balt123 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Λοιπόν έχουμε το εξής ανεξήγητο φαινόμενο: καινούργιο μηχάνημα του κουτιού πρέπει να αντικαταστήσει αρχαιολογία με pentium D. Φρέσκια εγκατάσταση win10 64bit απευθείας από το iso της Microsoft. Όλα λειτουργούν άψογα, εκτός από το WiFi. Έχω δοκιμάσει τρια διαφορετικά φλασάκια και τα τρία κάνουν το ίδιο πράγμα συνδέονται με τα 1000 ζόρια, για 2 λεπτά του λένε "συνδεδεμένο χωρίς ίντερνετ, μετά από 2 λεπτά "συνδεδεμένο πρόσβαση στο ίντερνετ" αλλά ίντερνετ πρόσβαση δεν έχεις πουθενά. Το Troubleshooting λέει μια για τον DNS μια για την IP και μια για τον προσαρμογέα δικτύου. Δοκίμασα και δεύτερο μηχάνημα, τα ίδια και εκεί. Σε μια έσχατη προσπάθεια να κατεβάσω νέους drivers κάνω hotspot το κινητό το οποίο μπαίνει κανονικά στο ίντερνετ από το WiFi και μπαίνει χωρίς πρόβλημα στο ίντερνετ. Αφού το αφήνω κάμποση ώρα να δω μήπως κατεβάσει ενημέρωση ακυρώνω το hotspot και το βάζω να συνδεθεί απευθείας στο WiFi. Και κάνει τα ίδια. Έχω κατεβάσει ο,τι καντήλια ήξερα και μερικές παραλλαγές τους και δεν ξέρω τι να κάνω. Είπα μήπως ήταν πρόβλημα του δικτύου αλλά 1) όλες οι άλλες συσκευές συνδέονται κανονικά και 2) και σε ένα γειτονικό δίκτυο που συνδέθηκα κάνει ακριβως το ίδιο πράγμα. Σε τρίτο WiFi όμως που το δοκίμασα δούλευε άψογα. (Το 3ο WiFi όμως δεν είναι εκεί που πρέπει να μπει το μηχάνημα). Με καλώδιο επίσης λειτουργεί αλλά είναι μακρυά απ' το ρούτερ. Καμία ιδέα έχουμε? Το παλιό που το ξανασύνδεσα προσωρινά πιάνει κανονικά ίντερνετ. Τι το ενοχλεί στα καινούργια?
Kthulhou Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 αυτά τα φλασάκια παίζουν στον παλιό ΗΥ? με αυτά δηλ, ο παλιός ΗΥ συνδέεται στο wifi κ στο διαδίκτυο ?
jim_p Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Τι τσιπακι εχουν τα στικακια που δοκιμασες? Να μαντεψω οτι ειναι του κιλου της realtek?
snbblp Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 7 ώρες πριν, balt123 είπε Λοιπόν έχουμε το εξής ανεξήγητο φαινόμενο: καινούργιο μηχάνημα του κουτιού πρέπει να αντικαταστήσει αρχαιολογία με pentium D. Φρέσκια εγκατάσταση win10 64bit απευθείας από το iso της Microsoft. Όλα λειτουργούν άψογα, εκτός από το WiFi. Έχω δοκιμάσει τρια διαφορετικά φλασάκια και τα τρία κάνουν το ίδιο πράγμα συνδέονται με τα 1000 ζόρια, για 2 λεπτά του λένε "συνδεδεμένο χωρίς ίντερνετ, μετά από 2 λεπτά "συνδεδεμένο πρόσβαση στο ίντερνετ" αλλά ίντερνετ πρόσβαση δεν έχεις πουθενά. Το Troubleshooting λέει μια για τον DNS μια για την IP και μια για τον προσαρμογέα δικτύου. Δοκίμασα και δεύτερο μηχάνημα, τα ίδια και εκεί. Σε μια έσχατη προσπάθεια να κατεβάσω νέους drivers κάνω hotspot το κινητό το οποίο μπαίνει κανονικά στο ίντερνετ από το WiFi και μπαίνει χωρίς πρόβλημα στο ίντερνετ. Αφού το αφήνω κάμποση ώρα να δω μήπως κατεβάσει ενημέρωση ακυρώνω το hotspot και το βάζω να συνδεθεί απευθείας στο WiFi. Και κάνει τα ίδια. Έχω κατεβάσει ο,τι καντήλια ήξερα και μερικές παραλλαγές τους και δεν ξέρω τι να κάνω. Είπα μήπως ήταν πρόβλημα του δικτύου αλλά 1) όλες οι άλλες συσκευές συνδέονται κανονικά και 2) και σε ένα γειτονικό δίκτυο που συνδέθηκα κάνει ακριβως το ίδιο πράγμα. Σε τρίτο WiFi όμως που το δοκίμασα δούλευε άψογα. (Το 3ο WiFi όμως δεν είναι εκεί που πρέπει να μπει το μηχάνημα). Με καλώδιο επίσης λειτουργεί αλλά είναι μακρυά απ' το ρούτερ. Καμία ιδέα έχουμε? Το παλιό που το ξανασύνδεσα προσωρινά πιάνει κανονικά ίντερνετ. Τι το ενοχλεί στα καινούργια? Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, όμως αυτό που περιγράφεις μοιάζει με hardware και drivers ασύμβατα με το λειτουργικό σύστημα. Στη θέση σου θα έβαζα μια καρτούλα WLAN με την κεραιούλα της, και θα ησύχαζα. 1
balt123 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Jim τα στικάκια ήταν τα εξής 3: μοντέλα θα σου πω. Δεν ξέρω τι τσιπακι έχουν. 1) Powertech pt-695 2) tp-link tl-wn422g 3) tp-link ac-600 Να δοκιμάσω να κάνω φορμάτ από την αρχή μήπως καποιο update ανακάτεψε drivers ή δενξερωτι? Αλλά μου κάνει εντύπωση ότι στο δικό μου δίκτυο πάει σφαίρα. Χωρίς να του αλλάξω κάτι ούτε σε ρυθμίσεις ούτε σε hardware Κθούλου με το 1 από τα 3 σίγουρα ναι. Με τα άλλα 2 δεν δοκίμασα. Το στικάκι το αλλάξαμε γιατί έδειχνε να αυξομειώνεται το σήμα του WiFi όταν το πρωτοείδα. Το παλιό μηχάνημα το είχαμε σε αχρηστία εφόσον πήραμε το καινούργιο και αφού έφαγα δεν ξέρω και εγώ πόσες ώρες να προσπαθώ να βρω που είναι το πρόβλημα βάλαμε το παλιό μηχάνημα με το παλιό στικάκι και ξαφνικά έπαιξε απροβλημάτιστα και με σταθερό σήμα. Να συμπληρώσω ότι όταν έκανα troubleshoot στο network connection στο νέο μηχάνημα μου έβγαζε μια ότι δεν δουλεύει σωστά ο network adapter μια οτι οι παράμετροί του δεν είναι σωστές , μια ότι έχει κολλήσει ο DNS. Το Τελευταίο που έκανα είναι Έτρεξα ένα command στο DOS, βρήκε κάποια προβλήματα τα διόρθωσε μπήκε για δευτερόλεπτα στο internet, άνοιξε μια αναζήτηση Google με τα 1000 βάσανα και μετά ξανακρέμασε. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2021 από balt123
jim_p Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Η δευτερη εχει τσιπακι της atheros, οι αλλες 2 δεν μπορω να βρω τι εχουν. Τα συστηματα που δοκιμασες τρεχουν ολα w10? Τον driver για το καθενα αφησες το wu να τον βαλει ή τον εβαλες εσυ με το χερι?
snbblp Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 6 ώρες πριν, balt123 είπε Jim τα στικάκια ήταν τα εξής 3: μοντέλα θα σου πω. Δεν ξέρω τι τσιπακι έχουν. 1) Powertech pt-695 2) tp-link tl-wn422g 3) tp-link ac-600 Να δοκιμάσω να κάνω φορμάτ από την αρχή μήπως καποιο update ανακάτεψε drivers ή δενξερωτι? Αλλά μου κάνει εντύπωση ότι στο δικό μου δίκτυο πάει σφαίρα. Χωρίς να του αλλάξω κάτι ούτε σε ρυθμίσεις ούτε σε hardware Κθούλου με το 1 από τα 3 σίγουρα ναι. Με τα άλλα 2 δεν δοκίμασα. Το στικάκι το αλλάξαμε γιατί έδειχνε να αυξομειώνεται το σήμα του WiFi όταν το πρωτοείδα. Το παλιό μηχάνημα το είχαμε σε αχρηστία εφόσον πήραμε το καινούργιο και αφού έφαγα δεν ξέρω και εγώ πόσες ώρες να προσπαθώ να βρω που είναι το πρόβλημα βάλαμε το παλιό μηχάνημα με το παλιό στικάκι και ξαφνικά έπαιξε απροβλημάτιστα και με σταθερό σήμα. Να συμπληρώσω ότι όταν έκανα troubleshoot στο network connection στο νέο μηχάνημα μου έβγαζε μια ότι δεν δουλεύει σωστά ο network adapter μια οτι οι παράμετροί του δεν είναι σωστές , μια ότι έχει κολλήσει ο DNS. Το Τελευταίο που έκανα είναι Έτρεξα ένα command στο DOS, βρήκε κάποια προβλήματα τα διόρθωσε μπήκε για δευτερόλεπτα στο internet, άνοιξε μια αναζήτηση Google με τα 1000 βάσανα και μετά ξανακρέμασε. 1 και 2 δεν υποστηρίζονται καθόλου, το 3 έχει μόνο για 32 bit. Πάρε μια κάρτα.
balt123 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 20 ώρες πριν, jim_p είπε Η δευτερη εχει τσιπακι της atheros, οι αλλες 2 δεν μπορω να βρω τι εχουν. Τα συστηματα που δοκιμασες τρεχουν ολα w10? Τον driver για το καθενα αφησες το wu να τον βαλει ή τον εβαλες εσυ με το χερι? driver πήραν απευθείας απ'τα windows και άφησα αυτόν. δεν τους έβαλα τον δικό τους. 17 ώρες πριν, snbblp είπε 1 και 2 δεν υποστηρίζονται καθόλου, το 3 έχει μόνο για 32 bit. Πάρε μια κάρτα. πώς γίνεται να δουλεύουν σε ένα δίκτυο και σε άλλο να μη δουλεύουν όμως? αν δεν υποστηρίζονταν δεν θα έκαναν το ίδιο θέμα παντού? το έκανα φορμάτ απο άλλο cd. αυτή τη φορά δεν εγκατέστησα προερετικές ενημερώσεις και εγκατέστησα chipset driver απο την asrock απευθείας. ν ειναι να παραγγείλω. και τα 2 συστήματα που δοκίμασα είχαν windows 10 τελευταία έκδοση (τα 2 στα οποία δεν έπαιζε.) το 3ο το παλιό έχει 7άρια. Κάρτα φοβάμαι μήπως δεν πιάνει καλό σήμα εφόσον οι κεραίες θα βγαίνουν απο πίσω απ'το μηχάνημα και είναι χωμένο κάτω απο γραφείο εκεί που θα μπει, οπότε μήπως ειναι καλύτερη επιλογή το TL-WN722N για να μπει και στις μπροστινές usb? μπορει να λεω και βλακειες. προς το παρον στο δικο μου δικτυο με το nano adapter παιζει κανονικά με drivers απο τα windows. θα δοκιμάσω όμως να του περάσω τους δικούς του μήπως έχει κάποια διαφορά στα υποστηριζόμενα δίκτυα ή router ή κάτι που δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή. Θα προσθέσω περισσότερες πληροφορίες όταν ξαναπάω στον πελάτη.
balt123 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) update: Ξαναπήγα στον πελάτη πάλι κάνει τα ίδια. το πρόβλημα όμως μάλλον εντόπισα που βρίσκεται. έχει πολλούς αναμεταδότες και κάθε φορά που συνδέεται στο wifi συνδέεται σε άλλο αναμεταδότη -πιθανότατα στον πιο αδύναμο για κάποιο λόγο- με αποτέλεσμα να είναι πολύ αργή η σύνδεση να παίρνει πολλή ώρα η επικοινωνία με το ρουτερ και να κρεμάει η σύνδεση. ξέρω οτι υπάρχει τρόπος να το αναγκάσεις να συνδέεται σε συγκεκριμένη mac (του ρούτερ ή του αναμεταδότη που βρίσκεται πιο κοντά) αλλά δεν το βρήκα στις ρυθμίσεις δικτύου. Αν δεν το βρω θα πάω σε λύση powerline. Ελπίζω να στρώσει. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2021 από balt123
soteras Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δοκιμασε να δωσεις καρφωτη ip στον υπολογιστη λογικα εχει 2-3 αναμεταδοτες με το ιδιο ακριβως ονομα καναλι κλπ εκει αμα θυμαμαι ειτε αλλαζεις ονομα σε ολους του αναμεταδωτες τυπου σοτος 1 σοτος 2 ειτε φτιαχνεις τις ρυθμισεις στον καθε αναμεταδωτη καναλια κλπ επισης καλο ειναι περνας driver του κατασκευαστη και οχι των windows γιατι καμια φορα τρελενεται η καρτα κλπ 1 λεπτό πριν, soteras είπε Δοκιμασε να δωσεις καρφωτη ip στον υπολογιστη λογικα εχει 2-3 αναμεταδοτες με το ιδιο ακριβως ονομα καναλι κλπ εκει αμα θυμαμαι ειτε αλλαζεις ονομα σε ολους του αναμεταδωτες τυπου σοτος 1 σοτος 2 ειτε φτιαχνεις τις ρυθμισεις στον καθε αναμεταδωτη καναλια κλπ επισης καλο ειναι περνας driver του κατασκευαστη και οχι των windows γιατι καμια φορα τρελενεται η καρτα κλπ και αμα υπαρχει μετα πιο νεα εκδοση ας τη βρει μονο του αλλα για αρχη κατασκευαστη 1
micos000 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Το πρόβλημα που περιγράφεις εμένα μου φαίνεται σαν να μην πιάνει καλό σήμα. Δοκίμασε με κάποια προέκταση usb να βγάλεις το στικάκι πιο ψηλά. Στο δικό σου δίκτυο συνδεόταν γιατί ήσουν κοντά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα