efib Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, xgol είπε Σε ποιες χωρες δηλαδη το δημοσιο συστημα τους στεκεται καλυτερα; Και δε μιλαω για τη Σουηδια και τη Νορβηγια, αλλα για χωρες με συγκρισιμες δαπανες με μας. Που νομιζετε πως υπαρχει πιο ευκολη προσβαση σε δημοσιες δομες; Βεβαια για να μη παρεξηγουμαστε, καλυτερα εννοω την ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη και οχι αν εχει πιο μαλακα κρεβατια ο θαλαμος νοσηλειας. Θελεις να σου πω τι κανεις στον NHS; Κανεις εγγραφη ΑΜΕΣΩΣ και σε στελνουν στον GP (Ελλαδα ποσο καιρο κανεις να βγαλεις ΑΜΚΑ; ), σου κανουν εξετασεις αιματος και σου παιρνουν πιεση, αν οχι την ιδια μερα, τοτε μεσα στις επομενες. Δεν τον εχω χρησιμοποιησει περα απο αυτο, ομως ενας φιλος μου ειχε μια ενοχληση, τους εκλεισαν ραντεβου σε 3 ημερες, τον εξετασαν και του εκλεισαν χειρουργειο σε 3 μηνες (δεν ηταν επειγον), σε αλλο ατομο ξεκινησαν αγωγη για ενα ζητημα που προεκυψε, και ας πουμε πως Ελλαδα δεν θα γινοταν ευκολα σε δημοσιο νοσοκομειο. Ολα αυτα δωρεαν. Προφανως και υπαρχουν κακοι gp, οπως αυτη που ετυχε στην αδερφη μου, αλλα μπορεις να αλλαξεις gp αν θες. Πηγα νοσοκομειο πριν 3 χρονια στον γεννηματα, ημουν το νουμερο 140 και ηταν στο 17, δεν ημουν του θανατα αλλα ειχε γινει ο λεμφαδενας μπαλονι και δεν μπορουσα να καταπιω και ειχα αφυδατωθει. Ηταν τοσο ευκολη η προσβαση σε δημοσια δομη που πηγα στο ντυναν. 6 λεπτά πριν, xgol είπε Συγγνωμη αλλα βαζεις λογια που ποτε δεν ειπα. Ποτε ειπα εγω πως ειναι απολιτιστος και ουνος οποιος δεν εχει πτυχιο; Αλλα εχεις δικιο, εκανα λαθος που παρομοιασα την εποχη μας με το 1960. Γιατι η μεταπολεμικη δεκαετια του ´60 ηταν μια περιοδος τρελης αναπτυξης που ζητουνταν εργατικα χερια σε πολυ μεγαλους αριθμους. Δευτερον, ο Ελληνας μεταναστης τοτε, μπορει να ηταν αμορφωτος, αλλα και ο Γερμανος του ‘50 επισης δεν ειχε καποια τρελη μορφωση. Συγκρινε το με εναν αποφοιτο Λυκειου που φευγει τωρα για Γερμανια και τι αριθμο πτυχιουχων θα εχει να ανταγωνιστει! Οχι, το λεω εγω οτι οι Ελληνες της επαρχιας ηταν πολυ ουνοι, ειμαι απο επαρχια και τους βλεπω οταν πηγαινω στο χωριο μου, δυστυχως. Απλως οι νεοι πλεον ειναι διαφορετικοι. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2021 από efib Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, efib είπε Θελεις να σου πω τι κανεις στον NHS; Κανεις εγγραφη ΑΜΕΣΩΣ και σε στελνουν στον GP (Ελλαδα ποσο καιρο κανεις να βγαλεις ΑΜΚΑ; ), σου κανουν εξετασεις αιματος και σου παιρνουν πιεση, αν οχι την ιδια μερα, τοτε μεσα στις επομενες. Δεν τον εχω χρησιμοποιησει περα απο αυτο, ομως ενας φιλος μου ειχε μια ενοχληση, τους εκλεισαν ραντεβου σε 3 ημερες, τον εξετασαν και του εκλεισαν χειρουργειο σε 3 μηνες (δεν ηταν επειγον), σε αλλο ατομο ξεκινησαν αγωγη για ενα ζητημα που προεκυψε, και ας πουμε πως Ελλαδα δεν θα γινοταν ευκολα σε δημοσιο νοσοκομειο. Ολα αυτα δωρεαν. Προφανως και υπαρχουν κακοι gp, οπως αυτη που ετυχε στην αδερφη μου, αλλα μπορεις να αλλαξεις gp αν θες. Πηγα νοσοκομειο πριν 3 χρονια στον γεννηματα, ημουν το νουμερο 140 και ηταν στο 17, δεν ημουν του θανατα αλλα ειχε γινει ο λεμφαδενας μπαλονι και δεν μπορουσα να καταπιω. Ηταν τοσο ευκολη η προσβαση σε δημοσια δομη που πηγα στο ντυναν. Δεν εχει να κανει με καλους ή κακους ιατρους, εχει να κανει με ενα συστημα. Που οταν σε βλεπει να υποφερεις απο διαρροιες πχ δε σου γραφει μια κολονοσκοπηση και μια γαστροσκοπηση πχ γιατι οι πιθανοτητες να εχεις ΙΦΕΝ ειναι 1/1500. Θα σε στειλει μονο οταν τα συμπτωματα σου γινουν τοσο εντονα, ωστε το κοστος της εξετασης να δικαιολογειται απο τη βαρυτητα των συμπτωματων. Μονο που αυτη η βαρυτητα ειναι συνηθως δυσβασταχτη για τον ασθενη. Να μιλησουμε για φαρμακα που ειναι πανακριβα (της ταξης των 4000-5000€ η δοση) και δεν δινονται ή κοβονται σε ασθενεις με ανιατα νοσηματα; Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2021 από xgol Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick125 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 καλα αν πω ποσο κανει η θυροξινη Τ4 που παιρνω για τον υποθυρεοειδισμο στο Εξωτερικο εν συγκριση με την τιμη εδω, αστο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 10 λεπτά πριν, efib είπε Θελεις να σου πω τι κανεις στον NHS; Κανεις εγγραφη ΑΜΕΣΩΣ και σε στελνουν στον GP (Ελλαδα ποσο καιρο κανεις να βγαλεις ΑΜΚΑ; ), σου κανουν εξετασεις αιματος και σου παιρνουν πιεση, αν οχι την ιδια μερα, τοτε μεσα στις επομενες. Δεν τον εχω χρησιμοποιησει περα απο αυτο, ομως ενας φιλος μου ειχε μια ενοχληση, τους εκλεισαν ραντεβου σε 3 ημερες, τον εξετασαν και του εκλεισαν χειρουργειο σε 3 μηνες (δεν ηταν επειγον), σε αλλο ατομο ξεκινησαν αγωγη για ενα ζητημα που προεκυψε, και ας πουμε πως Ελλαδα δεν θα γινοταν ευκολα σε δημοσιο νοσοκομειο. Ολα αυτα δωρεαν. Προφανως και υπαρχουν κακοι gp, οπως αυτη που ετυχε στην αδερφη μου, αλλα μπορεις να αλλαξεις gp αν θες. Πηγα νοσοκομειο πριν 3 χρονια στον γεννηματα, ημουν το νουμερο 140 και ηταν στο 17, δεν ημουν του θανατα αλλα ειχε γινει ο λεμφαδενας μπαλονι και δεν μπορουσα να καταπιω και ειχα αφυδατωθει. Ηταν τοσο ευκολη η προσβαση σε δημοσια δομη που πηγα στο ντυναν. Οχι, το λεω εγω οτι οι Ελληνες της επαρχιας ηταν πολυ ουνοι, ειμαι απο επαρχια και τους βλεπω οταν πηγαινω στο χωριο μου, δυστυχως. Απλως οι νεοι πλεον ειναι διαφορετικοι. Επαρχια ειναι και η Πατρα, επαρχια και τα Ριζια στον Εβρο. Αναλογως που αναφερεσαι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, xgol είπε Δεν εχει να κανει με καλους ή κακους ιατρους, εχει να κανει με ενα συστημα. Που οταν σε βλεπει να υποφερεις απο διαρροιες πχ δε σου γραφει μια κωλονοσκοπιση και μια γαστροσκοπιση πχ γιατι οι πιθανοτητες να εχεις ΙΦΕΝ ειναι 1/1500. Θα σε στειλει μονο οταν τα συμπτωματα σου γινουν τοσο εντονα, ωστε το κοστος της εξετασης να δικαιολογειται απο τη βαρυτητα των συμπτωματων. Μονο που αυτη η βαρυτητα ειναι συνηθως δυσβασταχτη για τον ασθενη. Να μιλησουμε για φαρμακα που ειναι πανακριβα (της ταξης των 4000-5000€ η δοση) και δεν δινονται ή κοβονται σε ασθενεις με ανιατα νοσηματα; Καλα... αστο τωρα για καλους/κακους γιατρους, ολοι καλοι/ικανοι δεν ειναι παντως, οσο και αν δεν θελεις να το δεχθεις. Το ακουω αυτο που λες, γιατι οντως εχουν κανει περικοπες στον NHS - αν και στον φιλο μου εγραψαν αγωγη, και αμεσως χειρουργειο, αλλα και στο ΕΣΥ ποτε θα στα κανουν αυτα; Ή θα πας στον ιδιωτη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, efib είπε Καλα... αστο τωρα για καλους/κακους γιατρους, ολοι καλοι/ικανοι δεν ειναι παντως, οσο και αν δεν θελεις να το δεχθεις. Το ακουω αυτο που λες, γιατι οντως εχουν κανει περικοπες στον NHS - αν και στον φιλο μου εγραψαν αγωγη, και αμεσως χειρουργειο, αλλα και στο ΕΣΥ ποτε θα στα κανουν αυτα; Ή θα πας στον ιδιωτη; Διαρροιες κ αφυδατωση = εισαγωγη στην κλινικη. Την ιδια μερα. Ξερεις τι ειναι να σε εχει παραπεμψει gp και να κανεις 3 μηνες για να σε δει ο Νευρολογος; Εγω δε λεω τι γαματο συστημα εχουμε και μπραβο. Ισα ισα, θα ηθελα να δω να μπαινουν και αλλα κριτηρια για το ποτε θα μπορει ο ασθενης να επισκεπτεπται το νοσοκομειο. Πχ στο παραδειγμα που ανεφερες πριν με τον λεμφαδενα, ειχες δικιο. Αν παει ο καθε ενας με προβληματα απο 10ημερου στα επειγοντα, λογικο ειναι να δυσλειτουργει το συστημα. Χρεωσε τον ομως ενα 300€ αρι αυτον που πηγε να δει γιατρο στα επειγοντα “γιατι ποναω μωρε τον τελευταιο μηνα λιγο καπου εκει στη γαμπα” και θα σου πω αν ξαναπατησει χωρις να χει κατι επειγον. Επισης σου δικαιολογουνται και παρα πολλες εξετασεις εξω με ελαχιστο κοστος για τον ασθενη πχ μαγνητικες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Οσο και αν σου φαινεται παραξενο, αν και ποτε δεν εχω παει σε νοσοκομειο για κατι που θα μπορουσα να παω σε ιδιωτη και να ξεμπερδευω, εμαθα οτι δεν πας στα επειγοντα για περιστατικο που το εχεις πχ 1 εβδομαδα απο φιλους μου που ξεκινησαν ειδικοτητα και ηταν το πρωτο πραγμα που μου ειπαν. Οποτε φανταζομαι πως δεν το ξερουν ολοι, και δεν ειναι και τοσο αυτονοητο. Δεν ειναι τοσο αυτοι που πανε ως μη-επειγοντα, οσο οι ελλειψεις που εχουν σε γιατρους/νοσηλευτες, πλεον δεν πανε και πολλοι στα νοσοκομειo λογω covid, αλλα και παλι γινεται πανικος και δεν εχουν προσωπικο να αντιμετωπισουν τα περιστατικα. Ο Johnson εριξε πολλα χρηματα στον NHS, η Ελλαδα περσι τετοια εποχη ηταν πρωτελευταια σε % επι του ΑΕΠ στην Ευρωπη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mute_ Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Το τερμάτισατε το θέμα και το πήγατε όπου να ναι. Συμαζευτειτε και διαβάστε που γράφετε έλεος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sarakats85 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 4/7/2021 στις 10:39 ΠΜ, xgol είπε Γιατι, νομιζεις πως οι δασκαλοι θελουν να γινουν μονιμοποιησεις; Και να σταματησουν να δουλευουν ποσοι αναπληρωτες; Ενώ έχεις μαύρα μεσάνυχτα για την εκπαίδευση πέταξες τα ματια στο νήμα με ένα κάρο αερολογιες και συγκρίσεις.. τρικυμία εν κρανίω.. Ελπιζω να κλειδωθει το συγκεκριμενο νήμα γιατί δεν αρμοζει σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός που 12 χρόνια τόσοι εκπαιδευτικοι και μαθητές είναι όμηροι των εκάστοτε κυβερνήσεων.. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2021 από sarakats85 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις