Ak_Matis Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Καλησπέρα. Πριν κάτι μέρες βρήκα προσφορά εναν υπολογιστή στα public στα 1349 ευρώ .ικανοποιημένος με τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή προχώρησα στην αγορά του με πιστωτική κάρτα .έβαλα δόσεις λοιπόν 48.προχωρησα στη πληρωμή και την επόμενη ημέρα θα πήγαινα να παραλάβω .Κοιτάζω την εφαρμογή της τράπεζας όλα καλά είχε αφαιρεθεί η πρώτη δόση από τις 48 που ήταν 28.10ευρω.Την επόμενη ημέρα πάω στο εν λόγω κατάστημα και πριν πάω στο ταμείο να ζητήσω την παραγγελία μου κάνω μια βόλτα από οθόνες και περιφερειακα για τον υπολογιστη μήπως και πάρω κάτι να συμπληρώσω το σετ.οντως βρήκα πληκτρολόγιο ποντίκι ακουστικά σαν σετ πολύ καλή τιμή λέω θα τα πάρω και αυτά όπως και μια οθόνη που είδα.εβγαλα το κινητό να υπολογίσω πόσο θα μου βγαίνει η δόση σε αυτά αν τα έβαζα στη πιστωτική και όπως βλέπω ότι όλα είναι καλά και με συμφέρει η αγορά μπαίνω να δω το υπόλοιπο της πιστωτικής μου και βλέπω ότι έχει αφαιρεθεί πόσο 1109 ευρώ.δεν φαινόταν κίνηση στην εφαρμογή που μπορεί να πήγαν.απλα κάθε νοήμων θα καταλάβαινε ότι τα δέσμευσε τα public. Φορτώνω εκείνη την ώρα πάω στο ταμείο και εξηγώ τι έχει γίνει και μου λενε ότι μπορώ να την ακυρώσω αν θέλω την παραγγελία.και αυτό έκανα.Οσες αγορές έχω κάνει στα public και γενικά πάντα αφαιρειτε η πρώτη δόση όχι όλο το σύνολο και δεν σου δεσμεύουν κανένα ποσό.ναι λέω επιστρέψτε τα δεσμευμένα και την δόση που τραβήξατε και ακύρωσε την.στελνουν email στα κεντρικά την ακυρώνουν και γυρνάω σπίτι μου.με καλούν μετά από λίγες ώρες λέγοντας μου ότι σε 3 έως 5 εργάσιμες ημέρες θα επιστραφεί ολόκληρο το ποσό .ευχαριστώ λέω και το κλείνω.σημερα με τα πολλά μου στέλνουν ένα άλλο email λέγοντας μου ότι η επιστροφή των χρημάτων θα πραγματοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο που έγινε η χρέωση.δλδ πως κάθε μήνα θα χρεωνεται η μια δόση (28.10) και θα επιστρέφει αντίστοιχα και ότι σε περίπτωση που επιθυμώ την διακοπή χρέωσης των δόσεων να επικοινωνήσω με την τράπεζα μου και να αιτηθω ωρίμανση δόσεων.....Περνώ τηλέφωνο στη τράπεζα και μου λένε ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στη τράπεζα μας και γενικά σε καμία τράπεζα.και ρώτησα τι θα κάνω πως θα ξαναπάρω στο ακέραιο τα λεφτά μου πίσω και μου είπε ότι κάθε μήνα τα public θα μου βάζουν 28.10 στη κάρτα μου. Τι κάνω εγώ τώρα;;;;αύριο πρωί πρωί θα τους πάρω στα κεντρικά να βρούμε μια λύση φυσικά διαφορετικά αν είναι να μου επιστρέφουν 28 ευρώ το μήνα Κλάιν μαιν να μου δώσουν τον υπολογιστή. Συγνώμη για το πολύ μπλα μπλα απλά ήθελα να είμαι ξεκάθαρος .έχει συμβεί σε κανέναν άλλον κάτι παρόμοιο;;;είναι τρόπος αυτός να σου επιστρέφουν τα χρήματα σου;θα περιμένω εγώ 4 χρόνια να τελειώσουν οι δόσεις που θα μου γυρναμε τα public για να προβώ ξανά σε αγορά;;;;
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δεν θα έπρεπε να στο δεσμευσουν το ποσό των υπόλοιπων δόσεων;
NikosKallithea Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 48 λεπτά πριν, Ak_Matis είπε Καλησπέρα. Πριν κάτι μέρες βρήκα προσφορά εναν υπολογιστή στα public στα 1349 ευρώ .ικανοποιημένος με τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή προχώρησα στην αγορά του με πιστωτική κάρτα .έβαλα δόσεις λοιπόν 48.προχωρησα στη πληρωμή και την επόμενη ημέρα θα πήγαινα να παραλάβω .Κοιτάζω την εφαρμογή της τράπεζας όλα καλά είχε αφαιρεθεί η πρώτη δόση από τις 48 που ήταν 28.10ευρω.Την επόμενη ημέρα πάω στο εν λόγω κατάστημα και πριν πάω στο ταμείο να ζητήσω την παραγγελία μου κάνω μια βόλτα από οθόνες και περιφερειακα για τον υπολογιστη μήπως και πάρω κάτι να συμπληρώσω το σετ.οντως βρήκα πληκτρολόγιο ποντίκι ακουστικά σαν σετ πολύ καλή τιμή λέω θα τα πάρω και αυτά όπως και μια οθόνη που είδα.εβγαλα το κινητό να υπολογίσω πόσο θα μου βγαίνει η δόση σε αυτά αν τα έβαζα στη πιστωτική και όπως βλέπω ότι όλα είναι καλά και με συμφέρει η αγορά μπαίνω να δω το υπόλοιπο της πιστωτικής μου και βλέπω ότι έχει αφαιρεθεί πόσο 1109 ευρώ.δεν φαινόταν κίνηση στην εφαρμογή που μπορεί να πήγαν.απλα κάθε νοήμων θα καταλάβαινε ότι τα δέσμευσε τα public. Φορτώνω εκείνη την ώρα πάω στο ταμείο και εξηγώ τι έχει γίνει και μου λενε ότι μπορώ να την ακυρώσω αν θέλω την παραγγελία.και αυτό έκανα.Οσες αγορές έχω κάνει στα public και γενικά πάντα αφαιρειτε η πρώτη δόση όχι όλο το σύνολο και δεν σου δεσμεύουν κανένα ποσό.ναι λέω επιστρέψτε τα δεσμευμένα και την δόση που τραβήξατε και ακύρωσε την.στελνουν email στα κεντρικά την ακυρώνουν και γυρνάω σπίτι μου.με καλούν μετά από λίγες ώρες λέγοντας μου ότι σε 3 έως 5 εργάσιμες ημέρες θα επιστραφεί ολόκληρο το ποσό .ευχαριστώ λέω και το κλείνω.σημερα με τα πολλά μου στέλνουν ένα άλλο email λέγοντας μου ότι η επιστροφή των χρημάτων θα πραγματοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο που έγινε η χρέωση.δλδ πως κάθε μήνα θα χρεωνεται η μια δόση (28.10) και θα επιστρέφει αντίστοιχα και ότι σε περίπτωση που επιθυμώ την διακοπή χρέωσης των δόσεων να επικοινωνήσω με την τράπεζα μου και να αιτηθω ωρίμανση δόσεων.....Περνώ τηλέφωνο στη τράπεζα και μου λένε ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στη τράπεζα μας και γενικά σε καμία τράπεζα.και ρώτησα τι θα κάνω πως θα ξαναπάρω στο ακέραιο τα λεφτά μου πίσω και μου είπε ότι κάθε μήνα τα public θα μου βάζουν 28.10 στη κάρτα μου. Τι κάνω εγώ τώρα;;;;αύριο πρωί πρωί θα τους πάρω στα κεντρικά να βρούμε μια λύση φυσικά διαφορετικά αν είναι να μου επιστρέφουν 28 ευρώ το μήνα Κλάιν μαιν να μου δώσουν τον υπολογιστή. Συγνώμη για το πολύ μπλα μπλα απλά ήθελα να είμαι ξεκάθαρος .έχει συμβεί σε κανέναν άλλον κάτι παρόμοιο;;;είναι τρόπος αυτός να σου επιστρέφουν τα χρήματα σου;θα περιμένω εγώ 4 χρόνια να τελειώσουν οι δόσεις που θα μου γυρναμε τα public για να προβώ ξανά σε αγορά;;;; Αυτα ειναι ο κανονας στις δοσεις, επρεπε να τα ξέρεις, ή να ρωτησεις οριν αγοράσεις Μιλα με την τράπεζα σου
Bubs Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Οπως είπαν και οι άλλοι, αυτό ισχύει με το πιστωτικό όριο για δόσεις: δεσμεύει όλο το ποσό και κάθε μήνα με την δόση που πληρώνεις αποδεσμεύεται αντίστοιχο ποσό. κάποιες τράπεζες βέβαια εχουν άλλο όριο για δόσεις και αλλο όριο για εφάπαξ πληρωμή (ασχέτως αν είναι το ίδιο νούμερο πχ 1500 ευρω). Τέλος, αυτό που σου είπαν και στο public και στην τράπεζα εν μέρη ισχύει δυστυχώς, δλδ θα γίνεται μια χρέωση και μία πίστωση κάθε μήνα αυτόματα. Γιαυτό δεν φταίνε τα public και γενικά ο merchant αλλά έτσι δουλεύουν οι τράπεζες. Αυτό που κάνουν συνήθως είναι να «αφαιρέσουν» απο το πιστωτικό υπόλοιπο το ποσό όλο που έχει αντιλογιστεί ώστε να μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάρτα κανονικά, ασχέτως αν βλέπεις + - το ίδιο ποσό κάθε μήνα.( η alpha το κάνει, το έχω κάνει 3 φορές πρόσφατα). 2
djcat Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δυστυχώς έτσι κάνουν. Και γω την πάτησα έτσι με την Πειραιώς. Και ενώ μου απελευθερώσανε το ποσό μετά από πολλά τηλεφωνήματα, ύστερα από καιρό εμφανίστηκε πάλι και δεν ξανά ασχολήθηκα. Και κάθε μήνα αυτό ο αντιλογισμός - παράνοια!
Nabuko Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Όταν κάνετε αγορά με πιστωτική είτε πληρώσετε με δόσεις είτε εφάπαξ δεσμεύεται όλο το ποσό και αυτό είναι και το λογικό. Π.χ αν έχετε πιστωτικό όριο 5000 και αγοράσετε κάτι που έχει 1000 ευρώ σε 10 δόσεις το πιστωτικό υπόλοιπο θα γίνει 4000. Μόλις πληρωθεί η πρώτη δόση θα γίνει 4100, με τη δεύτερη 4200 κοκ. 1
djcat Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 38 λεπτά πριν, Nabuko είπε Όταν κάνετε αγορά με πιστωτική είτε πληρώσετε με δόσεις είτε εφάπαξ δεσμεύεται όλο το ποσό και αυτό είναι και το λογικό. Π.χ αν έχετε πιστωτικό όριο 5000 και αγοράσετε κάτι που έχει 1000 ευρώ σε 10 δόσεις το πιστωτικό υπόλοιπο θα γίνει 4000. Μόλις πληρωθεί η πρώτη δόση θα γίνει 4100, με τη δεύτερη 4200 κοκ. ναι αλλα μιλαμε για ακύρωση - και δεν υπάρχει τρόπος να το ακυρώσεις. Τα σαΐνια σκέφτηκαν η ακύρωση θα γίνεται μήνα μήνα με αντιλογισμό του ποσού.
Nabuko Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, djcat είπε ναι αλλα μιλαμε για ακύρωση - και δεν υπάρχει τρόπος να το ακυρώσεις. Τα σαΐνια σκέφτηκαν η ακύρωση θα γίνεται μήνα μήνα με αντιλογισμό του ποσού. Αυτό είναι όντως μια μεγάλη μ@$%@α. Αλλά και ο ts έκανε λάθος που την ακύρωσε γιατί νόμιζε άλλα 1
DrLo Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 38 λεπτά πριν, djcat είπε ναι αλλα μιλαμε για ακύρωση - και δεν υπάρχει τρόπος να το ακυρώσεις. Τα σαΐνια σκέφτηκαν η ακύρωση θα γίνεται μήνα μήνα με αντιλογισμό του ποσού. 1 ώρα πριν, Nabuko είπε Όταν κάνετε αγορά με πιστωτική είτε πληρώσετε με δόσεις είτε εφάπαξ δεσμεύεται όλο το ποσό και αυτό είναι και το λογικό. Π.χ αν έχετε πιστωτικό όριο 5000 και αγοράσετε κάτι που έχει 1000 ευρώ σε 10 δόσεις το πιστωτικό υπόλοιπο θα γίνει 4000. Μόλις πληρωθεί η πρώτη δόση θα γίνει 4100, με τη δεύτερη 4200 κοκ. και εγώ αυτό καταλαβαίνω ως το απόλυτα λογικό. Φυσικά και το υπόλοιπο των δώσεων σου θα πρέπει να αφαιρείται από το πιστωτικό σου όριο αλλιώς αγοράζεις πχ 1000 ΗΥ των 4999 ευρώ. Αλλά δε καταλαβαίνω τι λέει ο TS ότι του χρέωσαν χρηματα που ε καταλαβάινω τι σημαίνει. Λεφτά ΔΙΚΑ ΤΟΥ δε του δεσμευτηκαν, μόνο το πιστωτικό του όριο, σωστά? Αν ναι τότε 101% δίκιο το Public και η τράπεζα/εταιρεία καρτας. 1
manos256 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Ε ναι. Αμα ήταν έτσι όπως τα περιγράφει ο ts. Θα μπορούσε κάποιος με 1000 όριο να κάνει αγορές πολλών χιλιάδων. Δεν έχει λογική 1
Moderators stormrain Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Eτσι γινεται στις δοσεις. Το ιδιο ειχε γινει και σε μενα με το γυμναστηριο που ειχα ακυρωσει περυσι ενω ειχα ετησιο συμβολαιο και μου αφαιρουσαν το ποσο καθε μηνα. Καθε μηνα γινοταν χρεωση +Χ ευρω (η δοση του μηνα δλδ) και στον ιδιο λογαριασμο -Χ η επιστροφη.
tsofras Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Ts Ότι είπαν οι υπόλοιποι Να προσθέσω ότι μπορεί τώρα να έχεις πρόβλημα σε επόμενες αγορές οπότε να το γνωρίζεις Αν π.χ. το πιστωτικό σού όριο στην κάρτα είναι 1500€ Επειδή τώρα σου έχει δεσμεύσει τα 1150€ σημαίνει ότι δεν θα μπορείς να κάνεις αγορές άνω των 350€ ( +28€ που θα αποδεσμεύει κάθε μήνα) Οπότε αν θέλεις να ξαναπάρεις τον ίδιο υπολογιστή θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον άλλα τόσα σαν όριο στην πιστωτική σου Τέλος νομίζω δεν είναι νόμιμο να σου έχουν τραβήξει την πρώτη δόση χωρίς να έχεις παραλάβει. Για αυτό τα σοβαρά μαγαζιά δεσμεύουν το ποσό ( μπορείς να το δεις στο web banking ως έγκριση) και η πρώτη δόση πρέπει να τραβηχτεί με την παραλαβή Μια επιφύλαξη για το παραπάνω αλλά νομίζω ότι αυτό είχα διαβάσει πριν λίγο καιρό Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2021 από tsofras
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δεν έχω αγοράσει ποτέ μου με δόσεις και μάλλον ούτε πρόκειται. Αυτό που ειπώθηκε εδώ πάντως δεν το γνώριζα, ότι δηλαδή γίνεται αφαίρεση όλου του ποσού. Αυτό ειναι λογικό πάντως, για την προστασία του καταστήματος, το μαγαζί εισπράττει τα χρήματα απευθείας και μετά ο καταναλωτής χρωστάει στην τράπεζα που πρέπει να πληρώνει κάθε μηνα, κάτι σαν δάνειο που πρέπει να αποπληρώσει δηλαδή.
kostasbm Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 δανειο σου εχει δωσει η τραπεζα για την αγορα...και για να ειναι σιγουρη η συναλλαγη για το καταστημα πρεπει να στα δεσμευσει γιατι καθε μηνα θα δινει στο καταστημα τη δοση και συ θα δινεις στη τραπεζα τη δικη σου καθε δοση θα μειωνει το ποσο δεσμευσης και θα εχεις οτι εχει μεινει μεχρι το οριο που εχει η καρτα σου φαντασου να εχεις οριο 1000 ευρω και να πηγαινεις σε 5 καταστηματα να κανεις αγορες των 1000 .....εχεις πτωχευσει
djcat Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Αυτό ειναι λογικό πάντως, για την προστασία του καταστήματος To ότι στην ακύρωση της παραγγελίας δε γίνεται αποδέσμευση του ποσού τι είναι; Και παίζουν με μηνιαίους αντιλογισμούς...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα