Joshua21 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, dimis56 είπε Όσο για την ενημερότητα δεν νομίζω ότι ισχύει: Αναφορά σε κείμενο Η μη πληρωμή του τέλους κυκλοφορίας αποτελεί αυτομάτως χρέος στο Δημόσιο και όσοι δεν το πληρώσουν, δε θα μπορούν να λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα μέχρι την αποπληρωμή των τελών. Δεν ξέρω που το βρήκες αυτό, αλλά έχω διαπιστώσει από πρώτο χέρι πως ισχύει. Ή τουλάχιστον ίσχυε πριν μερικά χρόνια.
Nabuko Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Στις 1/7/2021 στις 11:48 ΜΜ, Joshua21 είπε Μη γράφεις κουταμάρες, το ΑΦΜ δεν "διαγράφεται" όταν δηλώνεται θάνατος. Το ΑΦΜ συνεχίζει να είναι ενεργό, οι κληρονόμοι κάνουν κανονικά την επόμενη φορολογική δήλωση στο ΑΦΜ του θανόντος, ο λογαριασμός στο taxis συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά για πολλά χρόνια. Μέχρι και πρόστιμο εκπρόθεσμης δήλωσης χρέωσε η ααδε στο ΑΦΜ του πατέρα μου τον περασμένο Νοέμβριο, παρόλο που έχει συγχωρεθεί εδώ και χρόνια. Οι κληρονόμοι κάνουν την τελευταία δήλωση του θανόντος και μετά το ΑΦΜ απενεργοποιείται. Νομίζω τώρα ενημερώνεται αυτόματα η εφορία για τον θάνατο. Τωρά το γιατί εσύ κάνεις τόσα χρόνια φορολογικές δηλώσεις για τον νεκρό πατέρα σου είναι κάτι περίεργο εκτός κι αν συντρέχει κάποια ειδική περίπτωση ή οποία σαφώς δεν σημαίνει ότι ισχύει και για όλους τους άλλους. Το παρακάτω είναι ένα μόνο από τα λινκ που βρήκα. Μια αναζήτηση με απενεργοποίηση αφμ θα βγάλει και άλλα αποτελέσματα. https://www.e-nomothesia.gr/kat-oikonomia/apophase-pol-1006-2013.html 5.Ο Α.Φ.Μ. που αποδίδεται στα φυσικά πρόσωπα, διατηρείται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους και δεν μεταβάλλεται σε περίπτωση αλλαγής οποιουδήποτε στοιχείου όπως, ονοματεπώνυμο, οικογενειακή κατάσταση, διεύθυνση κατοικίας, είδος και αριθμός ταυτότητας. 6.Σε περίπτωση θανάτου φυσικού προσώπου ή υποβολής δήλωσης διακοπής από νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, ο Α.Φ.Μ. απενεργοποιείται και δε χρησιμοποιείται πλέον σε καμία συναλλαγή, παρά μόνο, για την υποβολή δηλώσεων που αφορούν σε χρήση πριν το θάνατο ή τη διακοπή αντίστοιχα. 1
Joshua21 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, Nabuko είπε Οι κληρονόμοι κάνουν την τελευταία δήλωση του θανόντος και μετά το ΑΦΜ απενεργοποιείται. Νομίζω τώρα ενημερώνεται αυτόματα η εφορία για τον θάνατο. Τωρά το γιατί εσύ κάνεις τόσα χρόνια φορολογικές δηλώσεις για τον νεκρό πατέρα σου είναι κάτι περίεργο εκτός κι αν συντρέχει κάποια ειδική περίπτωση ή οποία σαφώς δεν σημαίνει ότι ισχύει και για όλους τους άλλους. Το παρακάτω είναι ένα μόνο από τα λινκ που βρήκα. Μια αναζήτηση με απενεργοποίηση αφμ θα βγάλει και άλλα αποτελέσματα. https://www.e-nomothesia.gr/kat-oikonomia/apophase-pol-1006-2013.html 5.Ο Α.Φ.Μ. που αποδίδεται στα φυσικά πρόσωπα, διατηρείται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους και δεν μεταβάλλεται σε περίπτωση αλλαγής οποιουδήποτε στοιχείου όπως, ονοματεπώνυμο, οικογενειακή κατάσταση, διεύθυνση κατοικίας, είδος και αριθμός ταυτότητας. 6.Σε περίπτωση θανάτου φυσικού προσώπου ή υποβολής δήλωσης διακοπής από νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, ο Α.Φ.Μ. απενεργοποιείται και δε χρησιμοποιείται πλέον σε καμία συναλλαγή, παρά μόνο, για την υποβολή δηλώσεων που αφορούν σε χρήση πριν το θάνατο ή τη διακοπή αντίστοιχα. Ότι να ναι η απάντηση σου, δεν έγραψα κάπου ότι τόσα χρόνια κάνω τις φορολογικές δηλώσεις πεθαμένου, έγραψα συκεκριμένα "οι κληρονόμοι κάνουν κανονικά την επόμενη φορολογική δήλωση στο ΑΦΜ του θανόντος". Δίνε λίγο παραπάνω προσοχή σε ότι διαβάζεις, αλλιώς όλα περίεργα θα τα βρίσκεις. Επίσης με 2 λεπτά ψάξιμο στο google δεν σε κάνουν γνώστη. Tο "απενεργοποιείται" σε αυτό που μου δείχνεις είναι λάθος επιλογή λέξης, το μόνο που απενεργοποιείται είναι κάποιες λειτουργίες στο λογαριασμό taxis όπως η δυνατότητα δημιουργίας δήλωσης και η εφαρμογή για τα ακίνητα. Όπως έγραψα και παραπάνω μια χαρά χρησιμοποιείται για πολλές συναλλαγές.
