motoronios Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 καλησπέρα φιλοι του φορουμ! εκανα εγκατασταση ενα κλιματιστικό 9αρι και απο λάθος μου έχασε υγρό απο το ρακορ, λογο έλλειψης φρεον το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινάει ο συμπιεστής και μετα απο λιγα δευτερόλεπτα να σταματάει και αυτό να επαναλαμβάνετε συνέχεια. επισκεύασα την διαρροή και μετρά πηγα να συμπληρώσω φέρον, ο τύπος φέρον ήταν R407C/634g. το R407 πρέπει να ειναι κανονικά στα 65-75psi, βάζω το μανόμετρο στην μονάδα και βλέπω οτι είναι ακριβός εκεί που θα έπρεπε να ειναι η βελόνα, αρχισα να αναρωτιέμαι τι μπορει να φταιει που το κληματηστικο δυσλειτουργει. Αποφασησα να συμπληρωσω λιγο φρεον για να δω αν ο συμπιεστής θα λειτουργεί κανονικά, προσθεσα φρεον μεχρι 90psi και τελικά ο συμπιεστής δουλεύει χωρις να σταματάει, ομως το η αποδωση της ψύξης είναι μηδαμινή, η τελεταια μου σκεψη ειναι οτι ισως το κληματιστικο να εχει μεσα διαφορετικο τυπο φρεον απο αυτο που γραφει επανω και για αυτο η πίεση μετα απο την διαρροή να επεσε στα 75psi . σκέφτομαι να το αδειάσω ολο και να βαλω με ζηγαρια οσο ακριβως πρεπει, αν το αδειασω θα χρειαστει να συμπληρωσω και λαδι στον συμπιεστη? και εν τελοι τι μπορει να φταιει ? σας παρακαλω μπορει καποιος να με βοηθησει ?
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Μηπως να βρεις κάποιον ψυκτικό να το φτιάξει πριν γίνει κάποια ζημιά; 2
Kostasspil Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 40 minutes ago, Ukforthemoment said: Μηπως να βρεις κάποιον ψυκτικό να το φτιάξει πριν γίνει κάποια ζημιά; Αν κρίνω απ το γεγονός ότι απ όσα γράφει δν κατάλαβα Χριστό, ίσως να είναι και ο ίδιος ψυκτικός πάντως 1 1
Petros Electron Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Προτείνω άδειασμα του παλαιού φρεον, μετα να κάνεις κενό (με αντλία κενου) και να βάλεις νεο φρεον. Πιθανόν στην διαρροη που ειχες να σου πηρε αερα και να μην γίνεται σωστη κυκλοφορία. Καλο ειναι μετα απο επισκευή διαρροής να αλλάζουμε το φρεον αφου έχουμε κανει καλο κενό πρώτα γιατί μπορει να εχει μπει και κάποιο "ξένο σώμα" στο κύκλωμα, και δεν το θέλουμε αυτο να γινει. Λάδι στον συμπιεστή δεν νομίζω οτι χρειάζεται εκτος αν ειχε διαρροή και το εχει χασει (εχει περάσει στο φρεον, θα το δεις οταν θα το αδειάσεις). Τα παραπάνω αφορούν δικιά μου άποψη. Εχω κάνει ενα φεγγάρι βοηθός ψυκτικού (με τον γαμπρό μου, επαγγελματία ψυκτικό) και πήρα μια ιδεα. Τα παράτησα ομως γιατι με εφαγαν οι ζέστες. 😅😝 Προφανως και ξερεις την διαδικασια, αν παλι δεν εισαι σιγουρος συμβουλέψου εναν επαγγελματία ψυκτικό. 6 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, motoronios είπε καλησπέρα φιλοι του φορουμ! εκανα εγκατασταση ενα κλιματιστικό 9αρι και απο λάθος μου έχασε υγρό απο το ρακορ, λογο έλλειψης φρεον το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινάει ο συμπιεστής και μετα απο λιγα δευτερόλεπτα να σταματάει και αυτό να επαναλαμβάνετε συνέχεια. επισκεύασα την διαρροή και μετρά πηγα να συμπληρώσω φέρον, ο τύπος φέρον ήταν R407C/634g. το R407 πρέπει να ειναι κανονικά στα 65-75psi, βάζω το μανόμετρο στην μονάδα και βλέπω οτι είναι ακριβός εκεί που θα έπρεπε να ειναι η βελόνα, αρχισα να αναρωτιέμαι τι μπορει να φταιει που το κληματηστικο δυσλειτουργει. Αποφασησα να συμπληρωσω λιγο φρεον για να δω αν ο συμπιεστής θα λειτουργεί κανονικά, προσθεσα φρεον μεχρι 90psi και τελικά ο συμπιεστής δουλεύει χωρις να σταματάει, ομως το η αποδωση της ψύξης είναι μηδαμινή, η τελεταια μου σκεψη ειναι οτι ισως το κληματιστικο να εχει μεσα διαφορετικο τυπο φρεον απο αυτο που γραφει επανω και για αυτο η πίεση μετα απο την διαρροή να επεσε στα 75psi . σκέφτομαι να το αδειάσω ολο και να βαλω με ζηγαρια οσο ακριβως πρεπει, αν το αδειασω θα χρειαστει να συμπληρωσω και λαδι στον συμπιεστη? και εν τελοι τι μπορει να φταιει ? σας παρακαλω μπορει καποιος να με βοηθησει ? Καινουργιο? Θεωρεις ποσο φρεον μπορει να εχασες πχ τα 2/3? Το 407 για να εχει σωστη αποδοση θελει αδειασμα και γεμισμα απο την αρχη! Εσενα ομως λες οτι δεν αποδιδει καθολου! Δηλαδη και αυτο να μην εκανες επρεπε να ειχε καποια αποδοση.. 1
motoronios Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 43 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Προτείνω άδειασμα του παλαιού φρεον, μετα να κάνεις κενό (με αντλία κενου) και να βάλεις νεο φρεον. Πιθανόν στην διαρροη που ειχες να σου πηρε αερα και να μην γίνεται σωστη κυκλοφορία. Καλο ειναι μετα απο επισκευή διαρροής να αλλάζουμε το φρεον αφου έχουμε κανει καλο κενό πρώτα γιατί μπορει να εχει μπει και κάποιο "ξένο σώμα" στο κύκλωμα, και δεν το θέλουμε αυτο να γινει. Λάδι στον συμπιεστή δεν νομίζω οτι χρειάζεται εκτος αν ειχε διαρροή και το εχει χασει (εχει περάσει στο φρεον, θα το δεις οταν θα το αδειάσεις). Τα παραπάνω αφορούν δικιά μου άποψη. Εχω κάνει ενα φεγγάρι βοηθός ψυκτικού (με τον γαμπρό μου, επαγγελματία ψυκτικό) και πήρα μια ιδεα. Τα παράτησα ομως γιατι με εφαγαν οι ζέστες. 😅😝 Προφανως και ξερεις την διαδικασια, αν παλι δεν εισαι σιγουρος συμβουλέψου εναν επαγγελματία ψυκτικό. σε ευχαριστώ πολυ για τον χρόνο σου φιλε μου, και αυτο που λες η αλήθεια είναι οτι ακούγετε το πιο σωστο 32 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Καινουργιο? Θεωρεις ποσο φρεον μπορει να εχασες πχ τα 2/3? Το 407 για να εχει σωστη αποδοση θελει αδειασμα και γεμισμα απο την αρχη! Εσενα ομως λες οτι δεν αποδιδει καθολου! Δηλαδη και αυτο να μην εκανες επρεπε να ειχε καποια αποδοση.. σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου φίλε μου, το κλιματιστικό ειναι παλιο και τις πρωτες 2 μερες εβγαζε παγωμένο αέρα και ο σωληνας αποχετευσης έβγαζε πολύ νερό. τωρα ισα που κρυωνουν οι χαλκοσωληνες και και ο σωληνας αποχετευσης βγαζει ελαχιστες σταγονες νερου, εσωτερικα στον χωρο απλα φυσαει ενα ελάχιστα δροσερό αεράκι, πριν κανω πλήρωση δεν εβγαζε καθολου κρυο. πτιστεω οτι ειχε χασει περιπου το μισο
PLACEBO_89 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 41 λεπτά πριν, motoronios είπε σε ευχαριστώ πολυ για τον χρόνο σου φιλε μου, και αυτο που λες η αλήθεια είναι οτι ακούγετε το πιο σωστο σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου φίλε μου, το κλιματιστικό ειναι παλιο και τις πρωτες 2 μερες εβγαζε παγωμένο αέρα και ο σωληνας αποχετευσης έβγαζε πολύ νερό. τωρα ισα που κρυωνουν οι χαλκοσωληνες και και ο σωληνας αποχετευσης βγαζει ελαχιστες σταγονες νερου, εσωτερικα στον χωρο απλα φυσαει ενα ελάχιστα δροσερό αεράκι, πριν κανω πλήρωση δεν εβγαζε καθολου κρυο. πτιστεω οτι ειχε χασει περιπου το μισο Αρα αδειαζεις και ξαναγεμιζεις απο την αρχη με ζυγαρια! Κενο θα κανεις μην λεμε τ αυτονοητα! 2
hp8 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, motoronios είπε το R407 πρέπει να ειναι κανονικά στα 65-75psi, όταν βαζουμε φρεον στα κλιματιστικά δεν βαζουμε σύμφωνα με τις πιεσεις 65-75 κλπ αλλά με το ποσο βάρος γράφει ο κατασκευαστής Αφού κανεις οτι είπε ο Petros Electron και ο PLACEBO_89 κενο κλπ το φρεον μπαίνει με ζυγαριά και η μπουκάλα ανάποδα δηλ σε υγρη μορφή (γιατί είναι μείγματα και σε αερια κατασταση αλλάζει ο όγκος τους) Τώρα εν έχεις ξακανει κατι τέτοιο δεν θα έπρεπε να ρωτήσεις Καλα θα κανεις να καλέσεις ειδικο Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2021 από hp8 2
joker99 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Καλημερα παιδια,γραφω εδω μην ανοιγω ιδιο θεμα. Πριν 9 μηνες μου εγκατεστησαν καινουργιο κλιματιστικο 9αρι απο γνωστη αλυσιδα (Κωτσο) Κατα την εγκατασταση παρατηρησα πως δεν εκανε κενο με αντλια και οταν του ειπα "δεν κανεις κενο?" μου απαντησε "τωρα τελειωσε ανοιξα την βαλβιδα"..... Τεσπα το δουλεψα αρκετα περυσι καλοκαιρι και φετος λιγες φορες στα κρυα, Χθες λοιπον ανεβηκα τυχαια στην ταρατσα και βλεπω κατω απο την εξωτερικη μοναδα κατι σαν υγρο, επισης υγρο εχει το παξιμαδι της χοντρης σωληνας,αγγιζω το υγρο με τα δαχτυλα και ειναι λαδι.. πηρα τηλ στου Κωτσου και μου ειπε η κοπελα ηστε μεσα στην εγγυηση της εγκαταστασης οποτε θα σας παρει τεχνικος για ραντεβου. Τι γινεται τωρα παιδια που εχει χασει λαδι?
PLACEBO_89 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 17 λεπτά πριν, joker99 είπε Καλημερα παιδια,γραφω εδω μην ανοιγω ιδιο θεμα. Πριν 9 μηνες μου εγκατεστησαν καινουργιο κλιματιστικο 9αρι απο γνωστη αλυσιδα (Κωτσο) Κατα την εγκατασταση παρατηρησα πως δεν εκανε κενο με αντλια και οταν του ειπα "δεν κανεις κενο?" μου απαντησε "τωρα τελειωσε ανοιξα την βαλβιδα"..... Τεσπα το δουλεψα αρκετα περυσι καλοκαιρι και φετος λιγες φορες στα κρυα, Χθες λοιπον ανεβηκα τυχαια στην ταρατσα και βλεπω κατω απο την εξωτερικη μοναδα κατι σαν υγρο, επισης υγρο εχει το παξιμαδι της χοντρης σωληνας,αγγιζω το υγρο με τα δαχτυλα και ειναι λαδι.. πηρα τηλ στου Κωτσου και μου ειπε η κοπελα ηστε μεσα στην εγγυηση της εγκαταστασης οποτε θα σας παρει τεχνικος για ραντεβου. Τι γινεται τωρα παιδια που εχει χασει λαδι? Μην το βαλεις να δουλεψει.. Διαρροη απο κακη συνδεση του τεχνικου ή μπορει να εχει τρυπησει καπου.. Οποτε σου φτιαχνουν τη διαρροη και το σωστο ειναι να σου αδειασουν και να γεμισουν απο την αρχη για να μπει και η σωστη ποσοτητα λαδιου!
joker99 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Μπορω να το απαιτησω να αδειασουν και ξανα γεμισμα απο την αρχη? Το λαδι μπαινει ξεχωριστα απο το φρεον?
hp8 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Οποτε σου φτιαχνουν τη διαρροη και το σωστο ειναι να σου αδειασουν και να γεμισουν απο την αρχη για να μπει και η σωστη ποσοτητα λαδιου! λάδι σε κλειστού τύπου συμπιεστή ? Πως θα το μετρήσεις ? Μάλλον στο φρεον θα αναφέρεσαι
joker99 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 για να καταλαβω και εγω,το λαδι που βρηκα απο που προερχεται?
hp8 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 6 λεπτά πριν, joker99 είπε για να καταλαβω και εγω,το λαδι που βρηκα απο που προερχεται? Χοντρικά Είναι αυτό που λιπαίνει τον συμπιεστή Το φρεον κατά την λειτουργία του ψυκτικού κύκλου έρχεται σε επαφή με το λάδι Μια ελάχιστη ποσότητα κυκλοφορεί σε όλο το δίκτυο Όταν προκύψει διαρροή μαζί με το φρεον το λάδι που είχε έλθει σε επαφή είναι αυτό που βλέπεις Φαντάζομαι να μην είναι παραπάνω από ένα κουταλάκι του γλυκού
joker99 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Ετσι που το ειδα κατω απο το μηχανημα μπορει και να ηταν ενα κουταλακι του γλυκου. Μπορει να του βαλουν ξανα λαδι τα μαστορια που θα ερθουν? Ανησυχω τι επισκευη θα κανουν γιατι οι πιο πολλοι απο αυτους κανουν δουλεια αρπα κολλα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα