αλλο θεμα μιλουσαμε ωστοσο. 58 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Αλλα αν ερθεις και μου πεις οτι ο νοσηλευτης του πανεπιστημιο ειναι ανωτερος απο το νοσηλευτη τει δεν το δεχομαι. Μη σου πω οτι ο δευτερος ειναι καλυτερος λογω οτι το επαγγελμα απαιτει πρακτικη μεθοδικουητα Μπορεις να μου πεις τι πρακτικο κανει παραπανω ο νοσηλευτης ΤΕ απο τον ΠΕ; Γιατι εγω νομιζω πως κανουν τα ιδια ακριβως. 6 λεπτά πριν, pavlovic είπε Φυσικά. Αυτό δεν εμποδίζει τον αδερφό μου, όμως να κοιτάξει στα μάτια και μέσω σκληρής δουλειάς ( διαβάσματος κλπ) να μπορέσει να φτάσει στο επίπεδο αυτών Και ναι, και οχι. Τι θελω να πω; Σαφως και μπορει καποιος να υπερπηδησει ενα σοβαρο ελλειμα στην εκπαιδευση του σε συγκριση με εναν συναδελφο, και να προσαρμοστει το ιδιο καλα μετα απο ενα χρονικο διαστημα σε μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ κατασταση, αλλα αυτος με το στερεοτερο επιστημονικο υποβαθρο και την αρτιοτερη εκπαιδευση, θα αποκωδικοποιει παντα γρηγοροτερα και προσαρμοζεται καλυτερα στις καινουριες συνθηκες καθε μερα στη δουλεια. Και επειδη εδω ειναι το θρεντ των εύθικτων, μιλαω γενικα και δενν εννοω τον αδερφο σου και τους αποφοιτους του κεμπριτζ. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2021 από xgol Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick125 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Εγώ λυπάμαι γιατί από τα σχόλια καταλαβαίνω ότι θα παραμείνουμε Βαλκάνια και ΔΕΝ θα γίνουμε ποτέ ένα σοβαρό Ευρωπαικό κράτος. Ο ένας να κοιτάει να φάει τον άλλον. Φτάσαμε 2021 και ακόμα ασχολούμαστε με τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όταν εκεί έξω η ανεργία είναι σε δυσνόητα επίπεδα ( ισως και από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη). ΝΑΙ υπάρχουν σχολές ΤΕΙ που είναι κατώτερες από αυτές των Πανεπιστημίων γιατί δεν έχουν Επαγγελματικά δικαιώματα. Και εγώ δεν κρίνω σωστό ο διπλωματούχος μηχανικός ΕΜΠ να είναι ισότιμος με αυτών του ΤΕΙ, γιατί ο ένας έκανε 5 έτη και ο άλλος 4 έτη. Αλλά εγώ στέκομαι περισσότερο στα Ε.Δ Επίσης σχεδόν σε όλες τις χώρες του Εξωτερικού ( με εξαίρεση την Ελλάδα και τη Κύπρο) οι απόφοιτοι τει μηχανικών, έχουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα , εργάζονται κανονικά κλπ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα φίλος από το τει Σερρων, εκανε master στο πανεπιστήμιο του Toronto ΚΑΙ έμεινε κανονικά εκεί με πλήρη Ε.Δ. Το ίδιο και στη Γερμανία από έναν γειτονά μου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavlovic Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 13 λεπτά πριν, xgol είπε Ωραια δεκτη η αποψη σου. Για αλλο θεμα μιλουσαμε ωστοσο. Μπορεις να μου πεις τι πρακτικο κανει παραπανω ο νοσηλευτης ΤΕ απο τον ΠΕ; Γιατι εγω νομιζω πως κανουν τα ιδια ακριβως. Και ναι, και οχι. Τι θελω να πω; Σαφως και μπορει καποιος να υπερπηδησει ενα σοβαρο ελλειμα στην εκπαιδευση του σε συγκριση με εναν συναδελφο, και να προσαρμοστει το ιδιο καλα μετα απο ενα χρονικο διαστημα σε μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ κατασταση, αλλα αυτος με το στερεοτερο επιστημονικο υποβαθρο και την αρτιοτερη εκπαιδευση, θα αποκωδικοποιει παντα γρηγοροτερα και προσαρμοζεται καλυτερα στις καινουριες συνθηκες καθε μερα στη δουλεια. Και επειδη εδω ειναι το θρεντ των εύθικτων, μιλαω γενικα και δενν εννοω τον αδερφο σου και τους αποφοιτους του κεμπριτζ. Όλα είναι θέμα πλάνου και πρέπει να κινούνται βάση αυτού. Το ένας απόφοιτος Πανεπιστημίου/ΤΕΙ θέλει να δώσει αξία στο πτυχίο που έλαβε, θα το κάνει μέσω σκληρής δουλειάς. Υπάρχουν παιδιά που έδωσαν 3 φορές πανελλήνιες, πέρασαν εκεί που ήθελαν, αλλά το πτυχίο που έλαβαν δεν τους κάλυπτε και είτε έδωσαν κατατακτήριες είτε μέσω μεταπτυχιακού άλλαξαν κλάδο. Είναι πολλά τα προβλήματα που προκύπτουν Εμένα όταν τελείωσε ο αδερφός μου το ΤΕΙ ΛΟΧΡΗ, κατευθείαν έκανε ένα μάστερ, έκανε την ΑΣΠΑΙΤΕ για τη παιδαγωγική επάρκεια και δεν καθόταν να σκεφτεί " α τελείωσα ένα ΤΕΙ, τώρα τι κάνω?" . Τώρα θα παει και για 2ο μαστερ και εργάζεται. Ξέρω αποφοιτούς Πανεπιστήμιους και ΤΕΙ που κλαίγονται και δεν κάνουν κάτι να δώσουν αξία στο πτυχίο που έλαβαν που θα είναι ένα ορόσημο για αυτούς. Όλη η φασαρία πάντα με τα πτυχία γίνεται για το Δημόσιο. Στη πλειοψηφία δυστυχώς αυτή είναι η λογική απάντηση. Επίσης έχεις μια γνώμη, για το γίνεται έξω, αλλά πάρε και μια ακόμα γνώμη από άνθρωπο που ΖΕΙ ΕΞΩ, και ίσως να εργάζεται και με αποφοίτους ΤΕΙ στο ίδιο γραφείο. Επειδή σκιαναγραφώ το Linkedin, βλέπω πολλά παιδιά με πτυχίο ΤΕΙ αλλά φυσικά έκαναν μάστερ, και εργάζονται στο Εξωτερικό σε διάφορες εταιρείες ( κυρίως Αγγλία σε τράπεζες) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lilith19 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 4 λεπτά πριν, nick125 είπε Εγώ λυπάμαι γιατί από τα σχόλια καταλαβαίνω ότι θα παραμείνουμε Βαλκάνια και ΔΕΝ θα γίνουμε ποτέ ένα σοβαρό Ευρωπαικό κράτος. Ο ένας να κοιτάει να φάει τον άλλον. Φτάσαμε 2021 και ακόμα ασχολούμαστε με τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όταν εκεί έξω η ανεργία είναι σε δυσνόητα επίπεδα ( ισως και από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη). ΝΑΙ υπάρχουν σχολές ΤΕΙ που είναι κατώτερες από αυτές των Πανεπιστημίων γιατί δεν έχουν Επαγγελματικά δικαιώματα. Και εγώ δεν κρίνω σωστό ο διπλωματούχος μηχανικός ΕΜΠ να είναι ισότιμος με αυτών του ΤΕΙ, γιατί ο ένας έκανε 5 έτη και ο άλλος 4 έτη. Αλλά εγώ στέκομαι περισσότερο στα Ε.Δ Επίσης σχεδόν σε όλες τις χώρες του Εξωτερικού ( με εξαίρεση την Ελλάδα και τη Κύπρο) οι απόφοιτοι τει μηχανικών, έχουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα , εργάζονται κανονικά κλπ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα φίλος από το τει Σερρων, εκανε master στο πανεπιστήμιο του Toronto ΚΑΙ έμεινε κανονικά εκεί με πλήρη Ε.Δ. Το ίδιο και στη Γερμανία από έναν γειτονά μου. Κάτι αντίστοιχο πάντως συμβαίνει τις μέρες αυτές και με τις κατανομές των διορισμών που αναμένονται. Πόλεμος πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας με τα πιο ευφάνταστα επιχειρήματα που μπορεί να σκεφτεί ο καθένας, ενώ το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι ο αριθμός αυτός δεν αρκεί ούτε για ζήτω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις