airtrelomike13 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, efib είπε Ενταξει, απο λοχρη δεν γινεσαι λογιστης κλασσικος. Επικεντρωσου σε οσα εχεις καταφερει και μην μενεις τωρα στα ειναι τει και αν το ψαξουν κλπ κλπ (btw, ξερουν ολες τις ελληνικες σχολες και εχουν και minimum recquirements απο την καθε μια). Μην αναλωνεσαι σε τετοιες συγκρισεις. δεν αναλωνομαι. Εξηγω τη διαφορα φιλοσοφιας που υπαρχει σε πανεπιστημιο-τει και προσπαθω να πω οτι δεν υπαρχει ανωτατο και κατωτατο ειδικα απο δυο ιδρυματα που ανηκαν στην ιδια βαθμιδα και η ιδια η Μπολονια τα βαζει στο ΕΠΙΠΕΔΟ 6 1 λεπτό πριν, kokoviosR είπε Εαν ιδιωτικοποιηθει περαιτερω η εκπαιδευση, απλα πολλα παιδια θα μεινουν εκτος σχολειων λογω οικονομικων δυσκολιων και πολλοι δασκαλοι ανεργοι αφου θα μειωθουν τα σχολεια... περαιτερω? Δεν προκειται να το κανουν αυτό ΠΟΤΕ
efib Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Μόλις τώρα, airtrelomike13 είπε δεν αναλωνομαι. Εξηγω τη διαφορα φιλοσοφιας που υπαρχει σε πανεπιστημιο-τει και προσπαθω να πω οτι δεν υπαρχει ανωτατο και κατωτατο ειδικα απο δυο ιδρυματα που ανηκαν στην ιδια βαθμιδα και η ιδια η Μπολονια τα βαζει στο ΕΠΙΠΕΔΟ 6 Ενταξει, ειναι μεν στο ιδιο επιπεδο, αλλα συνολικα τα αει του κλαδου ειναι ανωτερα απο τα τει του κλαδου. Μπορουμε τουλαχιστον να συμφωνησουμε σε αυτο;
airtrelomike13 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Μόλις τώρα, efib είπε Ενταξει, ειναι μεν στο ιδιο επιπεδο, αλλα συνολικα τα αει του κλαδου ειναι ανωτερα απο τα τει του κλαδου. Μπορουμε τουλαχιστον να συμφωνησουμε σε αυτο; Εφη,και ναι και οχι. Διαφερει απο σχολη σε σχολη Το να ερθεις να μου πεις οτι το ΕΜΠ ειναι καλυτερο απο το ΤΕΙ στους μηχανικους να σου πω ναι. Γιατι η μια σχολη ειναι 5ετης φοιτησης και η αλλη 4ετης. Αλλα αν ερθεις και μου πεις οτι ο νοσηλευτης του πανεπιστημιο ειναι ανωτερος απο το νοσηλευτη τει δεν το δεχομαι. Μη σου πω οτι ο δευτερος ειναι καλυτερος λογω οτι το επαγγελμα απαιτει πρακτικη μεθοδικτοητα. Επισης ΑΕΙ=Πανεπιστημια+ΤΕΙ, νομος 2001. 20 χρονια περασαν Αυτο ξερεις ποτε θα ερχοσουν να μου το ελεγες και θα συμφωνουσα μαζι σου? Αν οι ΤΕΙ δεν ειχαν επαγγελματικα δικαιωματα οπως οι μηχανικοι που ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ και γι αυτο σου λεω στην αρχη της προτασης οτι εκει οι ΕΜΠ δεν συγκρινονται με τους ΤΕΙ. Αν οι ΤΕΙ δεν γινονταν δεκτοι στις προκηρυξεις του δημοσιου και δεν ειχαν ξεχωριστη βαθμιδα Τ.Ε και επισης στο τομεα της εκπαιδευσης ΤΕΙ+Πανεπιστημια δεν ηταν μαζι. Τωρα ομως ειναι στην εκπαιδευση και ειναι Π.Ε Επισης, σε περιπτωση που οι ΤΕΙ δεν γινονταν δεκτοι ως προσληψη στον ιδιωτικο τομεα και δη σε μεγαλες εταιρειες. Εκει ναι θα σου ελεγα Εφη εχεις δικιο. Αλλα τωρα εγω βλεπω αυτα που σου γραφω. Ειδικα στο κλαδο μας, εχουμε τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα ( μπορεις να το ψαξεις δεν λεω ψεματα) και στην Εκπαιδευση ειμαστε Π.Ε, στο δημοσιο υπαρχει ο διαχωρισμος Π.Ε-Τ.Ε και γινομαστε και οι δυο βαθμιδες δεκτοι σε μαστερ. Επισης σε προκηρυξεις ΟΒΑ, ΕΠΟΠ, Ειδικων φρουρων αν απαιτειται πτυχιο ΑΕΙ γραφει μεσα σε παρενθεση ( Πανεπιστημιο-ΤΕΙ) και αυτο μπορεις να το δεις
xgol Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Αυτη η «Μπολονια» που αναφερεις, πως ειναι; Ψηλη; Κοντη; 1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε Εφη,και ναι και οχι. Διαφερει απο σχολη σε σχολη Το να ερθεις να μου πεις οτι το ΕΜΠ ειναι καλυτερο απο το ΤΕΙ στους μηχανικους να σου πω ναι. Γιατι η μια σχολη ειναι 5ετης φοιτησης και η αλλη 4ετης. Αλλα αν ερθεις και μου πεις οτι ο νοσηλευτης του πανεπιστημιο ειναι ανωτερος απο το νοσηλευτη τει δεν το δεχομαι. Μη σου πω οτι ο δευτερος ειναι καλυτερος λογω οτι το επαγγελμα απαιτει πρακτικη μεθοδικτοητα. Επισης ΑΕΙ=Πανεπιστημια+ΤΕΙ, νομος 2001. 20 χρονια περασαν Αυτο ξερεις ποτε θα ερχοσουν να μου το ελεγες και θα συμφωνουσα μαζι σου? Αν οι ΤΕΙ δεν ειχαν επαγγελματικα δικαιωματα οπως οι μηχανικοι που ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ και γι αυτο σου λεω στην αρχη της προτασης οτι εκει οι ΕΜΠ δεν συγκρινονται με τους ΤΕΙ. Αν οι ΤΕΙ δεν γινονταν δεκτοι στις προκηρυξεις του δημοσιου και δεν ειχαν ξεχωριστη βαθμιδα Τ.Ε και επισης στο τομεα της εκπαιδευσης ΤΕΙ+Πανεπιστημια δεν ηταν μαζι. Τωρα ομως ειναι στην εκπαιδευση και ειναι Π.Ε Επισης, σε περιπτωση που οι ΤΕΙ δεν γινονταν δεκτοι ως προσληψη στον ιδιωτικο τομεα και δη σε μεγαλες εταιρειες. Εκει ναι θα σου ελεγα Εφη εχεις δικιο. Αλλα τωρα εγω βλεπω αυτα που σου γραφω. Ειδικα στο κλαδο μας, εχουμε τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα ( μπορεις να το ψαξεις δεν λεω ψεματα) και στην Εκπαιδευση ειμαστε Π.Ε, στο δημοσιο υπαρχει ο διαχωρισμος Π.Ε-Τ.Ε και γινομαστε και οι δυο βαθμιδες δεκτοι σε μαστερ. Επισης σε προκηρυξεις ΟΒΑ, ΕΠΟΠ, Ειδικων φρουρων αν απαιτειται πτυχιο ΑΕΙ γραφει μεσα σε παρενθεση ( Πανεπιστημιο-ΤΕΙ) και αυτο μπορεις να το δεις Ενω η νοσηλευτρια απο ΑΕΙ δεν απαιτει «πρακτικη μεθοδικοτητα» ;! Τι λιγοτερο κανει απο αυτην απο Τει;
airtrelomike13 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, xgol είπε Αυτη η «Μπολονια» που αναφερεις, πως ειναι; Ψηλη; Κοντη; Ενω η νοσηλευτρια απο ΑΕΙ δεν απαιτει «πρακτικη μεθοδικοτητα» ;! Τι λιγοτερο κανει απο αυτην απο Τει; ρωτα την να σου πει. ΕΣΥ θες να μαλωσεις, να ειρωνευσαι και να προσβαλλεις. Δεν ξερω τι εχεις τελειωσει και ουτε με νοιαζει. Όταν ο χαρακτηρας ενος ανθρωπου ειναι προκληκτικος , το πτυχιο απομενει τελευταιο
xgol Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε ρωτα την να σου πει. ΕΣΥ θες να μαλωσεις, να ειρωνευσαι και να προσβαλλεις. Δεν ξερω τι εχεις τελειωσει και ουτε με νοιαζει. Όταν ο χαρακτηρας ενος ανθρωπου ειναι προκληκτικος , το πτυχιο απομενει τελευταιο Μα αναφερω κατι που ειπες. Γιατι να μαλωσω; Απλα ρωταω για να μαθω, γιατι δεν το ξερω. Τι κανει παραπανω πρακτικα η νοσηλευτρια απο Τει; Επισης για τα Κολλεγια, που πλεον θα αποκτησουν ισα επαγγελματικα δικαιωματα, αρα ισαξιες οι σπουδες Κολλεγιων-Τει-Αει;
filipN Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 3 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε ρωτα την να σου πει. ΕΣΥ θες να μαλωσεις, να ειρωνευσαι και να προσβαλλεις. Δεν ξερω τι εχεις τελειωσει και ουτε με νοιαζει. Όταν ο χαρακτηρας ενος ανθρωπου ειναι προκληκτικος , το πτυχιο απομενει τελευταιο Εδώ ακριβώς απαντάς στον εαυτό σου! Διάβασε τις απαντήσεις σου τις προηγούμενες ημέρες...
efib Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Εφη,και ναι και οχι. Διαφερει απο σχολη σε σχολη Το να ερθεις να μου πεις οτι το ΕΜΠ ειναι καλυτερο απο το ΤΕΙ στους μηχανικους να σου πω ναι. Γιατι η μια σχολη ειναι 5ετης φοιτησης και η αλλη 4ετης. Αλλα αν ερθεις και μου πεις οτι ο νοσηλευτης του πανεπιστημιο ειναι ανωτερος απο το νοσηλευτη τει δεν το δεχομαι. Μη σου πω οτι ο δευτερος ειναι καλυτερος λογω οτι το επαγγελμα απαιτει πρακτικη μεθοδικτοητα. Επισης ΑΕΙ=Πανεπιστημια+ΤΕΙ, νομος 2001. 20 χρονια περασαν Αυτο ξερεις ποτε θα ερχοσουν να μου το ελεγες και θα συμφωνουσα μαζι σου? Αν οι ΤΕΙ δεν ειχαν επαγγελματικα δικαιωματα οπως οι μηχανικοι που ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ και γι αυτο σου λεω στην αρχη της προτασης οτι εκει οι ΕΜΠ δεν συγκρινονται με τους ΤΕΙ. Αν οι ΤΕΙ δεν γινονταν δεκτοι στις προκηρυξεις του δημοσιου και δεν ειχαν ξεχωριστη βαθμιδα Τ.Ε και επισης στο τομεα της εκπαιδευσης ΤΕΙ+Πανεπιστημια δεν ηταν μαζι. Τωρα ομως ειναι στην εκπαιδευση και ειναι Π.Ε Επισης, σε περιπτωση που οι ΤΕΙ δεν γινονταν δεκτοι ως προσληψη στον ιδιωτικο τομεα και δη σε μεγαλες εταιρειες. Εκει ναι θα σου ελεγα Εφη εχεις δικιο. Αλλα τωρα εγω βλεπω αυτα που σου γραφω. Ειδικα στο κλαδο μας, εχουμε τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα ( μπορεις να το ψαξεις δεν λεω ψεματα) και στην Εκπαιδευση ειμαστε Π.Ε, στο δημοσιο υπαρχει ο διαχωρισμος Π.Ε-Τ.Ε και γινομαστε και οι δυο βαθμιδες δεκτοι σε μαστερ. Επισης σε προκηρυξεις ΟΒΑ, ΕΠΟΠ, Ειδικων φρουρων αν απαιτειται πτυχιο ΑΕΙ γραφει μεσα σε παρενθεση ( Πανεπιστημιο-ΤΕΙ) και αυτο μπορεις να το δεις Βρε, δεν μιλαω για επαγγελματικα δικαιωματα που οκ ΟΕΕ μπαινουμε για λογιστες δ ταξης που δεν ασχολειται και κανεις...Εγω ειχα ξεχασει να γραφτω κιολας Τελος παντων, δεν θα σου αλλαξω γνωμη, σου εχω πει την αποψη μου
airtrelomike13 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, xgol είπε Επισης για τα Κολλεγια, που πλεον θα αποκτησουν ισα επαγγελματικα δικαιωματα, αρα ισαξιες οι σπουδες Κολλεγιων-Τει-Αει δεν το δεχοντια τα επιμελητηρια. Αναγνωριστηκαν ισοτιμα ως ακαδημαικα οχι ως επαγγελματικα Μόλις τώρα, efib είπε Βρε, δεν μιλαω για επαγγελματικα δικαιωματα που οκ ΟΕΕ μπαινουμε για λογιστες δ ταξης που δεν ασχολειται και κανεις...Εγω ειχα ξεχασει να γραφτω κιολας Τελος παντων, δεν θα σου αλλαξω γνωμη, σου εχω πει την αποψη μου πλεον ο αποφοιτος τει οικονομικης σχολης με τον αποφοιτο πανεπιστημιακης οικονομικης σχολης με το που αποφοιτουν παιρνου και οι δυο την αδεια λογιστη β ταξης. μετα απο 3 χρονια προυπηρεσιας ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ως βοηθοι λογιστες, δινουν κατι εξετασεςι στο οικονομικο επιμελιτηριο και παιρνουν την α ταξη και υπογραφουν απεριοριστους ισολογισμους κλπ. Παρεπιπτοντως επειδη εργαζονται τωρα σε μια συμβουλευτικη εταιρεια ( οχι των BIG4) , o εργοδοτης μου εχιε τελειωσει πτυχιο ΤΕΙ, αλλα εχει παρει ολους τους επαγγελματικους τιτλους ( ΑCCA, κλπ) και βγαζει παρα πολλα χρηματα το χρονο. Και εδω μ δινεις πασα να σου πω οτι αν τα τει εινια τοσο κατωτατα απο τα πανεπιστημια ενας τετοιος ανθρωπος δεν θα καταφερνε να κανει ολα αυτα που σου ειπα ηδη.
efib Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 @xgol, οκ μην γινεσαι τοσο προκλητικος. 3 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε δεν το δεχοντια τα επιμελητηρια. Αναγνωριστηκαν ισοτιμα ως ακαδημαικα οχι ως επαγγελματικα πλεον ο αποφοιτος τει οικονομικης σχολης με τον αποφοιτο πανεπιστημιακης οικονομικης σχολης με το που αποφοιτουν παιρνου και οι δυο την αδεια λογιστη β ταξης. μετα απο 3 χρονια προυπηρεσιας ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ως βοηθοι λογιστες, δινουν κατι εξετασεςι στο οικονομικο επιμελιτηριο και παιρνουν την α ταξη και υπογραφουν απεριοριστους ισολογισμους κλπ. Παρεπιπτοντως επειδη εργαζονται τωρα σε μια συμβουλευτικη εταιρεια ( οχι των BIG4) , o εργοδοτης μου εχιε τελειωσει πτυχιο ΤΕΙ, αλλα εχει παρει ολους τους επαγγελματικους τιτλους ( ΑCCA, κλπ) και βγαζει παρα πολλα χρηματα το χρονο. Και εδω μ δινεις πασα να σου πω οτι αν τα τει εινια τοσο κατωτατα απο τα πανεπιστημια ενας τετοιος ανθρωπος δεν θα καταφερνε να κανει ολα αυτα που σου ειπα ηδη. Εχει κολλησει η κασετα.. βρε, προφανως και υπαρχουν παρα πολυ ικανα ατομα σε ολες τις σχολες, εγω σου μιλησα συνολικα, απλως δεν το δεχεσαι.. Α ναι, β ταξης, παντα τα μπερδευα!
airtrelomike13 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 4 λεπτά πριν, efib είπε @xgol, οκ μην γινεσαι τοσο προκλητικος. Εχει κολλησει η κασετα.. βρε, προφανως και υπαρχουν παρα πολυ ικανα ατομα σε ολες τις σχολες, εγω σου μιλησα συνολικα, απλως δεν το δεχεσαι.. Α ναι, β ταξης, παντα τα μπερδευα! kai egw Λοιπον με τα δικια μου, μπορω να ερθω και να πω γιατι να αναγνωριζονται και τα κολλεγια αφου , πληρωνεις και παιρνεις το πτυχιο? Θα ερθει ενα παιδι ομως και θα μου πει " μα ρε φιλε στο Εξωτερικο, τα πτυχια των κολλεγιων ανεκαθεν αναγνωριζονταν ισοτιμα και αντιστοιχα με τα πανεπιστημιακα¨". Όπως ειπα σε αλλο ποστ, ηρθε συμμαθητης μου με πτυχιο απο το ΜΙΤ στην Ελλαδα λογω οικογενειακου προβληματος και δεν του το αναγνωρισαν με την αιτιολογια: " Η σχολη σου εκει ηταν 4ετης, εδω ειναι 5ετης", και ή πρεπει να δωσεις εξτρα μαθηματα ή να ξαναπερασεις σε Ελληνικη σχολη αντιστοιχη. Δηλαδη προσεξε. Δεν του αναγνωρισαν πτυχιο απο το καλυτερο πανεπιστημιο του κοσμου
xgol Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 6 λεπτά πριν, efib είπε @xgol, οκ μην γινεσαι τοσο προκλητικος. Εχει κολλησει η κασετα.. βρε, προφανως και υπαρχουν παρα πολυ ικανα ατομα σε ολες τις σχολες, εγω σου μιλησα συνολικα, απλως δεν το δεχεσαι.. Α ναι, β ταξης, παντα τα μπερδευα! Τι εννοεις να μην γινομαι προκλητικος; Σε τετοια ανυποστατα που γραφονται, πρεπει να δινονται απαντησεις. Αν δινονταν οι καταλληλες απαντησεις σε ολα τα κουλά που ακουμε με τοσο περισπουδαστο υφος και τετοια βεβαιοτητα παντου γυρω μας, προφανως δε θα ειχαν επικρατησει οι αποψεις που εχουν επικρατησει και η κοινωνια μας δε θα ηταν αυτη που βλεπεις γυρω σου.. Ισα ισα, το προκλητικο ειναι να μην απανταμε οπως αρμοζει σε αυτες τις αποψεις. 4 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε kai egw Λοιπον με τα δικια μου, μπορω να ερθω και να πω γιατι να αναγνωριζονται και τα κολλεγια αφου , πληρωνεις και παιρνεις το πτυχιο? Θα ερθει ενα παιδι ομως και θα μου πει " μα ρε φιλε στο Εξωτερικο, τα πτυχια των κολλεγιων ανεκαθεν αναγνωριζονταν ισοτιμα και αντιστοιχα με τα πανεπιστημιακα¨". Όπως ειπα σε αλλο ποστ, ηρθε συμμαθητης μου με πτυχιο απο το ΜΙΤ στην Ελλαδα λογω οικογενειακου προβληματος και δεν του το αναγνωρισαν με την αιτιολογια: " Η σχολη σου εκει ηταν 4ετης, εδω ειναι 5ετης", και ή πρεπει να δωσεις εξτρα μαθηματα ή να ξαναπερασεις σε Ελληνικη σχολη αντιστοιχη. Δηλαδη προσεξε. Δεν του αναγνωρισαν πτυχιο απο το καλυτερο πανεπιστημιο του κοσμου Πως γινεται στο ΜΙΤ να κανουν την ιδια σχολη με τα ιδια μαθηματα στα 4 χρονια και εμεις στα 5; Εχεις καποιο παραδειγμα σχολης που συμβαινει αυτο;
airtrelomike13 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 4 λεπτά πριν, xgol είπε Πως γινεται στο ΜΙΤ να κανουν την ιδια σχολη με τα ιδια μαθηματα στα 4 χρονια και εμεις στα 5; Εχεις καποιο παραδειγμα σχολης που συμβαινει αυτο πως γινεται να υπαρχουν Πανεπσιτημια στο Εξωτερικο που οι σχολες τους ειναι 3ετης και εδω 4ετης. Αλλα προφανως στο ΜΙΤ κατα τα λεγομενα σου ( γιατι εκει θες να καταληξεις) δεν γνωριζουν. Τυχαια ειναι στο ΝΟ1 της παγκοσμιας καταταξης πανεπιστημίων
Lanike71 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Εγώ ένα έχω να πω: Η φτώχεια φέρνει γκρίνια. Το βλέπω από το 2009 και μετά παντού.
xgol Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 3 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε πως γινεται να υπαρχουν Πανεπσιτημια στο Εξωτερικο που οι σχολες τους ειναι 3ετης και εδω 4ετης. Αλλα προφανως στο ΜΙΤ κατα τα λεγομενα σου ( γιατι εκει θες να καταληξεις) δεν γνωριζουν. Τυχαια ειναι στο ΝΟ1 της παγκοσμιας καταταξης πανεπιστημίων Οχι θελω να καταληξω αλλου. Οτι δε μας δινεις δεδομενα. Απλα πετας κατι και βγαζεις συμπερασματα απο αυτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις