efib Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 22 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Πλεον υπαρχει αλλο μισθολογιο. Ενας φιλος μου στην ειδικη αγωγη που μονιμοποιηθηκε περυσι πηρε 700 ευρω. Αλλα και 800 να ηταν παλι ειναι λιγα. Επαναλαμβανω ετσι οπως ειναι ο ιδιωτικος τομεας στην Ελλαδα, τα λεφτα μαι χαρα ειναι και βαση των οικονομικων συνθηκων. ΕΠισης αν εισαι στο Εξωτερικο ρωτα ποσα παιρνουν οι δασκαλοι και οι καθηγητες εκει και συγκρινε το με αλλα επαγγελματα. Στο λεω με μαυρο δακρυ κλαινε Πολυ αδικημενοι οι εκπαιδευτικοι σε σχεση με αλλους ΔΥ, και δεν μπορουν να κανουν ιδιαιτερα για εξτρα εισοδημα, και εχουν και πολυ χαμηλο μισθο βασει προσοντων. Ενας φιλος μου, που μπηκε το 2009 (την τελευταια χρονια που εκαναν προσληψεις μεσω ασεπ, τελος παντων) ειναι τωρα στα 1200ε (Εχει MSc που μου ειπε οτι ειναι +50), τοση διαφορα εχουν μισθολογικα οσοι μπηκαν προ κρισης; Κοιταξα λιγο UK και ξεκινανε στα 27κ, που δεν τα λες και λιγα αν σκεφτεις οτι ο γιατρος τον 1ο χρονο ειδικοτητας παιρνει 28κ, και οι graduate με MSc παιρνουν 23κ-26κ (προφανως παιρνουν και πολλα περισσοτερα αλλα ο μο παιρνει σε αυτο το ευρος) αλλα οκ, εχουν αλλη μισθολογικη ανελιξη, ενω ο εκπαιδευτικος εχει ταβανι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, efib είπε Πολυ αδικημενοι οι εκπαιδευτικοι σε σχεση με αλλους ΔΥ, και δεν μπορουν να κανουν ιδιαιτερα για εξτρα εισοδημα, και εχουν και πολυ χαμηλο μισθο βασει προσοντων. Ενας φιλος μου, που μπηκε το 2009 (την τελευταια χρονια που εκαναν προσληψεις μεσω ασεπ, τελος παντων) ειναι τωρα στα 1200ε (Εχει MSc που μου ειπε οτι ειναι +50), τοση διαφορα εχουν μισθολογικα οσοι μπηκαν προ κρισης; Κοιταξα λιγο UK και ξεκινανε στα 27κ, που δεν τα λες και λιγα αν σκεφτεις οτι ο γιατρος τον 1ο χρονο ειδικοτητας παιρνει 28κ, και οι graduate με MSc παιρνουν 23κ-26κ (προφανως παιρνουν και πολλα περισσοτερα αλλα ο μο παιρνει σε αυτο το ευρος) αλλα οκ, εχουν αλλη μισθολογικη ανελιξη, ενω ο εκπαιδευτικος εχει ταβανι. ενταξει μη συρκινεις το γιατρο, τον οικονομολογο, το μανατζερ και το μαρκετιστα σε εξελιξη μισθου με τον εκπαιδευτικου. Γι αυτο σου ειπα οτι κλαινε με μαυρο δακρυ οι εκπαιδυετικοι στο Εξωτειρκο. Ναι μεν κανουν τις πιο πολλες διακοπες, αλλα ο μισθος τους εχει ταβανι. Όσον αφορά την Ελλάδα ο φίλος σου μπηκε με το παλιο μισθολόγιο. Επισης ποιςο το ειπε οτι δεν μπορουν να κανουν ιδιαιτερα για εξτρα εισοδημα. Οσους δασκαλους ξερω κανουν και αυτοι ιδιαιτερα πλεον 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Κανουν ιδιαιτερα αλλα ειναι παρανομα, εκτος και αν εχει αλλαξει κατι τα τελευταια χρονια.. Προφανως και με 700 κατοσταρικα μισθο πρεπει να κανεις και το εξτρα, αν δεν εχεις δικο σου σπιτι δεν βγαινεις με αυτα τα χρηματα. Εχω κατι γνωστους που πανε ως αναπληρωτες ( ; ) σε επαρχια και δεν τους μενει και τιποτα. Τι να πεις.. Κοιτα, τα 40κ που φτανουν στο UK δεν τα λες και ασχημα για επαρχια, αλλα τι να συγκρινεις τωρα την Ελλαδιτσα..κριμα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 29 λεπτά πριν, efib είπε Κανουν ιδιαιτερα αλλα ειναι παρανομα, εκτος και αν εχει αλλαξει κατι τα τελευταια χρονια.. Προφανως και με 700 κατοσταρικα μισθο πρεπει να κανεις και το εξτρα, αν δεν εχεις δικο σου σπιτι δεν βγαινεις με αυτα τα χρηματα. Εχω κατι γνωστους που πανε ως αναπληρωτες ( ; ) σε επαρχια και δεν τους μενει και τιποτα. Τι να πεις.. Κοιτα, τα 40κ που φτανουν στο UK δεν τα λες και ασχημα για επαρχια, αλλα τι να συγκρινεις τωρα την Ελλαδιτσα..κριμα 40k στο uk, οταν ο λογιστης , ο δικηγορος, ο μανατζερ και ο μαρκετιστας εκει θα φτασουν τα 80-100κ. σορρυ αλλα για επιπεδο χωρας αγγλιας ειναι τσιχλες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Καλα, δεν θα φτασουν ολοι αυτοι τα 80κ-100κ, ο δικηγορος ισως αλλα και παλι σε υψηλη θεση, απλως αυτοι ξεκινανε με 40κ. Οι αλλοι εξαρταται απο την εταιρια, επειδη ειμαι στο μκτ θα σου πω πως πρεπει να γινεις director σε μεγαλη εταιρια για να χτυπησεις τετοιους μισθους που πραγματικα ειναι πολυ υψηλοι (νομιζω ο μεσος μισθος UK ειναι 31500 λιρες gross). Τετοιοι μισθοι σε finance, accounting (οχι λογιστηριο εταιριας), σιγουρα και καποιοι μηχανικοι απλως δεν ειναι ο κλαδος μου και δεν ξερω πολλα για τα μισθολογικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 44 λεπτά πριν, efib είπε accounting (οχι λογιστηριο εταιριας) τι εννοεις με αυτο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Οτι τετοιους μισθους εχω ακουσει σε big4 στο Λονδινο. Δεν θα εισαι λογιστης σε ενα μικρο γραφειο/εταιρια και θα παρεις τετοια χρηματα. Απο ο,τι καταλαβα θες να πας UK, οποτε θα τα δεις και μονος σου. Αυτοι οι μισθοι που λες δεν ειναι για ολους, και οκ θα μου πεις για τ@ν γνωστ@ σου που πηρε το x,y,z που ειναι υψηλο αλλα δεν ειναι ο κανονας. Δεν ειναι ολα τοσο ευκολα στο εξωτερικο, απλως δεν εχει τα χαλια της Ελλαδας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 5 λεπτά πριν, efib είπε Οτι τετοιους μισθους εχω ακουσει σε big4 στο Λονδινο. Δεν θα εισαι λογιστης σε ενα μικρο γραφειο/εταιρια και θα παρεις τετοια χρηματα. Απο ο,τι καταλαβα θες να πας UK, οποτε θα τα δεις και μονος σου. Αυτοι οι μισθοι που λες δεν ειναι για ολους, και οκ θα μου πεις για τ@ν γνωστ@ σου που πηρε το x,y,z που ειναι υψηλο αλλα δεν ειναι ο κανονας. Δεν ειναι ολα τοσο ευκολα στο εξωτερικο, απλως δεν εχει τα χαλια της Ελλαδας. Ε καλα δεν παμε στο Εξωτειρκο για να γινουμε πλουσιοι αλλα για να ζουμε αξιοπρεπως. Αφου ουτε η χωρα μας δεν μας το προσφερει αυτο. Παντως φιλος μου Big4 που δουλευει στη Deloitte Θεσσαλονικη και του μενουν 4 μαθηματα γαι ACCA παιρνει 586 ευρώ και 80 ευρώ κουπονια σουπερμαρκετ. Βαλκανια 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Ε ναι, πολυ καλυτερο επιπεδο ζωης απο Ελλαδα. Εχουμε βγει και πολυ off-topic, βεβαια. Προσωπικη μου αποψη ειναι να μην δεχομαστε να δουλεψουμε με αυτα τα χρηματα, επιστημονες ειμαστε, δεν ειμαστε αποφοιτοι επαλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 7 λεπτά πριν, efib είπε Ε ναι, πολυ καλυτερο επιπεδο ζωης απο Ελλαδα. Εχουμε βγει και πολυ off-topic, βεβαια. Προσωπικη μου αποψη ειναι να μην δεχομαστε να δουλεψουμε με αυτα τα χρηματα, επιστημονες ειμαστε, δεν ειμαστε αποφοιτοι επαλ. εγω που ειμαι αποφοιτος ΤΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ με ΜΒΑ, θεωρουμαι επιστημονας Εφη? ΓΙατι στην Ελλαδα τα ΤΕΙ τα υποτιμουν και στον υπολοιπο κοσμο, οπου εχω στειλει το πτυχιο μου μου ειπαν οτι ειναι bachelor 240 ects, επιπεδου 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Προφανως και ναι, απλως στην Ελλαδα υπαρχει αυτη η ταση- που δεν ηξερα οτι υπαρχει τοσο εντονα στην λογιστικη, στην διοικηση επιχ. υπαρχει και το γνωριζω. Τωρα Ελλαδα, επειδη η ασοεε/παπει ηταν τα πιο παλια πανεπιστημια, και τα περισσοτερα στελεχη ειναι απο αυτα τα πανεπιστημια, σε συνδυασμο με την ανεργια, υπαρχει προτιμηση σε αυτες τις σχολες. Εξωτερικο δεν θα εχεις κανενα θεμα. Το θεμα ειναι οτι ασοεε ειχε μεχρι πριν 10 χρονια βασεις 18000+ ενω υπηρχαν τει με 8000 μορια σε αντιστοιχα τμηματα που οπως και να το κανεις υπαρχει μια διαφορα στο επιπεδο, δεν σημαινει οτι καποιος απο τει δεν μπορει να ειναι καλος. Απλως υπαρχει τρελος ανταγωνισμος και προτιμανε Ελλαδα αποφοιτους ασοεε και μετα παπει, μετα τους υπολοιπους.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 4 λεπτά πριν, efib είπε Προφανως και ναι, απλως στην Ελλαδα υπαρχει αυτη η ταση- που δεν ηξερα οτι υπαρχει τοσο εντονα στην λογιστικη, στην διοικηση επιχ. υπαρχει και το γνωριζω. Τωρα Ελλαδα, επειδη η ασοεε/παπει ηταν τα πιο παλια πανεπιστημια, και τα περισσοτερα στελεχη ειναι απο αυτα τα πανεπιστημια, σε συνδυασμο με την ανεργια, υπαρχει προτιμηση σε αυτες τις σχολες. Εξωτερικο δεν θα εχεις κανενα θεμα. Το θεμα ειναι οτι ασοεε ειχε μεχρι πριν 10 χρονια βασεις 18000+ ενω υπηρχαν τει με 8000 μορια σε αντιστοιχα τμηματα που οπως και να το κανεις υπαρχει μια διαφορα στο επιπεδο, δεν σημαινει οτι καποιος απο τει δεν μπορει να ειναι καλος. Απλως υπαρχει τρελος ανταγωνισμος και προτιμανε Ελλαδα αποφοιτους ασοεε και μετα παπει, μετα τους υπολοιπους.. τι να σου πω. σαν αποφοιτος ΤΕΙ πηρα υποτροφια απο μεγαλη ελληνικη εταιρεια για το ΜΒΑ μου το οποιο επισης εκανα στην ΑΣΟΕΕ και με δεχτηκαν μια χαρα. Άλλωστε οσες συνεντευξεις εχω περασει οι υπευθυνοι αυτο που μου ειπαν ειναι τι ξερεις να κανεις, τι skills εχεις και ουτε που κοιταξε απο που εχω το πτυχιο μου. Άλλωστε μη νομιζεις . υπαρχουν ανεργοι και απο ασοεε και παπει στην Ελλαδα απο αυτες τις σχολες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Προφανως και υπαρχουν.. βγαινουν πανω απο 1000 ατομα καθε χρονο μονο απο την σχολη διοικησης επιχ της ασοεε (μου εστειλαν προσφατα την εκθεση για την απορροφηση αλλα δεν θυμαμαι τι ελεγε ακριβως). Αφου δεν εχεις θεμα στην εργασια τοτε γιατι το ειπες πριν; Το πτυχιο μετραει μονο οταν δεν εχεις προυπηρεσια, μετα απο 10 χρονια θα ειναι μια γραμμη στο cv σου.. Edit. Και ηξερα οτι εχουν καλη απορροφηση τα τει λογιστικης, τα τει διοικησης επιχ. δεν εχουν ιδιαιτερα καλη απορροφηση και δεν εχω δει και πολλους στις μεγαλες εταιριες. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2021 από efib Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 3 λεπτά πριν, efib είπε Προφανως και υπαρχουν.. βγαινουν πανω απο 1000 ατομα καθε χρονο μονο απο την σχολη διοικησης επιχ της ασοεε (μου εστειλαν προσφατα την εκθεση για την απορροφηση αλλα δεν θυμαμαι τι ελεγε ακριβως). Αφου δεν εχεις θεμα στην εργασια τοτε γιατι το ειπες πριν; Το πτυχιο μετραει μονο οταν δεν εχεις προυπηρεσια, μετα απο 10 χρονια θα ειναι μια γραμμη στο cv σου.. Edit. Και ηξερα οτι εχουν καλη απορροφηση τα τει λογιστικης, τα τει διοικησης επιχ. δεν εχουν ιδιαιτερα καλη απορροφηση και δεν εχω δει και πολλους στις μεγαλες εταιριες. οχι ρωτησα πριν γιατι ακουω απο τον εξω κοσμο, να λενε αρνητικα σχολια για τους πτυχιο ΤΕΙ οταν στο χωρο εργασιας δεν εχω ακουσει ποτε κατι τετοιο. Τα ΤΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ εχουν καλη απορροφηση λογω πρακτικων μεθοδων ( βλεπε εργαστηρια). Καποτε μπηκα με ενα φιλο στο ΛΟΧΡΗ της ΑΣΟΕΕ και με αυτα που τους μαθαιναν εκει, απορουσα οχι μονο σε τι θα τους χρησιμευσουν εξω αλλα αν μπηκα σωστα στο τμημα που ονομαζεται ετσι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mute_ Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 4 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε δηλαδη εννοεις οτι με τους νεους διορισμους των 11700 ατομων θα παρει απο το πινακα δασκαλων 4000 ατομα μονο? Ναι γιατί στην πρωτοβάθμια είναι και οι νηπιαγωγοί καθώς και συνάδελφοι μουσικοί,γυμναστές,θεατρολόγοι κτλ κτλ. Οπότε η λογική λέει ότι θα πάει περίπου 50-50 ή 60-40 με τη δευτεροβάθμια. Οπότε έχουμε περίπου 6000 στην αθμια. 4 ώρες πριν, efib είπε Να κανω μια ερωτηση; Ολος αυτος ο χαμος γινεται για να διοριστεις με 900ε; Δεν είναι χρηματικό το θέμα. Η σταθερότητα σε ένα μέρος και η ασφάλεια στην εργασία είναι το βασικότερο. Φυσικά δεν υποβαθμιζω το μισθολογικό. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις