thelos257 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σας πριν απο χρονια το 2017 εφτιαξα μονος μου ενα επιτραπεζιο υπολογιστη με τα ακολουθα: ASROCK H110M-G /M.2 Intel Core i3 7100 4GB DDR4 240GB SSD + 4TB HDD Η Χρηση ειναι: Handbrake , VirtualBox , Mozilla Firefox , Chrome , Downloads torrents. Τι προτεινετε για αναβαθμιση ; Απλος θα ηθελα να ακουσω γνωμες δεν σημαινει πως θα τις εφαρμωσω κιολας. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2021 από thelos257
nickol-us Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) θα πρέπει πρώτα να μας πεις γιατί σκέφτεσαι να κάνεις αναβάθμιση. Ζορίζεται κάπου; Νιώθεις οτι χρειάζεσαι κάτι παραπάνω και που; Εκ πρώτης όψεως θα σου πω πως θα πρέπει να πας την ram στα 8gb σχεδόν... χτες. 4gb είναι πάρα πολύ λίγη μνήμη για τα σημερινά δεδομένα, ειδικά αν χρησιμοποιείς windows 10, πόσο μάλλον όταν ενεργοποιείς και vm. Για αυτά που κάνεις νομίζω μέχρι εκεί αρκεί εκτός αν θες να ικανοποιήσεις παραπάνω απαιτήσεις, όπου πρέπει να μας πεις ποιές και να κάνουμε πιο στοχευμένες προτάσεις. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2021 από nickol-us 1
nick0lis Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Θα έβαζα i7-7700 + 16gb ram για handbrake virtualbox. 1
andreas1gr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Θα συμφωνήσω. Πας σε i7 και αναβάθμιση της ram… Αν βρεις και κάποιον μεταχειρισμένο επεξεργαστή για να μειώσεις το κόστος, ακόμα καλύτερα… Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2021 από andreas1gr
thelos257 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, nickol-us είπε θα πρέπει πρώτα να μας πεις γιατί σκέφτεσαι να κάνεις αναβάθμιση. Ζορίζεται κάπου; Νιώθεις οτι χρειάζεσαι κάτι παραπάνω και που; Εκ πρώτης όψεως θα σου πω πως θα πρέπει να πας την ram στα 8gb σχεδόν... χτες. 4gb είναι πάρα πολύ λίγη μνήμη για τα σημερινά δεδομένα, ειδικά αν χρησιμοποιείς windows 10, πόσο μάλλον όταν ενεργοποιείς και vm. Για αυτά που κάνεις νομίζω μέχρι εκεί αρκεί εκτός αν θες να ικανοποιήσεις παραπάνω απαιτήσεις, όπου πρέπει να μας πεις ποιές και να κάνουμε πιο στοχευμένες προτάσεις. Καλησπερα ζοριζεται οταν τρεχω windows 7 windows 8.1 στο virtualbox επισης επειδη χρεισιμοποιηω 2.5gb και για το συστημα μενουν τα υπολοιπα μισα σχεδον ετσι ζοριζεται παρα πολυ και οταν κανω συμπιεση αρχειων rar 4-5 καθε φορα ταυτοχρονα. 2 ώρες πριν, nick0lis είπε Θα έβαζα i7-7700 + 16gb ram για handbrake virtualbox. Αξιολογη η προταση σου φιλε μου ισως το σκεφτω. Πειραζει να παω σε Intel Core i7 11700kf https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/epeksergastes/intel-cpu-core-i7-11700k-1200-3-6-ghz-16-mb-_3632172 Μαζι με αλλαγη μητρικης πλακετας ;
nickol-us Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Χρειάζεσαι ραμ οπωσδήποτε, πας για μινιμουμ 8gb με αυτά που λες. Καλό θα ήταν να αναβαθμίσεις και cpu αλλά πραγματικά σε μια γρήγορη ματιά που έριξα και στις τιμές που παίζει ο 7700 δεν ξέρω αν πραγματικά αξίζει, άσε που για να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω οτι θα τον εκμεταλλευτείς 100% με αυτή την μητρική. Οπότε προσωπική μου άποψη είναι οτι: συμβιβάζεσαι με αναβάθμιση ραμ και αν σου κάτσει κάποιος i5 σε προσφορά για να ανέβεις λίγο σε πυρήνες που θα σε βοηθήσει κάπως πουλάς mobo/cpu/ram και ρίχνεις την διαφορά να φτιάξεις κάτι πιο σύγχρονο
nick0lis Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 10 λεπτά πριν, thelos257 είπε Καλησπερα ζοριζεται οταν τρεχω windows 7 windows 8.1 στο virtualbox επισης επειδη χρεισιμοποιηω 2.5gb και για το συστημα μενουν τα υπολοιπα μισα σχεδον ετσι ζοριζεται παρα πολυ και οταν κανω συμπιεση αρχειων rar 4-5 καθε φορα ταυτοχρονα. Αξιολογη η προταση σου φιλε μου ισως το σκεφτω. Πειραζει να παω σε Intel Core i7 11700kf https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/epeksergastes/intel-cpu-core-i7-11700k-1200-3-6-ghz-16-mb-_3632172 Μαζι με αλλαγη μητρικης πλακετας ; Προσωπικά δεν με πειράζει, αλλά τέτοια εποχή δεν θα έπαιρνα 11700kf ενεργοβόρος, ακριβός , ακριβή ψύκτρα, λιγότερες επιδόσεις από τον ryzen στα μισά watt.
thelos257 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, nick0lis είπε Προσωπικά δεν με πειράζει, αλλά τέτοια εποχή δεν θα έπαιρνα 11700kf ενεργοβόρος, ακριβός , ακριβή ψύκτρα, λιγότερες επιδόσεις από τον ryzen στα μισά watt. Ψυχτρα εχω ηδη φιλε μου υδροψυχτη με νερο γυρω γυρω. Οσο για τους AMD RYZEN δεν τους εμπιστευομαι εβγαλαν κακη φυμη απο τοτε το μακρινο 2003 και ειπα μακρια απο αυτους και αγαπημενα. Κατι σε intel core αντιστοιχο ; 20 λεπτά πριν, nickol-us είπε Χρειάζεσαι ραμ οπωσδήποτε, πας για μινιμουμ 8gb με αυτά που λες. Καλό θα ήταν να αναβαθμίσεις και cpu αλλά πραγματικά σε μια γρήγορη ματιά που έριξα και στις τιμές που παίζει ο 7700 δεν ξέρω αν πραγματικά αξίζει, άσε που για να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω οτι θα τον εκμεταλλευτείς 100% με αυτή την μητρική. Οπότε προσωπική μου άποψη είναι οτι: συμβιβάζεσαι με αναβάθμιση ραμ και αν σου κάτσει κάποιος i5 σε προσφορά για να ανέβεις λίγο σε πυρήνες που θα σε βοηθήσει κάπως πουλάς mobo/cpu/ram και ρίχνεις την διαφορά να φτιάξεις κάτι πιο σύγχρονο Μα αυτο θα κανω φιλε μου θα τα πουλησω και θα το κανω πιο συγχρονο. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2021 από thelos257
nickol-us Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Σήμερα έχουμε 2021, ακόμα και δολοφόνος να ήσουν το 2003 σήμερα θα είχες αποφυλακιστεί Κακώς δεν εμπιστεύεσαι του Ryzen, είναι αρκετά ανταγωνιστικοί και ποιοτικοί, καθένας βέβαια με τις προτιμήσεις του και αυτό είναι σεβαστό. Στην περίπτωση σου, επειδή καταλαβαίνω θα είσαι με τα ενσωματωμένα, καλώς επιλέγεις Intel, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να επιβαρυνθείς με επιπλέον κόστος κτήσης gpu που εδώ και καιρό είναι πολύ δύσκολη αγορά. Έχω τις ενστάσεις μου για τον 11700k και αν πρέπει να φτάσεις τόσο ψηλά. Πάντως σε τιμές σκρουτζ, στα ίδια λεφτά παίζει ο 10900, ο οποίος είναι 10πύρηνος που φαίνεται να σε εξυπηρετεί και λόγω vm αλλά και λόγω rendering. Προσωπικά θα έμενα σε κάτι πιο vfm, έναν i5 για παράδειγμα 11ης γενιάς, με 16gb ram. Αν δεν γνωρίζεις, επόμενες γενιές έρχονται με ddr5 και όλα τα σημερινά συστήματα θα υποβαθμιστούν, σχετικά γρήγορα.
thelos257 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, nickol-us είπε Σήμερα έχουμε 2021, ακόμα και δολοφόνος να ήσουν το 2003 σήμερα θα είχες αποφυλακιστεί Κακώς δεν εμπιστεύεσαι του Ryzen, είναι αρκετά ανταγωνιστικοί και ποιοτικοί, καθένας βέβαια με τις προτιμήσεις του και αυτό είναι σεβαστό. Στην περίπτωση σου, επειδή καταλαβαίνω θα είσαι με τα ενσωματωμένα, καλώς επιλέγεις Intel, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να επιβαρυνθείς με επιπλέον κόστος κτήσης gpu που εδώ και καιρό είναι πολύ δύσκολη αγορά. Έχω τις ενστάσεις μου για τον 11700k και αν πρέπει να φτάσεις τόσο ψηλά. Πάντως σε τιμές σκρουτζ, στα ίδια λεφτά παίζει ο 10900, ο οποίος είναι 10πύρηνος που φαίνεται να σε εξυπηρετεί και λόγω vm αλλά και λόγω rendering. Προσωπικά θα έμενα σε κάτι πιο vfm, έναν i5 για παράδειγμα 11ης γενιάς, με 16gb ram. Αν δεν γνωρίζεις, επόμενες γενιές έρχονται με ddr5 και όλα τα σημερινά συστήματα θα υποβαθμιστούν, σχετικά γρήγορα. Καλημερα εχω ηδη καρτα γραφικων την amd 460rx. Το γνωριζω αυτο που λες φιλε μου για τις επομενες γενιες με την ddr5 ram. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2021 από thelos257
nick0lis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Τότε 10900 10c/20t, αν έχεις άνεση βάλε 32gb ram. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2021 από nick0lis 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα