Προς το περιεχόμενο

10500 ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, pavlovic είπε

ριξε μια ματια στα πολυτεχνεια των τελευταιων ετων ( ολα τα πολυτεχνεια της Ελλαδας και θα καταλαβεις

πως θα απορροφηθουν 50 χιλ λογιστες οταν οι θεσεις εργασιας το χρονο εκει εξω μπορει να ειναι 25 χιλ. Ανεξαρτητως σχολης αν ειναι Πανεπιστήμιο ή τει. Γενικά μιλάω

για να ερθουν ολα αυτα, πρεπει να ανεβασεις την οικονομια και τους μισθους. Αυτο γιοκ γιατι θα γελασουμε

Τα πανεπιστημια και η τριτοβαθμια εκπαιδευση, δε θα πρεπε να λειτουργουν δημιουργωντας ανταγωνισμο, ουτε εχουν σκοπο να σου βρουν δουλεια. Εχουν σκοπο να σε κανουν επιστημονα, στο αντικειμενο σου. Και αυτο σου ανοιγει απειρες πορτες, οπουδηποτε στον κοσμο. 

Το καλο πανεπιστημιο ειναι αυτο που θα σε κανει καλο Νομικο, καλο Ιατρο, καλο Μαθηματικο. Να σου μαθει τις βασεις της Επιστημης σου και να σου καλλιεργησει το κριτηριο ωστε να δεις εσυ που θελεις να εστιασεις στην συνεχεια της καριερας σου. 

Επεξ/σία από xgol
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 173
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, pavlovic είπε

Και σου ξαναλεω. Υπαρχουν λυσεις. Και λεφτα να μην εχει να παιδι, μπορει να παει να ξαναδωσει ή να παει στα Δ.ΙΕΚ και μετα μεσω κατατακτηριων που θα ειναι και πιο ωριμο και καταρτισμενο το μυαλο του να ξαναδωσει. Δεν χαλασε ο κοσμος

Να ξαναδωσει παλι το ιδιο θεμα θα υπαρχει συνολικα. Για να παει στα Δ.ΙΕΚ πρεπει να ενημερωθει και πρεπει να φυγει η οποια ρετσινια απο πανω, και πρεπει να υπαρξει και ενα πλανο. Ολες οι ειδικοτητες χρειαζονται, απλως ειναι πολυ υποβαθμισμενα τα ΕΠΑΛ και οπως και να το κανεις δεν παει ευκολα καποιος, και οκ χρειαζονται ολοι μια τυπικη μορφωση που δεν ειμαι σιγουρη οτι στα επαλ την παιρνουν..  Ενας φιλος μου ηταν καθηγητης σε ΕΠΑΛ, και νομιζω ειχε παει και ενας θειος μου και μου ελεγαν οτι μαθημα δεν γινεται.

6 λεπτά πριν, xgol είπε

Θα την βλεπανε με ραντεβου, μετα απο καποιες (οχι πολλες) μερες. 

Στην Ελβετια πληρωνεις το ποσο που σου εγραψα καθε μηνα. 

Δεν ειναι δημοσια απο ο,τι μου ειπε, και οι γιατροι επαιραν 1000chf/ ωρα. Παντως, μου ειπε οτι η ασφαλιση της, της καλυπτε και στην Ελλαδα εξετασεις με την ιδια συμμετοχη, και σε οδοντιατρους. Ενταξει, τα 300chf δεν ειναι και πολλα αναλογικα με τους μισθους.

3 λεπτά πριν, pavlovic είπε

μα δεν αναγνωριζονται στο Εξωτερικο τα πτυχια ΙΕΚ. απλα ειναι μια παγιδα κατα καποιο τροπο, το κρατος να μη μπορουν αυτ ατα ατομα να φυγουν απο τη χωρα, γιατι στο Εξωτερικο δεν θα τους δεχοντια με το ΙΕΚ. Τι νομιζες ετσι απλα και τσαμπα τα εκαναν

Ακομα χειροτερα τοτε.. Μεταναστες με πτυχιο Λυκειου. Ελλαδα του ‘60. 

4 λεπτά πριν, john_dr είπε

Άλλοι πάνε στο εξωτερικό χωρίς καν πτυχίο. Δεν ζητάνε μόνο αστροφυσικούς στο εξωτερικό.

Ε βεβαια. Εμπρος … πισω (στο 1960). 

1 λεπτό πριν, xgol είπε

Τα πανεπιστημια και η τριτοβαθμια εκπαιδευση, δε θα πρεπε να λειτουργουν δημιουργωντας ανταγωνισμο, ουτε εχουν σκοπο να σου βρει δουλεια. Εχουν σκοπο να σε κανουν επιστημονα, στο αντικειμενο σου. Και αυτο σου ανοιγει απειρες πορτες, οπουδηποτε στον κοσμο.

ενταξει εδω αυτο που ειπες ηταν " ΕΓΚΛΗΜΑ" με συγχωρεις παρα πολυ. Και μπορω να στο αιτιολογησω. Έχουν στοχο και σκοπο να σου βρουν δουλεια απο το networking Που εχουν, και επισης δεν ειναι ο σκοπος να σε κανουν επιστημονα αλλα μπορουν να σε κανουν και εφαρμοσμενο τεχνολογο και αλλα πολλα. Τωρα για το απειρες πορτες ελπιζω να εννοεις το ΕΞΩ γιατι το ΕΣΩ ειναι πορτα στον ΟΑΕΔ

6 λεπτά πριν, john_dr είπε

Άλλοι πάνε στο εξωτερικό χωρίς καν πτυχίο. Δεν ζητάνε μόνο αστροφυσικούς στο εξωτερικό.

ΕΝΤΆΞΕΙ γελάσαμε για αποψε. ΑΝ πας στο Εξωτερικο χωρις πτυχιο θα καταληξεις λατζα, σερβις 12ωρα για ψιχουλα. Συν οτι αυτες τις δουλειες τις εχουν παρει ανθρωποι απο αλλα κρατη. Αν πας στο Εξωτερικο χωρις πτυχιο, καλυτερα ΜΗΝ ΠΑΣ

2 λεπτά πριν, efib είπε

Να ξαναδωσει παλι το ιδιο θεμα θα υπαρχει συνολικα. Για να παει στα Δ.ΙΕΚ πρεπει να ενημερωθει και πρεπει να φυγει η οποια ρετσινια απο πανω, και πρεπει να υπαρξει και ενα πλανο. Ολες οι ειδικοτητες χρειαζονται, απλως ειναι πολυ υποβαθμισμενα τα ΕΠΑΛ και οπως και να το κανεις δεν παει ευκολα καποιος, και οκ χρειαζονται ολοι μια τυπικη μορφωση που δεν ειμαι σιγουρη οτι στα επαλ την παιρνουν..  Ενας φιλος μου ηταν καθηγητης σε ΕΠΑΛ, και νομιζω ειχε παει και ενας θειος μου και μου ελεγαν οτι μαθημα δεν γινεται.

Δεν ειναι δημοσια απο ο,τι μου ειπε, και οι γιατροι επαιραν 1000chf/ ωρα. Παντως, μου ειπε οτι η ασφαλιση της, της καλυπτε και στην Ελλαδα εξετασεις με την ιδια συμμετοχη, και σε οδοντιατρους. Ενταξει, τα 300chf δεν ειναι και πολλα αναλογικα με τους μισθους.

Οι ιατροι δουλευουν με συμβολαια στις κλινικες. Τι ειναι να δουλευουν με την ωρα;

Αν ηταν ιδιωτης, προφανως μπορει να ζηταει οσα θελει. 

• Sad 1

Μόλις τώρα, pavlovic είπε

ενταξει εδω αυτο που ειπες ηταν " ΕΓΚΛΗΜΑ" με συγχωρεις παρα πολυ. Και μπορω να στο αιτιολογησω. Έχουν στοχο και σκοπο να σου βρουν δουλεια απο το networking Που εχουν, και επισης δεν ειναι ο σκοπος να σε κανουν επιστημονα αλλα μπορουν να σε κανουν και εφαρμοσμενο τεχνολογο και αλλα πολλα. Τωρα για το απειρες πορτες ελπιζω να εννοεις το ΕΞΩ γιατι το ΕΣΩ ειναι πορτα στον ΟΑΕΔ

Τωρα το βλεπεις ετσι επειδη εισαι στην Ελλαδα της κρισης, 20 χρονια πριν θα το εβλεπες διαφορετικα. Ξερεις πιστευω το ΔΕΤ, και σε ρωταω΄ θα ηθελες να εισαι αποφοιτος ΔΕΤ; Που οπως και να το κανεις ειναι ενα κολλεγιακο τμημα με 120 ατομα, καθηγητες που πραγματικα το εχουν σαν παιδι τους (ωραια μεχρι εδω, μακαρι να ηταν ετσι ολη η ασοεε), απορροφηση 91% στον 1ο χρονο ομως δεν ξερουν τιποτα σε βαθος και σε εμας το παιζουν πληροφορικαριοι και στους πληροφορικαριους το παιζουν μανατζερ. Αλλαζει το προγραμμα σπουδων καθε 5 χρονια (πολυ καλο) αλλα τα κανουν ολα επιδερμικα και δεν ξερουν βασικο τροπο σκεψης πχ στην στρατηγικη, στην λογιστικη, στα χρηματοοικονομικα, δεν κανουν μια κοινωνιολογια, μια ψυχολογια για να εχουν μια σφαιρικη γνωση. Δεν ειναι ΙΕΚ τα πανεπιστημια..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, xgol είπε

9 λεπτά πριν, pavlovic είπε

ΕΝΤΆΞΕΙ γελάσαμε για αποψε. ΑΝ πας στο Εξωτερικο χωρις πτυχιο θα καταληξεις λατζα, σερβις 12ωρα για ψιχουλα. Συν οτι αυτες τις δουλειες τις εχουν παρει ανθρωποι απο αλλα κρατη. Αν πας στο Εξωτερικο χωρις πτυχιο, καλυτερα ΜΗΝ ΠΑΣ

Ε τότε ας τα μοιράζουμε τα πτυχία, όπως π.χ. μοιράζουν οι Κύπριοι τα μεταπτυχιακά(με το αζημίωτο αυτοί), να μην επιστρέψουμε στο 1960 και να μην μας πιάνει και το στομάχι από τα γέλια βραδιάτικα. Διότι αν δεν μοιράζουμε τα πτυχία σας χαρτοπετσέτες, υπάρχει το άλλο το πρόβλημα. Αν τα παιδιά που γράφουν 3 και 5 (για να μην γράψω χαμηλότερα νούμερα) στις εξετάσεις, μπουν σε σχολή και φάνε τα μούτρα τους, μόνο γελώντας και υπό συνθήκες 1960 θα μπορούν να πάνε στο εξωτερικό.

Το ερώτημα ήταν γιατί να μην μπαίνουν όλοι στα πανεπιστήμια και φύγαμε από το ερώτημα αυτό και πήγαμε στο "γιατί να μην μπορούν να πάνε όλοι στο εξωτερικό να δουλέψουν ως διευθυντάδες σε επιχειρήσεις".

Επεξ/σία από john_dr
  • Like 1

2 λεπτά πριν, pavlovic είπε

ενταξει εδω αυτο που ειπες ηταν " ΕΓΚΛΗΜΑ" με συγχωρεις παρα πολυ. Και μπορω να στο αιτιολογησω. Έχουν στοχο και σκοπο να σου βρουν δουλεια απο το networking Που εχουν, και επισης δεν ειναι ο σκοπος να σε κανουν επιστημονα αλλα μπορουν να σε κανουν και εφαρμοσμενο τεχνολογο και αλλα πολλα. Τωρα για το απειρες πορτες ελπιζω να εννοεις το ΕΞΩ γιατι το ΕΣΩ ειναι πορτα στον 

Καμια σχεση δεν εχει το Πανεπιστημιο με αυτα που γραφεις. Αποκλειστικη του αρμοδιοτητα ειναι να προαγει την επιστημη του και να βγαζει αποφοιτους επιστημονικα καταρτισμενους, με εφοδια να επιλεξουν οι ιδιοι τα επομενα βηματα τους.

Αυτο που περιγραφεις εσυ ειναι μηχανη παραγωγης υπαλληλων που ξερουν αποσπασματικα καποια κομματια μιας επιστημης, τους οποιους εχει αναγκη εκεινη τη στιγμη η αγορα.

5 λεπτά πριν, xgol είπε

Οι ιατροι δουλευουν με συμβολαια στις κλινικες. Τι ειναι να δουλευουν με την ωρα;

Αν ηταν ιδιωτης, προφανως μπορει να ζηταει οσα θελει. 

Αρα ηταν ιδιωτης, επομενως πηγε σε ιδιωτικες δομες στην Ελβετια. Υπαρχουν δημοσια νοσοκομεια στην Ελβετια; Εσυ τα ξερεις αυτα καλυτερα, αλλα το ΕΣΥ δεν το λες οτι στεκεται και πολυ καλα, τουλαχιστον απο τις χωρες που ξερω εγω.

3 λεπτά πριν, john_dr είπε

Ε τότε ας τα μοιράζουμε τα πτυχία, όπως π.χ. μοιράζουν οι Κύπριοι τα μεταπτυχιακά(με το αζημίωτο αυτοί), να μην επιστρέψουμε στο 1960 και να μην μας πιάνει και το στομάχι από τα γέλια βραδιάτικα. Διότι αν δεν μοιράζουμε τα πτυχία σας χαρτοπετσέτες, υπάρχει το άλλο το πρόβλημα. Αν τα παιδιά που γράφουν 3 και 5 (για να μην γράψω χαμηλότερα νούμερα) στις εξετάσεις, μπουν σε σχολή και φάνε τα μούτρα τους, μόνο γελώντας και υπό συνθήκες 1960 θα μπορούν να πάνε στο εξωτερικό.

Το ερώτημα ήταν γιατί να μην μπαίνουν όλοι στα πανεπιστήμια και φύγαμε από το ερώτημα αυτό και πήγαμε στο "γιατί να μην μπορούν να πάνε όλοι στο εξωτερικό να δουλέψουν ως διευθυντάδες σε επιχειρήσεις".

Μα προφανως και θα μοιραζονται πτυχια απο εδω και περα. Κανονικα και με το νομο. Απλα θα κοστιζουν οσο αποφασιζουν τα ιδιωτικα κεφαλαια που θα ιδρυσουν αυτες τις δομες. Παντου γινεται, με πρωτη διδαξασα την Μ. Βρετανία 

Zoύμε στη χώρα που ο μεταπτυχιακος- πτυχιουχος εργαζομενος παιρνει τα ιδια λεφτα με εναν ντελιβερα. 

Ήταν μια γνωστή μου στο Εξωτερικό χωρίς πτυχίο. Κατάφερε μετά από αρκετό κόπο και έγινε manager σε μια μεγαλή εταιρεία εστιατορίων. Εκεί βέβαια δεν έχει ενα μανατζερ έχει αρκετούς. Και επειδη δούλευε και με ένα Έλληνα μαζί της, αυτό το παιδί είχε πτυχιό+μαστερ και πανω στη κουβεντα μιλησαν για τους  μισθους. Παει στον ανωτερο της και λεει γιατι υπαρχει διαφοροποιηση μισθου αφου και οι δυο ειμαστε μανατζερ. Και της λεει πολυ απλα εκεινος εχει ενα Μορφωτικο επιπεδο Χ και εσύ εισαι αποφοιτη λυκειου.

• Like 1
  • Confused 1

1 λεπτό πριν, xgol είπε

Μα προφανως και θα μοιραζονται πτυχια απο εδω και περα. Κανονικα και με το νομο. Απλα θα κοστιζουν οσο αποφασιζουν τα ιδιωτικα κεφαλαια που θα ιδρυσουν αυτες τις δομες. Παντου γινεται, με πρωτη διδαξασα την Μ. Βρετανία 

Οπότε θα γίνουμε Κύπρος. Όποιος έχει λεφτά θα μαζεύει χαρτάκια. Ότι ακριβώς έχει γίνει και με τους εκπαιδευτικούς πλέον.

Αλλά άλλο αυτό και άλλο το να μπαίνουν όλοι στο πανεπιστήμιο. Εξάλλου αν μπαίνουν οι μαθητές του 3 και του 5 στο πανεπιστήμιο, απλά θα χάσουν 1-2 χρόνια από την ζωή τους μέχρι, εφόσον έχουν χρήματα, υποχρεωθούν να πάνε να τα σκάσουν σε κάποιον ιδιώτη.

2 λεπτά πριν, efib είπε

Αρα ηταν ιδιωτης, επομενως πηγε σε ιδιωτικες δομες στην Ελβετια. Υπαρχουν δημοσια νοσοκομεια στην Ελβετια; Εσυ τα ξερεις αυτα καλυτερα, αλλα το ΕΣΥ δεν το λες οτι στεκεται και πολυ καλα, τουλαχιστον απο τις χωρες που ξερω εγω.

Σε ποιες χωρες δηλαδη το δημοσιο συστημα τους στεκεται καλυτερα; Και δε μιλαω για τη Σουηδια και τη Νορβηγια, αλλα για χωρες με  συγκρισιμες δαπανες με μας. 
Που νομιζετε πως υπαρχει πιο ευκολη προσβαση σε δημοσιες δομες;

Βεβαια  για να μη παρεξηγουμαστε, καλυτερα εννοω την ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη και οχι αν εχει πιο μαλακα κρεβατια ο θαλαμος νοσηλειας. 

17 λεπτά πριν, xgol είπε

Ακομα χειροτερα τοτε.. Μεταναστες με πτυχιο Λυκειου. Ελλαδα του ‘60. 

Οι μεταναστες τοτε δεν ειχαν καν απολυτηριο δημοτικου και ηταν απο χωρια, που δεν ξερω αν εισαι απο επαρχια και μαλλον δεν θα πεις, αλλα επειδη εγω ειμαι απο επαρχια μπορω να σου πω το ποσο ουνοι ηταν τοτε. Μην τα τσουβαλιαζεις ολα. Επειδη καποιος δεν εχει πτυχιο ΑΕΙ, δεν σημαινει οτι ειναι και αγραμματος, απολιτιστος. Το UK εχει ευκαιριες για ολους.

1 λεπτό πριν, efib είπε

Οι μεταναστες τοτε δεν ειχαν καν απολυτηριο δημοτικου και ηταν απο χωρια, που δεν ξερω αν εισαι απο επαρχια και μαλλον δεν θα πεις, αλλα επειδη εγω ειμαι απο επαρχια μπορω να σου πω το ποσο ουνοι ηταν τοτε. Μην τα τσουβαλιαζεις ολα. Επειδη καποιος δεν εχει πτυχιο ΑΕΙ, δεν σημαινει οτι ειναι και αγραμματος, απολιτιστος. Το UK εχει ευκαιριες για ολους.

Συγγνωμη αλλα βαζεις λογια που ποτε δεν ειπα. Ποτε ειπα εγω πως ειναι απολιτιστος και ουνος οποιος δεν εχει πτυχιο;

Αλλα εχεις δικιο, εκανα λαθος που παρομοιασα την εποχη μας με το 1960. 

Γιατι η μεταπολεμικη δεκαετια του  ´60 ηταν μια περιοδος τρελης αναπτυξης που ζητουνταν εργατικα χερια σε πολυ μεγαλους αριθμους. 

Δευτερον, ο Ελληνας μεταναστης τοτε, μπορει να ηταν αμορφωτος, αλλα και ο Γερμανος του ‘50 επισης δεν ειχε καποια τρελη μορφωση. Συγκρινε το με εναν αποφοιτο Λυκειου που φευγει τωρα για Γερμανια και τι αριθμο πτυχιουχων θα εχει να ανταγωνιστει! 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...