Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H Google μπορει να ξέρει ηδη αν εχεις εμβολιαστει ή οχι.  Ειναι στην διακριτικη της ευχαιρια και τα στοιχεια της τα δινουμε εμεις οι χρηστες (απο τις φωτος μας, απο τον τροπο που κινουμαστε, απο τα email μας, SMS, κλπ κλπ)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, oletiras είπε

H Google μπορει να ξέρει ηδη αν εχεις εμβολιαστει ή οχι.  Ειναι στην διακριτικη της ευχαιρια και τα στοιχεια της τα δινουμε εμεις οι χρηστες (απο τις φωτος μας, απο τον τροπο που κινουμαστε, απο τα email μας, SMS, κλπ κλπ)

Σε αυτή τη λογική αναφέρεται και το άρθρο. Αν είχε τα δεδομένα για το αν έχουμε εμβολιαστεί ή όχι δε θα έφτιαχνε την "υπηρεσία διευκόλυνσης" του άρθρου.

Όποιος θέλει ανεβάζει τα δεδομένα του.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, oletiras είπε

Δεν το θεωρεις ευκολια?

Ευκολία για να ξέρει η Google τι εμβόλιο έχω κάνει; ναι. Δύσκολο είναι να έχεις το barcode από το πιστοποιητικό εκτυπωμένο στο πορτοφόλι ή φωτογραφία στο κινητό; Αν μη τι άλλο το βρίσκω πιο εύκολο και ασφαλές.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Ggiorgos7 είπε

Ιδιωτικότητα δεν υφίσταται.

Ας υποθέσουμε πως η google δεν αποθηκεύει τα δεδομένα - λέμε τώρα.

Όλοι οι άλλοι όμως θα ξέρουν.Από τον ξενοδόχο μέχρι τον εστιάτορα.

Τα πάντα μέχρι και αμκα

Ευκολία ;Εγώ βλέπω τα πάντα να έχουν γίνει δύσκολα.Κυριολεκτικά.

Ρε φιλε.... Ιδιοτικοτητα??? Καταγραφεσαι απο το κρατος δεν μπορεις απλα να πας σε ενα φαρμακείο και να παρεις το εμβόλιο σου,οπου και να πας δειχνεις το qr σου και ο καθε ενας επιβεβαιώνει οτι ειναι legit οποτε ο Μπάμπης τωρωει καθε μερα στην ταβέρνα.... Ποθεν έσχες μπαμπη μου??? Ο μπαμπης ταξιδακι ιταλια ο μπαμπης .... Κτλ κτλ 1984...... Πολυ μπροστά ο Όργουελ

Επεξ/σία από basilhs4
Δημοσ.

Αν το δεις ως ψηφιακή ευκολία, τότε ξεπερνάς το θέμα των προσωπικών δεδομένων, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εκχωρείς ήδη, σε σημαντικό βαθμό, στη Google (ή/και στην Apple), εν γνώσει σου αφού αποδέχεσαι τα σχετικά ερωτήματα, από τη στιγμή που αποφασίζεις να κάνεις χρήση του smartphone και των εφαρμογών του, όπως Google Maps, και Gmail, για ν'αναφέρω μόνο δύο από τις πιο δημοφιλείς δωρεάν. Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων από παράνομη χρήση και μάλιστα είναι και σχετικά αυστηρό. Από την άλλη πλευρά, οι ψηφιακές ευκολίες έχουν και το τίμημά τους. Εκχωρείς τη χρήση κάποιων δεδομένων σου προκειμένου η Google να σου παρέχει κάποιες υπηρεσίες. Π.χ. το Google maps, "μαζεύει" στοιχεία από τους χρήστες των smartphones/tablets που κυκλοφορούν, προκειμένου να δίνει μια, όσο γίνεται, πιο αξιόπιστη εκτίμηση της κυκλοφορίας στους δρόμους, του χρόνου της διαδρομής και της εκτιμώμενης ώρας άφιξης, σε πραγματικό χρόνο. Άρα ευκολία! Ως προς το πιστοποιητικό εμβολιασμού, δε νομίζω να ενδιαφέρει τη Google ατομικά για τον καθένα μας. Όμως, θα μπορεί να αναπτύξει εργασίες της μέσα από στατιστικά που θα βγαζει, στη λογική των "big data", όπως π.χ. αν σε κάποιο σημείο (δημόσιο χώρο, χώρο εκδηλώσεων;) υπάρχει μεγάλος αριθμός ατόμων που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, άρα πιθανόν να είναι ανεμβολίαστοι, άρα υπάρχει κίνδυνος υψηλής μεταδοτικότητας. Πάντως, δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για να έχει ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο το πιστοποιητικό του. Αν δε θέλει να το κουβαλάει τυπωμένο σε χαρτί (!) μπορεί κάλλιστα να έχει απλώς αποθηκευμένο το αρχείο στο κινητό του (και τα δύο -βεβαίωση & διεθνές ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού- έχουν επάνω τους και QR code). Αρκεί να τ'αναζητά μέσα στους φακέλους αρχείων του κινητού του. 😊

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, zelmanblue είπε

Πραγματικά δεν έχω καταλάβει ακόμη πως μπόρεσαν μερικοί και εκμεταλλευτήκαν την όλη κατάσταση βγάζοντας τρελό χρήμα ενώ όλοι οι υπόλοιποι κοιμόμαστε (βάζω και εμένα μέσα) τον ύπνο του δικαίου.

Γιατί ο φόβος και η ηλιθιότητα έχουν φτάσει στο θεό.

• Like 1
Δημοσ.

Δε θα αναλυσω τα περι privacy και αν μας παρακολοθουν.
Αυτο που σκεφτομαι διαβαζοντας την ειδηση ειναι πως αν μεινεις απο μπαταρια στο κινητο και τα κανεις ολα απο αυτο, την γ@μησες 😛

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, kaliakman είπε

Αν διαβάσεις το αρχικό άρθρο, δεν περιέχει τον ΑΜΚΑ σου. Έχει ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης και αν έχεις εμβολιαστεί.

Για άλλη μια φορά αντίστοιχο θέμα πάει για κλείδωμα.
Είναι ενδιαφερόν που στο άλλο θέμα κράζουν την MS που θέλει το TPM για να μπορεί να αποθηκεύει αντίστοιχα δεδομένα με ασφάλεια αλλά εδώ κράζουμε για την ασφάλεια των δεδομένων μας 😐

Θετική κίνηση και αρκετή διευκόλυνση αν θα πρέπει να γίνεται συχνά η επίδειξη.

Διαφωνώ καθέτως με την όλη φάση αλλα ας πω κατι το προφανές. Σου είναι κόπος δλδ να το έχεις σε pdf απλά στο κινητό σου? προς τι η integrated λειτουργεία στο λογισμικό σύστημα?

Δημοσ.
17 ώρες πριν, kaliakman είπε

Αν διαβάσεις το αρχικό άρθρο, δεν περιέχει τον ΑΜΚΑ σου. Έχει ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης και αν έχεις εμβολιαστεί.

Για άλλη μια φορά αντίστοιχο θέμα πάει για κλείδωμα.
Είναι ενδιαφερόν που στο άλλο θέμα κράζουν την MS που θέλει το TPM για να μπορεί να αποθηκεύει αντίστοιχα δεδομένα με ασφάλεια αλλά εδώ κράζουμε για την ασφάλεια των δεδομένων μας 😐

Θετική κίνηση και αρκετή διευκόλυνση αν θα πρέπει να γίνεται συχνά η επίδειξη.

Αμα σκανάρεις το QR code τοτε ανοιγει η σελιδα του gov.gr οπου φαίνονται όλα τα στοιχεία σου, μαζι με το ΑΜΚΑ. Το έκανα εγω στο δικο μου πιστοποιητικό και φανηκαν όλα.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, gjp1000 είπε

ευκαιρια για fake vac card app

Έχει ήδη ξεκινήσει η δημιουργία τους... οπότε θα δούμε πολλά από εδώ και πέρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...