Nabuko Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Tο "απενεργοποιείται" σε αυτό που μου δείχνεις είναι λάθος επιλογή λέξης, Στείλε ένα μέηλ στο Υπουργείο Οικονομικών και πες τους να την αλλάξουν γιατί δε σου αρέσει 1
Joshua21 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 33 λεπτά πριν, Nabuko είπε Στείλε ένα μέηλ στο Υπουργείο Οικονομικών και πες τους να την αλλάξουν γιατί δε σου αρέσει Υπάρχει και πιο αποδοτική λύση, να αρχίσω να αγνοώ τα τρολ.
georg3b Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Εγώ πάλι αναρωτιέμαι, ΑΝ υπάρχει ασφάλεια (από όσα διάβασα θεωρώ ότι δεν παίζει να υπάρχει), το ασφαλιστήριο συνεχίζει και βγαίνει με την άδεια του θανόντος στο όνομά του; Και η ασφαλιστική θα δεχτεί κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος; Εδώ μερικές δημιουργούν θέμα αν οδηγεί τακτικά το όχημα μη δηλωμένος στο ασφαλιστήριο οδηγός.. τί θα γίνει αν δουν ότι είναι ο ιδιοκτήτης είναι πεθαμένος;
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Και ασφάλεια βρίσκεις αν υπάρχει https://www.hic.gr/hic/Check_ins.aspx 1
Nabuko Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Υπάρχει και πιο αποδοτική λύση, να αρχίσω να αγνοώ τα τρολ. Ότι να ναι. Συνηθίζεις απ' ότι βλέπω και σε άλλα θέματα να αποκαλείς τρολ όσους δεν συμφωνούν με αυτά που γράφεις. Κάτι σημαίνει αυτό για το χαρακτήρα σου. Για τους υπόλοιπους που επιθυμούν να απενεργοποιήσουν το ΑΦΜ θανόντος Απενεργοποίηση ΑΦΜ λόγω θανάτου Απαραίτητα δικαιολογητικά: Ληξιαρχική πράξη θανάτου Πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης Πρωτοδικείου Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης Ειρηνοδικείου Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου του θανόντα και των νόμιμων κληρονόμων Δήλωση αλλαγής στοιχείων (Μ1) στην οποία θα συμπληρώσετε τα στοιχεία το θανόντα. Δήλωση σχέσεων φορολογούμενων (Μ7) την οποία θα συμπληρώσετε με τα στοιχεία σας Εξουσιοδότηση από κάθε νόμιμο κληρονόμο που θα βρείτε ΕΔΩ την οποία θα συμπληρώσετε με τα στοιχεία σας και θα επικυρώσετε στο ΚΕΠ ή στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας. Η δήλωση της εφορίας που επάνω γράφει απενεργοποίηση ΑΦΜ (που σε κάποιους "γνώστες" δεν αρέσει η λέξη) Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2021 από Nabuko
Joshua21 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 9 λεπτά πριν, Nabuko είπε Κάτι σημαίνει αυτό για το χαρακτήρα σου. Να και η προσωπική επίθεση, πόσο προβλέψιμος... Επίσης για όποιον θέλει πραγματικά να μάθει και όχι για σένα που έχεις βάλει σκοπό να εκτροχιάσεις το θέμα, να ο λόγος ύπαρξης του εντύπου Μ13: "Άρθρο 9 Απενεργοποίηση Α.Φ.Μ. 1. Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι, φυσικό πρόσωπο, διαθέτει πέραν του ενός ΑΦΜ, απενεργοποιούνται, οι επί πλέον Α.Φ.Μ. Για την απενεργοποίηση Α.Φ.Μ. φυσικού προσώπου, υποβάλλεται από το φορολογούμενο, το έντυπο Μ13 «Δήλωση απενεργοποίησης Α.Φ.Μ.». Η Φορολογική Διοίκηση, με οίκοθεν ενέργειες, προβαίνει σε απενεργοποίηση των Α.Φ.Μ. πέραν του ενός, στις περιπτώσεις που ο φορολογούμενος, μετά την ενημέρωσή του, δεν προσέρχεται να υποβάλλει τη σχετική δήλωση. Σε κάθε περίπτωση, ο Α.Φ.Μ. που παραμένει, επιλέγεται από τη Φορολογική Διοίκηση, μετά την διενέργεια σχετικού ελέγχου." https://www.taxheaven.gr/circulars/17989/pol-1006-31-12-2013 Από μένα συνέχισε ελεύθερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις