Προς το περιεχόμενο

10500 ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, xgol είπε

Φιλε μου ας μην κατσω να σου αναλυω απο ποτε ξερω εγω τα Fachhochschule που εννοεις. 

Τα μαθηματα που κανουν ειναι σαφως ανωτερου επιπεδου στα αντιστοιχα Hochschule. Εξου και το Abitur που απαιτειται για τα περισσοτερα απο αυτα. 

Εσενα γιατι σου ειναι τοσο δυσκολο να παραδεχτεις πως τα αντιστοιχα Πανεπιστημιακα τμηματα ειναι αρκετα εως πολυ πιο δυσκολα;

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που παρέχουν πτυχία Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα ονομάζονται Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) και από το 2001 διακρίνονται σε Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ)

Τέλος να σου πω ότι όταν έστειλα το πτυχιο μου στη Γερμανια μου το αναγνωρισαν Fachhochschule

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 173
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, airtrelomike13 είπε

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που παρέχουν πτυχία Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα ονομάζονται Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) και από το 2001 διακρίνονται σε Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ)

Τέλος να σου πω ότι όταν έστειλα το πτυχιο μου στη Γερμανια μου το αναγνωρισαν Fachhochschule

Υπαρχει μαλλον ενα προβλημα κατανοησης ή προβλημα εκφρασης απο πλευρας μου.

Άλλα σε ρωταω, άλλα μου απαντας. 

2 λεπτά πριν, filipN είπε

Στη Γερμανία μήπως κλαίνε από τη χαρά τους;

Για τις άλλες χώρες που σε ρώτησα ήξερα, για τη Γερμανία μόλις είδα ότι είναι μέσα στις 10 καλύτερες χώρες για δασκάλους του Δημοτικού,από την άποψη των αποδοχών ...

εν συγκριση με εδω ΝΑΙ, αλλα εν συγκριση με τα υπολοιπα Επαγγελματα που δεσποζουν στη καθε Γερμανια ΟΧΙ.

Εγω δεν σου μιλησα για Κύπρο ουτε για Ολλανδία. ΦΊΛΗ που πηγε με πτυχιο φιλολογιας στη Γερμανια , κατευθειαν τις το υποβαθμισαν και τη ξεκινησαν απο νηπιαγωγειο

Εσυ ξερεις 1, εγω ξερω 20. Για καποιο λογο δεν ασχολουνται ή δεν το ψαχνουν, και δουλευουν σε λογιστικα γραφεια της γειτονιας.

Ειμαι σιγουρη οτι θα σε δεχθουν, απλως δες ποσους απο ΑΕΙ δεχθηκαν και ποσους απο ΤΕΙ απερριψαν.

Δεν λεμε κατι διαφορετικο, απλως εσυ το βλεπεις απο την μερια του "αδυναμου", που εγω δεν σε βλεπω ετσι αλλα οκ. 

Ουτε απο ασοεε/παπει ειναι ολοι ικανοι, απλως και παλι η αναλογια ειναι πολυ μικροτερη.

Μπαίνω λίγο σφήνα συνεχίζοντας το offtopic, απλά για να πω ότι σε τέτοιες κλασικές συζητήσεις περι επιπέδου ΑΕΙ-ΤΕΙ που οι των (πρώην πλέον) ΤΕΙ παλεύουν να κάνουν τα μαύρα άσπρα ( ή μαλλον να κανουν το ασπρο και το μαυρο...γκρι), έχω πάντα μεγάλη απορία να δω τα μηχανογραφικά τον υπερμάχων. 

Ας πούμε ο απόφοιτος ενός ΤΕΙ λογιστικής όταν συμπλήρωνε το μηχανογραφικό του είχε βάλει πρώτα ΑΣΟΕΕ/ΠΑΜΑΚ ή όχι; Αντίστοιχα ένας Τ.Ε. Μηχανικός είχε βάλει πρώτα ΕΜΠ (ακόμα και αν είχε πρακτικά μηδαμινές ελπίδες) ή οχι; 

2 λεπτά πριν, efib είπε

Εσυ ξερεις 1, εγω ξερω 20. Για καποιο λογο δεν ασχολουνται ή δεν το ψαχνουν, και δουλευουν σε λογιστικα γραφεια της γειτονιας.

Ειμαι σιγουρη οτι θα σε δεχθουν, απλως δες ποσους απο ΑΕΙ δεχθηκαν και ποσους απο ΤΕΙ απερριψαν.

Δεν λεμε κατι διαφορετικο, απλως εσυ το βλεπεις απο την μερια του "αδυναμου", που εγω δεν σε βλεπω ετσι αλλα οκ. 

Ουτε απο ασοεε/παπει ειναι ολοι ικανοι, απλως και παλι η αναλογια ειναι πολυ μικροτερη.

Εφη το προβλημα ειναι το εξης:

Υπαρχει μια συνθηκη της Μπολονια. Που λεει οτι τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ-ΤΕΙ ανηκουν στο επιπεδο 6. Δεν τα λεω εγω , εκεινη τα λεει με 240ects. Δεν ασχολουμαι για Ελλαδα μιας και στη Ελλαδα ετσι οπως ειναι η χωρα, το τελευταιο που πρεπει να μας απασχολησει ειναι αυτο. Άλλωστε στη ψαροκωσταινα την Ελλαδα που δεν υπαρχει μελλον ολα αυτα πανε τσαμπα.

Οταν εγω στελνω το πτυχιο μου στο Εξωτειρκο ειτε για αναγνωριση ειτε για μαστερ, και δεν μου λενε ΤΙΠΟΤΑ απολυτως του τυπου  " α εισαι ΤΕΙ οποτε δεν εχεις θεση εδω¨" και μου λενε ειναι bachelor, και δνε ασχολουνται με τις διακρισεις του ΕΔΩ, εκει εινια το προβλημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, tasos30 είπε

Μπαίνω λίγο σφήνα συνεχίζοντας το offtopic, απλά για να πω ότι σε τέτοιες κλασικές συζητήσεις περι επιπέδου ΑΕΙ-ΤΕΙ που οι των (πρώην πλέον) ΤΕΙ παλεύουν να κάνουν τα μαύρα άσπρα ( ή μαλλον να κανουν το ασπρο και το μαυρο...γκρι), έχω πάντα μεγάλη απορία να δω τα μηχανογραφικά τον υπερμάχων. 

Ας πούμε ο απόφοιτος ενός ΤΕΙ λογιστικής όταν συμπλήρωνε το μηχανογραφικό του είχε βάλει πρώτα ΑΣΟΕΕ/ΠΑΜΑΚ ή όχι; Αντίστοιχα ένας Τ.Ε. Μηχανικός είχε βάλει πρώτα ΕΜΠ (ακόμα και αν είχε πρακτικά μηδαμινές ελπίδες) ή οχι; 

Γιατι τι διαφορα εχει ενας μηχανικος του ΕΜΠ απο εναν του Τει;; Τη διαφορα φιλοσοφιας των σχολων τους εννοεις;! 😂😂

3 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Υπαρχει μια συνθηκη της Μπολονια. Που λεει οτι τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ-ΤΕΙ ανηκουν στο επιπεδο 6. Δεν τα λεω εγω , εκεινη τα λεει με 240ects. Δεν ασχολουμαι για Ελλαδα μιας και στη Ελλαδα ετσι οπως ειναι η χωρα, το τελευταιο που πρεπει να μας απασχολησει ειναι αυτο. Άλλωστε στη ψαροκωσταινα την Ελλαδα που δεν υπαρχει μελλον ολα αυτα πανε τσαμπα.

Οταν εγω στελνω το πτυχιο μου στο Εξωτειρκο ειτε για αναγνωριση ειτε για μαστερ, και δεν μου λενε ΤΙΠΟΤΑ απολυτως του τυπου  " α εισαι ΤΕΙ οποτε δεν εχεις θεση εδω¨" και μου λενε ειναι bachelor, και δνε ασχολουνται με τις διακρισεις του ΕΔΩ, εκει εινια το προβλημα

ΨΩροκωσταινα. Ελεος. 

Επεξ/σία από xgol

Μα ουτε εδω σου λεω κανενας τιποτα, τουλαχιστον εγω. Εχεις καλο βιογραφικο και μπραβο σου, απλως και εμενα με ενοχλει να μιλας ετσι για την ασοεε, και λες οτι δεν εχει πλεον καλο επιπεδο.

Σου λεω για οσα εχω δει, συνηθως τα περισσοτερα στελεχη ειναι απο ασοεε/παπει, γιατι αναλογικα εχουν καλυτερους υποψηφιους, ομως και στα τει υπαρχουν ικανα ατομα, απλως οχι οσα σε αυτες τις σχολες, και εννοειται πως και απο ασοεε/παπει υπαρχουν ατομα που δεν ειναι ικανα, απλως σε μικροτερο βαθμο απο αλλες σχολες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

ΟΧΙ ΑΛΛΑ στην Αγγλια και στη Γερμανια ρίχνουν. Ειδικα Γερμανια οταν πας με το πτυχιο του εκπαιδευτικου απο Ελλαδα ξεκινας με υποβαθμιση

Αγαπητέ έλεος!

Κάθε μέρα υποστηρίζεις με πάθος πράγματα που δεν ισχύουν:

Spoiler

https://www.allesgr.de/immigrants/tips/136286/ekpedeftiki-sti-germania-pios-ine-o-misthos-tous-paradigmata.html

Ένας εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (βαθμός Α12) στη Βαυαρία αμείβεται (ανάλογα με το κλιμάκιο και τα χρόνια υπηρεσίας) με 3.439 – 4.471€ ακαθάριστα, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη με 3.533 – 4.597€, στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία με 3.384 – 4.393€ και στο Sachsen-Anhalt με 3.278 – 4.466€ το μήνα.

Ένας εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (βαθμός Α13) στη Βαυαρία αμείβεται με 4.024 – 4.969€ ακαθάριστα. Στο βαθμό Α16 (για παράδειγμα, στους διευθυντές των μεγάλων σχολείων) μπορεί να καταβληθούν μηνιαίως 5.458 – 6.919€. Αλλά αυτή είναι η εξαίρεση.

https://www.insider.gr/eidiseis/105139/se-poies-hores-oi-ekpaideytikoi-ehoyn-toys-kalyteroys-misthoys-pics

Germany.png.23e6659152c7291e7087c479498a2288.png

Επεξ/σία από filipN

Μόλις τώρα, efib είπε

Μα ουτε εδω σου λεω κανενας τιποτα, τουλαχιστον εγω. Εχεις καλο βιογραφικο και μπραβο σου, απλως και εμενα με ενοχλει να μιλας ετσι για την ασοεε, και λες οτι δεν εχει πλεον καλο επιπεδο.

Ειπα στη διαφορα φιλοσοφιας που ριχνει η σχολη της ασοεε με βαση τον τιτλο της σχολής. Το οτι γενικα τα Ελληνικα πανεπιστημια εχουν πεσει σαν επιπεδο αυτο κανεις δεν το αμφισβητει. Λιγο η ελλειψη networking, λιγο η κριση, η αδιαφορια των κυβερνησεων, έχασαν τη πνοη τους. Στο Εξωτερικο φυσικα και τα σεβονται.

Παρεπιπτόντως περυσι μου εστειλε η σχολη το πτυχιο μου με το καινουριο ονομα της σχολης ως Πανεπιστημιο Δυτικης Αττικης. Φυσικα δεν αλλαξε η ονομα του πτυχιου μου. Λογιστης Τ.Ε γραφει. Αλλα τους ρωτησα οτι αν στειλω στο Εξωτερικο το πτυχιο μου, και ψαξουν να βρουν οτι το ΤΕΙ Πειραια πλεον δεν υφιστανται μου ειπαν οτι " Δεν εχεις θεμε με το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. αφου σου δωσαμε το αντιγραφο πτυχιου με το καινουριο πανεπιστημιο πανω που αναγραφεται. Απλα μονο για το Δημοσιο εχεις θεμα στην Ελλαδα με βαση τη Βαθμιδα ΠΕ-ΤΕ"

Ειπα στη διαφορα φιλοσοφιας που ριχνει η σχολη της ασοεε με βαση τον τιτλο της σχολής. Το οτι γενικα τα Ελληνικα πανεπιστημια εχουν πεσει σαν επιπεδο αυτο κανεις δεν το αμφισβητει. Λιγο η ελλειψη networking, λιγο η κριση, η αδιαφορια των κυβερνησεων, έχασαν τη πνοη τους. Στο Εξωτερικο φυσικα και τα σεβονται.

Παρεπιπτόντως περυσι μου εστειλε η σχολη το πτυχιο μου με το καινουριο ονομα της σχολης ως Πανεπιστημιο Δυτικης Αττικης. Φυσικα δεν αλλαξε η ονομα του πτυχιου μου. Λογιστης Τ.Ε γραφει. Αλλα τους ρωτησα οτι αν στειλω στο Εξωτερικο το πτυχιο μου, και ψαξουν να βρουν οτι το ΤΕΙ Πειραια πλεον δεν υφιστανται μου ειπαν οτι " Δεν εχεις θεμε με το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. αφου σου δωσαμε το αντιγραφο πτυχιου με το καινουριο πανεπιστημιο πανω που αναγραφεται. Απλα μονο για το Δημοσιο εχεις θεμα στην Ελλαδα με βαση τη Βαθμιδα ΠΕ-ΤΕ"

Ενταξει, απο λοχρη δεν γινεσαι λογιστης κλασσικος. Επικεντρωσου σε οσα εχεις καταφερει και μην μενεις τωρα στα ειναι τει και αν το ψαξουν κλπ κλπ (btw, ξερουν ολες τις ελληνικες σχολες και εχουν και minimum recquirements απο την καθε μια). Μην αναλωνεσαι σε τετοιες συγκρισεις.

8 λεπτά πριν, filipN είπε

Αγαπητέ έλεος!

Κάθε μέρα υποστηρίζεις με πάθος πράγματα που δεν ισχύουν:

https://www.allesgr.de/immigrants/tips/136286/ekpedeftiki-sti-germania-pios-ine-o-misthos-tous-paradigmata.html

Ένας εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (βαθμός Α12) στη Βαυαρία αμείβεται (ανάλογα με το κλιμάκιο και τα χρόνια υπηρεσίας) με 3.439 – 4.471€ ακαθάριστα, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη με 3.533 – 4.597€, στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία με 3.384 – 4.393€ και στο Sachsen-Anhalt με 3.278 – 4.466€ το μήνα.

Ένας εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (βαθμός Α13) στη Βαυαρία αμείβεται με 4.024 – 4.969€ ακαθάριστα. Στο βαθμό Α16 (για παράδειγμα, στους διευθυντές των μεγάλων σχολείων) μπορεί να καταβληθούν μηνιαίως 5.458 – 6.919€. Αλλά αυτή είναι η εξαίρεση.

https://www.insider.gr/eidiseis/105139/se-poies-hores-oi-ekpaideytikoi-ehoyn-toys-kalyteroys-misthoys-pics

Germany.png.23e6659152c7291e7087c479498a2288.png

ε και που βλεπεςι το περιεργο. Σου ειπα εν συγκριση με εδω στο Εξωτειρκο πληρωνονται καλυτερα οι δασκαλοι-εκπαιδευτικοι αλλα εν συγκριση με αλλα επαγγελματα εκει οχι τοσο. Ο πινακας που παρεθεσες μαλιστα τα λεει ολα.

Στις 4/7/2021 στις 4:07 ΜΜ, airtrelomike13 είπε

αυτες ναι. Ειδικά για τους νοσηλευτές. Εδώ έχω συμμαθητη μου απο το σχολειο που μου λεει οτι παιρνουν 1500 αναπληρωτες φυσικους καθε χρονο, και αυτος ειναι στο πινακα 4400 κατι. Άντε τώρα αυτός να γίνει αναπληρωτής. Θα γίνει αναπληρωτης πρωτη φορα στα 40 και μονιμος στα 60. Ε δεν ειναι κατασταση αυτη. Για μενα η μονη λυση ειναι η μερικη ιδιωτικοποιηση της εκπαιδευσης οπως και στην υγεια. Δυστυχως ειμαστε φτωχο κρατος και τα κουκια δεν βγαινουν. Η πίτα είναι μικρή

(Και) για αυτο εγινε ο γραπτός ΑΣΕΠ, ορισμενοι ΑΣΕΠ,μαλιστα, ηταν απιστευτης δυσκολιας σε σημειο που εμεναν κενες θεσεις.Ετσι διοριζοντουσαν ατομα εκτος επετηριδας,πινακων κλπ. ως επιτυχοντες του γραπτου διαγωνισμου και ξεμπλοκαρε το συστημα, ενω οι υπολοιποι τραβιοντουσαν (διοριζοντουσαν) απο τον πινακα-επετηριδα. Αν θυμαμαι καλα επαιρναν ενα πσοσοστο απο επιτυχοντες και ενα απο τους πινακες περιπου 50-50. Δηλαδη υπαρχει ετοιμη η λυση... Εαν ιδιωτικοποιηθει περαιτερω η εκπαιδευση, απλα πολλα παιδια θα μεινουν εκτος σχολειων λογω οικονομικων δυσκολιων και πολλοι δασκαλοι ανεργοι αφου θα μειωθουν τα σχολεια... 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...